216. Saija Lehtonen

Pohjola, 2021. Saija LehtonenSaija LehtonenKäperryn, 2007. Veistos koivupuusta ja värinä terva.Terra Incognita, 2020. Seinälle ripustettava teos, jossa on koivupuuta ja itse tekemälläni veriseitikkipigmentillä värjäämääni mehiläisvahaa.Kaulakorut, veriseitikillä värjättyä kalannahkaa ja hopeaa. Korut esillä Designmuseossa Helsingissä keväällä 2022 Vihreää väriä-näyttelyssä.

Gatuadress

Pirkkalaistie 1
37100 Nokia

Telefon

+358407292902

Konstart

Konsthantverk, Skulptur, Trä, Visuell Konst, Ädelmetall och smyckeskonst, Övrigt

Tillgänglig för rörelsehindrade

Information om konstnären/gruppen

Jag jobbar med naturliga material, till exempel fiskskinn och älgklövar. Jag garvar skinnen själv med ekologisk metod. Hos mig kan du se konst, smycken och hantverk. Jag får inspiration från vår nordliga natur och traditionella hantverk. Jag utexaminerades som konstmagister (Master of Fine Arts) och textildesigner. Jag är medlem i Ornamo, Modus ry och Korutaideyhdistys. Jag har har separatutställningar på olika håll i Finland och deltagit i flera grupputställningar sedan 2005. Senast var min verk med i grupputställningen på Vihreää väriä i Designmuseo, Helsinki

Program under Konstrundan

I mitt arbetsrum har jag en utställning med egna verk och smycken. Jag kommer att berätta om mitt arbete, de material och tekniker jag använder.


Köranvisningar

Mitt arbetsrum finns i Nokias gamla skofabriksbyggnad. Sväng in på gården i ljuskorsningen av Souranderintie och Pirkkalaistie. Det finns gratis parkering på gården. Du kan också ta dig till oss med kollektivtrafikbussar.