53. DJK Design Jaana Kähönen Gallery

Jaana Kähönen, Self Portrait (in the woods), Digital design by DJK Design Jaana Kähönen, 2020Jaana Kähönen at DJK Design Jaana Kähönen Gallery 2021Jaana Kähönen, Series DJK Meteorites, Digital design based on own photographs, Reactive dispersion print on velvet, Series of 8 prints each, Sizes 100x100 and 60x60 cm, 2021DJK Design Jaana Kähönen Gallery in Mathildedal, Unique arts (Finland 101, Mr Mergus Feeling Blue) and DJK textile and pattern designs (Hydrangea, Grasshopper), Picture from 2021, Jaana KähönenJaana Kähönen, Female Touch, Digital design based on own photographs, Reactive dispersion print on velvet, Series of 8 prints, Size 100x120 cm, 2022

Gatuadress

Ruukinrannantie
25660 Mathildedal

Telefon

+358505004095

Konstart

Formgivning, Fotografi, Textil, Visuell Konst

Information om konstnären/gruppen

Jag arbetar på heltid med digital design av unika tavlor och textilmönster. Min design baserar sig på mina egna, digitalt redigerade fotografier. Jag bor och arbetar i Åbo och Mathildedal (Salo).

Naturen, speciellt den i Teijo nationalpark, spelar en viktig roll i mina verk, men det går nästan alltid också att hitta något drömlikt eller överraskande i dem. Jag strävar till att utnyttja potentialen i modern, digital tryckteknik och har utvecklat metoder för att få nya dimensioner till slutresultatet genom att använda flera bildbearbetningsprogram simultant. Mina bilder och mönster har sagts representera något helt nytt och avvikande från massan. Under det två senaste åren har mina arbeten ställts ut förutom på mitt eget sommargalleri i Mathildedal i Salon Veturitalli, på Tuulenpesä galleriet i Åbo samt i Teijon Masuuni. Jag har också deltagit med mina DJK mönster och kläder i Fashion Teams modeshow. Jag är ordförande i Salo Konstnärsförening och mina tavlor går att hyra på artoteket i Salo. Jag har även ett internationellt designerkontrakt med ett svenskt textiltryckeri, vilket gör det möjligt för kunder att beställa tyger och textilprodukter med min design ekologiskt direkt från tryckeriet.

Jag har drivit mitt DJK Design Jaana Kähönen sommargalleri i Mathildedal sedan 2018, och galleriet har redan etablerat sin plats i den populära bruksbyn. Galleriet ligger vid bruksstranden i ett gammalt träkolsförråd (1850) och har en enastående atmosfär. I galleriet går det att hitta såväl mina digitalt redigerade, unika verk (storlek A4 till 120x200 cm) som textilprodukter med mina mönster. De unika tavlorna trycks på sammet med användning av en speciell tryckmetod (reaktiv dispersion), vilket gör dem levande och en aning tredimensionella. I bakrummet på galleriet finns också en avdelning med 2nd hand kläder av god kvalitet.

Jag ser fram emot att träffa dig på mitt galleri!

Program under Konstrundan

Jag ser fram emot att få diskutera om min digitala konst och om mina textilmönster med dig! Under Konstrundan helgen kommer det också att finnas en fyndhörna, lätt servering samt utlottning av en tavla på galleriet.


https://www.salontaiteilijaseura.fi/Taiteilijat/TAITEILIJAT/KÄHÖNEN+JAANA/

Köranvisningar

Galleriet ligger vid Mathildedals bruksstrand i det gamla träkolsförrådet (enskild byggnad). Skyltar med texten ''Design Jaana Kähönen'' finns runt om i byn. Finns också att hitta via Google: ''DJK Design Jaana Kähönen''