210. Alexandra Sandbäck - Soulmama Arts

Alexandra Sandbäck, utställningsvy, 2022.Alexandra SandbäckAlexandra Sandbäck, Animo Fingi, mixed media, approx. 65x55cm, 2023.Alexandra Sandbäck, Wava, konstgrafik, 50x40cm, 2023.Alexandra Sandbäck, Body Movement [filtered], utställningsvy, 2022.

Gatuadress

Järnvägsgatan 20
68600 Jakobstad

Telefon

0503217577

Konstart

Fotografi, Grafik, Installation, Måleri, Visuell Konst, Övrigt

Information om konstnären/gruppen

Jag är en konstnär och författare som har arbetat multikonstnärligt i över ett decennium. Jag är kroniskt sjuk och delvis funktionsnedsatt vilket utgör en del av den lins genom vilken jag ser världen, och det färgar min konst. I mitt konstnärliga arbete använder jag öppenhet och lekfullhet för att ta mig an allvarliga ämnen; som kroppssyn, kronisk sjukdom och diskriminering.
Jag kallar mig dansare – jag använder kroppen som subjekt och objekt och arbetar mycket med kroppen i rummet.

Program under Konstrundan

Under Konstrundan får besökarna ta del av både process och färdiga arbeten - speciellt inom mitt projekt "Kroppshistoriskt Museum". Man kan köpa konstverk, improviserad dikt skriven på skrivmaskin, och det finns också möjlighet till porträttfotografering.


Köranvisningar

Ateljén finns i korsningen av Järnvägsgatan och Östermalmsgatan. Ingång finns till höger om huset på Järnvägsgatan. Ateljén ligger en trappa upp.