148. Athanasía Aarniosuo - Taiteilijatalo Gjutars

Athanasía Aarniosuo, yksityiskohta teoksesta The Nostalgia EP, taidegrafiikkasarjakuvanovellikokoelma, monotypia, 2022.Athanasía Aarniosuo, Instagram-teos The Nostalgia EP, jatkuva projekti.Athanasía Aarniosuo, Teenage Dream House,  installaatio, maalaus, piirustus, monotypia, valokuva teksti, 2021.Athanasía Aarniosuo, installaationäkymä, näyttelystä Kauniit ihmiset, Grafoteekki, 2022.Athanasía Aarniosuo, yksityiskohta teoksesta The Nostalgia EP, taidegrafiikkasarjakuvanovellikokoelma, monotypia, 2022.

Gatuadress

Vanha Kuninkaalantie 6
01300 Vantaa

Telefon

0401264578

Konstart

Grafik, Teckning, Visuell Konst

Information om konstnären/gruppen

Jag är en 1981 född konstnär, kurator och konstjournalist som för tillfället bor och arbetar i Vanda. Jag är även mamma till två barn och fru till en Mauri. Jag har en magister i konsthistoria från Helsingfors universitet och en kandidat i konstgrafik från Gray's School of Art i Aberdeen. Under 2022 utexamineras jag till konstmagister från Aalto-universitetets Visual Cultures, Curating and Contemporary Art -program. Jag är medlem av Finlands konstgrafiker och är både direktionsmedlem och sitter i medlemskommitén. Jag är även medlem av Grafia och Vanda konstnärsgille och hör till kulturtidningen Mustekalas skribenter.

I mitt konstnärliga och kuratoriala arbete handlar det om att estetisera och dela mänskliga erfarenheter. Min konstnärliga forskning koncentrerar sig nu på nostalgi och identitet. Mina verk har visats i flera separat- och grupputställningar i Finland, Skottland, Grekland, Estland, Kanada, Litauen, Bulgarien och USA. Jag har även deltagit i Street Art Vandas bildkonstprojekt sedan 2019. Kommande utställningar 2022-2023 är på Galleri Theodor i Lovisa, på det grekiska konstgrafikernas förbunds Galleri Ektós i Aten och på Galleri Huuto i Helsingfors. För mitt senaste kuratoriala projekt redigerade jag konstpublicationen "Decadence 4ever" där olika konstnärer berättar om sina minnen från den nu redan nedlagda klubben Decadence i Aten.

Jag har arbetat på flera museum, gallerier och konstorganisationer inom organisation, produktion, kommunikation och koordination sedan 2003, bl.a. på Helsingfors serietidningsfestival, Helsingfors Designmuseum, Frame Contemporary Art Finland, Galleri Forum Box, HIAP – Helsinki International Artist Programme och biokonstnärssällskapet i Finland. Jag var chefredaktör för kulturtidningen Mustekalas konstgrafiknummer som publicerades i december 2021. År 2019 grundade jag en kulturkommunikation- och konstgrafikfirma som har namnet Bucolic Press.

När jag inte är på mitt arbetsrum simmar jag. Jag lyssnar även passionerat på musik. Förut gick jag ofta på konsert, nu försöker jag utsätta mina barn för Liars och Joy Division.

Program under Konstrundan

Jag presenterar mitt arbete och mina konstverk på mitt arbetsrum.