109. Kevin Stewart

Ekenäs as a Movie setFloridaAfter the Rain SverigeEkenäs at Night

Gatuadress

22 Rosenvägan
10600 Ekenäs

Telefon

041 314 6217

Konstart

Fotografi, Måleri, Teckning, Trä

Tillgänglig för rörelsehindrade

Information om konstnären/gruppen

Jag är en självlärd fotograf som bor i Finland. Mitt fokus är på mitt nuvarande arbete. Men jag har engagerat mig i fotografering i över 30 år. Mitt arbete innehåller delar av mitt kulturarv. Hållbarhet möter improvisation. Det vill säga, mitt nuvarande arbete visar hur det är att engagera sig i mixmedia: måla på papper, bladverk, kasserade opjekt och fotografering. Innan detta intensiva fokus sökte jag arbetsmatfotografering, scenisk fotografering och fotografering av evenemang. Under genomträngliga år definierade jag mig själv som en "allmän fotograf". Alla områden i min fotografering har ställts ut under en eller annan tid.

Definitioner och förtydliganden
Självlärd betyder att jag inte har någon formell skolning i fotografering. Men jag har fått inkomst från mina foton. Jag har ställt ut på utomhuskonstfestivaler. Gallerihallar och små butiker. Medan jag inte är medlem i några fotograferingsföreningar, väntar min ansökan om att gå med i Ekenäs Foto Klubb.

Kulturarv: Allt inklusive köks handfatet. Mitt favoritord i konst är "olyckan". Det informerar om vad jag tror är en utväxt av mitt afroamerikanska förflutna. Vi har varit tvungna att lita på våra instinkter. Därför har mina bästa bilder ofta härstammat från en icke-efterlevnad av reglerna. I detta avseende är implusen improvisation.

Nuvarande arbete kallas co-logisk fotograpi. "CO" representerar ordet collage medan logiken härrör från tittarna önskan att förstå vad som ligger före dem. Jag tycker om denna interaktion med uppfattningen.

Program under Konstrundan

Min önskan är (om vädret tillåter) är att skapa ett litet galleriutrymme i mitt trädgårdsområde. Jag har inte tänkt hålla en workshop.


https://www.linkedin.com/in/jkstewartcreative/

Köranvisningar

Nära simhallen på samma gata som gymnasiet.