172. Kirsi Neuvonen - Pajagalleria

Tähtitaivaspuku 2021 etsaus, akvatinta 40x25 cm 90 editionKirsi Neuvonen ja värikokeilut PajallaKirsi Neuvonen Pajagalleriassa JyväskylässäGeishapuku 2022 etsaus, akvatinta 40x25 cm 90 editionKorulipas 2022, monotypia, lyijypiirros 70 x60 cm 1 editin

Gatuadress

Puutarhakatu 10 B
40200 Jyväskylä

Telefon

0440300120

Konstart

Grafik, Konsthantverk, Teckning, Visuell Konst

Information om konstnären/gruppen

Jag är bildkonstnär och grafiker. Jag har arbetat som konstnär på heltid i Jyväskylä sedan 1984, då jag tog examen från Lahtis konstskola. Då började jag jobba på Jyväskylä Grafikverkstad innan jag flyttade till mina egna arbetsplatser.
Jag är särskilt känd som en av utvecklarna av färgad metallgrafik och mina mest kända ämnen är kostymverk, som jag har gjort i olika variationer genom åren. Sedan 2016 är huvudfokus för det jag gör monotypiskt och teckningen i kombination med det.
Idag har jag en egen ateljé/grafikverkstad i Jyväskylä centrumområde, som också har ett utrymme reserverat för gallerianvändning. Mitt kontor har varit öppet för allmänheten på fredagar sedan början av december 2007 mellan 12-17 och efter överenskommelse. I år firar vi 3.12. Pajagallerias 16-årsfest.
I verkstadsgalleriet kan du se hela min produktion från de allra första åren. I praktiken är Verkstadsgalleriet lite av ett finare lager med inramade verk som har ställts ut eller åkt dit. Resten av produktionen finns i utkastlådorna, som kunderna är fria att bläddra i.
Några steg ner från galleriutrymmet finns korrekturutrymmet. Rummet är högre än andra utrymmen. Verkstadsutrymmet har en grafikers arbetsutrymmen och utrustning, förutom etsning, och verkstaden är gratis att besöka. Du kan berätta lite om processen att arbeta med metallgrafik och monotyper med hjälp av de tryckta plattorna som visas, korrekturinstruktioner och modellutskrifter.
Verkstadsgalleriet har fri tillgång från utsidan, men det finns fem steg till tryckrummet. Trappan har ett räcke som gör det lättare för vissa att röra sig.

Program under Konstrundan

Under konstrundahelgen är Verkstadsgalleriet öppet 2-3.9. mellan 11-17. Jag kommer själv att vara där för att berätta om verken och mitt arbete och svara på frågor från kunder.
Verkstadsgalleriet säljer tryck samt ett brett urval av konstvykort från mina verk och pappersfjärilar och Minikjolar gjorda av återvunna testtryck.


Köranvisningar

Butiksyta på gatunivå i Puistola-distriktet på Puutarhakatu i Jyväskylä. Puutarhakatu är en tvärgata från Puistokatu. Läget ligger nära JAMK och Taulumäki kyrka. Gatan är enkelriktad och har skivparkeringsplatser.