Deltagarna för den 16 Konstrundan har valts

27.03.2023 kl. 15:25
Konstrundan är ett etablerat evenemang, som årligen har ordnats i Finland sedan 2008. Under Konstrundan öppnar professionella konstnärer, konsthantverkare och formgivare i hela landet sina ateljéer och verkstäder för allmänheten.

KONSTRUNDAN 2–3.9.2023

I år går Konstrundan av stapeln under första veckoslutet i september. Då håller deltagarna sina ateljéer öppna kl. 11–17. För besökarna är det gratis både att besöka Konstrundans deltagare och att delta i årets lotteri, med fina alster och produkter av årets deltagare.

Tack vare effektiv marknadsföring och alla tidigare deltagare som spridit budet om Konstrundan, fick vi igen rikligt med ansökningar. I årets Konstrunda kommer omkring 350 kreativa aktörer att delta. En förteckning över årets deltagare finns på Konstrundans hemsida. De mera omfattande deltagarpresentationerna publiceras på hemsidan i maj. Syftet med Konstrundan är att öka förståelsen för inhemsk samtidskonst, konsthantverk och formgivning. Konstrundan stöder deltagarna i deras yrkesutövande och skapar nya försäljningstillfällen samt ett nätverk som de kan utnyttja i sitt framtida arbete.

”Som besökare bjuds du på otaliga möjligheter under Konstrundan. Det stora utbudet av härliga kreativa personer, sprudlande idéer samt olika stilar och material blir som en stor, färggrann blomträdgård! Bekanta dig med årets deltagare och sätt ihop din egen bukett”, uppmuntrar projektledare Martina Lindberg.

TIMO MÄNTTÄRI ANGER ÅRETS FÄRGSKALA

Konstrundans mångfald och färgprakt speglas också fint i årets illustration som är gjord av illustratören och grafiska formgivaren Timo Mänttäri. Timo är en Helsingforsbaserad illustratör och grafisk designer. Han har illustrerat tidskrifter, två barnböcker och designat ett par hundra bokomslag. Under de senaste tio åren har Timo mestadels varit anställd i familjens eget företag Kehvola Design. Kehvolas färgglada vykort, kalendrar och spel säljs inte bara i finländska museer och bokhandlar utan även i Tyskland och Japan. Förutom att teckna gillar Timo museer, marsipan och gamla filmer.

www.kehvola.com

Konstrundan Helsingfors