176. Leena Katriina Ehrling, työhuone Lappeenrannan Mäntylässä

Leena Katriina Ehrling, Pelkkä katsominen riittää viihteeksi, öljy kankaalle, 30x30cm, 2021, Leena Katriina EhrlingLeena Katriina Ehrling, omakuva pakkausmuovista tehdyssä päähineessä, 2020, Leena Katriina EhrlingLeena Katriina Ehrling, Omia valintoja kannattaa kuunnella, öljy levylle, 35,5x40cm, 2021, Leena Katriina EhrlingLeena Katriina Ehrling, Kelvollinen, akryyli ja muste levylle, 25x25cm, 2021, Leena Katriina EhrlingLeena Katriina Ehrling, Terveisiä Saunasta, 50x46cm, akryyli levylle, 2022, Leena Katriina Ehrling

Gatuadress

Mäntyläntie 6
53650 Lappeenranta

Telefon

040 727 9419

Konstart

Formgivning, Måleri

Tillgänglig för rörelsehindrade

Information om konstnären/gruppen

Jag är bildkonstnär Leena Katriina Ehrling, jag bor och arbetar i Villmanstrand.

Jag har alltid ritat och målat. Ibland tog livet en paus från jobbet, men när jag studerade till bildkonstnär som vuxen blev konsten en helt integrerad del av mitt liv.

Jag har inte medvetet valt måleri, men det är det mest naturliga sättet för mig att strukturera och uppfatta omvärlden på ett icke-verbal plan.

Det finns en väntande och samtidigt lite konstig underton i mina verk. Jag försöker välja knappa färger till min färgpalett och skapar på så sätt en mystisk overklighet i verken.

Program under Konstrundan

Programmet är till för att gästerna ska lära känna min show. Det finns också några billiga verk målade på papper till försäljning, samt vykort. Det kan vara något litet på arbetsskärmen.


https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/ehrling-leena-katriina

Köranvisningar

Adressen är Määntyläntie 6 och arbetsrummet ligger på bakgården. Studien är belägen i ett flerfamiljshus byggt för de anställda vid den tidigare Partek-fabriken.