158. Elina Mieskolainen Spin a yarn

Kråkan 2022Me, myself & IBuddha 2021Bubo bubo 2021 FrontBubo bubo 2021 Back

Gatuadress

Rikevägen 395
07700 FORSBY SÅG

Telefon

+358503775163

Konstart

Textil

Information om konstnären/gruppen

Jag är Elina; violinist, danslärare, Body&Mind-instruktör – och hantverkare.
Min ca 50 m2 stora ateljé, ”Spin a yarn – Kerro tarina”, blev färdig sommaren 2018 på min hemgård i Rikeby, och just nu är möjligheterna för hantverk utmärkta.
Den centrala tanken i mitt hantverk är att, i andan av hållbar utveckling, producera unika brukstextilier främst av närproducerade och/eller återvunnet material. Mitt mål är att producera textilier med så lång livscykel som möjligt. Förutom ull, linne och återvunnen bomull använder jag i någon mån bl.a. bambu, silke, hampa och alpacka. Jag är inte intresserad av konstfibrer; i jämförelse med naturmaterial känns de döda. Jag färgar en del av garnen själv, både med växt- och reaktivfärger.
Av hantverkstekniker använder jag mest stickning samt vävning och inom stickningen intarsia. Det är som att måla en bild och kanske därför tekniken tilltalar mig så mycket.
Jag bekantade mig med vävning för ca 17 år sedan och just nu äger jag fem vävstolar. Det som fascinerar mig i vävning är att kombinera ovanliga material och vävbindningar – möjligheterna där är oändliga och inlärningsprocessen är livslång.

Program under Konstrundan

Möjligtvis små konserter.

www.spinayarn.fi, Webshop: -, Facebook: Spin a yarn Finland, Instagram: @spinayarn_fi

-

Köranvisningar

Från Pernå Forsby svänger man in mot Rike; kör tre kilometer och sväng till vänster mot Övre Rikeby. Om ca en kilometer svänger man till höger – nummerskylt 395 – och fortsätter framåt längs en mindre väg ca 300 meter, direkt till "Spin a yarn" – ateljén."