272. Taru-Carita Pullinen - K2 Taiteilijatalo

Taru-Carita Pullinen: Yhteys, 2022, sekatekniikka, 100 cm * 100 cm, kuva: Taru-Carita PullinenTaru-Carita Pullinen, omakuva ateljeessani 2021Taru-Carita Pullinen: Ajattelija, 2022, sekatekniikka, noin 140 cm * 100 cm, Kuva: Taru-Carita PullinenTaru-Carita Pullinen: Yksinäinen, 2021, sekatekniikka, 90 cm * 60 cm, kuva: Taru-Carita PullinenTaru-Carita Pullinen, Lähtö, 2021, sekatekniikka, noin 145 cm * 260 cm, Kuva: Taru-Carita Pullinen

Gatuadress

Hiukanpiha 25
90650 Oulu

Telefon

050 5919612

Konstart

Måleri, Teckning, Visuell Konst

Information om konstnären/gruppen

Jag arbetar i K2-konstnärshuset i Hiukkavaara i Uleåborg, där jag fick en liten ateljé i januari 2021. Genom åren jag har använt många olika tekniker och material (olika teckningstekniker, målning, textilkonstverk), men under den senaste tiden har jag använt blandteknik: lätthet av akvarell och flytande tusch med smaskighet av pastell är just nu väldigt en inspirerande kombination. Mina teman är varierande: människans relation till naturen, ensamhet, kärlek och rätten att vara sitt egna underliga själv. Jag får idéer och influenser från filmer, hantverk och konsthistoria. Jag diskuterar med det föregångna och nutiden och sammansmälter allt till min egen vision. Jag får influenser från bland annat impressionismen och pointillismen, symbolismen och surrealismen. Under den senaste tiden har jag kombinerat människan med en fågel – och att kombinera en människa och en djur är ett väldigt gammalt tema: redan i stenåldern har en konstnär kombinerat en människa med en lejon – verket är cirka 40 000 år gammalt! Min stil är riklig och efter en lång svart och vit period har färger kommit tillbaka till mitt verk.

Mitt arbetsmetod är lite kaotisk och där är många överlappande processer samtidigt. Ibland är det lite tungt. Efter svåra tider är det nu härligt att arbeta. Levnadsglädjen syns i mitt arbetande. Mitt arbetsmetod är ganska intensiv och ensam – Konstrundan ger kul omväxling till mitt vardag!

Program under Konstrundan

Det bästa i Konstrundan är att möta människor och diskutera konst och livet! Jag ska göra en utställning av mina gamla och nya verk i mitt ateljé och på dess framsida.