16. Leena Katriina Ehrling

Leena Katriina Ehrlingminä_työhuoneella (mina_tyohuoneella)Olen lyömätönLuonto ottaa haltuunsaJoskus pursuilen, joskus en

Gatuadress

Mäntyläntie 6
53650 Lappeenranta

Telefon

+358 407 279 419

Konstart

Måleri

Tillgänglig för rörelsehindrade

Information om konstnären/gruppen

Jag utexaminerades som bildkonstnär 2016 från Saimaa yrkeshögskola. Hösten 2022 inledde jag mina studier i offentlig konst på yrkeshögskolan LAB. Jag bor och arbetar i Lappeenranta. Jag har alltid tecknat och målat. Ibland gav livet mig en paus från arbetet, men när jag som vuxen blev bildkonstnär blev konsten en väsentlig del av mitt liv. Jag målar mest med olje- eller akrylfärg på duk och skiva, ibland använder jag bläck på papper som medium. Min färgpalett är ganska begränsad. Jag använder brutna och jordnära färger som jag fräschar upp med diskreta pastellnyanser. Ibland är mina verk hårda och exakta, ibland fria och frodiga. Penseldragen varierar och jag låter det stanna vid det.

Program under Konstrundan

Jag har en utställning med mina egna verk i min ateljé. Nästan alla verk är till salu. Det finns också örhängen och vykort som jag har gjort. Jag gör bläckteckningar under öppettiderna, så du har möjlighet att se konstnären i arbete.