100. Sari-Aino Tolonen, Ateljee Aapeli - Kabelfabriken / Kaapelitehdas

Sari-Aino Tolonen_Kohtaaminen_mehiläisvaha vanerille_40x40_2021_Sari-Aino TolonenSari-Aino Tolonen_OmakuvaSari-Aino Tolonen_Keltaisessa tapahtuu_mehiläisvaha vanerille_70x70_2021_Sari-Aino TolonenSari-Aino Tolonen_Katseen vangitsija_mehiläisvaha vanerille_60x60_2021_Sari-Aino TolonenSari-Aino Tolonen_Maailmamme alku II_mehiläisvaha vanerille_65x65_2022_Sari-Aino Tolonen

Gatuadress

Kaapeliaukio 3, E-porras (tai D-porras), Pohjakerros
00180 Helsinki

Telefon

+358504080991

Konstart

Måleri, Övrigt

Tillgänglig för rörelsehindrade

Information om konstnären/gruppen

Jag är Sari-Aino Tolonen, en encaustic-konstnär från Helsingfors. Jag bekantade mig på 2010-talet med encaustic art (bivaxkonst), som gjorde ett stort intryck på mig. Jag hittade en lärare i Spanien, konstnären Belén Millán, som lärde mig den traditionella encaustic-målningstekniken. Redan under skolningen upptäckte jag att tekniken ger utmärkta förutsättningar att uttrycka konst, för det passar såväl till föreställande som abstrakt konst. Målningstekniken möjliggör arbetandet av olika ytstrukturer. Dessutom kan jag måla tunna ljusstarka lager eller flera olika färgade vaxlager på varandra, som jag sedan kan gräva fram färger ur från de tidigare lagren. Tekniken möjliggör en stor mängd alternativ. Då jag målar upplever jag att jag är i kontakt med kreativitetens sfärer, varifrån jag får hjälp till målningarnas uppkomstprocess. Jag definierar mig själv som en intuitiv målare.

Program under Konstrundan

Under Konstrundan kan man komma och se när jag arbetar och även själv prova denna intressanta teknik.


Köranvisningar

Genom glasgården till E-trappan eller via gården till D-trappan och sedan till bottenvåningen, där skyltar leder till Ateljé Aapeli och mitt arbetsrum. Från gården kommer man även med varuhissen till bottenvåningen.