233. Oskars klockgjuteri-kellovalimo

Stugklocka och mindre vällingklocka. Alla gjutningar görs med en klockbronsblandning för att få optimalt bra klang för varje klocka. Klockorna patineras mörka och texterna putsas ljusa så att klockorna har en ålderdomlig prägel trots att de är nya.Formarbete med sand. Sanden måste stampas tätt kring modellen så att slutprodukten skall bli slät. Här görs formen till en informationsskylt till en av stadens statyer.Bränning av sandform. Innan formen är klar målas den med en sotfärg som bränns fast i sanden. Efter detta sätts formarna ihop och gjuts med 1200 graders het bronsmassa.Mortlar. I vårt sortiment finns många olika modeller av mortlar. Vi gjuter allt från små skogsklockor till kyrkklockor.Välkomstskyltar. Förutom våra färdiga skyltar kan du beställa en egen dörrskylt. Vi gjuter även minnesplattor och textplattor till gravstenar.

Gatuadress

Långängstået 5A
65410 Sundom

Telefon

0503752951

Konstart

Konsthantverk

Tillgänglig för rörelsehindrade

Information om konstnären/gruppen

Vi är ett par som arbetat tillsammans kring gjutning i brons sedan år 1999. Under årens lopp har vi planerat nya produkter och utökat vårt sortiment. Vi gör gärna gjutningar som är specialbeställda av kunder.

Program under Konstrundan

Under besöket presenterar vi och visar hur vi gör sandformarna i gjuteriet. Var och en får en uppfattning om gjutningens många delmoment. I försäljningsboden har vi till försäljning vår produkter. Alla bjuds på något gott!
Vid våra fruktträd har vi gjutna namnskyltar, likaså har alla bärbuskar sina egna skyltar. Tag gärna en vandring ute och se er omkring .

www.oskars-gjuterivalimo.com, Facebook: oskars klockgjuteri-kellovalimo

YouTube: informationsfilmen En klockas födelse