15. Maria Nuutinen - Taidekeskus Itä

MariaNuutinen, Näkijä, emaloitu kupari, kehokoru, 2021, taiteilijan kuvaamaMaria Nuutinen & Mr. Meat, työhuonekuva 2023, kuva Jukka KosonenNäkijä, kehokoru, emaloitu kupari, nauha, lanka, kangas, maali, 2021, taiteilijan kuvaamaMaria Nuutinen, Etäyhteys, emaloitu kupari, nauha, lanka, kangas, maali, kehokoru, 2021, taiteilijan kuvaamaMaria Nuutinen, Sydän-riipus, emaloitu kupari, kangas, maali, metalli, 2023, taiteilijan kuvaama

Gatuadress

Valtakatu 66
53100 Lappeenranta

Telefon

+358 50 549 1430

Konstart

Formgivning, Fotografi, Installation, Konsthantverk, Visuell Konst

Tillgänglig för rörelsehindrade

Information om konstnären/gruppen

Jag är en smyckeskonstnär från Villmanstrand. Mina verk består av smycken, föremål och fotografier, som jag ofta använder för att skapa en installation i utställningsrummet. Mitt sätt att arbeta är undersökande och jag får teman för mina verk genom att observera vardagen. Människor, smycken, skönhetsbegrepp och mänskligt beteende i allmänhet är mina favoritämnen och inspirerar mig att arbeta år efter år. Jag använder många olika hantverksmetoder i mitt arbete. Emaljering är en av mina favorittekniker som jag har använt mycket under de senaste åren.

Program under Konstrundan

Under evenemanget kommer jag att hålla demonstrationer av emaljering i min studio i Taidekesus Itä, där jag bjuder in besökare att hjälpa till och delta. Under ateljébesöket kommer det också att vara möjligt att utforska utställningarna på Taidekeskus Itä och det breda utbudet av verk som erbjuds i konstgalleriet.

www.marianuutinen.com, Facebook: @nuutisenmaria, Instagram: @nuutisenmaria

Köranvisningar

På gatuplan i höghuset intill vattentornet.