194. Pirjo Vartiainen - Taiteiden talo

Hetken ihanuusTaiteilijan omakuva VarjojaOnnellinenElämä on hauras

Gatuadress

Puistokatu 3
50100 Mikkeli

Konstart

Visuell Konst

Information om konstnären/gruppen

Jag målar med oljefärger på duk och plexiglas. Jag hämtar inspiration till mina målningar från olika miljöer och naturen. Under de senaste åren har jag gjort oljemålningar av den omgivande naturen på plexiglas.
Det faktum att jag har tillbringat min barndom på landsbygden och att naturrelaterade saker är betydelsefulla för mig är en viktig del av min konstnärliga process. Tillsammans med naturen är färgerna min inspirationskälla och ligger till grund för mitt konstnärskap. Färger är stärkande och ger energi till en grå vardag och miljö.
Mitt uttryck påverkas av mina egna utgångspunkter, naturen, bilder av världen och en längtan efter skönhet.
Syftet med mina plexiglasmålningar har länge varit att skildra känslomässiga upplevelser genom den vackert blommande och vissnande hästsvansen. Naturen och dess små saker har blivit ännu viktigare i människors liv under den rådande kröningsåldern. Under dessa tider fungerar den naturliga miljön med sina färger och små detaljer som stressreducerande, tröstande, framkallande och tolkande av olika känslor och stärkande faktorer.
I mina plexiglasmålningar har jag försökt hitta och beskriva de känslor och känslofenomen som uppstår i livet, med mjölkörten som centrum för skildringen.

Program under Konstrundan

Under Konstrundan kommer jag att hålla en utställning av mina verk i min ateljé och förklara mina målningsmetoder på plexiglas och duk.

https://pirjovartiainen.portfoliobox.net/ , Facebook: Visual Artist Pirjo Vartiainen, Instagram: www.instagram.com/visualartistpirjo