sök på namn

Region

Teknik

Övrigt

Visa:   

Lista Karta

341

1. Ateljee Kaisa Lamminpää-Raekallio - Kuopion Konepaja

Pohjolankatu 1, Kuopio
Jag heter Kaisa Lamminpää-Raekallio, är en 44-årig frilansande konstnär och mamma till två små pojkar. Jag arbetar inom ett multidisciplinärt område under mitt företagsnamn Valontanssi. Jag bor och arbetar i Kuopio i Norra Savolax. Min ateljé är belägen i VR:s gamla lokstall, i konstnärskollektivet Konepaja. Jag arbetar för närvarande med min älskade, fascinerande och oändligt inspirerande visuella konst genom att måla. Min målningsprocess är mycket intuitiv. Jag inspireras av känslor, stämningar, natur, drömmar, färger och musik. Ibland försöker jag bestämma något om resultatet i förväg, men vanligtvis tar min målningsprocess mig alltid med överraskning och slutresultatet är överraskande även för mig. Måleriets flöde är något där jag känner att jag kan öppna ridåerna mellan världar. Jag började min konstnärliga bana genom bildkonst vid Savonlinna konstgymnasiums bildkonstavdelning och Ikaalinens hantverksskola, men dansen fick tag om mig och jag utexaminerades från Kuopion musiikki- ja tanssiakatemia. När mitt andra barn Toivo föddes återvände min passion för måleri med förnyad kraft. Uttryck genom rörelse och dans frigjorde mitt måleri på ett helt nytt sätt och jag är fortfarande på den upptäcktsresan! Förutom att måla arbetar jag också på en installation med flera konstarter som heter Tanssiva Maalari tillsammans med min partner, min make, musikern Antti Raekallio.
Läs mera

2. Johanna Turunen - Suunnittelupaja Sulatto

Sortavalankatu 2, Joensuu
Johanna Turunen är en bildkonstnär som bor och verkar i Joensuu i Finland. Hon arbetar med måleri, fotografi, keramik och serigrafi. I sitt konstnärliga arbete behandlar hon många känslotillstånd till exempel genom skulpturala motiv.
Läs mera

3. Anneli Kokon työhuone

Koskikatu 6, Joensuu 10
Jag arbetar med textil och bildkonstmetoder. Mina nyaste verk är akryl och guoache målningar. De har ofta temat av kläder eller klädeslplaggsliknande former.
Läs mera

3. Anu Torikka -Työhuone Koskikatu 6

Koskikatu 6, Joensuu
Läs mera

4. Kuvataiteilija Miia Rosenius

Olli Tiaisentie 16, Kontioranta
Jag är bildkonstnär och konstpedagog från Norra Karelen. Jag bor i Kontiolahti, i Kontioniemi kommun. Jag arbetar genom att utnyttja många olika verktyg för konstnärlig verksamhet, men genom tredimensionella element och utrymmen, får mina verk ofta en installationsartad form. Även teckning och konstgrafik har alltid haft en roll i mitt yttrande. Jag har varit verksam i många olika samfunds- och miljökonstprojekt. Jag anser att det är viktigt, att konsten kan vara en del av vardagliga miljöer och att olika samfund kan vara med som aktiva aktörer.
Läs mera

5. Outi Piiroinen

Luostarinvaarantie 18, Kovero
Jag är bildkonstnär från en liten by i Norra Karelien. Den rika naturen och lugnet som omger mitt hem är en oändlig inspirationskällä för min konst. Jag identifierar mig som tecnare, även om jag arbetar mångsidigt med olika tekniker. För mig är konsten framför allt ett sätt att strukturera mina tankar och ta ställning till tidens fenomen. Mänsklighet, finskhet och naturförhållandet är ofta återkommande ämnen i min konst. I mina verk blandas människor och fåglar, natur och byggd miljö och olika perspektiv. Absurda bildvärldar med små detaljer är utmärkande för min konst.
Läs mera

6. Kuvataiteilija Kaisa Jussilan ateljee

Kannaksentie 587a, Onkamo
Jag är konstgrafiker och bildkonstnär. Jag utexaminerades från Bildkonstakademin år 2006, och bor i Tohmajärvi, Östra Finland. Min hem är en gammal landsgård, och min verkstad är på ladugården. När jag var barn, mitt önske var att bli konstnär och få göra bilder. Jag tecknade alltid och överallt. Teckning är ännu en startpunkt av mitt arbete. Jag söker linje från formen och formen av linjen. Jag jobbar allmänt med olika konstgrafik tekniker: etsning, akvatint, torrnål, stenlitografi och serigrafi. Den annan viktiga delområden är tredimensionella konstverken: jag gör också keramik- och papperskulpturer. De är kombination av grafik, skulptur och målning. I mitt konst jag blandar fantasi, mystik och sagor. Mosatser är naturen och vardagen av mitt liv. Jag hanterar också djupgående temor och vill författa inspirerande konst, som vaknar att tänka, känna och besjäla.
Läs mera

7. Alexandra Lindqvist - Sappion luomutila

Pikkusappiontie 21, Juva
Jag är smyckeskonstnär och sedan 2016 bosatt i Juva. Redan som barn var jag oerhört intresserad av att tillverka smycken och år 2009, i.o.m. min artesanexamen inom smyckesten och ädelmetall, blev hobbyn ett yrke. Till en början fokuserade jag på traditionella guldsmedstekniker i mina smycken, men ganska snabbt längtade jag efter mera frihet och nya tekniker. Under mina artenomstudier inom handledningsverksamhet lärde jag mig ett dussintal olika hantverkstekniker och fick verktyg för ett friare uttryck. Viktiga element i mina smycken är stark tredimensionalitet och rikligt användande av färger. De senaste åren har jag fördjupat mig i tuftning, där man med hjälp av en speciell tuftningsnål eller tuftpistol och tråd skapar en ryaliknande yta. Med hjälp av denna teknik skapar jag tredimensionella, skulpturala textila verk.
Läs mera

8. Mari saravo Art

Kasarminkatu 3, MIKKELI
Mari Saravo har varit konstnär på heltid sedan 2020. Saravos ateljé ligger i S:t Michel, på bottenvåningen av konstgalleriet GalleriAri. Ateljén är både ett arbetsrum och ett galleri. Saravos verk är huvudsakligen målade, med akrylfärg. Stilen är lätt, pop-art, färgstark och livlig. Verken har en glädje, en slug humor och suggestiva detaljer. Saravo har lett konstverkstäder och deltagit i flera konstutställningar i regionen.
Läs mera

9. Anni-Sofia Knuuttila - Taiteiden Talo

Telkänkatu 2, Imatra
Jag är en bildkonstnär som bor och arbetar i Imatra, Södra Karelen. Mina huvudsakliga uttrycksmedel är måleri och träsnittsteknik. Processen att göra konst är ett sätt att göra meningsfulla observationer om mig själv och den värld som omger mig. Samma teman återkommer i mina verk, som självporträtt och identitet, barndomsminnen och stämningar, stark symbolik och skiktade texturer. Jag uttrycker med min konst vem jag är som person och ger mina betraktare svar på samma frågor om sig själva.
Läs mera

9. Eva Mäkelä - Tainionkosken Taiteiden Talo

Telkänkatu 2, Imatra
Eva Mäkelä (f. 1989, Borgå) Jag är skulptör och bor och arbetar i Imatra. För närvarande använder jag en mängd olika material, såsom metall och polymerlera, för att skapa unika, motbjudande och till och med skrämmande skulpturer. Mitt mål är att utmana betraktaren att också möta obehagliga känslor; och även om mina verk är makabra eller äckliga kan man också finna sympati och till och med sötma i dem.
Läs mera

9. Heidi Suikkanen

Telkänkatu 2, Imatra
Jag är Heidi Suikkanen, (född 1987) en bildkonstnär från Södra Karelen. Ritning har spelat en viktig roll i mitt liv. Idag, är den samma som i min barndom: fly till min imaginära värld. Jag får min inspiration från vanliga miljöer och föremål och från naturen. Jag gillar att teckna maskiner på ett konstigt och humoristiskt stil. Mina teckningar kännetecknas av en livlig och rik linje och en surrealistisk atmosfär.
Läs mera

9. Olli Tammi - Ateljee

Telkänkatu 2, Imatra
Jag är bildkonstnär och har specialiserat mig på skulptur, men jag arbetar med andra metoder och material inom ett stort område utan några egentliga begränsningar. Innehållet fokuserar på människor och mänskligheten samt de utmaningar som kommer med livet och på grund av detta är verken oftast figurativa och representativa.
Läs mera

9. Tuukka Teponoja - Tainionkosken Taiteiden Talo

Telkänkatu 2, Imatra
Jag är bildkonstnär och illustratör som bor och arbetar i Imatra. Mitt arbete kännetecknas av collage och experimentella berättarformer. Tillvägagångssättet och metoderna i mina verk varierar på ett fördomsfritt och oförutsägbart sätt från serier till ljudverk och från videoinstallationer till readymades. På senare tid har jag blivit intresserad av möjligheterna med rumsligt skapande.
Läs mera

9. Valokuvaaja Hanna Koikkalaisen työhuone

Telkänkatu 1, Imatra
Jag är fotograf (MA, Aalto-universitetet/Taik) och mitt arbete handlar om minnen, minnen, folklore, historia och förhållandet till naturen. Förutom fotografi har jag studerat kulturhistoria och dokumentärfilm och kombinerar dessa områden i mina projekt. I mitt arbete ingår mycket bakgrundsforskning såsom läsning, intervjuer och arkivarbete.
Läs mera

10. Viivi Kiiskisen työhuone

Tainionkoskentie 3, IMATRA
Välkommen till min rosa studio i Imatra! Jag är bildkonstnär (AMK) och arbetar i södra Karelen med textilier, installationer och olika offentliga konstprojekt. Jag använder mycket färdiga och återvunna material i mina verk. Så den röda tråden i mitt arbete är rosa!
Läs mera

11. Atelje Kullberg

Kyyrölänkatu 22, Imatra
Jag arbetar men metall, måleri och i viss mån med grafik. Jag har varit ansvarig lärare för måleri i Yrkeshögskolan i Imatra. Arbetar nu i ateljén med kommande utställning. Jag testar olika material inom måleri och försöker utnyttja dem i min konst. At skära i metall och böja från 2 d skiva till 3d skulptur är huvudtemat inom skulpturarbetet.
Läs mera

12. Anu Kudjoi - Loitsu Creations

Sinkkikatu 14 B, Imatra
Jag är Anu Kudjoi, en sömmerska och textilhantverkare från Imatra. Jag gör specialarbete, konsttextilier och syr och färgar min egen lilla samling av Loitsu Creations-kläder från återvunna textilier. Jag sysslar även med sömmerska, det vill säga reparation och specialsömnad. Jag arbetar som en del av Cooperative Vuoksen Taitajat, som jag också är ordförande för. Det är viktigt för mig at använda återvunda textiler. Produktion av bomull är världens näst största miljöproblem. Huvudsakligen använder jag gamla t-shirts och lakan. Genom att sy och färga dem gör jag t.ex. klänningar, kjolar, jackor, väskor och konsttextilier. Jag reser mycket på olika evenemang med mina kollegor och säljer mina produkter. Kunderna kommer också till min studio och jag också har en liten webbutik.
Läs mera

13. Reetta Harmaalan kotiateljee

Mellonkatu 12, Imatra
Jag är Reetta Harmaala, bildkonstnär och hantverkare, som arbetar i Imatra. Min konst är symbolisk och utgår alltid från en berättelse. Jag illustrerar mina sinnens landskap och gör det överkliga verkligt. Mina huvudsakliga sätt att uttrycka mig är för närvarande olika tekniker av konstgrafik och teckning.
Läs mera

14. Antti Nieminen - Rehulan ateljeepaja

Mantereentie 934, Taipalsaari
Jag är en mästersmed, guldsmed och skulptör som arbetar inom ett brett spektrum av konst, design, smycken och arkitektur. I mitt konstnärliga arbete försöker jag kommunicera på många olika sätt. Ett konstverk måste skapa en dialog med den miljö där det placeras och med den som uppfattar det, en dialog som kan vara kontrasterande, ledande eller framhävande. Jag hämtar inspiration från människans förhållande till miljön, vare sig den är naturlig, byggd eller social. Jag strävar aktivt efter att tillämpa procentprincipen på allt byggande och försöker hitta nya vägar för den visuella konsten.
Läs mera

15. Maria Nuutinen - Taidekeskus Itä

Valtakatu 66, Lappeenranta
Jag är en smyckeskonstnär från Villmanstrand. Mina verk består av smycken, föremål och fotografier, som jag ofta använder för att skapa en installation i utställningsrummet. Mitt sätt att arbeta är undersökande och jag får teman för mina verk genom att observera vardagen. Människor, smycken, skönhetsbegrepp och mänskligt beteende i allmänhet är mina favoritämnen och inspirerar mig att arbeta år efter år. Jag använder många olika hantverksmetoder i mitt arbete. Emaljering är en av mina favorittekniker som jag har använt mycket under de senaste åren.
Läs mera

16. Leena Katriina Ehrling

Mäntyläntie 6 , Lappeenranta
Jag utexaminerades som bildkonstnär 2016 från Saimaa yrkeshögskola. Hösten 2022 inledde jag mina studier i offentlig konst på yrkeshögskolan LAB. Jag bor och arbetar i Lappeenranta. Jag har alltid tecknat och målat. Ibland gav livet mig en paus från arbetet, men när jag som vuxen blev bildkonstnär blev konsten en väsentlig del av mitt liv. Jag målar mest med olje- eller akrylfärg på duk och skiva, ibland använder jag bläck på papper som medium. Min färgpalett är ganska begränsad. Jag använder brutna och jordnära färger som jag fräschar upp med diskreta pastellnyanser. Ibland är mina verk hårda och exakta, ibland fria och frodiga. Penseldragen varierar och jag låter det stanna vid det.
Läs mera

17. Niina Luoma - LUOMA design

Kitulantie 92, Kannusjärvi
Jag heter Niina Luoma, designer och entreprenör bakom LUOMA design. Jag design produkter, som alla har mina färgglada och lekfulla illustrationer gemensamt. Min produkt urval består av bland annat handtryckta väskor och smycken, accessoarer och inredning produkter. LUOMA design produkter tillverkas för hand i min ateljé på landsbygden i Fredrikshamn, från vars natur många av mina illustrationer är inspirerade.
Läs mera

17. Pauli Luoma - Galleria Luoma

KITULANTIE 92, Kannusjärvi
Pauli Luoma, oljemålare. Målningar " med 35 års erfarenhet och mer än två tusen sålda målningar". Kring 80 separatutställningar i runt om i södra Finland och ett eget ateljé-galleri, Galleria Luoma, som har varit verksamt sedan 1999.
Läs mera

18. Saara Vainion työhuone

Rauhankatu 8 , Hamina
Jag är en 45-årig bildlärare och konstnär från Fredrikshamn. Mina målningar är realistiska - den stilen är för mig naturlig och lätt. Det sagolika och det vardagliga möts i mina målningar i form av magisk realism. Min lilla dotter har varit min modell. Under de senaste åren har jag målat i akvarell, men jag planerar också att testa andra målningstekniker.
Läs mera

18. Taidehuone Anniina Loiske

Rauhankatu 8, Hamina
Jag är keramiker och bor och arbetar i Hamina. I min konst söker jag efter mänskligheten, tillvaron och dess allomfattande noetiska dimension. Genom mina verk söker jag efter sammanflödet mellan skapande och tänkande. Jag gör det som manifesteras genom mig. Jag undervisar i keramik vid Hamina medborgarinstitut och Hamina bildkonstskola. Jag är medlem i Hamina konstförening och valdes ut till Konstrundan 2022. Jag har deltagit i sju grupputställningar. För närvarande arbetar jag på min andra separatutställning. Tidigare har jag uppträtt på Hamina tonårscirkus, Kotka nelosteatteri och dockteater Kapusta. Jag har producerat teaterpjäser och konstutställningar.
Läs mera

19. Eija Ylinen-Virtanen ateljee

Mäkeläntie 111, Neuvoton
Min tidigare yrkesverksamhet som snickare övergick till målning när jag insjuknade i astma. Min utbildning vid Repininstitutet gav mig en bra grund. Jag tycker om att måla med både akvarell- och oljefärger av allt som finns runt omkring mig. Mina motiv är naturens skönhet, människor och ibland sorg. Bland materialen har trä och handvirkade spetsar ofta hamnat i mina verk. Trädfjärilar av olika träslag är mina ständiga favoriter. Jag har haft flera grupp- och separatutställningar. Jag är medlem i Kotka konstnärsförening.
Läs mera

20. Riikka Kronström-Johanssonin ateljee

Sammonkatu 16, Kotka
Jag har varit konstnär redan från året 1993. Jag skaffade då ateljerum och mina möjligheter blev ännu större än tidigare. Jag hade tillfället att utveckla mig. Jag utbildade och började göra annorlunda skulpturer med nya tekniker. Jag hade också mycket nya sikten med konsten. Min stil med konst är stark ock oftast färgrik. Jag använder många olika materialer t.ex. keramikbitar, återvinningsmaterial, trä, järntråd, glas. Jag gör stora konstvärken utomhus och mindre innomhus. Jag är mycket flitig arbetare. I fjol hade jag fem utställningar och i år 2023 fyra - fem. Jag gör nya konstverken nästan till alla mina utställningar, åtminstone huvudsagligen. När du kommer till min ateljee, kan vi fika och diskutera konst, hur man kan göra keramik och hur man kan lägga ihop olika materialer.
Läs mera

21. Heta Kananen - Vanha Paloasema ateljeet

Kirkkokatu 13, Kotka
Jag en en konstgrafiker baserad i Kotka. Jag gör i första hand metallgrafik, kombinerat med etsningar och monotyper. Mina verk unika genom att jag kombinerar olika tekniker. Jag njuter och kopplar när jag är i naturen och i mina verk hittas element av det jag upplevt. Djur är ofta närvarande i min konst, nu senast de fåglar och skogskaniner som håller till på min gårdsplan. Förändring av årstiden och dygnet påverkar stämningen i mina verk och bidrar med att skapa känslan som förmedlas i mina verk.
Läs mera

21. Minerva Martinoff - Vanhan Paloaseman ateljeet

Kirkkokatu 13 , Kotka
Jag är en grafisk designer med ett hjärta för fredsarbete, vetenskap, social påverkan och etik. Som en motvikt till att illustrera böcker (Rosebud/Umpihanki) målar jag, gör collage och syr i min studio på Brandstationen. Välkommen att besöka min arbetsplats, jag ska sätta kaffet att droppa.
Läs mera

22. Kaarnakuu - Työhuone Naakka

Satamakatu 4, Kotka
Jag är Lotta-Leo, aka Kaarnakuu. För mig är det viktigt att spegla naturen, glada saker och queer i mitt arbete. Jag har för avsikt att minimera riskerna för miljöfaror och påfrestningar genom att efterbehandla allt mitt material upp till en slutlig plastbit eller ett stumpmetallgarn. Jag använder mina egna fotografier och konst i mina smycken. Konst jag använder är ett samarbete med lokala konstnärer. På så sätt följer deras konst dig i dina dagliga rutiner och erbjuder dig vardagens lyx. I Konstrundan ska jag ställa ut alla olika skeden av juvelproduktion.
Läs mera

22. Maija Laajalahti - Työhuone Naakka

Satamakatu 4, Kotka
Det är viktigt för mig att skapa glädje genom min konst. Min konst är inte allvarlig och man kan skratta åt den. Som konstnär känner jag att det är min uppgift att skapa glädje i människors vardag. Det finns aldrig för mycket av det. Jag hittar mina motiv i vardagliga återvunna föremål, djur, natur och populärkultur. Jag är särskilt förälskad i katter som motiv. Min stil är mycket varierande. Mina olika kollektioner ser olika ut och det är okej. De återspeglar inspirationen och stämningen just för stunden i min studio. Jag gillar att ta in mer och mer återvinning i mitt arbete varje år, och för tillfället är min stora inspiration serpentiner och ballonger. Konstrundan-evenemanget är en möjlighet för mig att visa upp vad jag kan göra min konst av och vilken typ av verk som växer fram. Jag tycker att det är roligt att en gång om året öppna dörren för nyfikna människor för att se vad som ingår i en bildkonstnärs liv och arbete.
Läs mera

22. Udi Salmiaitta - Työhuone Naakka

Satamakatu 4, Kotka
Jag är en akvarellist från Kotka. Mitt konstnärliga arbete är inriktat på det lokala, den lokala miljön och djupa ekologiska teman. Jag väljer förvissade växter som modeller, som det sällan finns plats för ens inom botaniskt måleri. Mina målningar fungerar som konstnärligt självständiga verk, men de är också en dokumentation av den vilda floran på Kotkansaari i en tid då den mänskligt orsakade artförlusten i naturen är värre än någonsin.
Läs mera

23. Lasipaja Marjut Kalin

Pietari Lyötintie 145B, 145, Lyöttilä
Läs mera

24. Vuokko Salmenkivi / Artvuorela

Iitintie 810, Iitti
Jag är bildkonstnär, som för ett år sedan flyttade till Iitti kyrkby från Kotka. Jag jobbar med akrylfärger och målarknivar. Vanligtvis hittar jag mitt motiv från naturen och landskapet. Porträtt Jag studerade i Repin-Institut, där ryska konstlärare från State Academic Institute of Fine Arts från Sankt Petersburg undervisade oss i Kotka. Nyligen hittade jag ny metod fotoenkaustik med mina egna konstfoton. Idag lever och jobbar jag i ett 1840-tallbyggt stockhus, där jag har mitt eget galleri och ateljé.
Läs mera

24. Johanna Ärje - ArtVuorela

Iitintie 810, Iitti
Jag är Anna Johanna, en passionerad stickare. 2020 bestämde jag mig för att leva min dröm och gav upp min akademiska karriär och blev en stickning designer på heltid. Mina mönster har publicerats i finska och internationella tidskrifter. Min bok, Strands of Joy, har varit en internationell framgång. Min stil är tidlös men det finns alltid en romantisk atmosfär. Jag visar mina stickningar, tryckta mönster och boken. Jag kommer också att vara värd för en stickkväll.
Läs mera

24. Liisa Lehtonen / Art Vuorela Itis

Iitintie 810, Iitti
Har du klädproblem måste du komma till Roopetex! Jag grundade Roopetex som skräddarsydd 1990. Den bortgångne skotska terriern Roope lever fortfarande kvar i företagets namn och logotyp. Min passion för naturmaterial, design och kvalitet har inte försvunnit under åren. – Tvärtom har användningen av finskt ekologiskt och silkesmjukt renskinn ökat år för år, antingen i enfärgad eller till exempel i ett blommönster. Enskilda renskinnskläder som representerar hållbar utveckling är tidlösa, slitstarka och långvariga. Från renar i norr, bara för dig!
Läs mera

25. Matti Vesanen / Lahden vanha haulitehdas

Mattilanmäenpolku 3, Lahti
Jag är en skulptör från Lahtis. Med mina verk vill jag erbjuda ett fönster in i mänskliga ögonblick, som har förtätats med tid och känslor. Särskilt strävar jag efter att nå upplevelsen av alltings förgänglighet och samtidigt evigheten: att fånga försvagningen av ett känslotillstånd eller ett minne som samtidigt finns kvar och flyr. Jag känner att jag med en persons gestalt kan stoppa tiden och samtidigt studera dess obönhörliga gång. Även en vardaglig gest eller rörelse kan innehålla världar som alla som tittar på verket återskapar i sitt sinne.
Läs mera

26. Anneli Kokkonen- As Oy Kolkanmäki, takapiha

Kirkkokatu 13, Lahti
Jag var 7 år när jag målade utsikter över Saimen med oljefärger på min pappas lektion. Vid sidan av mitt arbete som tecknare studerade jag, idrottade och målade både i Finland och Norge. Efter att vi flyttat till Finland föll jag i naivitet när jag såg Martti Innanen och Lea Pihkalas verk med humor, färger och budskap. Mitt liv tog en ny riktning, jag började med att måla upp mina livserfarenheter genom att jämföra norsk och finsk kultur i relation till natur och mänsklighet. Finsk scendans och bastu och simning i rent drickbart vatten är mina favoritsaker. Lahtis lokalhistoria och min volontärverksamhet som attaché vid internationella vintersportevenemang ingår ofta i mina verk. Jag har undervisat i naivistiskt måleri med oljefärger och tvättteknik i flera konstverkstäder. I det senare ändrar gouache och markör form i olika skeden av processen så att slutresultatet kan bli helt oförutsägbart. Passar alla åldrar och till exempel för att illustrera poesiböcker, den fascinerar också med ett snabbare slutresultat. Jag är fortfarande en utvecklingsinriktad optimist.
Läs mera

27. Jaana Tirkkonen / Nukeri

Svinhufvudinkatu 23 A 4. Krs, Lahti
Jag gör individuella handvävda traskassar av återvunnen bomull och läder. Jag använder traditionella trasmatta arbetsmetoder, applicerar dem på dagens produkt.
Läs mera

27. Sari Kettunen Art

Svinhufvudinkatu 23 A, Lahti
Jag är en textilkonstnär från Lahtis och jag gör konst genom att väva och brodera. Jag vill hjälpa mina kunder att skapa bekväma hem och kontor med hjälp av ansvarsfullt producerad textilkonst. Mina konstverk är inspirerade av både gamla berättelser och den underbara naturen runt omkring oss. Jag tycker om den tekniska sidan av tygvävning och de begränsningar som tekniken orsakar, som jag alltid vill övervinna. Jag vill att alla mina verk ska vara meningsfulla och skickligt utförda.
Läs mera

28. Aino Ulmanen

Kilpisentie 293, Kankkila
Egen presentation Min målarprocess är intuitiv och uttrycksfull. Väderfenomen, orsakade av global uppvärmning, tornadon, etc. är motiv i mina målningar. Askan i mitt målningsmaterial är äkta, passionerad och fast. Tillverkningsprocessen för askfärg är omfattande. Jag eldar alla träslag separat, så jag kan hålla tonerna rena. För mig är aska mer som ett pigment som jag blandar mina färger från. Som en ström av liv som bär med sig. På eftermiddagarna exploderar känslan på duken. Aska i målningar, färg virvlar, stormar, droppar och ryker. Nyanser av grått, brunt och svart blir blåaktigt och rödaktigt, hör känsligt genom varandra, kolliderar med raseri.
Läs mera

29. Pia Hynninen - PianKera

Koskenkyläntie 829, Myrskylä
Jag är konstnär och keramiker. Jag tog examen som bildkonstnär från Pekka Halonen Academy 2003 och som keramikhantverkare från Axxell Kuggom 2012. Jag säljer min bildkonst från min ateljé samt från onlinegalleriet Taiko. Du kan komma och köpa min keramik i min verkstadsbutik eller på marknaden där jag besöker på sommaren, jag kommer att ha information om dem på min hemsida. Ruosteinen Kuu säljer min moderna keramik på Kellokoski järnbruk.
Läs mera

30. Jenny Olkkonen

Vanhapappilantie 18, Ruotsinpyhtää
Jag är Jenny Olkkonen (född Suhonen), en målare från Helsingfors som dessa dagar bor i Lovisa. Jag arbetar främst med målning och teckning. I min konst finns en strävan att beskriva något osynligt och att uppleva det heliga; Jag beskriver gränsland och skapar mysterier. För tillfället målar jag med temperateknik och akvareller och förbereder mig för utställningen som ska hållas i december.
Läs mera

31. Jaakko Stick / Galleria Jokin' Hommansbyntie 158 Skinnarby (Loviisa)

Hommansbyntie 158 , Skinnarby
Surrealisten Jaakko Sticks verk har ofta ögon och tänder. Det är just detta som ger intelligens, eftersom alla ögon och tänder som dyker upp i verken är visdomständer. Hjärnhavsdykaren Jaakko Stick har hållit andan i det surrealistiska havet i nästan ett par decennier medan han försökt fylla absurdismen med sina gummistövlar gummistövlar. Vanföreställningar till verkligheten är historia. Välkommen till en konstupplevelse som skapar skratt och förvirring på samma gång.
Läs mera

32. Jari Matti Karhula / Ateljee Kerttula

paavalinkyläntie, 655, Loviisa
Min arbetsbakgrund är reklamgrafiker/AD. Efter att ha flyttat från Helsingfors till Lovisa för cirka 10 år sedan har jag haft tid att förverkliga min dröm om att göra min egen konst: plastisk formgivning (lera) och målningar med olika tekniker. I mitt yrke har jag fokuserat på det visuella och bildernas exakta innehåll, både vad gäller estetik och innehåll. Nu när jag "briefar" mig själv om mina egna konstverk är det väldigt användbart. Kom och se vad som görs här i Lovisas vackra lantliga ateljé. Välkommen!
Läs mera

32. Luru Hirva / Ateljee Kerttula

paavalinkyläntie, 655, skinnarby
Min arbetsbakgrund är annonsdesigner AD, grafisk formgivare. Bild och visualitet och att påverka dem har alltid varit en av hörnstenarna i mitt arbete. Sedan 2016 har jag främst fokuserat på att göra konst. Nu sysslar jag främst med keramik, skulptur och akvarellmålningar. All min keramik är unik. Jag inspireras av naturen omkring mig, som jag får mycket energi, bra känsla och kreativitet ifrån i mitt liv. Kvinnokroppens mångfald och skönhet är ett återkommande tema i mina målningsarbeten. Mina akvareller visar ofta fåglar från närområdet. Hos fåglar attraheras jag av deras bräckliga skönhet i kombination med styrkan som till och med möjliggör migration till andra sidan jorden.
Läs mera

33. Marja-Liisa Aalto-Annala - Loviisan Yritystalo

Pohjoinen Tullitie 18, Loviisa
Jag målar helt enkelt utifrån naturen och den byggda miljön. Komposition är viktig.
Läs mera

34. Tero Maksimainen - Loviisan Taideverstas

Pohjoinen Tullitie 16-18, Loviisa
Jag är skulptör och keramiker. Jag är fascinerad av organiska former. Jag studerar växelverkan mellan materians inneboende krafter och de yttre krafter som påverkar den. Särskilt jag studerar växselverkan mellan form och ljus bode växelverkan mellan stabil material och vatten. Skulpturalitet är för mig att förnimma ytans egen expressivitet. Verket är färdigt då ytan får sitt eget uttryck och börjar kommunicera med något ur det undermedvetna. Jag arbetar med lera, sten, gips och trä. Dessutom gör jag andra konstföremål och kärl. Jag gör också beställningsverk.
Läs mera

35. Merita Koskimies / Studio Koskimies – Loviisan Vanha meijeri

Chiewitzinkatu 13 A 4 , LOVIISA
Jag har arbetat som bildkonstnär sedan 1991. Jag fick min konstutbildning i Finland, Tjeckien och Italien. På 1990-talet studerade jag performancekonst vid Konsthögskolan i Prag under ledning av professor Miloš Šejn och senare konstmåleri under ledning av prof. Antonín Střížek. Under 2000-talet har största inflytelsen varit Italien och dess konst. Jag tog examen från Florens Academy of Fine Arts 2010, där jag studerade som elev till professor Andrea Granchi. Jag fördjupade mig i samtidskonst och arvet från avantgard, men också i konstnärlig anatomi och morfologi. Jag målade figurer, väsen och transformationer med hjälp av olika tekniker, såsom oljemålning, fresk och tuschmålning. Dessutom deltog jag i utställningar av bokkonst i olika delar av Toscana. Numera målar jag färgabstraktioner med tusch och olja. I mina målningar finns det fortfarande rörelse och dramatik som kommer från performance. Ibland är mina målningar grafiska och minimalistiska, ibland rika och informella, eftersom min största passion inom måleri är material och färg.
Läs mera

36. Elina Mieskolainen / Spin a Yarn

Rikevägen 395, Lovisa
Jag är Elina; violinist, danslärare, Body&Mind-instruktör – och hantverkare. Min ca 50 m2 stora ateljé, ”Spin a yarn – Kerro tarina”, blev färdig sommaren 2018 på min hemgård i Rikeby, och just nu är möjligheterna för hantverk utmärkta. Den centrala tanken i mitt hantverk är att, i andan av hållbar utveckling, producera unika brukstextilier främst av närproducerade och/eller återvunnet material. Mitt mål är att producera textilier med så lång livscykel som möjligt. Förutom ull, linne och återvunnen bomull använder jag i någon mån bl.a. bambu, silke, hampa och alpacka. Jag är inte intresserad av konstfibrer; i jämförelse med naturmaterial känns de döda. Jag färgar en del av garnen själv, både med växt- och reaktivfärger. Av hantverkstekniker använder jag mest stickning samt vävning och inom stickningen intarsia. Det är som att måla en bild och kanske det är därför tekniken tilltalar mig så mycket. Jag bekantade mig med vävning för ca 18 år sedan och just nu äger jag fem vävstolar. Det som fascinerar mig i vävning är att kombinera ovanliga material och vävbindningar – möjligheterna där är oändliga och inlärningsprocessen är livslång.
Läs mera

37. Heini Lehväslaiho Galleria Solis

Niinkoskentie 2, Koskenkylän saha
Master of Arts, TaiK 2001 Jag gör konst på den lilla gården Solis i Lovisas Koskenkylä. Jag flyttade från mitt jobb som fotograf i Helsingfors till landet för sex år sedan, eftersom jag ville ha utrymme och tid att fördjupa mig i konstskapande. Den tidigare ladugården har ett arbetsrum och ett inramningsrum samt ett stenmejerierum, som är galleriet Solis i sommarbruk. Jag gör främst målningar och teckningar med djurtema. Jag använder dem också för att beskriva människor, eftersom djur har mycket att bidra med till vår samlade upplevelse. Jag använder olika material i mitt arbete, beroende på inspiration, även inom samma ämne: akryl, akvarell, krita, även installationer från material som finns i naturen och plast- eller trädjur. Mina senaste verk har varit målningar av ett litet föremål som heter Joku Jonkunpoikanen, som också kommer att hamna i en bok med samma ämne med hans äventyr. Konstrundan presenterar speciellt akvarellmålningar av kor, som jag blev glad över att få rita av samtidigt som jag vande mina hundar vid landsbygdens djur.
Läs mera

38. Jan Henriksson - Galleria ArtMarina

Eidisvägen 261, Stor-Pellinge
Jan/Janne Henriksson, skulptör Mina djurmotiv är ett resultat av naturupplevelser och idéer samt min yrkesbakgrund som zoologisk konservator och naturfilmfotograf. Skulpturkonsten blev bekant för mig redan under konservatorsutbildningen och har under årens lopp resulterat i ett stort antal figurer. Den nyaste modellen, en fontänhelhet med utter, grodor och vattenödla, blev färdig vintern 2022-2023. Statyerna gjuts i betong och många av dem får sin individuella patinering redan i ateljén. Även naturen bidrar med egna nyanser om skulpturerna förvaras utomhus.
Läs mera

38. Terttu Schroderus-Gustafsson / Galleria ArtMarina

Eidisvägen 261, Stor-Pellinge
Terttu Schroderus-Gustafsson Ljuset och färgerna en outsinlig källa för min inspiration. I konstverken kombineras olika material och tekniker, t.ex. tempera, bivax och akvarell. Nuförtiden målar jag också gärna med akrylfärger på pastabotten. Teman för konstverken är såväl karga nordiska landskap som söderns glödande färgmättnad. Jag är även känd för mina mystikomspunna kvinno- och mansfigurer som jag målar med lätta penseldrag.
Läs mera

39. Tarja Heikkilä / Risupiha

Saukkolahdentie 12, ILOLA
Stora förändringar börjar ofta av en slump: för några år sedan hittade jag en björkgren på marken och vred runt den och hade skapat då ett litet fågelbo. Samma vår fick jag höra om en kurs i att laga fat av björkris. Jag lärde mig ett enkelt grundläggande arbetssätt; det platta fatet skapades av kvistar och järntråd. Efter att ha fått upp farten byggde händerna fler brickor, korgar och grytskydd. Det fanns tillräckligt med björkgrenar på landsbygden. Lite i taget utmanade grenarna mig till djärvare verk. Varje arbete ökade kompetensen och öppnade möjligheter för att kombinera olika tekniker och utveckla nya. Under åren har jag hållit åtskilliga risuutställningar och kurser i olika delar av Finland. Jag har också byggt en Risupiha bredvid mitt hem. Jag håller kurser där och mina risuarbeten ställs ut där också. 2009 kom min första bok Risuja ja rautalankaa ut. I boken Kaunista koivurisuista, utgiven 2014, fortsätter jag att skapa nya traditioner av risuarbete, och 2019 publicerades en bok helt tillägnad risufåglar som heter Fåglar gjorda av björkgrenar. Under våren 2019 tog jag ett steg mot större verk. Då var min inbjudningsutställning Risus böjningsmagi på Kondase-centret i Viljandi, Estland. Jag fick inspiration till mina utställda verk från Paul Kondas naiva målningar. Utgångspunkten för mitt arbete är de material som finns i den närliggande naturen, främst björkkvistar. Den senaste tiden har jag även jobbat med vild pil, pilbark och växter som lämpar sig för flätning på hemgården. Lisätietoja tästä lähdetekstistäLähdeteksti vaaditaan käännöksen lisätietoihin Lähetä palautetta Sivupaneelit
Läs mera

40. Susanna Salama - Open studio in the old school

Venjärventie 1 b1, Ilola
Jag tror att jag föddes med en penna i handen, för jag ritade mycket i tidig ålder. Jag är surrealist i grunden och jag målar performancekonst. Musik, porträtt, landskap, reflektioner och nakenfigurer är återkommande ämnen. Mina favoritartister är i surrealisternas rike. Jag är intresserad av olika konstformers symbios och presentation av konst i icke-kommersiella miljöer. Jag har även gjort ljudlandskapsverk och spelar saxofon och gitarr.
Läs mera

41. Reeta Tuoresmäki / Galleri Postbacken

Gamla Viborgsvägen 12, Borgå
Jag jobbar som scenograf och kostymdesigner. Det känns mest hemvant för mig att arbeta på operan men jag jobbar gärna inom scenkonstens alla områden. Sommaren 2023 blir jag gästkonstnär på Postbacken i Borgå. Jag ska designa och göra kostymer till barndansföreställningen som ska ha premiär i oktober i Helsingfors. Dessa skisser och kostymer finns till påseende i galleriet på Postbacken. Jag har genomfört mina studier vid fem olika universitet i Finland och Litauen.
Läs mera

42. Helena Rajalinna - Galleria Skolan

Veneenrakentajantie 5, Kråkö
Jag har utövat konst under hela mitt liv, under de senaste 4 åren har jag haft möjlighet att jobba med konst på heltid. Jag inspireras av olika tekniker inom konst branschen, men närmast mitt hjärta ligger olje, akvarell, återvinningsmaterialkonst och grafik. Enligt min mening är konst ett terapeutisk media för enskilda personer och grupper. Det roligaste är processen och när man inser något nytt.
Läs mera

43. Sirkka Turkki / Satukaupunki Ruusulinna

Sillvikintie 172, Tolkkinen, Porvoo
Konststudier: Konstfackskolan Stockholm på 1960-talet. Konst- och miljöpedagogisk lärare TAIK (Helsingfors konstskola 1990). Jag har guidat olika konstcirklar i Sallas medborgarhögskola, Kuopio, Helsingfors, kvinnojouren i Ga-Rankuwa-slummen, Pretoria, Kathmandu, Nepal på ett barnhem. Jag har anordnat utställningar på bibliotek, i SPR:s blodgivningsrum i Helsingfors, i Akademiska bokhandeln och i Hotel Tornis Ateljebar. De senaste 18 åren har jag ställt ut på min sommarstuga i Sillvik, Borgå. Jag målar med en palettkniv med oljefärger och akvareller.
Läs mera

44. Francesca Mascitti Lindh / ATELJE´ QUATTRO

Ågatan 23, Borgå
Jag är 91 år gammal och fortfarande aktiv som konstnär. Skaparglädjen har jag fortfarande kvar och jobbar nu med målande av tavlor, skapande av smycken och keramik. Har en atelje´ tillsammans med min dotter på Ågatan 23 i Borgå. Jag har införskaffat en keramikugn när jag fyllde 90 år. Min dotter som gör glaskonst, kan även använda ugnen för att göra smält glas. Just nu har jag en utställning på Kulturhuset Grand, som pågår till slutet av mars.
Läs mera

45. Anna Stolzmann - Kulturhuset Grand

Biskopsgatan 28, Borgå
Jag är en bildkonstnär som letar en sanning via skapandet. Jag tror på att det i dagens värld är viktigt att få fokusera i åskådandet utan en tickande klocka. Som en visuell person är det skönt och meningsfullt att komma loss från en verbal värld, allt förklarande, definitioner och tolkningar. I min process ser jag inga gränser utan allt bildar en helhet, som delar samma ljuskälla med dess skuggor. Tanken är tröstande i denna individualismens tid
Läs mera

46. Arttu Halkosaari / Aseman Paja

Vanha Hämeenlinnantie 2, Porvoo
Jag kombinerade smide med modern plasmaskärning för att skapa skulpturer som fokuserar på den taktila upplevelsen betraktaren får när de interagerar med dem. Interaktionen mellan mitt verk och betraktaren är mycket beröringsbaserad, eftersom sektioner med olika struktur ger betraktaren fler sätt att interagera med mitt verk än bara visuellt.
Läs mera

47. Heidi Krogerus / Galerie Kroger

Källgränd 3, Borgå
Nytt blod i konstscenen i Porvoo och samtidigt i hela världen. Jag anländer till konstfältet - inte som oerfaren, utan som en fri konstnär utanför institutioner. Min stil skulle bäst beskrivas som postimpressionistisk, med den franska skolan närvarande i den. Dessutom visar mina verk de år jag bott utomlands; indisk färganvändning har haft en särskilt stark påverkan på mig. Kärnan i min konst är den mänskliga, sensoriska upplevelsen av världen; i denna tid av konstant stimuli kan man stilla sig vid mina verk och återvända till ett mer genuint bemötande. Trots det bestämmer ämnet uttrycket i mitt arbete. Syftet med min konst är att fira naturens skönhet utan att ge efter för förtvivlan mitt i all förlust. Jag skildrar det som är heligt för mig, och varje bild är som en altartavla. Jag vill upprätthålla en diskurs om den förvrängda relationen mellan människor och naturen i denna antropocena tidsåldern. Jag målar en serie varje år enligt ett nytt tema, och i år utforskar jag ljus i landskap och gestaltar Josef Albers färglära. Utsikterna i mina målningar är platser som jag skulle vilja ska finnas för alltid - så att inget maskineri förstör dem enligt byggmästares planläggning. Min etos fortsätter i mitt materialval, eftersom jag motsätter mig användningen av plast. Akryl är förbjudet i mitt ateljé! Jag är fascinerad av vad som skulle hända med konsten om det inte fanns någon el. Utan oljefärger skulle vår värld vara riktigt trist då allt med plast försmulas. Åtminstone kommer mina verk att bevara sin styrka då. Jag målar huvudsakligen med olja på duk, men i min ateljé finns också grafik, serier, akvareller och couturekläder. Jag är verkligen upprymd över Konstrundan, där jag vill vara med och nätverka och träffa människor. Konst uppstår aldrig i tomrum - det är just vid gränssnittet mellan människor som inspirerande saker skapas! Varmt välkommen att titta på mina verk och diskutera med mig om konst, natur och allt däremellan.
Läs mera

48. Studio Eivor Ewalds

Mäntsälävägen 378, Borgå
Jag är bildkonstnär och bosatt i Borgå. Jag målar i akryl och olja. Mina motiv är ofta halv abstrakta, och jag målar gärna kvinnoporträtt. Jag använder starka färger och en avskalad teknik där jag lämnar detaljerna mindre uppmärksamhet och betonar stora ytor. Innan jag började med måleri jobbade jag i collageteknik där jag använde tyg som material. Jag har också gjort glaskonst med tiffanyteknik. Jag har kontinuerligt jobbat med konst sen 1980-talet och deltagit i flera samutställningar och haft egna utställningar. På senaste år har jag också haft nöjet att bli inbjuden till utställningar utomlands. Jag har bl.a. deltagit i utställningar i London, Tokyo, Rom, Neapel och Venedig. Min ateljé är ett gammalt stockhus som jag själv har varit med om att flytta från Mäntsälä och bygga upp på nytt på vår tomt i Saxby, Borgå. Huset i sig självt är värt en titt, men också min konst som pryder väggarna inne i huset. Jag har byggt upp en ny utställning med mina senaste målningar inför varje konstrunda jag deltagit i. Jag berättar om min konst över en kopp kaffe med tilltugg för besökarna och brukar också sjunga och spela gitarr om någon vill höra. Stämningen har alltid varit trevlig och mysig.
Läs mera

49. Tero Annanolli - Art Annanolli

EN OSALLISTU TAPAHTUMAAN TYÖHUONEEN MUUTON VUOKSI!, EN OSALLISTU TAPAHTUMAAN TYÖHUONEEN MUUTON VUOKSI!
Konstnären och konstpedagogen Tero Annanolls verk är en förbryllande fin kombination av nutid och det gågna Han har varit en pionjär i Finland inom materialåtervinning och ekologiska materialval. Vi är ofta vana vid att se ekologisk konst som en obehandlad yta och inte så mycket som konceptuell konst som söker efter estetik. Annanolli lyckas nästan alltid överraska sina tittare. Han kanske använder till exempel gamla tyger och kläder som sitt material, som är modernt idag. Ändå föredras verkens estetiska formspråk inte av samtidskonsten, men verkens estetiska förtrollning härrör från det förflutna. Som konstnär kan Annanolli konsthistoria mycket väl. Han kommer dock aldrig att fastna i historien. Han ger oss gammaldags ekon av skönhet, men alltid på ett nytt sätt och med blick mot framtiden. Det fina med hans verk är inte upprepningen av de gamla som har setts många gånger, för han kombinerar djärvt. Hans verk kan kombinera bysantinsk guldprakt, japansk känslig teckning och Caravaggio-liknande teatral användning av ljus. Annanolli slutar aldrig göra något bara för att förvåna och överraska. Hans verk visar alltid ett tydligt mål. Det målet är skönhet, en estetisk upplevelse. Hans verk är trogna konstens historia och tradition och vägrar att vara ögonblickligt tilltalande trick. Verken är genomtänkta och noggrant förberedda och framför allt noga genomtänkta. Tero Annanolli är en konstnär värd att lära känna om du inte känner honom ännu och hålla ett öga på om du redan känner honom. Liisa Väisänen FT, Konstforskare
Läs mera

50. Anne Kauppila - Malminiityntie 20 taideyhteisö

Malminiityntie 20,, Vantaa
Jag är en bildkonstnär som har sett en förändring i livet. Jag gör främst grafik och skulpturer. Grafiska, torrnåls- och mezzotinttekniker samt skulpturala material i brons, gips, keramik, betong och marmor föredras. Även om mina verk mestadels är naturalistiska, gör jag dem uttrycksfullt i kraften av en stark känsla. I båda teknikerna försöker jag knyta an till min vägledande idé, viljan, att synliggöra det jag upplever vid varje given tidpunkt. Respektera linje, ljus och skugga i grafiken. I skulpturerna däremot berättar karaktärens väsen och ljuset och skuggan åt vilket håll jag går. Livserfarenheter har format mig och min konst. I mina verk behandlar jag ofta mänsklighetens ofullkomligheter. Jag är intresserad av en persons skörhet, svaghet och förmåga att söka och finna styrka och skönhet i livet, även i svåra tider. Jag hoppas att mitt arbete kan svara på dessa frågor och göra andningen och livet lättare
Läs mera

50. Anu Eskelin - Malminiityntie 20 taideyhteisö

Malminiityntie 20 A, Vantaa
I mina verk rör jag mig mellan influenser från abstrakt expressionism och kolorism, mina målningar föds mestadels spontant och instinktivt, utan ett förplanerat slutresultat. Färger är viktiga för mig och att lyssna på musik medan jag målar ger mina verk och även för mig själv den rörelse och känsla av frihet som jag kräver. Mitt känslospråk är färgstarkt, det påverkas av både mina observationer i naturen och världens nuvarande osäkra tillstånd. Jag målar mest med akrylfärger på duk, ibland använder jag kol och/eller tusch som effekter.
Läs mera

50. Kati Leskinen - Malminiityntie 20 taideyhteisö

Malminiityntie 20 A, Vantaa
Läs mera

50. Paula Holopainen - Malminiityntie 20 taideyhteisö

Malminiityntie 20 A, Vantaa
Om min konst Jag studerade Vid Helsingfors universitet som filosofie kandidat och vid Fria konstskolan som målare. Jag har undervisat i målning på vuxenhögskolor i huvudstadregionen och tekning i Fria konstskolan. Målning och kolteckning är mitt arbete. Om de tekniker jag använder är en olje-och temperamålning, jag målar på duk. Då osh då blir jag entusiastisk över akvarell och kålmålning. Jag har presenterat mina verk regelbundet i separatutställningar i Finland och utomlands. När man arbetar är färg utgångspunkten. Oljefärg och äggulo tempera som material är flexibla och pålitliga, håller sina färgnyanser oförändrade. Arbetet styrs av observationer och det fria flödet av inre rörelser. Bilden byggs upp i lager, långsamt. Att tänka tar mer tid än det fysiska genomförandet i sig. Abstrakt målning är det mest fascinerande för mig eftersom man går i det som en sökare. Naturen ger konstnären oändliga möjligheter att tolka form och linije, färg och ljus. En persons inre värld är större än vad som är synligt.
Läs mera

51. Carita Nissinen - Taitelijayhdistys Tapaus ry

Viertolantie 2-4, Helsinki
Mönstrens form, ytstruktur och färg bildar en helhet som intresserar och inspirerar mig. Min konst uppvisar mitt eget inre humör, inte så mycket av fotografisk bild. Att måla med olika verktyg befriar mig från exakt pensel arbetet, vilket ger den önskade fria tolkningen av arbetsflödet. Jag försöker skapa kontraster med färger och bilder. Jag använder en mängd olika medier från måleri till fotografi samt tredimensionella verk. Snabbtorkningen av akryl är lämplig för mitt arbete. Färgerna lyser och strukturer kan används till verket. Min färgvärld är vid, men helheten är harmonisk. Målningen kan vara färgglad eller reducerad svart-vit-grå. Jag arbetar främst med akryl och använder den på olika sätt. Målningen kan se ut nånting kändbar, men jag gör det inte exact utan jag låter mina känslor reflekt i målningen.
Läs mera

51. Tuula Toukkari - Taiteilijayhdistys Tapaus ry

Viertolantie 2-4, Tapanila
Jag är Tuula Toukkari - bildkonstnär och född 1966 i Tuusula. Som barn var det bästa med skolan skönkonstklasser, där du visste vad du gjorde och du kunde förverkliga dig själv. I slutet av 1970-talet fick jag studera ny konstteknik och -seder vid Esbo konsthögskola. När jag gick till jobbet lämnades bildkonst i bakgrunden tills den blåste in i en ny flamma när jag studerade vid Pekka Halonens Akademi i Tuusula. Efter dessa år har jag gått med i många kurser i målning och bildkonst, av vilka jag har tagit inspiration för mitt eget arbete. På Pekka Halonen Akademin gjorde jag mitt sista arbete med konstgrafik med gamla etsnings- och aquatint för kopparplåt. De senaste åren har jag målat akryl- och oljefärger. Jag är inspirerad av Samuli Heinonens arbete, där jag upplever något större än livet. När jag gick med på hans målningskurser fick jag inspiration att måla djur och natur lite surrealistisk stil. Jag målar för närvarande i min ateljé på konstnärsföreningen Tapaus i Mosabacka, Helsingfors. Vår förening är aktiv i att organisera utställningar och öppna dörrevenemang.
Läs mera

52. Jussi TwoSeven

Liukumäentie 13, Helsinki
Jag är en bildkonstnär från Helsingfors med bakgrund inom gatukonst. Jag växte upp med graffitikultur och påverkan från traditionell graffiti och gatukonst syns i mina arbetsmetoder och estetiken i mina verk. Mitt konstnärliga arbete består främst av att skapa verk för galleri- och museiutställningar, samt stora offentliga verk som väggmålningar. Mina väggmålningar har beställts för många finska städer, t.ex. till Frankrike, Schweiz, England, Norge och Sverige.
Läs mera

53. Kuvataiteilija Emma Peura - Helsingin Paperipaja ry

Juhana-Herttuan tie 9, Helsinki
Jag är en magister i bildkonst samt konstgrafiker. Jag arbetar med experimentella tryckkonstmetoder, ritkonst och papperskonst. I synnerhet arbetar jag med den grafiska metoden jag utvecklat, skogsetsning. Mina verk är t.ex. I Kiasmas samlingar, statens, Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt samt statsrådets kansli. Jag är grundare och ordförande i Helsingin Paperpaja. Helsingin Paperpaja ry är en förening som grundades 2019 av sex professionella bildkonstnärer. Det är den enda verkstaden i Finland som fokuserar på tillverkning av papper, vars mål är att hitta nya uttrycksformer och material för samtida papperskonst. Vår förening har en öppen papperstillverkningsverkstad, där högkvalitativ samtidskonst tillverkas med respekt för traditionella handkunskaper. Konstnärer kan göra syrafritt japanskt papper och traspapper som konstmaterial i vår verkstad. Föreningen anordnar även kurser i papperstillverkning. Inrättandet av verkstaden har stötts av Konstfrämjande centrum och Finlands kulturfond. Vår kundkrets är inriktad på professionella bildkonstnärer, men vår verkstad är en gemenskap för alla som är intresserade av manuella färdigheter och ekologiskt konstframställning. Föreningens medlemskonstnärer är många konstproffs som arbetar med olika tekniker, som förenas av sin kärlek till papper. Det finns för närvarande 14 medlemmar.
Läs mera

53. Kuvataiteilija Maria Valkeavuolle - Helsingin Paperipaja ry

Juhana-Herttuan tie 9, Helsinki
Jag är magister i bildkonst och en multidisciplinär konstnär. Jag jobbar t.ex. med rörlig bild, ljud och installation. De senaste åren har jag använt papperstillverkningsprocessen och olika egenskaper hos papper i mina verk. Mina verk är t.ex. I Kiasmas, Heinos konststiftelse och Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikts samlingar. Jag är grundare och vice ordförande för Helsinki Paperpaja. Helsingin Paperpaja ry är en förening som grundades 2019 av sex professionella bildkonstnärer. Det är den enda verkstaden i Finland som fokuserar på tillverkning av papper, vars mål är att hitta nya uttrycksformer och material för samtida papperskonst. Vår förening har en öppen papperstillverkningsverkstad, där högkvalitativ samtidskonst tillverkas med respekt för traditionella handkunskaper. Konstnärer kan göra syrafritt japanskt papper och traspapper som konstmaterial i vår verkstad. Föreningen anordnar även kurser i papperstillverkning. Inrättandet av verkstaden har stötts av Konstfrämjande centrum och Finlands kulturfond. Vår kundkrets är inriktad på professionella bildkonstnärer, men vår verkstad är en gemenskap för alla som är intresserade av manuella färdigheter och ekologiskt konstframställning. Föreningens medlemskonstnärer är många konstproffs som arbetar med olika tekniker, som förenas av sin kärlek till papper. Det finns för närvarande 14 medlemmar. Arbetsdemonstration/miniverkstad: På pappersverkstadssidan kan du prova på papperstillverkning! Varje gäst får lyfta ett pappersark från massan, som vi har förberett i förväg av naturfibrer. Passar även barn! Om du önskar kan du hämta ett torkat färdigt ark från pappersverkstaden efter evenemanget.
Läs mera

54. Sonja Salomäki - Bleck

Läkkisepäntie 4 A 5, Helsinki
Mitt konstnärliga arbete svävar i bild- och textilkonstens gränsland och inspireras ofta av återvunna material, deras utgångspunkter och deras begränsande egenskaper. Jag är intresserad av stadsrum, samspelet mellan människor och miljö, samt skapandet av rymd i ytor och geometri. Att göra konstföremålen själv är viktigt för mig, eftersom jag tycker att processen att göra konst är ofta mycket överraskande. Jag använder många olika textiltekniker: broderi, tovning, målning med textilfärger på olika ytor, vävning m.m. Av någon anledning är mina tekniker ofta väldigt långsamma och mödosamma – kanske är det en intuitiv invändning mot den supereffektiva moderna tidsåldern? Utöver mitt konstnärliga arbete gör jag en avhandling om klimatkonstaktivism och dess imponerande funktion vid Lapplands universitet
Läs mera

55. Merja Salonen Di Giorgio - Ateljee X3

Höyläämötie / Hyvlerivägen 18 A 26, Helsinki / Helsingfors
Merja Salonen Di Giorgio Jag är målare och bildkonstnär. Det som inspirerar mig i mitt konsnärliga yrket är spår av människa i kulturmiliön, andan om ställe, ´genius loci´, historiska nivån I miljön och också Grand Tour, dvs. historiska läseresor. I senaste 20 år har jag fokuserat mig att måla med öljefärg på duk och blandat teknik på papper. Jag är intereserad av historiska pigmenter, material ock traditionella metod att måla. Jag har rea gjort några offentliga miljöverk i Helsingfors av beton. I maj publiceras boken Kasåkern - Pompeji (PARVS) och den kan man köpa också i ateljeén. Jag är medlem i målarbörbundet och Helsingfors konstförening. Mitt verk kan finnas i kollection av staden Helsingors och Lahtis konstmuseum. www.merjasdg.net https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/merja-salonen-di-giorgio instagram: @merjasalonendigiorgio
Läs mera

56. Elias Hakala

Pulttitie 16, Helsinki
Jag är en videokonstnär från Helsingfors. Jag har arbetat som VJ i flera olika evenemang, både på offentliga klubbar och privata undergroundevenemang. I mina visuella verk är det viktigaste för mig att skapa en ljudreaktiv enhet där betraktaren kan dyka djupt in i visuella världar samtidigt som den lyssnar på musik. Jag producerar allt material själv med hjälp av grafisk programvara eller fotograferar med olika kameror. Ämnena rör sig mellan natur och stadsmiljö. De senaste åren har jag fokuserat ännu mer på undervattensvideografi, skapa interaktiva verk och bygga elektroniska enheter själv.
Läs mera

56. Inari Kunnas - Roihupellon taidekortteli

Pulttitie 16 A, Helsinki
Jag använder ofta återvunnet material i mina verk, t.ex. gamla metallfodral och plåt, trasiga tunnor eller gamla fönsterkarmar. Jag använder också gärna olika typer av träpaneler som jag grundmålar med bivax eller traditionell kritprimer. Jag använder blandade tekniker, oftast färgpigment blandade med vax eller äggtempera. Ibland gör jag också akvareller och grafik. I våras skulpterade jag en delfin i täljsten, min första skulptur. Jag har använt sten som målningsyta tidigare, till exempel för att måla ikoner. Jag uppskattar skönhet och traditionella metoder inom konsten och inspireras av historia och de tidigare målarna. Den mänskliga själen och dess koppling till livet efter döden är ett evigt ämne av intresse. Det mänskliga ansiktet är gudomligt. Jag inspireras fortfarande av mumiegravarna i Fayum från den romerska perioden i Egypten. För närvarande är jag mer intresserad av enkaustik, en vaxmålningsteknik som var känd redan under antiken. Jag använder också mycket bladguld eller metalliskt guld och restaureringstekniker. Det är inspirerande att fortsätta konstnärernas tradition, jag har gjort mina egna vaxfärger av gamla färgpigment. Som konstnär vill jag lyfta fram traditionella metoder och material och hur de kan användas på nya sätt. Jag höll min första separatutställning i Helsingfors år 2009. På årets Konstrundan kommer jag att demonstrera för besökarna hur man tillverkar och använder mina egna vaxfärger för konst.
Läs mera

56. Jarno Sinivaara

Pulttitie 16, Helsinki
Jarno Sinivaara Jag har målat sedan 2001, då jag började studera till bildkonstnär på Taidekoulu Maa. Efter examen började jag fräscha upp mina tecknings- och målarkunskaper vid Helsingfors universitets ritavdelning. Jag har haft flera separatutställningar och deltagit i grupputställningar i Finland och Sverige. Jag tog en paus från aktivt konstskapande i nästan sex år, sedan hittade jag glädjen i att måla igen. 2020-2021 deltog jag som en av konstnärerna i Kerava Taite kotitalo för att göra verk. Uppmärksamheten som verken "Family bond" och "Covid-19" och "New beginning" fick i Konsthemmet gav en ny vind när det gäller mitt arbete. I mina målningar behandlar jag tid, förändring och koppling till universum. Generellt sett vill jag inte öppna upp mina verk för mycket, eftersom de också beskriver flödet av den momentana tanken, som jag känner är som moln på himlen. I slutändan vill jag att alla ska uppleva mitt arbete på sitt eget sätt.
Läs mera

56. Studio Mari Vallemaa

Pulttitie 16, Helsinki
Utgångspunkten till mina verk, som oftast, är något för mig ett betydelsefullt föremål. Föremålet vars ytstruktur eller form är intressant väcker ett minne, vackert eller smärtsamt. Under bearbetning föremålens symboliska mening öppnar sig, förstärks och klarnar så småningom. Verket födds genom en aha-upplevelse. Delarna hittar sina platser i helheten. Varje föremål har sin egen berättelse. Att göra assemblies av bilder med berättelse är mitt språk, mitt sätt att göra mina känslor och min innersta värld synlig. ​ Föremålen till mina assemblies väljs ut efter ett lång och mångfaceterad arbetsprocess. Material till mina verk är mestadels bråte som har övergetts, som har gjort sitt. Jag letar inte efter speciella föremål utan upptäcker dem. Försvinnandets process är synligt närvarande i mina verk. Att bygga upp mina verk är alltid en ny upptäcktsfärd. Jag studerar föremålens och materialens formspråk, färgvärlden och deras ytstrukturer. När jag löser problem som är i relation till kompositionens lagar märker jag att jag ofta funderar över existentialismens kärnfrågor: “Var är det som gör livet meningsfullt?” och “Var är det som är värdefullt i livet?” Mitt sätt att arbeta, arbetsteknik och arbetsmedel bestäms ut efter och växlar beroende på vilket sätt arbetssessionen kommer i gång. Motiven dyker upp från min erfarenhet. Jag arbetar efter min intuition. I mina verk behandlar jag också mitt livs svåra frågor, förluster av mina närmaste och andra smärtsamma händelser i mitt liv ligger som bakgrund i atmosfären i mina verk. Ibland födds verket i små portioner inom veckor eller månader. Jag bearbetar flera verk samtidigt parallellt. Jag börjar, skapar kompositioner, lämnar dem att mogna, betraktar, skriver minnesanteckningar, dokumenterar arbetsmomenten. Jag fortsätter styrd av någon intressant föremålsdialog eller betydelsefull detalj. Verket kan överraskande gå i en alldeles ny, egen riktning. Det kan ändra form många gånger under skapelseprocessen. Att forma en assembly är alltid en resa till mitt inre; sökande och finnande.​ ​ Under isoleringen på grund av corona började jag igen skapa collages av olika materialer. Samtidigt aktiverades mitt intresse för fotografering efter åratals uppehåll.
Läs mera

57. Maria Mughal - Roihupellon Taidekortteli

Pulttitie 17, Helsinki
Jag har arbetat heltid som bildkonstnär sedan 2004. Mitt yrke är att måla och göra offentliga konstverk. Jag har haft konstutställningar regelbundet i Finland och utomlands. I mina målningar tittar jag på mänskligheten för att hitta något vi alla har gemensamt. Jag är intresserad av frågor som: Vem är jag? Var hör jag hemma? Vad känner jag? I mina senaste verk behandlar jag barndomen och relaterade teman: vänskap, osynlighet och att bli sedd, utan att glömma önskan att behaga, förälskelse och skörhet.
Läs mera

58. Gunzi Holmström - Roihupellon taidekortteli

Plåtvägen 4 / Levytie 4, Helsingfors
Jag arbetar främst med att måla, men också med andra tekniker (t ex skulptur och animation). Min konst handlar om den mystiska upplevelsen i det att vara människa, och att ge en form åt sådant man inte kan se. Min konst är ett självupplevt möte mellan symbolismen och surrealismen. Jag anser att det är viktigt att begrunda verkligheten inom oss, eftersom den influerar våra livsval och värderingar, och därför också inverkar på det samhälle vi lever i. På Konstrundan visar jag ett urval av mina arbeten i min ateljé i Kasåkern.
Läs mera

58. Studio Arja Sundqvist

Levytie 4 A, Helsinki
Bildkonstnär Arja Sundqvist Jag har arbetat som bildkonstnär sedan 2011. Jag är bildkonstnär till utbildning (2011) och konstexpert inom designområdet AMK (1996). Innan min karriär som konstnär arbetade jag som inredare och designer. Mina verk är främst olje- och akrylmålningar. Jag är också intresserad av många andra konsttekniker och material, och jag har gjort skulpturer, små prydnadsföremål och smycken av olika återvunnet material. I min konst är natur- och djurämnen centrala och genom dem beskriver jag människoliv, känslor och stämningar och jag vill påminna om vikten av att respektera naturen och livet. På fritiden gillar jag att röra mig i skogar och vid havet. Naturen ger inspiration till konstnärligt arbete och erbjuder lugn och ro, vilket jag vill förmedla till dem som lär känna min konst med många av mina verk.
Läs mera

58. Studio Jyrki Sinisalo

Levytie 4, Helsinki
”Det är viktigt för mig att mina verk går i dialog med dem som upplever verken. Konstens uppgift är att synliggöra något, röra och väcka tankar. Jag är intresserad av det unika ljuset av ai-va i mina verk och det estetiska fotavtryck det skapar. I mina verk är ljuset raffinerat och ibland till och med så skört att det kräver en speciell koncentrationsförmåga av betraktaren. I mina verk löste helheten det. Form kommer alltid efter ljus. Men ljus behöver alltid form. Min utmaning är att hitta rätt komposition mellan ljus och form. Sakerna runt ljuset framhäver verkets individuella drag. Ljus behöver alltid ett föremål för att uppfattas."
Läs mera

58. Studio Liisi Myllykangas

Levytie 4 A, Helsinki
Visuella aspekt, färger och harmony är viktiga för mig. Monotyper har tagit mig längs min konstväg. I mina monotyper är form, färg och rytm centrala. Förutom inspirerar färgerna och naturen mig. Senaste åren har jag gjort monotypier, fastän jag tidigare har målat akvareller många år. I själva verket anser jag att skapa monotypier ock akvareller har många likheter. De båda är också unika. Sista åren har jag varit intresserad av att skapa monotypier. Jag bearbetar mitt kontsverk mycket spontant och kanske utan en klar vision på förhand, men färger och former visar vägen framåt. Varje monotype är unik, men det finns möiligen similaritet sinsemellan, när jag har van att göra serier och variera samma tema. Naturen med sina tusentals färger inspirerar mig mycket i mina konstverk. Särskilt är jag imponerad av Lapland, dess natur, landskap och fjäll. Den nordligaste kommunen Utsjoki I Finland är mitt favoritställe och de höstfärgerna kan man hitta och upleva bara där.
Läs mera

59. Anne-Mari Alrsumi

Levytie 2-4, Helsinki
Jag är en bildkonstnär från Helsingfors som arbetar med skulptur. Jag brukar göra verk i serier utifrån ett visst ämne. Jag är intresserad av att arbeta med olika material och prova dem. Jag använder mycket yta som byggmaterial, därför tror jag att jag också målar mina skulpturer. Mina verk är dekorativa, snygga och systematiska, men jag försöker alltid hitta en viss sorts trasighet eller en väg ut ur dem. För närvarande arbetar jag främst med keramik och måleri. Min studio har en borrmaskin och allt annat som behövs för att arbeta med keramik. Jag håller just nu på att förbereda ett arbete där jag använder keramiska delar gjorda med plåtteknik i gipsavgjutningar tagna från människokroppen. Dessutom borrar jag olika abstrakta torn för en framtida installation. Under Konstrundan helgen presenterar jag mina färdiga och oavslutade arbeten och jag skulle borra vid vissa tider, så att besökaren kunde se vad han själv gjort.
Läs mera

60. Ainonia - Studio Savea

Laippatie 21, Helsinki
Återkommande teman i mina skulpturer är glädje, kontakt med naturen och värdesättande av mångfald och olikhet. Genom konsten lyfter jag fram det inre barnets rättigheter som jag vill värna. Verket kan få sin inledande impuls från till exempel en ordlek, ett synintryck eller en reflektion över fenomen i världen. Jag använder ett flertal olika keramiska tekniker samt bearbetar trä med hand- och elverktyg. Jag lär mig hela tiden nya sätt att skapa konst så att jag kan sätta ihop verk av en mängd olika material.
Läs mera

60. Arni Aromaa - Studio Savea

Laippatie 21, Helsinki
Skulptören och formgivaren Arni Aromaa (1971) använder keramik, glas och trä som huvudmaterial. De senaste åren har han fokuserat sig i att kombinera keramik och glas i bränningsprocessen. Aromaa använder flera olika metoder från formning och pressning till manuell konstruktion på större arbeten. Förutom keramik använder Aromaa trä som material för sina skulpturer. Verken är inspirerade av naturen, men deras formspråk, finish och utförandeteknik bygger starkt på utbildningen av Aromas industridesigners. Aromaa arbetar som industridesigner på ett eget designkontor. "Konst är en stark inspiration för mig i mitt designarbete och å andra sidan hämtar jag inspiraton för konst från designvärlden", beskriver Aromaa dialogen ur två perspektiv. Aromaa har deltagit i ett flertal gemensamma utställningar och hans verk finns i Nationalmuseums och Moderna Museets, EMMA, samlingar. Han har fått flera designpriser, bland annat Statens Designpris 2012 tillsammans med sin kollega Sauli Suomela.
Läs mera

60. Eija Tenno - Studio Savea

Laippatie 21, Helsinki
Jag gör både unikt konstnärligt hantverk och keramik, som går ända till skulpturer. Nyckelmaterial är keramik (lera), återvunnet material, plast, metall, renhorn, trä etc. Teman är mer övergripande relaterade till kultur, natur och relaterade förändringar, samt ämnen kopplade till de egna nordliga rötter. Jag söker en kontaktyta med publiken genom mina egna erfarenheter och verk. Förutom keramik använder jag olika återvunna föremål eller naturmaterial i mitt arbete. Naturen i allmänhet har alltid varit utgångspunkten för mina verk. Kulturella och historiska referenser relaterade till verken är också viktiga för mig. Lera som material är levande och erbjuder alltid nya former. Den senaste tiden har jag också börjat måla, efter många års uppehåll.
Läs mera

60. Sevde Leıla Altunluoglu - Leila Ceramics

Laippatie 21 , Helsinki
Jag är en keramiker från Helsingfors. I Turkiet studerade jag traditionell turkisk keramik och restaurering vid Dokuz Eylul University Art College och tog examen 2012. Sedan 2015 har jag aktivt designat och producerat keramik i min ateljé i Roihupello, och jag undervisar för närvarande i çini - turkisk keramisk dekorationsteknik på Vanda förskola. Jag växte upp i en multikulturell familj och bodde i olika länder, så min mångkultur kommer starkt fram i min konst. Jag använder olika tekniker i keramik och jag gillar även att blanda ihop dem. Jag får inspiration från många saker, som naturen, resor och mina egna livsskeden. Jag använder både finska och utländska material i mitt arbete och försöker återvinna så mycket som möjligt. Det finns unika lerkombinationer i mina verk, vilket också gör mina verk väldigt unika. Jag försöker se till att jag, även om jag håller på med serieproduktion, alltid lägger till någon detalj som gör arbetet unikt. Detaljer är viktiga för mig. Världen är full av små överraskningar!
Läs mera

61. Atelie Tiia Henriksson

Lämmittäjänkatu 6, kolmas kerros, Helsinki
Jag är en självlärd konstnär som började måla som terapi på förslag av en vän, efter en nära familjemedlems död. Jag hade aldrig hållit en pensel i handen förut och min senaste kontakt med målning hade nog varit med fingerfärger. Ända sedan jag ritade min första pensel på duken har jag inte kunnat sluta. Först målade jag i veckor nästan dygnet runt. Jag kunde inte tro att något liknande det jag såg på duken kunde födas ur mina händer. Jag hade aldrig den minsta aning om att jag kunde måla. På grund av att konst framför allt är terapi för mig, samt ett sätt att hantera mina känslor, innehåller vart och ett av mina verk stora känslor. Jag har gråtit, skrattat och varit upphetsad när jag gjort vart och ett av mina verk. Mina verks strävan efter ett narrativ som härrör från individuella erfarenheter är därför stark. Min produktion är abstrakt måleri.
Läs mera

62. Kinuski Ceramics

Pellonperäntie , Helsinki
Jag närmar mig keramik som vardagliga konstverk. Mina verk, utilitaristiska till sin natur, har medvetet enkla former med minimal dekoration. Efter "less-is-more"-filosofin när jag gör konstnärliga föremål och serviser, använder jag rena linjer med fokus på dess taktila känsla, funktion och estetik.
Läs mera

63. AAM Studio

Tupavuori 1E, 79, Helsinki
Muhammad Khan föddes i Pakistan. För närvarande bor och arbetar han i Helsingfors, Finland. Han tog examen från National College of Arts, Lahore, Pakistan, 2005. Khan har arbetat inom bildkonst under de senaste 17 åren. Hans verk ställs ut brett i solo- och grupputställningar internationellt och nationellt. Khan arbetar i en mängd olika genrer och tekniker, han skulle älska vattenfärgstvätttekniken. Han upptäcker gradvis möjligheterna att konstruera bilderna genom att lägga till tunna lager av färg och återge dem med prickar, som collage med små penslar. Jag antar att på så sätt blir de formella aspekterna av arbetet viktiga för honom. som presenterar realistiskt skildrade ämnen i det surrealistiska mot bakgrunder av kraftfulla färger. Han arbetar i alla klassiska traditionella och samtida medier. Hans ändlösa strävan efter att upptäcka och kämpa mot oddsen tar aldrig slut, och man skulle lätt upptäcka den kampen i hans arbete. Han försöker alltid skildra hela tävlingen av människans triumfframsteg, dåtid, nutid och framtid med generositet i sitt arbete. Hans verk definierar hans existens. Han har alltid haft en passion för att utveckla eller föra fram det som vårt "samtida" samhälle verkar ha förlorat.
Läs mera

64. Milja Ahola - Grafiikanpaja Talli

Suvilahdenkatu 7, Helsinki
Jag arbetar i grafiska verkstaden Talli. I mina senaste verk använder jag polymergravyr teknik vilket möjliggör användningen av fotografier. Jag bor i Hagnäs och finner det en återkommande tema i min konst. Den jämt förändrande staden intresserar och inspirerar mig. I mitt arbete kombinerar jag både nya och gamla foton jag har tagit för att bygga landskap .
Läs mera

64. Sanna Sipi - Grafiikanpaja Talli Ry

Suvilahdenkatu 7, Helsinki
Jag jobbar i Grafiikanpaja Talli rys samarbetsrum som jag delar med ett tiotal andra konstnärer. Min huvudsakliga teknik inom grafik är djuptryck, men på senare tid har jag varit särskilt intresserad av monotypi. Förutom konstgrafik målar och ritar jag även. Inom konstgrafik kombinerar jag båda dessa tekniker.
Läs mera

65. Lena Malm – Työhuone Inari

Enarevägen 11-13, Helsingfors
Jag är finlandssvensk, med engelska som tredje språk. Yrkesfotograf blev jag efter att ha gått ett år på fotoskolan ICP i New York, och grafiker efter att ha återvänt hem och börjat jobba på den lilla vänstertidningen Ny Tid. På senare tid har jag fotat för två stora akademiska projekt. Det första, EastBordNet, avslutades 2013. Resultatet av det projektet, som gick ut på att forska i Europas östgränser, blev boken Borderwork. I den vevan grundade jag mitt lilla förlag Jasilti. Åren 2016–2021 var jag med i projektet Crosslocations och fotar platser runt omkring Medelhavet. Det blev en utställning på Stoa och boken Crosslocations: looking for somewhere in particular across the Mediterraean.
Läs mera

66. Minttu Pyykkönen - työhuone

Nilsiänkatu 10 A, huone 41020-4102, Helsinki
Jag är Minttu Pyykkönen, en konstnär och konstpedagog (KoM). Jag har specialiserad på väggmålning och bildkonst. Jag målar storskaliga väggmålningar och jag gör mindre konstverk och tavlor också. I mina igenkännliga verk är ämnet ofta natur, människor, känslighet och magi. I min ateljé jag målar och tecknar oftast. Jag accepterar uppdrag. Jag arbetar både som självständig konstnär och tar del av olika samarbetsprojekt, till exempel är jag en del av gatukonstkollektivet Mimmit peinttaa. Jag undervisar också bred utbud av konstinnehåll, håller kurser och workshops. Välkommen på besök & kontakta mig gärna. minttupyykkonen.com
Läs mera

67. Marianne Matikka - Taidetila Viiis

Josafatinkatu 7 Kirstinkatu 7, Helsinki
I färgstarka abstrakta målningar skildrar jag den visuella rytmen. Minimalism och kolorism är stilen i mitt oljemåleri med stark struktur. Bildvärlden kretsar kring ögonblicksbilder, med element av stämning, spänning och förväntan i en förskönad värld av fantasi. Ger utrymme för åskådaren att fånga med egen kreativitet konstens under också i min konst.
Läs mera

67. Sirkka Palonen - Taidetila Viiiiis

Kirstinkatu 7, helsinki
Mitt arbete får idéer från vardagen och vanliga händelser. Det finns en historia med glädje och förundran bakom alla mina bilder. Jag är en grafiker och jag anvendär bode metallgrafik och träsnitt. I metallgrafik är jag fascinerad av den ritningsliknande linjen i torrnålen och det djupa svarta i mezzotinten. Träsnittet är ett samtal med ett träblock och experiment med färgskikt.
Läs mera

67. Virva Svala - Taidetila Viiiiis

Josafatinkatu 7, Helsinki
Jag målar landskap och ljus i min omgivning med oljefärger. I målningar fascineras jag av att skapa stämningar genom skuggan av ljus och färgtoner. Helsingfors målningar på natten leker med variationen av mörker och färgglada ljus. Förutom landskap ligger djur och deras målning varmt om hjärtat.
Läs mera

68. Amanda Vähämäki - Kutikuti Ry

Veturitallinkuja 5 D, Helsinki
Amanda Vähämäki är en serietecknare och illustratör bosatt i Helsingfors. Hon har varit aktiv inom serieteckning sedan 2004 och har arbetat både ensam och som en del av seriekollektiv med strävan efter att förnya det komiska uttrycket. Han har publicerat ett flertal egenutgivna verk, komiska noveller och fyra seriealbum, som har översatts till flera olika språk. Han har deltagit i många grupputställningar och regelbundet anordnat separatutställningar. Vähämäki är särskilt känd för sina blyertsteckningar och ämnen som på ett uppfriskande sätt blandar ihop gränserna för vardaglig verklighet och fantasi.
Läs mera

68. Hannele Richert - Kutikuti Ry

Veturitallinkuja 5 D, Helsinki
Jag jobbar med serier och illustrationer.
Läs mera

68. Mikko Väyrynen - Kutikuti Ry

Veturitallinkuja 5 D, Helsinki
Jag jobbar med serier och illustrationer.
Läs mera

69. Ingrid Biese - The Art Place Finland

Resovägen 11 LH1, Helsingfors
Min passion är att måla på siden, det är något alldeles speciellt med det. Färgerna sprider sig och blandas på tyget och man vet aldrig riktigt vad som kommer att hända. Min största inspiration är Finlands natur och skärgården. Jag tycker om att fånga skärgårdens skiftande färger i fotorealistiska verk och naturens former i avskalade och stilrena silhuetter.
Läs mera

70. Marja Salerto - Keramiikkapaja Fem

Raisiontie 5,, Helsinki
Utöver mina tidigare pedagogiska studier har jag även utbildat mig till hantverkare inom keramik. Jag gör keramik tillsammans med mina kollegor i en liten keramikverkstad i Brunkärr, Helsingfors. Jag tillverkar främst kavlade eller gjutna bruksföremäl och prydnadsföremål med Raku-teknik. Som grund för mitt arbete ligger ett intresse för tydligt formspråk. Naturens inspiration påverkar starkt i mitt val av material och dekorationstekniker.
Läs mera

70. Saga Vuorisalo - Keramiikkapaja Fem

Raisiontie 5, Helsinki
I mitt keramik arbete gillar jag att leka med form och färg, eller överdriva en enkel detalj. Jag gör främst funktionella föremål som koppar, skålar och vaser, men är också intresserad av skulptering. Mina favorittekniker är tumning och drejning, med enstaka formtillverkning och gjutning.
Läs mera

70. Veera Ala-Vähälä – Keramiikkapaja Fem

Raisontie 5, Helsinki
Jag är en 32-årig entreprenör från Helsingfors. Jag har tillverkat mina keramiska hundar och andra djur sedan år 2017, och sedan 2018 har jag även delat med mig av mina verk på mitt instagramkonto @ceramicdoggies och min hemsida. Mitt arbete kan beskrivas som miniatyrskulpturporträtt av djur. Jag arbetar med olika stengodsleror och porslin samt underglasyrer, plus en mängd olika glasyrer.
Läs mera

71. Sullydogstar Studio

Albertinkatu 22-24 D 52, Helsinki
Olga Sophie Kauppinen (f.1988) från Helsingfors, Finland. Jag skapar oljemålningar från undermedvetna bilder, med ursprung från en dedikerad ritpraktik. Min metod inkluderar att arbeta intuitivt direkt från fantasin till duk, eller genom skisser, som sedan översätts till oljemålningar. Mina intressen ligger i måleriets shamanistiska kvalitet: att förstå kopplingen mellan visuellt uttryck och hur det interagerar med våra energifält genom en alkemisk händelse. Syftet med arbetet är att förena paradoxer; mellan målning och 3-dimensionella föremål, teckning och målning, expansion och sammandragning av form och linje. Mitt konstverk kan delas in i två kroppar - en som består av reliefmålningar, som lutar mot det skulpturala, samt tvådimensionella verk, som syftar till att utforska ytterligare dimension på ett mer esoteriskt och konceptuellt sätt. Jag har nyligen flyttat tillbaka till min hemstad Helsingfors efter en trettonårig vistelse i New York, där jag arbetade som lärling under artister som Ron Gorchov, Chris Martin, Bill Jensen och Dorothea Rockburne. Jag har visat mitt arbete internationellt, på platser som Barcelona, ​​​​Helsingfors, Los Angeles och New York.
Läs mera

72. Studio Mari Blomroos-Heininen

Merimiehenkatu 10, Helsinki
Min familjs rötter ligger djupt i den västra skärgården och även om jag har studerat och arbetat mitt vuxna liv i Helsingfors så finns havet alltid i mig. Jag är en blandarbetare inom konst och min bakgrund är även teater och konsthistoria. Jag har en examen i bildkonst, jag målar med olika tekniker, jag håller även på med grafik och fotografi. Installationer och objektkompositioner är en fascinerande möjlighet för mig att skapa nya verkligheter och hoppa ut ur "ramarna" in i underlandet. Jag har även arbetat som kurator och gallerist. Konsten har tagit mig till olika delar av världen och fört mig tillbaka utrustad med underbara möten, öppnare, visioner och influenser för att fortsätta arbeta. Konst är en möjlighet att delta i samtalet, skapa skönhet, komfort och synliggöra saker som annars skulle kunna gå obemärkt förbi. Ses snart..
Läs mera

73. Elli Hukka - Paja

Eerikinkatu 18, Helsinki
Jag har arbetat med smyckeskonst i mer än 10 år. Mitt arbete varierar från silversmycken till textilsmycken, skulpturer och bärbara verk. Jag inspireras av materialen och mitt handavtryck är både skarpt och spretigt på samma gång – det utgår från glädjen att göra och experimentera. Teman är sammanvävda från reflektioner över skogens förankring till oro för att bevara havens mångfald.
Läs mera

74. Majbritt Huovila - TILA Galleria

Kalevankatu 40, Helsinki
Mina verk är målningar, rumsliga verk och samhällsprojekt. Det viktigaste i dem är dialogen mellan mig själv och omgivningen. Jag tog examen som målare från Vapaa Taidekoulu 2005, och avslutade fördjupningsstudier i konst, offentlig och platsnära konst, vid Åbo Konsthögskola 2010–12.
Läs mera

75. Helena Hartman

Säljägargatan 5, Helsingfors
Jag är en energisk och nyfiken konstnär och vill alltid fördjupa mig och förkovra mig i det jag tar mig an. Jag målar i olja och utgår oftast från iakttagelser av verkligheten, men målningarna blir ofta mera expressiva och abstrakta. Jag kan utgå ifrån en detalj i vardagen eller engagera mig i större samhälleliga frågor. Just nu jobbar jag med att göra mitt målande ännu mera tillgängligt.
Läs mera

76. Ateljé Hanna Uggla

Henry Fords gatan 5 C, Helsingfors
Jag är en visuell konstnär som gör stora expressiva målningar där färgen är i centrum. Jag jobbar främst i olja på duk men jag tycker om att experimentera och jobbar också med andra material bl.a tempera och akvarell färg. På senare år har jag också gjort tredimensionella skulpturer i keramik och glas. Jag jobbar ofta utgående från ett tema och sedan för det undermedvetna och processen mig vidare på oväntade vägar. Jag har haft många utställningar under åren och jag undervisar i oljemåleri på Arbis och drar också andra konstkurser .
Läs mera

77. Linda Granfors

Medelhavsgatan 14 a 209, Helsingfors
Jag arbetar som performancekonstnär i duon Linda och Aura, och samtidigt håller jag på med målning och skulpturellt uttryck. I performanceduon Linda och Aura gör jag dräkter, rekvisita och installationer. I mitt eget arbete är jag just nu intresserad av att återanvända gamla idéer, stilar och gammalt material. Jag återanvänder och kombinerar nytt med gammalt i målningar och textilskulpturer.
Läs mera

78. Nina Ekström Studio

Mechelingatan 42, Helsingfors
Jag är en bildkonstnär född i Helsingfors , nuförtiden bor i Borgå. Mina konstverk är starkt baserade på mina känslor och upplevelser, som jag ofta uttrycker i mitt arbete i form av hästar och andra djur. I konsten är det viktigt för mig att nå stämningar och beskrivningar av det vanliga livet. Jag vill göra synligt vad individens blick, rörelse och stämningen till det som betraktaren vill se. I mitt favoritämne, hästen, fascineras jag av dess visdom, lugn , primitiva kraft och frihet. I mina verk uppnår jag precis det som är meningsfullt och viktigt i dessa egenskaper. Som konstnär är jag spontan, fartfylld och mitt handavtryck är både känsligt och kraftfullt samtidigt. Jag planerar inte vad jag målar , jag vill att min pensel får dansa fritt! Jag vill att mitt pensel ska få dansa fritt när jag målar. Som material använder jag för det mest olja och akrylfärg på duk. Materialet i skulpturerna är lera.
Läs mera

79. ARTiTEKTUR - Johanna Louhi

Tallbergsgatan 1, 2B, Helsingfors
“If the housing space is the body, and the furniture were clothes – Art is like the jewellery, and the perfume of a Room.” (Johanna Louhi) Konst ger utrymmet en atmosfär, skildrar en historia och är pricken på i:et i varje interiör. Man kan flytta runt i världen, ta med sina ägodelar till vilken boning som helst - men det är konsten som får det att kännas som Ditt Hem. Jag heter Johanna Louhi, är modern konstnär med en magistersexamen i arkitektur från Aalto University School of Arts, Design and Architecture i Helsingfors, Finland. Jag växte upp i Tyskland, med penseln i handen i en målburk intill min pappas staffli, omgiven av modern och forntida konst. Att gå på utställningar och besöka världens finaste muséer hörde till vardagen i vår konst- & designpassionerade familj. Målandet, illustrationer och grafiska designprojekt har alltid varit en del av min vardag. Då vi flyttade hem till Finland, var min pappa med och grundade Pro Kaapeli rörelsen, och vår ateljé i Kabelfabriken har funnits med som en förlängning av vårt hem sedan dess. Under studietiden blev jag uppmuntrad av mina professorer Kari Cavén och Ipi Kärki att börja sälja min konst, och har sedan dess gjort det. Då vi med min egen familj hösten 2015 flyttade till Shanghai, Kina för tre år, gav sig möjligheten att satsa enbart på konsten, vilket ledde till en storskaligare försäljning och solo-utställning. Sedan 2016 arbetar jag mer eller mindre på heltid som konstnär, och säljer huvudsakligen via min hemsida och sociala medier, samt genom samarbeten med inredningsarkitekter och -stylister. Mina bilder ingår i privata samlingar runtom i Europa, USA, Ryssland, Japan, Singapore och Kina, samt även i några office-byggnader i Kina.   Konst ramar inte bara in personligheten, utan lyfter vilket som helst rum från fint till exklusivt. Jag förstår mig på utrymmen & konst, och hur de två - kombinerade på bästa sätt, skapar en unik helhet. Jag blir passionerad av vackra miljöer som sträcker sig över och förbi "standard". Konst är garnityren som ger rummet en karaktär och väcker känslan av att vara hemma. Välkommen Hem, och välkommen till min ateljé i Kabelfabriken. www.artitektur.com @artitekturcom
Läs mera

79. Hanimaa - Kaapelitehdas

Kaapeliaukio 3, Helsinki
Jag grundade klädmärket Hanimaa våren 2022. Namnet Hanimaa kommer av att det är mitt namn omvänt. Jag designar och tillverkar unika street fashion kläder i Helsingfors. Jag handfärgar tygerna med olika tekniker och snickrar formar av linoleumsark som jag handtrycker på tygerna med. Jag gillar att testa nya och spännande tekniker för att förvandla kläder till fantastiska konstverk!
Läs mera

79. Katy Hertell - Kabelfabriken

Tallbergsgatan 1 , Helsingfors
Läs mera

79. Maaria Märkälä - Kaapelitehdas

Tallberginkatu 1, PL 172, Helsinki
Mitt uttryck är abstrakt eller halvabstrakt. Starka färger målas pastost på duk. För mig är konsten en livsstil och ett sätt att bearbeta saker. Processen är öppen och oplanerad. Att misslyckas är också en möjlighet. I min ateljé ska man vara försiktig med våt färg - och överraskningar är alltid möjliga! Med orden från Pessi Rautio, chefredaktör för Taidelehti: ”Märkälä vill måla, bygga upp något bra överst. Processen bör avslutas med något hoppfullt, syremättat, med en känsla av liv, något ljusaktigt, och kanske till och med vackert.” "För Märkälä finns det föremål i världen, bra föremål, som man helt enkelt bör avbilda i en målning, redan på grund av att det blir goda målningar av dem.” text i sin helhet www.maariamarkala.com
Läs mera

79. Michael Rahikainen - Kabelfabriken

Tallbergsgatan 1 C 17, Helsingfors 18
Undertecknad har varit verksam som bildkonstnär sedan 1988. Måleri, grafik, miljökonst installationer och ambient musik. Är utexaminerad magister från bildkonstakademin. I år ställer jag ut äldre arbeten som finns här i studion, men jag har också börjat med en serie målningar som bär arbetsnamnet GREY GARDENS. Vidare håller jag på att lära mig en grafisk teknik: Chine' collee', som också skall med.
Läs mera

79. Nina Biström

Kabelfabriken , Helsingfors
Har sysslat med konst i olika former hela livet... varför? Om jag hade ett bra svar skulle jag kanske sluta...?! Nu har jag inget så jag fortsätter. Mina senaste arbeten är gjorda i stengods - jag "bygger" och kavlar lera. Har gjort små och stora fat,s må skulpturer, masker samt inramade "visdomsord". Inspiration får jag varifrån som helst, närsomhelst. Skönheten finns i betraktarens öga.
Läs mera

79. Paula Pitkänen - Kaapelitehdas

Kaapeliaukio 3, Helsinki
Konst är en passion, ett sätt att leva och min själs hem. Målningsprocessen leder alltid till balans, hur smärtsamt ämnet än är, det är därför du kan känna sinnesro från mina målningar. Färgerna är starka i mig, och färgperioderna kan ibland visa sig starkt i min konst. Faktum är att mitt arbete ofta börjar dyka upp genom färger, känslor och tankar får en viss ton. Jag målar det som stiger upp från mitt hjärta. Det jag gör styrs av samarbetet mellan intuition och medvetande. Först låter jag arbetet vägleda mig, sedan när processen växer växer medvetenheten och tankarnas form blir tydligare. I slutändan går jag ofta igenom samma ämne genom flera verk och det är därför det finns många seriemålningar i min produktion. Ämnen i mina verk är t.ex. andliga värden, välbefinnande, andlig tillväxt, femininitet, maskulinitet, moderskap, känslighet, natur och universalitet. Jag kommer också ofta på mig själv med att måla upp hopp om en bättre värld.
Läs mera

79. Sari-Aino Tolonen - Ateljee Aapeli - Kaapelitehdas

Kaapeliaukio 3, Helsinki
Jag är Sari-Aino Tolonen, en enkaustisk konstnär från Helsingfors. På 2010-talet lärde jag känna encaustic Art (bivaxkonst), vilket gjorde stort intryck på mig. Jag hittade en lärare i Spanien, konstnären Belén Millán, som lärde mig den traditionella enkaustiska målartekniken. Redan under utbildningen märkte jag att tekniken ger utmärkta möjligheter att uttrycka konst, eftersom den lämpar sig för både scenkonst och abstrakt konst. Målningstekniken möjliggör bearbetning av olika ytstrukturer. Utöver det kan jag måla tunna självlysande lager eller flera vaxlager i olika färger ovanpå varandra, varefter jag kan gräva fram färger från de nedre lagren. Tekniken möjliggör ett stort antal olika alternativ. När jag målar känner jag att jag är kopplad till kreativitetens sfärer, från vilka jag hämtar hjälp i processen att skapa tavlor. Jag definierar mig själv som en intuitiv målare. Under Konstrundan kan du komma till min ateljé för att se mitt arbete och där kan du även själv prova denna intressanta teknik. Förra året provade många besökare på ateljén enkaustisk målning och det blev en riktig succé.
Läs mera

79. Sarita Ceramics

Tallberginkatu 1 B/C 3. Krs, Helsinki
Sarita Ceramics är ett varumärke som jag, keramikern Sarita Koivukoski, står bakom. De unika keramikfat som jag gjort i små serier är avsedda att användas, trots att de är individuella i sin glasering och sitt mönster. Materialet är slitstark högbränd stengodslera. Som en keramisk produkt är produkten ekologisk. Jag designar och tillverkar brickorna i min ateljé på Helsingfors Kabelfabrik. Skärmarna är testade bruksföremål och lämpar sig för mikrovågsugn och diskmaskin. Som bruksföremål lämpar sig "Ruudut" för dukning och servering.
Läs mera

80. Muta by Heta

Klaarantie 1, Helsinki
Jag är Heta Järvimaa, keramikhantverkare från Lauttasaari. Jag tillverkar främst brukskeramik genom att borra och bygga för hand. Jag attraheras av idén om en vacker, individuell produkt som ger glädje i vardagen och som är en del av människors dagliga liv. Detta är den röda tråden i allt jag gör. Oavsett om det är en ugnsform, en kaffekopp eller en vas vill jag att min keramik ska vara vacker och intressant att titta på även när den är "tom". Jag har jobbat länge inom textilbranschen, vilket återspeglas i hur jag inreder keramik. Jag närmar mig lerans yta på ett collageliknande sätt och jag vill göra ytorna överraskande och skiktade, blanda olika dekorationstekniker med tydliga former, utan att glömma färger. Med hjälp av screentryck och pappersstencilteknik får jag känslan av tryckt tyg i mina produkter. Inspiration till min keramik hämtar jag från överallt, men bland annat från slitna fasader, byggnadsfärger, inhemska textilier, naturen och mötet mellan hårt och mjukt.
Läs mera

81. Alex Markwith

Heikkiläntie 7C, Helsinki
Jag heter Alex Markwith och är målare, men min praktik sträcker sig även till skulptur och teckning. Jag jobbar främst med akryl och sprayfärg, använder ofta collage för att bygga upp mina ytor. Jag är mest känd för mina abstrakta mixed media-verk på duk. Jag kommer ursprungligen från USA och var baserad i New York City i 10 år innan jag flyttade till Helsingfors.
Läs mera

81. Marja-Leena Pohjola-Valkola

Heikkiläntie 7, Helsinki
Jag utexaminerades från Bildkonstakademins skola 1984 och har varit verksam som målare sedan dess. Jag har deltagit i många utställningar både i Finland och utomlands. Jag bor i Helsingfors, jag kommer från Multia i Mellersta Finland. Jag är medlem i Finlands målarförbund, Helsingfors konstnärsförbund och Bildkonstnärsgillet i Esbo.
Läs mera

82. Anja Siimes - Studio Melko

Melkogatan 28 D, frärde våningen, Drumsö, Helsingfors, Helsingfors, Helsinki
Jag har målat abstrakta målningar på akryl ock ölfärger många år i gruppen av sju medlemmar. 2020 och 2021 vårt atelier var på Ericsgatan och vi flyttade till Drumsö nyliken.
Läs mera

82. Martti Siimes - Studio Melko

Melkonkatu 28.D, Helsinki
Jag har målat över 40 år med oljan
Läs mera

82. Silja Salokas - Studio Melko

Melkonkatu 28 D 4.krs, Helsinki
I höstas fick ja veta att cancer hade drabbats mig. Det ändrade min målning totalt. Landskap och växter har varit som realistiskä utgångspunkter. Horisontala och vertikala linjer samt ljus och skugga är elementer, even om slutresultat är abstrakt. Nu har jag helt och hollet tappat den realistiska urgångspunkten. Det förblev endast färg och yta, som jag formar skrapande, dräneranse, droppande och lagande färger. Samtidigt dykades upp ansikten som starka element. Vad berättär de om, ser jag inåt på mig själv eller söker jag den person jag tidigare har varit? Eller tittar jag på människor runtom mig?
Läs mera

82. Sirkka Peisa - Studio Melko

Melkonkatu 28, D-porras, 4. krs, Helsinki
Jag är en del av konstnärsgruppen som arbetar på Melkonkatu i Helsingfors, Studio Melko. Vår grupp har målat i flera år på olika adresser och nu sedan december i Drumsö. Vi har deltagit två gånger i Konstrundan. Arbetsrum för varje medlem i vår grupp är öppet för allmänheten under Konstrundan. Dessutom kommer vi att sätta upp en utställning av våra verk i den stora hallen som är kopplad till vår arbetsplats. Det mesta av mitt vuxna liv har jag gjort annat än att måla och det var inte förrän senare i mitt liv konstverk fyllt min dag. Jag målar med akryl och olja främst abstrakta målningar. Något som tidigare sett eller levt är anledning till mina målningar. Det kanske inte finns en berättelse i mitt arbete; målningarna är beskrivningar av ett ögonblick, atmosfär eller scen. Det är min vana att ofta ändra sättet att tillverka och presentera målningar. Jag lär känna de nya metoderna och teknikerna med intresse. Ett antal konstlärare har utvecklat min måleri under åren. Jag har deltagit i ett flertal utställningar.
Läs mera

82. Tuulevi Sivunen - Studio Melko

Melkonkatu 28 D, 4 krs., Helsinki
Konst är mat för själen, med vilken den känslighet som förvärvades vid födseln bibehålls. När jag målar känner jag mig starkt närvarande, en del av världens karusell. Färger är det språk som alla förstår. Abstrakt expressionism ger friheten att tolka känslomässiga tillstånd genom växelverkan mellan färger. Jag kan ge en bild till ett känslomässigt tillstånd eller en plats som inte existerar. Målningen ger mening åt det oförklarliga och talar som bäst till betraktaren.
Läs mera

83. Studio Pia

Särkikuja 3 (rannan puoli), Helsinki
Jag har målat akvareller 35 år. Nuförtiden inspireras jag av blandteknik och mina verk mera abstrakta. Havet påverkar ofta mina målningar.
Läs mera

84. Ulla Fogelholm keramikstudio

Storsvängen 15 A, Helsingfors
Jag har arbetat som studiokeramiker sedan år 1972. Huvudsakligast tillverkar jag drejad funktionell brukskeramik. Jag har följt olika trender inom mat och dryck och gjort bl.a. espresso- och café au lait-koppar, pastaskålar, kärl för japansk mat, bowl-skålar, teskålar m.m. I dag drejar jag främst koppar för varma drycker samt matcha teskålar till tebutiker. Min formgivning är enkel och med de egna glasyrerna vill jag ge min keramik en personlig prägel. Glasyrerna har fått namn som Bambu, Marmor, Granit, Monet, Abborrgräs och Mossa. Vid evenemanget berättar jag om mitt arbete, formgivningen och glasyrerna. Under år 2022 har jag redigerat en Hashi skrift för Japanska Kulturens Vänner som heter ”Japanilaisen ja suomalaisen keramiikan luovuuden lähteillä”.
Läs mera

85. Marja Maljonen - Karhusaaren taidekeskus

Karhusaarenpiha 5 B, Espoo
Jag är bildkonstnär från Esbo och arbetar främst med akryl-och oljefärger. karhusaaris omgivning, landskap och hav framträderi mina verk. naturens mångfald och dess särdrag med sina träd och äppelodlingar inspirerar mig, tid på året, att ta fram penseln. Rantaraitti med fågelsang och rävar, rådjur och kaniner ger ön en egen mening. Det finns rörelse även i minsta detalj av landskapet. Som konstnär och betraktare kan jag ge mig oå att bli medtagen av den.
Läs mera

85. Nina Sarkima - Karhusaaren Taidekeskus

Karhusaarenpiha 5, Espoo
Jag har arbetat på Karhusaari sedan 2009. Här jag har hittat min plats, lugn och utrymme att måla och samla min kreativitet. Karhusaari är en idealisk arbetsmiljö för mig på grund av dess autenticitet, det är fascinerande hur historien och naturen lever här i sin egen frid vid sidan av stadsmiljön. När jag målar vill jag vara öppen för vad som verkligen behöver komma ut. Att måla är den mest naturliga uttrycksformen för mig och själva målningsprocessen ger mig möjlighet att komma i kontakt med sakers inre väsen. Utöver mitt eget konstnärliga arbete arbetar jag även som digital konst- och tecknings- och målarlärare i Esbo och Grankulla konstskolor. I Konstrundan kommer jag att presentera min konst och diskuterar i min ateljé.
Läs mera

85. Susanna Suikkari - Karhusaaren taidekeskus

Karhusaarenpiha 5, Espoo
Jag är en konstgrafiker från Esbo och i mina verk, humoristiska fåglar, fiskar och djur är på äventyr i människans känslovärld. Mitt studio finns i så kallade Hästkarlens hus, i den idylliska Sinebrychoffska villans tvättstuga. Jag arbetar med metoder inom metallgrafiken och trycker alla mina bilder själv. Jag undervisar i metallgafik i både Esbo och Vanda och ordnar kortkurser vid behov för gruppet runt om i landet. Min specialitet är olika etsningsmetoder, akvatint och mjukgrundsetsning. Trycken gör jag med två eller flera plattor. Välkomna!
Läs mera

86. Maritta Laitinen - Auroratalo

Kuninkaantie 43 /Konungsvägen 43, Espoo/ Esbo
Jag älskar att teckna. Det har varit mycket viktigt för mig. Alla mina målningar, grafik, akvareller, duss ritningar och även keramik baserar sig på strejken och olika linjer.
Läs mera

86. Signhild Kempe-Järvensivu - Aurora Huset

Kungsvägen 43, ingång A., Esbo
Signhild Kempe-Järvensivu Esbo Jag har målat hela mitt liv. Jag bor i Esbo men är hemma från Österbotten. Efter konstudier i Alfa Art har jag studerat porträttmålning i många år i gamla mästarens stil i Alfa Art. Olja och akryl ligger mig nära hjärtat. Mina tavlor har ofta anknytning till min barndoms och ungdoms Österbotten. Jag vill måla en förenklad verklighet som människor skall känna igen sig i. Syftet med mitt måleri är att man skall kunna dyka in i målningen och känna sig fångad av atmosfären. Helst ska man dra på munnen och tänka: det var en rolig tavla. Jag vill förenkla vår invecklade värld så att man förstår den bättre. Jag har naivistiska motiv från tex Österbotten med tex hus och natur samt stilleben. Porträtt och blommor i olja i gamla mästarens stil. Senaste år målade jag en familj på fem personer och två hundar och kramdjur. Roligt! Flera kurser i klassisk målning och ritning har jag gått i Repin institutets ledning. Jag är med i Esbo Arts styrelse och sköter deras Instagram och Facebook. Vi har mycket utställningar och kurser. Jag har ateljé i Aurorahuset i Träskända, i Esbo. Vi söker flera till konstrundan. Vi har 900m2 utrymmen i Aurorahuset. Sen är jag med i Europeisk kulturförening och deltar i deras utställningar, som bäst i Keurus. Jag vill måla för att det är motiverande och roligt. Vill visa olika sorts uttryckssätt. Jag har fått hela tiden porträtt beställningar. Säljer också mina naivistiska tavlor.
Läs mera

87. Annick Ligtermoet - Studio Keisteri Valomieli

Hyttipojankuja 2, Espoo
Hej, jag heter Annick. Jag är en holländsk konstnär, som bott och arbetat i Finland sedan 12 år tillbaka. Just nu arbetar jag mest med keramik: kärl och vaser som i sitt formspråk ligger på en linje mellan funktionell och skulptur. Den finländska naturen inspirerar mig, och jag tycker om att experimentera med lokala material så som björk och sten. Björkens aska kan omvandlas till glasyr, och jag sten och granit använder jag för att skapa textur i mina verk.
Läs mera

87. Studio Keisteri Valomieli

Hyttipojankuja 2, Espoo
Teemu Keisteri (f. 1985 Esbo) är en finländsk bildkonstnär bosatt i Esbo. Han är särskilt känd för Ukkeli-karaktären han skapade sommaren 2008, som han använder som illustration till kläder, vykort och fat, samt Windows 95-mannen som han använder på sina DJ-spelningar. Genom Ukkeli behandlar Keisteri kulturfenomen och den finska livsstilen med humor och använder ofta sig själv som ämne.
Läs mera

88. Ateljee Rasaliina Jänö

Sibeliuksenkatu 21 (sisäpiha), Järvenpää
Jag strävar efter att skapa värme och atmosfär i mina verk. Det bästa är när det färdiga arbetet berör och flyttar en helt främmande person. Ett verk berättar inte nödvändigtvis bara ett budskap, utan kan öppna sin egen historia och värld för alla. Jag ser magi och fantasifulla djur på överraskande platser. En berättares sinne utvecklar ständigt nya världar som mina verk kommer från. Inspirerad av färger ger ljusspelet på ytor och särskilt naturen mig oändliga idéer.
Läs mera

89. Kåirantaidestudio - Vanha Villatehdas

Kankurinkatu 4-6 C-talo, Hyvinkää
Jag gör tuftade finska mattor och oljemålningar i min ateljé. Mina motiv är glada och naiva och har ofta katterna. I min verkstad på Vanha Villatehdas, presenterar jag maskintuftning, hur det går till. För den som är intresserad kan jag introducera de gamla mästarnas oljemålningsteknik. Jag är intresserad av att använda olika material för att göra konst. Varje teknik tar fram något nytt och tekniken begränsar mig alltid. När man gör finska mattor kan man inte korrigera mönster som i oljemålning, där jag kan övermåla. Jag gör även linotryck och akrylmålning i kombination med mixed media. Jag skrev en guidebok Naivismimaalauksen ABC för dem som är intresserade av naivt måleri, och kort och affischer finns också.
Läs mera

90. Juha Menna - Rainbow Cocktail - Rajamäen Hiiiva

Patruunantie 17, Rajamäki
Skulptören Juha Menna (f. 1970) tog examen från Institutionen för skulptur vid Konsthögskolan 1999 som magister i konst. Han har aktivt hållit separatutställningar sedan 1995 och deltagit i ett flertal grupputställningar. På senare år även utomlands; Tyskland, Sverige, Estland. Mennas offentliga verk visas i Helsingfors, Vanda och Juva, och hennes verk finns i bl.a. Museet för samtidskonst ur Kiasmas, statens och Tammerfors konstmuseums samlingar. Den årliga Kultainen Venla är Mennas hantverk. Mennas huvudsakliga material för skulpturer är trä och brons samt träkol för teckning. Mennas sätt att arbeta för separatutställningar har alltid varit tematiskt. Samma tema kan fortsätta för flera utställningar. Menna är medlem i Finska bildhuggarförbundet. Verksamhet i jury, t.ex. SKjL och Mitalitaiteenkilta. Utöver sitt arbete som skulptör har han arbetat som skulpturlärare, bl.a. Pekka Halonen Academy 2006-2023. Menna skrev, skådespelade och satte upp tillsammans med skulptören Tapani Koko och teaterchef Kristian Smeds föreställningen "Veistäjät" 2012-2014. Showen "Skulptörer" kombinerade skulptörens arbete och teater. Föreställningen vann Nylands konstkommissions konstpris 2014.
Läs mera

90. Laura Pohjonen - Rainbow cocktail - Rajamäen Hiiva

Patruunantie 17, Rajamäki
Laura Pohjonen är bildkonstnär och konstgrafiker som lever och arbetar i Rajamäki, Nurmijärvi. Hon studerade i Konstindustriella Högskolan (Aalto-universitet) och Bildkonstakademin. Hon är representerad i många offentliga samlingar, till exempel Statens konstsamling och samlingar av många konstmuseer. Laura Pohjonen har ställt ut både i Finland och utomlands. Hon är medlem i Konstnärsgillet i Finland.
Läs mera

90. Petra Innanen - Rainbow Cocktail - Rajamäen Hiiiva

Patruunantie 17, Rajamäki
Jag är bildkonstnär, mina material är måleri, keramik och scenkonst i form av burlesk. Mina verk är avildande och berättar om transformation, att växa, vissna och släppa loss. Jag skall visa delar av serien Kabarett Augenblick. Under Konstrundan öppnar vi dörrarna till en grupputsällning på Rajamäki gamla jästfabrik. Rainbow cocktail är en utställning av Laura Pohjonen, Juhan Menna och Petra Innanen som alla har sin atelje inom området.
Läs mera

91. Johanna Johnsson - Villa Pauli

Metsäpurontie 45, Nurmijärvi
Jag är konstnär och bildlärare från Nurmijärvi. Mitt konstnärliga arbete är akvarell- och inkmålningar. Naturskogar, åkrar, bäckar och stigar har inspirerat mig i mitt arbete. Jag har hållit separat- och samutställningar och är aktiv i konstföreningsverksamhet. Jag bor med min konstnärsman Niko Saarinen i konstnärshemmet Villa Pauli. Villa Pauli är ett komplett konstverk, där besökäre kan se skulpturer i trädgården, målningar och demonstrationer i studio.
Läs mera

91. Niko Saarinen - Villa Pauli

Metsäpurontie 45, Nurmijärvi
Jag är konstnär och bildlärare från Nurmijärvi. Mitt konstnärliga arbete består av kolteckningar, oljemålningar och stenskulpturer. I mina senaste installationer använder jag även video- och AR-teknik. Mina verk handlar om identitetsskapande genom berättelser, språk och minne. Jag jobbar i Nurmijärvi på Villa Pauli, ett konstnärshem, tillsammans med min fru Johanna Johnsson. Villa Pauli är ett komplett konstverk, där besökare kan se skulpturer i trädgården, målningar och demonstrationer i studio.
Läs mera

92. Tarja Rantala - Tarinakoru

Taipaleentie 244, Nurmijärvi
Jag jobbar som guldsmed i Tarinakoru med min man, guldsmed Hannu Rantala. Jag designar smycken tillsammans med kunder, utifrån deras drömmar och önskemål, samt min egen design, vars ämnen kommer från bilder, minnen, levt och upplevt runt omkring. Historierna bakom smyckena är stora som små. Ord dyker upp i mitt sinne när jag gör smycken eller beskriver dem. Ibland finns det först en berättelse som föder ett smycke. För mig är guldsmide manuellt arbete med traditionella metoder och att skissa med penna. En del av den kreativa energin överförs till mottagaren av smycket, som får sina nya nyanser. På Yogavint guidar jag under sommarsäsongen Ljudreseavslappningen med olika helande instrument. Gongs, skålar, trummor, bland annat, vibrerar med sin egen frekvens och får kroppen i ett tillstånd av djup avslappning.
Läs mera

93. Vicky Maaranen - Ateljè Oceanborn Art-Vickymaa

Taipaleentie, 96, PERTTULA
Jag arbetar som konstlärare vid Nurmijärven kuvataidekoulu. Jag anordnar målningskurser vid Studio Oceanborn Arts i Nurmijärvi och även på andra håll i Finland. Populära kurser är Vedic Art och Encaustics-kurser. Jag är ordförande för Uudenmaan kuvataidejärjestö och styrelseledamot i många konstföreningar. Jag målar färgglada verk med akryl-, olje- och bivaxteknik. Målningsstilen är abstrakt. I konsten studerar jag förändringar i varelsens tillstånd och omlopp.
Läs mera

94. Sari Stajevic-Teodosin - Ateljé Taidepysäkki

Järvihaantie 4A, Klaukkala
Jag är en professionell bildkonstnär. Jag utbildade mig till scenograf och målare och specialiserade mig på ikonmålning. Min styrka är måleri och ikonmåleri, men min expertis omfattar även grafik, scenografi, smycken, keramik, teckningar... Jag är halvfinsk, men kommer ursprungligen från Serbien. Jag arbetar i min egen ateljé och undervisar även på Nurmijärvi konstskola och Nurmijärvi Opisto.
Läs mera

95. Age-Elisa Riekkinen

Sokerimestarintie 8, Kantvik
Jag är en professionell bildkonstnär från Kyrkslätt. Mitt kontor ligger i Kyrkslätt, en liten kustby i Kantvik, på bottenvåningen i ett fristående hus. Jag tog examen från Kankaanpää konstskola 1998, med huvudämne i konstmålning. Som regel målar jag med vattenfärger. I min ateljé visas akvarellmålningar och grafiska tryck. Dessutom finns konsthantverk, smycken, personliga gratulationskort och olika föremål att använda som presenter till exempel. Jag målar blommor, djur, landskap, abstrakta interiörmålningar och gör storyboards. Storyboards är beställningsarbeten, där kunden presenterar sina önskemål och utifrån det utformas tavlan tillsammans. Storyboards är oftast väldigt personliga, de kan vara mycket meningsfulla för kunden, i samband med ett minne, ett äventyr eller någon annan händelse eller viktig plats.
Läs mera

96. Tatu Vuorio

Suokallionrinne 27a, Jorvas
I mitt arbete närmar jag mig konsten från flera håll, abstrakt, figurativt och konceptuellt. Jag använder flera metoder i mitt arbete, såsom måleri, skulptur och installation, som ofta blandas med varandra i processen. Genom olika tekniker, material och tillvägagångssätt har jag fått inspiration och meningsfullheten i dynamiskt skapande. Metod som ord får sin betydelse från ordet methodos, som betyder "färdad väg". Jag tror att multidisciplinärt är vägen som leder mig, genom att utveckla den förverkligar jag mig själv och skapar känslor och tankeväckande verk.
Läs mera

97. Studio Ville Heimala

Evitskogintie 24, Kirkkonummi
Jag är skulptör (TaK) och biolog FM). Naturen har alltid varit väldigt viktig för mig, och den återspeglas ofta starkt i mina verk. Jag är också intresserad av naturfolks mytologi, särskilt folk med finsk härkomst. Jag tycker att det är fascinerande att koppla mystiska element till naturvetenskap och använda dem för att skapa något nytt. Jag sätter ofta ihop mina keramiska verk av höghusbilder, som jag formar själv från början. Skulpturens juvelliknande högupplösta mosaikyta ger en intressant ny dimension: verket kan ses på avstånd, men karaktärens hela väsen avslöjas först vid närmare granskning. Jag jobbar i min egen ateljé i Kyrkslätt.
Läs mera

98. Mari Tolvanen-Arslan

Hulttilantie 393, Ojakkala
Jag är glass- och keramikkonstnären. Min studio ligger mitt i skogen i Ojakkala, Vihti. Just nu jag koncentrerar mig på konstkeramik och småskalig produktion.
Läs mera

99. Timo Ahjotuli - Ateljee Ahjotuli / Tyynelä Gallery

Vanjoentie 18, Lohja
Jag arbetar som konstnär inom skulptur, installation och fotografi inom Finland och utomlands sedan 2013. De som besöker min ateljé får se hur fotoskulpturerna i verkserien 'Amanuensis' skapas genom att kombinera olika tekniker. Jag arbetar också som grundare av konstföreningen KühlTuli Productions ry, som producent och utställningsarkitekt i Tyynelä Gallery. Tyynelä Gallerys KOSKETUS konstutställning är öppen 22.7-24.9 varje lör & sön kl 11-17 på samma adress som Ateljee Ahjotuli.
Läs mera

100. Iiris Pessa - Studio Pessa & Kainulainen

Taostie 3D, Sammatti
Jag arbetar med text, målningar och video.
Läs mera

100. Pekka Kainulainen - Studio Pessa & Kainulainen

Taostie 3d, Sammatti
Pekka Kainulainen är en konstnär med många tekniker. Han är en målare och en tecknare. Han gör också performance konst och lyrik för en metalmusik orkester Amorphis.
Läs mera

101. Jan Lappalainen - Krämars

Krämarssvängen 51, Svartå
Jag är bildkonstnär som arbetar främst med olje- och akvarellmålfärg. Jag håller också kurser i akvarellmålning. Jag målar naturen, staden, människor, djur, föremål. Jag skildrar det jag ser i omgivningen och i fantasin, ofta är resultatet en kombination av båda. Målningarna rör sig i landskapet mellan det abstrakta och realismen, jag strävar till att erhålla skissernas spontana energi. Ljus och atmosfär är det väsentliga i mina målningar, viktigare än själva motivet.
Läs mera

101. Micaela Lappalainen - Krämars

Krämarssvängen 51, Svartå
Jag kombinerar ofta olika glastillverkningstekniker, som t.ex smält glas med glasmosaik. Mina glasföremål har genomgått flera olika arbetsskeden, vilket betyder att glasföremålet skurits, slipats och upphettats i ugn 1-3 omgångar för att få sitt slutliga utseende. Jag har alltid fascinerats av samspelet mellan ljus och skugga. Glas har en fantastisk förmåga att fånga ljus och därmed skapa fängslande skuggor. Därför är ljus i någon form en ofta förekommande och viktig detalj i mina föremål. Mitt arbetsutrymme lämpar sig inte för att ta emot många människor varför jag har valt att ställa ut på Krämars gård som lämpar sig utmärkt för detta ändamål och i sig är värt ett besök med sitt cafe Ivan och Alexander och sitt ekologiska och regenerativa jordbruk.
Läs mera

101. Yoshi Omori - Krämars

Krämarssvängen 51, Svartå
Yoshi Omori är en japansk fotograf, som gjort sin karriär främst i Paris, där han bott 1986 - 2013. Hans arbeten har varit framme i flertaliga utställningar och publikationer. Han har fått erkännande för sina fotografier, som beskriver rörelse och dans. Han har ofta kalllats för en poetisk fotograf, vilket tydligt kan skönjas i boken "Lumi Valo" (Prometheus Kustannus Oy) som gavs ut 2012 i samarbete med dansaren Hanna Ahti. Yoshi har verkat och bott i Helsingfors sedan 2013.
Läs mera

102. Corazon Higgins - Hub Feenix - Artist in Residence Studio

Högbenintie 30 , Meltola
Jag är en konstnär baserad i Boston, USA, och är inspirerad av botaniska former, djur, mytologi och antropomorfism. Mitt konstverk försöker berätta historier och spegla kultur. Under de senaste åren har jag blivit väldigt intresserad av att skapa mina egna bläck och pigment med naturliga material som foderblommor, svamp och bär, men också med saker som finns i köket som kryddor och teer. Denna kombination av konst och vetenskap är övertygande, lekfull, oförutsägbar och rolig!
Läs mera

102. Claire Hurley - Hub Feenix - Artist in Residence Studio

Högbenintie 30,, meltola
Jag är en konstnär och designer, från Irland, som skapar konceptuell Wearable Art, med mestadels återvunnet och hållbart material. Jag är residenskonstnär på Hub Feenix i 2 månader, som kulminerar på helgen på Konstrunden. Mitt arbete uppmärksammar vårt förhållande till naturen och vår påverkan på den. Att skapa arbete med människokroppen som bärare, som ett sätt att utforska och uttrycka min känsla av plats och sammanhang i omvärlden är hjärtat i mitt arbete.
Läs mera

102. Clint Sleeper - Hub Feenix

Högbensvägen 30, Hogben
Jag är en mediekonstnär, artist och skapare, vars verk humoristiskt funderar över ett slut på kapitalismen och på allvar överväger alternativa möjligheter för att plocka upp bitarna och gå vidare. Detta är en process av att pendla mellan gammal och ny teknik, mellan konsthistoria och konst som är osannolik, mellan historiska politiska positioner och otaliga, till och med omöjliga, politiska gränser. Mina installationer, böcker och videor har visats på festivaler och gallerier internationellt. Jag är också medregissör för Unrequited Leisure, ett mediagalleri i Nashville, Tennessee. Jag är baserad i USA och reser ofta för konstnärsresidens och utställningar.
Läs mera

102. Hanna Holma - Hub Feenix

Hub Feenix, Högbenintie 30, Meltola
Jag är grafiker och illustratör, tog examen 1996 från Konstindustriella Högskolan med en magisterexamen i konst. Tekniken jag har fokuserat på i mitt arbete är monotypi. För mig har de mest betydelsefulla verken sitt ursprung i ögonblick då jag kunde släppa taget om något overkligt och se livet som det är, en stor gåva. För mig är Hub Feenix en fräsch och stimulerande arbetsmiljö som stödjer autenticitet och att hitta den sanna livsglädjen.
Läs mera

102. Mari Leskinen - Hub Feenix

Högbenintie 30, Meltola
Jag tog examen från Kuvataideakatemia med en magisterexamen för 23 år sedan. Att arbeta med en pensel är ständigt fascinerande för mig. De senaste 3 åren har jag bott och arbetat, förnyat och lärt mig nya saker på Hub Feenix, centrum för kreativitet och välmående. Jag presenterar min konst här i offentliga utrymmen: min konst smälter samman med andra kreatörer. Det finns utställda oljemålningar på väggarna och dekorativt målade föremål och möbler. I min studio kan du se mina senaste verk och bilder från tidigare.
Läs mera

103. Daniel Enckell

Hamnvägen 14, Pohjankuru
Bor och arbetar i Raseborg. Målar med traditionella medel föreställande narrativa verk och utför beställningsarbeten. Undervisar privat och inom kulturinstitut.
Läs mera

104. Anna Ulff - Åminnefors ateljéer

Valsverksvägen 30 A 11, rum 4, Åminnefors
Mitt arbete är ett slags minnenas arkeologi och utspelar sig i ett utrymme för det bortträngdas återkomst och det oväntades attacker. Det är också en plats för upprätthållandet av sinnligheten, för meditationen som motstånd och för bevarandet av hemligheter. På sistone har jag intresserat mig för trycket som tillstånd och jobbar på en serie teckningar/målningar på temat ”Inre och yttre tryck”.
Läs mera

104. Tapio Elevant - Åminnefors ateljéer

Valssaamontie 30, Åminnefors/Raasepori
Jag är en självlärd fotograf. Jag är medlem i ONOMA Kooperative, som ligger i Fiskars. Kooperativet består av lokala konstnärer, formgivare och hantverkare. Jag var med i Fiskars sommarutställning GOLMD 2021, samt höll fotoutställningar på Fiskars KUPRU Galleri 2020, 2022, för att bara nämna några.
Läs mera

105. Anna Vasko - Aurinkokehrä Studio

Kroggårdintie 27, Karjaa
Jag är en textildesigner specialiserad i naturliga färgämnen. På nya färgeriet i Karis tillverkar jag Aurinkokehrä garn kollektionen av finsk ull. På verkstaden håller jag även kurser, workshops och besök för grupper. Som designer och färgare erbjuder jag mina tjänster även till andra designare och producenter, utvecklar nya arbetsmetoder och tillverkar textilkonstverk. Jag har fungerat som yrkeslärare på textilavdelningen, och håller nu kurser även utomlands.
Läs mera

106. Viktor Khachtchanski - Victor X

Teerikuja 3 B 18, Karjaa
Jag var grafisk formgivare på en jazzklubb på 80- och 90-talen. Vid den här tiden började mina studier av relationen mellan musik och bild. Jag har bott i Finland sedan 2000. 2007 hade jag min första separatutställning på det ryska centret för vetenskap och kultur i Helsingfors. Sedan dess har jag haft flera separatutställningar i Finland (inkl. Kirkkonummi, Åbo, Helsingfors och Kotka) och en i ERARTA Museum of Modern Art i St.Petersburg, Ryssland (2014). Den senaste separatutställningen var i Focus Center, Karis, i april 2023. Jag är medlem i HIAA, Helsinki International Artists’ Association, och Triada, Union of Russian Artists in Finland. Jag gick med i Ekenäs Konstförening efter att ha flyttat från huvudstadsområdet till Karis 2021. Jag deltog i över tjugo samlingsutställningar runt om i Finland, Ryssland och Spanien.
Läs mera

107. Micce Ingelin - Atelje Näktergal

Näktergalsgränd 13, Raseborg
Jag målar i olja och tempera på duk. Motiven är ofta naturen, och reflektioner över mänskligheten. Inspiration hittar jag i den vardagliga miljön runt om mig. Jag målar i min atelje Näktergal, men också ute i stadsmiljö eller naturen. Min stil kan beskrivas som något emellan Expressionism och Naturalism. Jag vill hela tiden fortsätta att utveckla min teknik när jag målar.
Läs mera

108. Catarina Johansson - Knipnäs centrum för välmående

Fågelsången 1, Raseborg
Hej, jag heter Catarina Johansson, som konstnär kallas jag för Katyayani och är född 1977 i Åbo. Jag arbetar med bildkonst och musik, där jag sammanflätar konstarterna till en upplevelse för alla sinnen. I mina framträdanden kan man ofta se andra konstutövaren också. Dansare och textilkonstnärer, fotografer har samarbetat med mig i flera års tid. Jag vill skapa ett rum för vacker konst. Konst som kan beröra och skapa ett lugn i stunden.
Läs mera

108. Hannamari Matikainen - Knipnäs centrum för välmående

Linnunlaulu 1, Tammisaari
Hannamari Matikainen är en bildkonstnär från Tammerfors. Hon använder främst olika grafiska tekniker och måleri som verktyg. Oavsett medium sysslar Matikainen till stor del med teman med mänsklighet och empati. Hannamari Matikainens verk innehåller vanligtvis djur eller människoliknande varelser, som är karaktärer från en ständigt växande helhet. Hennes verk omfattar t.ex. I statens, olika kommuners och städers samlingar samt i flera privata hem. Utöver det egna konstnärliga arbetet gör hon olika samarbetsprojekt med konstnärer från olika fält, även utanför det traditionella konstområdet.
Läs mera

108. Kjell Svenskberg - Knipnäs centrum för välmående

Fågelsången 1, Ekenäs
Jag är fotograf med bred erfarenhet, kameran blev mitt arbetsredskap 2001. Nuförtiden fotar jag mest olika porträtt, men också företagstjänster och redaktionella jobb sköter jag. Fineartporträtt är nåt jag just nu brinner för. Jag har min fotostudio i Knipnäs f.d sjukhus i Ekenäs. Jag är 48 år, gift, pappa till två tonåringar. Har dessutom två hundar.
Läs mera

108. Maria Meller - Knipnäs centrum för välmående

Fågelsången 1, EKENÄS
Jag är dekorationsmålare, restaureringsmästare och konstnär och har jobbat inom branschen i 20 år. Restaureringsobjekten är för det mesta interiörer i gamla hus. Som dekorationsmålare återskapar och restaurerar jag gamla handmålade tapeter och dekorationsmålningar på väggar och möbler. På beställning gör jag också bl.a. handmålade bårder specialdesignade enligt kundens önskemål. Även spännpappring och tapetsering hör till min arbetsbild. Jag fungerar också som konsult och färgrådgivare. Bildkonsten är varierande men jag arbetar gärna i enkla material som motvikt till dekorationsmålningsarbetena, vilka kräver noggranna färgblandningar och -kompositioner.
Läs mera

108. Nana Sjöblom - Knipnäs centrum för välmående

Knipnäs Hyvän olon keskus, Linnunlaulu 1 , Tammisaari
I den kreativa processen är den experimentella yttrandefriheten livsviktig. Jag upplever att vi människor tillsammans med naturen skapar en psykofysisk helhet vars välmående skall prioriteras. Under de senaste åren har mitt konstnärliga arbete fokuserats på verk där publiken konkret eller via upplevelse deltar i skapandet av den slutliga installationen eller dess försvinnande. Jag vill understryka betydelsen av konst och kultur som grund för sociala förändringar via kollektiv handling.
Läs mera

108. Pia Westerberg - Knipnäs centrum för välmående

Fågelsången 1, Ekenäs
Jobbar aktivt på min verkstad i Knipnäs Hyvän olon keskus. I år har jag även en butik på samma gata som Chappe museum i Ekenäs (Gustav Wasas gata 7) med fyra andra aktörer. Jobbar med silver, guld och stenar. Nu i år är det mitt 25 års jubileums år.
Läs mera

108. Taina Valkonen - Knipnäs centrum för välmående

Linnunlaulu 1, Tammisaari
Jag är bildkonstnär, scenograf och performancekonstnär. De senaste åren har jag fokuserat på måleri. Jag målar serier från olika dimensioner.
Läs mera

108. Viviann Seege - Knipnäs centrum för välmående

Fågelsången 1, Ekenäs
Jag är Viviann Seege, keramik-artesan, utexaminerad från Axxell Överby år 2016. Mitt arbetsrum är i Knipnäs i Ekenäs, där jag även bor under sommarhalvåret. Vintrarna tillbringar jag i Helsingfors. Jag arbetar mest med skulpturer och inspireras av djur och natur. Jag skulpterar i stengodslera och använder underglasyr, glasyr, färgpigment, vax, porslin och metall i mina verk. Jag har en egen keramikugn och under sommaren bränner jag också raku. Jag håller gärna keramikkurser, där vi tillverkar både prydnadsföremål och brukskeramik. Kurserna lämpar sig även för nybörjare. Jag håller också gärna privatgrupper för 3-10 personer, med valfritt tema, tag kontakt för mer information. Exempel på kursteman under år 2023: “Lär dig använda handbyggnadstekniker” “Gör din egen nallebjörn” ”Gör din egen tekopp” ”Meditera med lera” Jag är också yogalärare/fysioterapeut och har möjlighet att hålla kurser på Knipnäs, där både logi och mat går att ordna. Det blir roligt att ses på Konstrundan 2023!
Läs mera

109. Kevin Stewart

22 Rosenvägan, Ekenäs
Jag är en självlärd fotograf som bor i Finland. Mitt fokus är på mitt nuvarande arbete. Men jag har engagerat mig i fotografering i över 30 år. Mitt arbete innehåller delar av mitt kulturarv. Hållbarhet möter improvisation. Det vill säga, mitt nuvarande arbete visar hur det är att engagera sig i mixmedia: måla på papper, bladverk, kasserade opjekt och fotografering. Innan detta intensiva fokus sökte jag arbetsmatfotografering, scenisk fotografering och fotografering av evenemang. Under genomträngliga år definierade jag mig själv som en "allmän fotograf". Alla områden i min fotografering har ställts ut under en eller annan tid. Definitioner och förtydliganden Självlärd betyder att jag inte har någon formell skolning i fotografering. Men jag har fått inkomst från mina foton. Jag har ställt ut på utomhuskonstfestivaler. Gallerihallar och små butiker. Medan jag inte är medlem i några fotograferingsföreningar, väntar min ansökan om att gå med i Ekenäs Foto Klubb. Kulturarv: Allt inklusive köks handfatet. Mitt favoritord i konst är "olyckan". Det informerar om vad jag tror är en utväxt av mitt afroamerikanska förflutna. Vi har varit tvungna att lita på våra instinkter. Därför har mina bästa bilder ofta härstammat från en icke-efterlevnad av reglerna. I detta avseende är implusen improvisation. Nuvarande arbete kallas co-logisk fotograpi. "CO" representerar ordet collage medan logiken härrör från tittarna önskan att förstå vad som ligger före dem. Jag tycker om denna interaktion med uppfattningen.
Läs mera

110. Antje Zeiher

Formansallen 2B, Ekenäs
Min resa till konsten började när jag studerade grafisk design vid yrkeshögskolan Pforzheim. Från 2009-2016 studerade jag måleri i Jean-Marc Bustamantes klass vid konstakademin i München. 2016 blev jag masterstudent till Jean-Marc Bustamante och tog examen med målardiplom samma år. Sedan dess arbetar jag professionellt som bildkonstnär, gör shower i gallerier, konstutrymmen eller urbana områden. Sedan 2022 bor och arbetar jag i Tammisaari Finland. Nyligen påbörjade jag ett nytt arbete, så kallade textil-decoupéer. De kombinerar tekniken för collage med inslag av målning och teckning. Mitt arbete är mycket processbaserat, användningen av färg och material som textilier eller rullgardiner från lopptorg spelar en central roll i dessa arbeten. Dessa nya stycken försöker undersöka de motsatta förhållandena eller tillstånden att vara inne och ute. Detta kan antingen betyda att bokstavligen befinna sig i eller utanför ett rum eller en byggnad men också en viss miljö eller till och med på ett mer personligt, intimt sätt, att vara inne i eller utanför sig själv.
Läs mera

111. Minna Fabricius - Studio 7

Gustaf Wasa gatan 7, Raseborg
Jag har målat och jobbat med olika hantverk i hela mitt liv. Varit med på kurser i Mbi och andra konstkurser i många år. Började måla aktivt i egen Ateljé 2020. Jag har haft några utställningar, och nu har jag en Ateljé med Galleriutrymme, så jag kan visa både min konst och hur jag arbetar. Jag tycker om att prova olika tekniker och målar helt efter vad jag känner för just den dagen. Ibland är det enbart fåglar,en annan dag är det abstrakta målningar där färgerna bestämmer vad det blir. Jag målar helt enkelt för att jag mår bra av det. Och hoppas på att andra blir glada av mina verk.
Läs mera

111. Yvonne Holmström - Studio 7

Gustav Wasagatan 7 , Ekenäs
Hej Jag heter Yvonne Holmström och har studerat på konstskolan Basis, Stockholm, visualistlinjen på Arcada, Helsingfors samt på VNF:s Create linje, Karis. Målar abstrakta, grafiska , stilistiska eller naturalistiska motiv. Jobbar främst med mixed media. Underlaget är oftast canvas eller mdf skiva och på det experimenterar jag med cement, raksalim, tapet, tyg, träbitar mm. Allt som ger målningen en spännande struktur och en extra dimension. Färgmaterial är akryl-, olje-, akvarell-, liquidfärg, tuscher, kolpennor, färgpennor, krita mm Sedan september 2022 delar jag STUDIO 7 i Ekenäs, tillsammans med 2 andra konstnärer. Vi jobbar i studion och har samtidigt ett showroom med våra målningar. Jag vill gärna visa er, KONSTRUNDANS besökare mitt showroom/ateljé och berätta om hur en målning föds och vilka material som jag experimenterar med. Kom gärna och hälsa på oss! Välkommen till Studio 7!
Läs mera

112. Merihelena Leskinen - Galleria Fabrik

Taalintehtaantie 679, Taalintehdas
Jag är marinkonstmålare och jag målar havets väsen. I mina havsmålningar står havet för livet och fartyget för människan. Tekniken jag använder är oljemålningens lagerteknik med olja på linen duk. Jag har haft över 70 utställningar med marint tema i Finland och utomlands. Redan som nioåring bestämde jag mig för att bli marinmålare när jag blir stor, eftersom havet var det vackraste jag visste. I det ögonblicket befann jag mig mitt i en höststorm , nere i sittbrunnen på en krängande träsegelbåt som min pappa styrde, coh jag var betagen av havet som rasade intill mig. När jag var tio började jag spela piano och fortsatte med det som musiker i 30 år. 2004 seglade jag på Atlanten i en månad tillsammans med min man. Att se och uppleva vågorna på en ocean var så omvälvande att jag helt sinika bytte klaviaturen mot penslar och musiken mot färger. Jag målar från minnet: sådant jag upplevt och tänkt å under mina seglatser. Nu har jag tillrygalagt över 50.000 sjömil. Havet är min element.
Läs mera

113. Kristiina Haapalainen & Sami Vähä-Aho - Polka Paper

Smedskullantie 3, Kemiönsaari
Illustratörsparet Kristiina Haapalainen och Sami Vähä-Aho jobbar i sin ateljé i Kulturhus Björkboda. Illustrationer med naturtema är ofta inspirerade av Kimitoöns underbara natur- och kulturmiljö. Parets eget varumärke Polka Paper säljer kalendrar, kort och andra pappersprodukter gjorda av teckningar och målningar.
Läs mera

113. Sari Kippilä - Kulturhus Björkboda

Smedsullantie 3, Björkboda
Jag har varit engagerad i samhällsaktiviteter i hela mitt liv. Vårt senaste konstverk är ett helt hus, vårt mest ambitiösa verk, Kulturhus Björkboda, som vi har byggt upp av en gammal grundskola på mindre än ett år. Ett helt hus kan vara ett instrument, en berättelse, ett ljusverk eller en skulptur, men framför allt är det en plats för kreativ verksamhet. I höst blir det något nytt igen, vi kommer att leda besökare till Konstrunda för att prova, röra, leka och smaka. Samproduktion, Tuomo Tammenpää & en grupp vänner.
Läs mera

113. Tuomo Tammenpää - Kulturhus Björkboda

Smedskullantie 3, Björkboda
Jag har arbetat med design och konst i hela mitt liv. Vårt senaste konstverk är ett helt hus, vårt mest ambitiösa verk, Kulturhus Björkboda, som vi har byggt upp av en gammal grundskola på mindre än ett år. Ett helt hus kan vara ett instrument, en berättelse, ett ljusverk eller en skulptur, men framför allt är det en plats för kreativ verksamhet. I höst blir det något nytt igen, vi kommer att leda besökare till Konstrunda för att prova, röra, leka och smaka. Samproduktion, Tuomo Tammenpää & en grupp vänner.
Läs mera

114. Jaana Kähönen - DJK Design Jaana Kähönen Gallery

Ruukinrannantie, Mathildedal
Jag arbetar på heltid med digital design av tavlor och textilmönster. Min design baserar sig på mina egna, digitalt redigerade fotografier. Naturen (speciellt den i Teijo nationalpark) och gamla städer spelar en viktig roll i mina verk, men det går nästan alltid också att hitta något drömlikt eller överraskande i dem. De unika tavlorna trycks på sammet med en speciell tryckmetod (reaktiv dispersion), vilket gör dem levande och en aning tredimensionella. Konstverken är i serier på 8 exemplar. Den lilla 40-tals Cessnan som du kan se i mina verk är min signatur - ett litet flygplan som ja själv flugit. Jag bor och arbetar i Åbo och Mathildedal (Salo). Jag strävar till att utnyttja potentialen i modern, digital tryckteknik och har utvecklat metoder för att få nya dimensioner till slutresultatet genom att använda flera bildbearbetningsprogram simultant. Mina bilder och mönster har sagts representera något nytt och avvikande från massan. Under de två senaste åren har mina konstverk ställts ut förutom på mitt eget sommargalleri i Mathildedal i Salon Veturitalli, på Tuulenpesä galleriet i Åbo, i Salo Konstnärsförenings galleri, vid Sylvi Salonen i Åbo, på Ilola Arboretum, i Mathildan Marinas galleri samt i Teijon Masuuni. Jag har också deltagit med mina DJK mönster och kläder i Fashion Teams (by Marjo Sjöroos) modeshow. Jag är ordförande i Salo Konstnärsförening och mina tavlor går att hyra på artoteket i Salo. Jag har även ett internationellt designerkontrakt med ett svenskt textiltryckeri, vilket gör det möjligt för kunder att beställa tyger och textilprodukter med min design ekologiskt direkt från tryckeriet. Jag har drivit mitt DJK Design Jaana Kähönen sommargalleri i Mathildedal sedan 2018, och galleriet har redan etablerat sin plats i den populära bruksbyn. Galleriet ligger vid bruksstranden i ett gammalt träkolsförråd (1850) och har en enastående atmosfär. I galleriet går det att hitta såväl mina digitalt redigerade, unika tavlor som textilprodukter, t.ex. kuddfodral, med mina mönster. I bakrummet på galleriet finns också en avdelning med 2nd hand kläder av god kvalitet. Jag ser fram emot att träffa dig på mitt galleri!
Läs mera

115. Jaana Saario - Työhuone ja KotiGalleria

Meisalantie 117, Vartsala
Jag är bildkonstnär, curator och bildkonstdesignlärare. Jag är doktor i konst till minutbildning. Jag bor och arbetar i Salo. Jag tillhör Målareförbundet och Åbo konstnärsförening. Mina verk finns på Åbo konstutlåningskontor och i mitt eget KotiGalleria. Jag är intresserad av tidsmässiga, geografiska och kulturella skikt. Jag lagrar mentala bilder, färger, karaktärer och texter i mina verk. Jag målar och ritar i mixed media med tusch, olja, akryl, kol, penna. Ibland använder jag gammalt och samlat material som grund för målningarna. Innehållet i mina verk består av iakttagelser, undran... saker som inte släpper taget. För mig är konst att arrangera mentala bilder och tankar på ett sätt som ord inte kan nå.
Läs mera

116. Arja Pykäri

Pihkarinne 9, Salo
Jag är bildkonstnär från Salo. Jag gör främst olje- och akvarellmålningar på olika grunder. Jag håller flera utställningar varje år, gör beställningsarbeten, min konst visas och säljs på olika ställen och jag undervisar i bildkonst. Mina verk är berättelselika och symboliska, ett färg- och ljusspel. Min inspiration är den omgivande naturen och livet. Mina oljemålningar är en växling mellan representativ och abstrakt stil. Jag målar mest djurmotiv i akvarell. Mina målningar är baserade på vad jag ser och upplever, samt den fantasivärld som skapats av mitt undermedvetna.
Läs mera

117. Sofia Maleike-Ruohola - Kärrin Rusthollin Galleria

Liipolantie 17, Pertteli
Porträtt med olika tekniker är för närvarande det mest intressanta. Mitt jobb är att göra beställningsporträtt. Jag har studerat bildkonst både på Kanneljärvi högskola i Lojo och vid öppna universitetet i Lappland. Jag har studerat konsthistoria vid öppna universitetet i Åbo.
Läs mera

118. Seppo Lagom - Vanha Pappila, Kiikala

Suomusjärventie 266A, Kiikala, Salo
Under åren har mitt måleri samlat influenser som ser ut som jag och som jag accepterar, samt arbetsrester. Färger och ljus är viktiga för mig, att modifiera dem är kreativitet när den är som bäst. Jag använder oljefärger och oljepastell, deras rikedom av toner gör att jag kan hitta rätt färgnyanser. Numera är mina målningar skapade i oljepastell med krita på papper som lämpar sig för tekniken. Jag gör inga skisser till verket, utan ämnena uppstår inifrån mig, vilket Jag har samlat där medan jag rört mig i naturen och gjort observationer om dess mångfald. Mina verk har blivit mer som deras skapare, blivit mer abstrakta, men ändå Jag vill att de ska visa naturens närvaro och färgrikedomen.
Läs mera

119. Keanne van de Kreeke - Keanne illustrations

Savolaisentie 50, HIrsjärvi
Keanne van de Kreeke Som konstnär känner jag att "story" och färgsättningar är ett starkt verktyg mellan människor. Jag ville väcka styrka hos människor med hjälp av berättelser och naturelement. Jag gillar också att leka med olika perspektiv och dessa är praktiskt taget viktiga verktyg för mig när jag jobbar. Min konst är född ur vardagen, drömmar, kvinnlighet och natur. En varm och tolerant värld av fantasi öppnar sig i konstnärens verk. Ofta utgår verken från små vardagliga detaljer, som fantasin lyfter till en ny nivå. I verkens värld finns frid, närvaro och livskraft som utgår från naturen. De söker efter en persons koppling till något större: naturen, hans inre, livets gång, tiden. Men det finns också en touch av skugga - externa effekter. "Jag hoppas att konsten ger modet att se på saker ur ett annat perspektiv och acceptera olika sätt att se och göra saker på. Nya perspektiv behövs alltid, även om vi ofta vill att saker ska förbli detsamma." Jag är från Holland och jag använder akvareller, akryl, pennor, ekolinmarkörer och pasteller på ett nytt sätt. Jag arbetar som illustratör, bildkonstnär och är involverad i community art-projekt. Du kan också se mitt arbete i sagoböcker, läromedel, på offentliga platser och på teater.
Läs mera

120. Antero Kare - Someron kivimeijeri

Turuntie 1034, Somero
Jag är intresserad av symboler. Att göra konst är en tidsresa för mig. Jag flyttar till det förflutna, framtiden är svårare att se. Det finns 40 meter lera under mitt kontor. Det är resultatet av en istid för 30 000-70 000 år sedan. Den är liten jämfört med tidsspannet för mina levande målningar: liv uppstod från mikrober för 3,8 miljarder år sedan. Materiens omvandling i värme fascinerar mig, geologin med dess berggrund och jordbävningar tar över min keramiska produktion. Mina verk slingrar sig i formens födelsekamper.
Läs mera

121. Jaana Aarikka - Studio Art

Nahkurintie 13, Marttila
I mina verk skildrar jag naturens mångfald och olika stämningar tider på året och dygnet. Jag älskar naturen, upplever en djup koppling. Jag har också velat få fram detta i mina bilder och keramik. Djuren i min miljö, från insekter till fåglar, har alltid inspirerat mig. Jag har avbildat de minsta djuren i mina skrapor och skulpturer. Jag har målat mina keramiska verk med keramiska färger och bränt dem till stengods. Jag har gjort mina tavlor med olje- och akrylfärger.
Läs mera

122. Teija Lehto

Ruokolinnantie 244, Preitilä
Jag studerade konst i Kankaanpää och i Åbo. Jag har arbetat 25 år som konstgrafiker. Jag har årligen haft soloutställningar och varit aktiv med grupputställningar också. Jag har en egen verkstad i Pemar. Jag arbetar mestadels med träsnitt- teknik. Jag gör färgrika träsnittena som ofta har en vardaglig motiv. I mina träsnittena hanterar jag tid och minnen relaterade teman. Jag arbetar också med andra grafiska tekniker: etsning och akvatint, grafik med kartong, monotypi etc.
Läs mera

123. Mari Metsämäen - Kotityöhuone

Jäkärlän puistokatu 18 D 29, Turku
Världen och mitt eget sinne har varit i kaos. Klimatförändringar och klimakteriet. Det var som om jag kunde översätta något nytt i mitt konstnärliga arbete! Fri från formler och industriella från den produktionen. Ja till känsla, tankar, mångfald, empati och hållbara lösningar. Läsa, människor, prata, röra på sig, lyssna och sedan måla, rita, skulptera, fotografera, skriva. Välkommen till mitt hemmakontor i Jäkärlä, Åbo. Vad nytt har fötts och att undra vad skulle du göra med min produktion över 30 år. Jag har en magisterexamen i konst och har gjort konst intensivt under de första 50 åren av mitt liv. Jäkärlä är däremot en förort i Norra Åbo. Bara 15 minuter med bil från centrum, men i en helt annan tid. Det finns plats att vara, arbeta och andas.
Läs mera

124. Arja Valkonen-Goldblatt- Galleria/studio Leipomo

Juhannuskatu 10, Turku
Jag är bildkonstnär bosatt i Åbo, känd för min mångvetenskapliga konst. Under min långa karriär har jag haft ett flertal separatutställningar och deltagit i grupp- och samutställningar i Finland och utomlands. Jag beviljades konstnärspension 2016.
Läs mera

125. Anu Nurminoro - Osuuskunta Turun Tuulenpesä

Rauhankatu 10, Turku
Jag är Anu Nurminoro, keramiker till yrket. Jag studerade först på Forssa Yrkesinstitut och senare vid Tavastehus yrkeshögskola, Wetterhoff. Jag är också hantverkare inom träslöjd och antik teknik. Jag studerar just nu lerkonstruktion i Raseko. Jag gör skulpturer och skulpturala föremål av stengodslera och eldar dem antingen i en ved- eller elektrisk ugn. Mina karaktärer är ganska reducerade, karikerade. Produkterna jag gör är främst bruksföremål med karaktär. De kan användas med en glimt i ögonvrån och lekfullt. Ofta tar leran formen av en hare i mina händer. Lera är ett fascinerande och överraskande material, att arbeta med det är som ett stort äventyr. Jag kan aldrig vara helt säker på resultatet. Ytstrukturer och känslan av materialet är viktigt i mitt arbete. Du kan hitta en ny dimension i de föremål jag gör, genom att blunda och röra vid dem.
Läs mera

125. Mari Erävaara - Osuuskunta Turun Tuulenpesä

Rauhankatu 10, Turku
Jag är bildkonstnär från Åbo. Jag studerade ursprungligen grafik och måleri vid Åbo ritskola. Under min vidareutbildning till trädgårdsmästare blev jag kär i de vattniga lerfälten och det var därför jag sökte mig till keramik. Idag är huvudmaterialet i mitt uttryck lera, i form av keramik och lerkonstruktioner. För mig är konst ett spontant uttrycksfullt uttryck och jag skapar intuitivt unika organiska former för mina verk.
Läs mera

127. Jaana Valtari - Konstens hus - Taiteen talo

Nunnankatu 4, Turku
Jag är en bildkonstnär och bor i Åbo. Min teknik är oljemålning. Jag avlade examen som bildkonstnär vid Åbo Konstakademi år 2012. Sedan dess har jag årligen haft privata utställningar och deltagit i grupputställningar. Jag är intresserad av människan och miljö. I mina målningar finns det ofta människor och djurfigurer som vandrar på stranden eller i bergen. Jag har målat också interiörer som vardagsrum eller festlokaler. I målningsprocessen är jag intresserad av öppenhet, möjligheter och frihet.
Läs mera

127. Jirko Viljanen - Konstens hus - Taiteen talo

Nunnankatu 4, Turku
Jag arbetar på Åbo Taidegrafikot ry i Taitee talo. Bland tryckteknikerna föredrar jag monotypi, där trycket är unikt och kan inte upprepas. Jag presenterar både min egen och grafikverkstadens verksamhet. Istället för den serie av bevis som är typiska för grafisk konst gör jag unika verk som utnyttjar, förutom olika grafiska tekniker, till exempel oljepastell och tusch. Mina verk har välbekanta inslag från måleriet, eftersom vissa är realiserade på duk.
Läs mera

127. Jone Mutka - Taiteen talo

Nunnankatu 4, Turku
Jone Mutka (f. 1993, Kitee) är finländsk, Åbobaserad bildkonstnär och grafiker. Han arbetar främst med media screentryck, digital teknik (fotomanipulation, glitch) och installation. Han tog examen från Turun AMK:n Taideakatemia (BA) våren 2019. Han har även studerat vid Nordiska konstskolan och Nyslotts gymnasieskola för konst och musik. För tillfället fokuserar Mutka på sin konstnärliga praktik på teman för samtida grafiktekniker. I sina konstverk studerar han element av upprepningar, misstag och samverkan mellan människa och maskin.
Läs mera

127. Kristina Isaksson - Konstens hus - Taiteen talo

Nunnegatan 4, Åbo
Jag är bildkonstnär och framför allt målare. Om jag är tvungen att kort beskriva mig, så är jag en målare med äkta kärlek till färg och målning. Och med färg menar jag alla möjliga färgnyanser och färgblandningar, med målning, alla tekniker, också de icke traditionella sätten att smeta ut färg på kanvas. Mina motiv får jag från naturen men det jag skapar är mera en känsla och en upplevelse av naturen, än en beskrivning av en speciell tid eller en plats. I min atelje har jag framme hela min målarprosess, färdiga och halvfärdiga målningar, färger och material och jag förklarar gärna mina målarmetoder för de som är intresserade.
Läs mera

127. Minna Maija Lappalainen - Konstens hus - Taiteen talo

Nunnankatu 4, Turku
Jag tog examen som målare, men jag blev ingen riktig målare. Som passionerad tecknare har jag utvecklat en teknik som passar mig, där jag kan kombinera livliga linjer med genomskinliga, genomskinliga färgytor. Som bas för mina koltorra pastellarbeten använder jag silkesfint skisspapper fäst på en bräda, på vilken tunna färgskikt kan läggas på genom att torka av till exempel med ett sämskskinn. Jag gör även tredimensionella verk, samhälls- och miljökonst och iscensättningar. Jag virkar, virkar och virkar kläder som håller sig upprätt av sig själva, päreldroppar svävar i luften och skyddsnät vävda av sidentråd. Under Konstrudan helgen kommer jag att presentera mina mångsidiga arbetssätt. Min ateljé ligger i Åbos nya Konsthus.
Läs mera

127. Reija Palo-oja - Konstens hus - Taiteen talo

Nunnankatu 4, Turku
Reija Palo-oja (KuM) tog examen från Konsthögskolan 2001. Sedan examen har hon aktivt hållit separatutställningar och deltagit i gemensamma utställningar. Palo-ojas verk tillhör statens, HAMs, Finlands konstförbunds, Åbo stads och HNS:s konstsamlingar.
Läs mera

127. Sini-Meri Hedberg - Konstens hus - Taiteen talo

Nunnankatu 4, Turku
Mitt måleri är inspirerat av den nordliga himlen, abstrakt expressionism och tysk romantisk landskapsmåleri från 1800-talet. I mina verk tittar jag på universella frågor om vara och död, när jag närmar mig dem från perspektiv som är aktuella för mig. Som regel målar jag med akryl och oljefärger på duk. Jag tog examen som bildkonstnär 2004 från Åbo Konsthögskola, när min debututställning Rötter sågs i ateljén på Wäinö Aaltonen museum. Jag har aktivt deltagit i grupputställningar och mina senaste separatutställningar har innefattat bl.a. Galleri Huudo i Helsingfors, Tammerfors Kulttuuritalo Laikun Studio, Galleri G i Helsingfors och Galleri Joella i Åbo. Mina verk har nyligen förvärvats av utrikesministeriet och konstsamlingarna i städerna Åbo och Rovaniemi.
Läs mera

127. Tiina Vainio - Konstens hus - Taiteen talo

Nunnankatu 4, Turku
Välkommen att lära känna min ateljé, mina verk och mitt arbete. Jag är målare och grafiker till min utbildning, men jag har utökat mitt arbete till iscensättning, miljökonst och installationer. I mina verk använder jag ofta överraskande material, läckra och flernivåkombinationer och metoder; ett segel fungerar som målningsbas, en skulptur är byggd av kvistar eller grafiska tryck bildar tapeter. Materialen berättar sin egen historia. På senare tid har jag också fokuserat på traditionellt måleri.
Läs mera

128. Sinikka Salmi

Kömylänkatu 2, Kaarina
Jag är en målare och jobbar med oljefärg. Oftast målar jag på duk verk som är av olika storlekar, abstrakta eller semi-abstrakta. Mina färger är rena och mättade till exempel : gul, orange, röd, blå, grön... Jag ritar och målar också porträtt på beställning. Snabbporträtt är möjligt att köpa till ett billigt pris under Konstrundan.
Läs mera

129. Jill Christiansen - Stentorp fårfarm, -lammastila,- sheepfarm

Skråbbovägen, Skråbbontie, Kirjala
Det finska lantrasfåret med sin mjuka ull, rika färgnyanser och sin krulliga päls är en aldrig sinande inspirationskälla för min verksamhet. I samarbete med skickliga lokala stickerskor skapar jag bl.a ylletröjor, ponchos, mössor och schalar av den ofärgade lammullen, till största delen från egna får på Stentorp. I mönstren syns intryck från den omgivande naturen, Kalevala och Vikingatida mytologiska berättelser och min kärlek till vår skärgård. Lammskinnen blir västar, mössor, tosssor och remsor av restbitarna vävs till sittunderlag och handväskor. Hållbar utveckling , etisk och ekologisk uppfödning av får och produktion av hantverk har varit ledstjärnorna under min 36 åriga verksamhet. Mitt brand strävar till att skapa långvariga produkter åt modärna konsumenter genom att lyfta fram traditionella värden. Har under åren hållit föredraget ” Finnsheep as a source of creativity ” i Finland och utomlands. År 2018 blev jag utnämnd till Hedersmedlem för Finska Fåravelsförbundet r.f. År 2019 erhöll min Vikingtröja I Pris i kategorin Handstickat av 100 % ull under New York Sheep and Wool Festival.
Läs mera

130. Arja Maarit Puhakka

Skråbbontie 166, Kirjala
Jag är bildkonstnär och skulptör och bor i Pargas. Examen i konst tog jag från Kankaanpää konstskolan år 1998 och har sedan dess arbetat som professionell konstnär. Jag har kompletterat min utbildning bl.a. i Tallinn och Prags konstakademier. År 2014 fick jag FM i konsthistoria vid Åbo universitet. Jag gör traditionella skulpturer främst i brons och miljökonstverk, men under den senaste tiden har olika måleritekniker och speciellt teckning ingått i min repertoar. Jag har arrangerat flera utställningar i privat regi och varit med i utställningarna med andra konstnärer både i Finland och utomlands. Mina verk finns i flera samlingar i städer Kankaanpää, Loimaa, Pargas, Pälkäne och Tammerfors. Offentliga verk finns även i Estland, Danmark, Peru och Tyskland. Jag arbetar som lärare i konstkurser bl.a. vid Pargas och St. Karins medborgarinstitut, Kimitoöns vuxeninstitut och barnkonstskolan KonsTila i Pargas. Jag är också en av organisatörer för internationella miljökonst evenemang Parfotastigen i Korpo som arrangeras årligen och började redan år 2012. För närvarande gör jag huvudsakligen bläckritningar och små bronsskulpturer. Temat för alla mina verk är mestadels mänskligt liv med sitt många nyanser.
Läs mera

131. Cornelius Colliander

Skolmästargatan 4E, PARGAS
Jag tillverkar drejad brukskeramik och unika pjäser i högbränd stengodslera. Mina verk bränner jag i traditionella vedeldade keramikugnar. I mitt arbete har jag specialiserat mig på naturnära material och glasyrer av lokala bergarter, aska och lera. Vedeldningen, den höga temperaturen och de enkla glasyrerna ger mina arbeten en omisskännlig karaktär.
Läs mera

132. Johanna Fredenberg - Studio Njut

Vadevägen 4, Norrskata
Jag har alltid älskat att skapa med händerna. Att forma föremål i lera, vare sig det är genom att dreja bruksföremål eller skulptera, känns ursprungligt, direkt och väldigt fysiskt. Under senare tid har jag även återupptagit målningen. För mig handlar konsten och hantverket om att undersöka vad ett gott liv kan vara, både i själva arbetsprocessen och slutresultatet. Jag avbildar olika aspekter av kvinnlighet och att vara kvinna, att utforska samma motivvärld både i färg och i lera är väldigt spännande!
Läs mera

133. Rannveig Steinthórsdóttir - Villa Rannveig

Punttistentie 62, Taivassalo
Rannveig har ett stort intresse för naturen, alla möjliga kreaturer intresserar henne och också foglar. Nu har hon bestämt sig att ge en möjlighet för ugglar att komma ut ur skuggor och presentera sig. Fortfarande jobbar hon med miniatyrer och i år ser vi berättelser och poesi anknutit med hennes konstverk. Rannveig föddes i Akranes, Island år 1967 och blev färdig från Islands konstakademi 1995 och har studerat kläddesign vid Kuopion muotoiluakatemia under åren 1998-2000.
Läs mera

134. Erica Törnroth - Ege T Hantverk

Munkviksvägen 17, Brändö
Naturen och skärgården inspirerar till det enkla och fina. Min passion är att få jobba med händerna och lyckas med processen från idé till produkt. Det är fascinerande att se produkten växa fram i väven, på tryckbordet eller vid garvning av fiskskinn. Hållbara och slitstarka produkter i naturmaterial gläder kunden och mig. Min grej är att tillverka produkter som kan användas varje dag.
Läs mera

135. Anette Gustafsson

Solhemsvägen 21, Hellestorp
Att måla är livsnödvändigt för mig. Det musikaliska akvarellspråket ut- trycker det jag vill förmedla allra bäst. Inspiration hämtar jag huvudsakligen i naturen, där öppet hav möter land eller där ljus spelar mellan glesa trädstammar. Landskap som går att finna i ansiktet hos ett djur eller en människa utmanar mig också. I bilderna bearbetar jag mina intryck av naturen och låter känslorna rinna över landskapet. Jag arbetar sökande med pigment och mycket vatten, känner i kroppen när min bild är fångad. Det föränderliga ljuset och subtila stämningar fascinerar mig. Jag målar gärna i det stora formatet, där jag styr pigmenten med breda penslar och mycket vatten, men älskar att bli överraskad av akvarellens förmåga till eget liv.
Läs mera

136. Klas Gustafsson - Båthuset

Söderhällsvägen 125, Lemböte, Lemland
Jag har hela livet tyckt om att arbeta med mina händer, skapa i olika material. Tidigt ritade jag i blyerts och tusch. Jag började måla i olja på 80-talet, sen har jag haft ett långt uppehåll i målandet, och startade igen 2016 när jag gick i pension. Är nu tillbaks bakom staffliet och målar mestadels i akryl och olja. Jag testar olika material, metoder och infallsvinklar. Jag vill att mina verk skall var litet annorlunda. Skapar även skulpturer av trälister. Mina målningar kan vara abstrakta, där åskådaren fritt kan tolka innebörden, eller de rent konkreta eller naturalistiska.
Läs mera

137. Johan Karlson - The Little BBQ´s Junk Art

Krokviksgränd 2, Mariehamn
Skulptör. Jag gör skulpturer av metallskrot och bestick, vanliga motiv är från djurvärlden i olika storlekar. Mina djurskulpturer är uppskattade av både barn och vuxna.
Läs mera

138. Maj Branders

Skillnadsgatan 33, Mariehamn
Jag är keramiker sedan 30 år tillbaka. Jag gör skulpturer , raku-keramik och handdrejade bruksföremål.
Läs mera

139. Tove Maria Chanfreau

Neptunigatan 54, Mariehamn
Efter att ha jobbat som språklärare på olika nivåer av skolsystemet, har jag nu i och med pensioneringen nått den efterlängtade period då jag kan fritt och relativt utan yttre tvång får utforska gränserna för mitt måleri, ha tid att vidareutveckla och experimentera med olika medium. Jag har ”turnerat” rätt flitigt bland de utställningslokaler som Mariehamn erbjuder. Att ställa ut är en underbar chans för att komma i kontakt med en publik och få en direkt kommunikationsmöjlighet med den. Att delta i Konstrundan är därför en glädje för mig och jag välkomnar besökarna i mitt hem med öppna armar!
Läs mera

140. Berit Olanders - Ateljé Stavamostersväg 2b

Stavamostersväg 2b, Mariehamn
KONSTUTSSTÄLLNING FÖR BARN på temat ”Fantasilandskap”. Under Konstrundan i år vänder jag mig till barnen. Genom mina bilder vill jag inspirera dem att måla fritt och använda sin fantasi. Jag berättar var min inspiration kommer ifrån, hur jag komponerar mina bilder och viken teknik jag använder. Min utställning är upphängd på barnhöjd, besökarna får röra vid bilderna och jag visar hur jag jobbar med horisonter då jag målar. Passar alla åldrar.
Läs mera

141. Kaj Lindström

Västra Esplanadgatan 7, Mariehamn
Jag ägnar mig i huvudsak åt figurativt måleri. I mina senaste verk undersöker jag det åländska landskapet där jag också ställer den enskilda individens litenhet i relation till alltet.
Läs mera

142. Anna Nilsson - "Anna på Söderlid"

Norragatan 39, lgh 1-2, Mariehamn, Åland
Jag är konsthantverkare/textilkonstnär och har alltid haft skapandet i mig och efter att ha arbetat med flera textila tekniker gick jag en tvåårig utbildning i bildväv vid Handarbetets Vänners skola i Stockholm kring millennieskiftet. Några år senare hittade jag ett helt eget uttryckssätt – broderade bilder på tunt nåltovat botten på linnetyg. Förutom fria stygn pryds bilderna ofta av pärlor. Alla bilder görs unika, ingen serieproduktion. Möjlighet att hela tiden komma på nya bilder och kombinationer utmanar mig, tröttnar aldrig på att utveckla skapandet. Jag skapar abstrakta bilder med utgångspunkt i verkligheten – hav, blommor och fåglar hör till favoritmotiv. En del bilder blir väggkonst, andra blir till exempel kuddar. Tycker om att arbeta för utställningar för det ger möjlighet att göra större och kanske friare verk, de mindre bilderna säljs som kuddar, tavlor och t ex. väskor via vår butik på SALT konsthantverk. ”Jag är en nyansnörd. Jag älskar att först få välja en nyans på linnetyget, sedan nyanserna på ullen och sist på broderitrådarna till stygnen och på pärlorna. Det är väldigt lustbetonat.” Jag är delägare i SALT konsthantverk från 2022 och har även min verkstad/ateljé där.
Läs mera

143. Kristina Wigren

Fabriksgatan 4, Mariehamn
Jag inledde i början av 1990-talet försäljning av egenhändigt stickade produkter som tröjor och mössor. Därefter började jag även med lapptäcksteknik och har levererat hundratals lapptäcken och andra alster världen över. Jag är självlärd inom mitt hantverk och har även hållit kurser för andra likasinnade.
Läs mera

143. Michele Hermans - Kulturfabriken

Fabriksgatan 4, Mariehamn
Jag inspireras av mönster och former i naturen och i konstgjorda strukturer, repetitiva, oregelbundna, ordnade och strukturerad. Jag letar ständigt efter motiv och tar bilder som jag använder i min konst. Mina tryck är ibland extremt detaljerade, och ibland uppbyggda av enkla mönster och former. Jag föredrar enkelheten med svart bläck på vitt papper. Konsten talar för sig själv. Screentryck ger mig ett rent och exakt slutresultat, då jag är lite av en perfektionist!
Läs mera

143. Monique Lundberg - Kulturfabriken

Fabriksgatan 4, Mariehamn
Det jag arbetar med just nu är olika konstgrafiska tekniker; svartvita torrnålstryck, collografier och färgvalsade monotypier. Min konst har teman som berör mig och jag inspireras av sagor, myter, mänskan och naturen. Mitt konsthantverk skapar jag från min bildvärld som jag trycker på tyg och syr olika produkter av. I mina grafikprojekt försöker jag fånga speciella, känslosamma stunder, upplevelser och stämningar med färgval och motiv. Det jag vill med min konst är att beröra, väcka känslor och tankar. Konstrundan möjliggör för mig att visa mitt skapande, nya konstverk, konsthantverk och det är värdefullt för mig att återse besökare och skapa nya kontakter.
Läs mera

143. Peter Lindberg - Kulturfabriken

Fabriksgatan 4, Mariehamn
Jag har arbetat med trä i 26 år. Har specialiserat mig på handgjorda smycken. Allt arbete från träbit till färdig produkt, görs av mig. För hand. Med minsta möjliga belastning på miljön. Använder mig främst av åländska träslag så som al, björk, en, lönn och fruktträd. Genom att blanda flera träslag skapas kontraster och färgskiftningar. ”Allra roligaste är det när någon hämtar en egen träbit som jag skapar ett smycke från”
Läs mera

143. Ralph Branders - Kulturfabriken

Fabriksgatan 4, Mariehamn
Jag är bildkonstnär i tredje generationen, målat hela livet. Främst i olja, men också med akryl, blandteknik, akvarell. Både föreställande, gärna då människor , men även abstrakt, som kanske ger den ultimata friheten. Älskar att teckna och gör det hela tiden. Har illustrerat många böcker, främst skolböcker, men även barnböcker.
Läs mera

143. Ritva Saloranta - KulturFabriken

Fabriksgatan 4, Mariehamn
Jag har jobbat med glas över 25 år. Tekniker som jag mest använder är fusing, kopparfolie, mosaik och sandblästring, men jag lär mig också hela tiden nya sätt att bearbeta glas genom olika kurser på nätet. Jag deltar aktivt utställningar på Åland och i fastlandet. I de senaste åren har kursverksamhet tagit ännu större roll.
Läs mera

143. Tiina Barck - Studio T , Kulturfabriken

Fabriksgatan 4, Mariehamn
Att bo på en ö med naturen som omger oss överallt , havet , klippor , stränder , växter , blommor osv. har säkert påverkat mycket till min konstnärskap . Jag är en målande grafiker : det betyder att jag håller på med olika grafiska tekniker men ibland får jag ett behov att måla med penslar …och kan inte hålla mig borta från leran heller. Det är härligt att få forma något med sina händer. Om du besöker mig i min studio kommer du att hitta målningar, grafik och lite keramik (Smycken och småa föremål ).
Läs mera

143. Ulla Lindberg - Kulturfabriken

Fabriksgatan 4, Mariehamn
Jag är mycket nyfiken och ivrig på att utveckla mina grafiska tekniker. Njuter av stunderna i Konstverkstaden och är inte rädd för att testa och åter testa. Jobbar med många olika tekniker. Min inspiration hittar jag var jag än är, det gäller bara att hålla ögonen öppna. Kom och hälsa på mig! I år har jag många nyheter att visa er. Ni kan bl.a. beställa min konstkalender för 2024. Jag visar tekniker i grafik, akryl och mixed media. Vi ses!
Läs mera

144. Joanna Silfver - Solbacka Smycken

Norra Svibyvägen 231, Mariehamn
Jag, Joanna Silfver, stenslipare och naturfotograf, en filosof som skriver ner mina tankar. Jag är en 46 årig österbottning som inspireras av och finner min inre styrka vid havet, bosatt på Åland nu i 19 år. Jag har drivit Solbacka Smycken sedan 2019 där jag slipar stenar och tillverkar smycken. I höstas blev äntligen min ateljé färdig i den gamla bagarstugan från 1863 och nu har jag möjlighet att ta emot alla nyfikna som vill lära sig eller beställa handgjorda smycken av olika stenar. Jag har även mina fotografier till försäljning i ateljén och kommer att ha fotoutställning utanför.
Läs mera

145. Minna Rundberg - Ateljé & Designshop

Möstigen 15, Gottby
Jag heter Minna Rundberg och jobbar som designer/konstnär på Åland. Min kollektion består av glasdesign, handtryckta inredningstextilier i naturmaterial, jacquardvävda miljöcertifierade mattor, brickor och brickbord som är närproducerade. Kvalité och klimatsmart design för en hållbar miljö.
Läs mera

146. Kjell Ekström - Ateljé Finos

Önningebyvägen 457, Mariehamn (postadress Mariehamn, Önningeby ligger
Främst är jag verksam som akvarellist. De senaste åren har jag återupptagit akrylmåleriet. Naturen är min främsta inspirationskälla. Jag avbildar aldrig landskapet, utan gör tolkningar av det. Främst vill jag förmedla den ro och lycka naturen ger mig.
Läs mera

147. Bo Torgé - ART TORGÉ

Jomalagårdsväg 41, JOMALA, Åland
Jag är en konstnär från Stockholm, numera bosatt på Åland och arbetar med figurativt och abstarkt måleri, främst målade med akryl på duk.
Läs mera

148. Mia Englund keramiker

slottsvägen 134 , kastelholm
Jag jobbar med lera, vilket är ett fantastisk naturmaterial med oändliga möjligheter. Jag drejar, kavlar och bygger i lera. jag jobbar småskaligt och gärna nära kund med både inredning detaljer och rena bruksföremål, ofta med fokus på funktion och enkelhet. För mej känns det viktigt att jobba så miljövänligt som möjligt och det som är fantastiskt med leran är att det är en ren naturprodukt och jag gör de flesta glasyrerna själv så att jag vet vad de innehåller.
Läs mera

149. Juta Policja - Kulla Konst Studio

Sundsvägen 490, Kulla
Jag är en professionell målare från Lettland. Jag kommer från konstnärsfamiljen. Det var helt naturligt att jag och min bror också blev målare. Vi har sommarhus med ateljé nära Östersjön och jag har bott och målat där i många år. Jag flyttade till Åland för åtta år sedan. Här har jag hittat kärleken och en ny familj. Åland är en riktigt vacker och fridfull plats att leva och skapa. Jag älskar att måla saker omkring mig, göra porträtt av dem. Jag gillar att använda olika texturer för att öka känslan av att allt kan vara speciellt. Jag försöker skapa en känsla av harmoni med lite mystik. Jag beundrar konst från medeltiden och den tidiga renässansen. Ibland målar jag några ikoner eller porträtt av helgon.
Läs mera

150. Marie Laaksonen - Studio Art

Lugnevägen 10, Pålsböle
Jag började min karriär som grafisk formgivare i München, Tyskland. Efter att ha arbetat på olika agenturer och förlag i München flyttade jag tillbaka till Åland, Finland och började experimentera med olika konsttekniker. Mestadels använder jag mig av de klassiska konstmedierna så som kol, pastell, akvarell och blyerts men likaväl digitala tekniker. Just nu arbetar jag mycket med akrylfärg och med färgpennor. Mina konstverk består huvudsakligen av akryl, färgpenna, pastell, kol och akvarell. Jag målar i realistisk/hyperrealistisk stil i både stora och små format. Mina motiv visar framförallt avbildningar av olika djur, framhävt av en mörk eller vit bakgrund. Konstverken i stora format är alla i akryl. Dessa målas på större ”kartongskivor” jag själv skär till och lägger i ramar - de är alltså samtidigt även eget hantverk. Hittills har jag hunnit med två utställningar på Åland.
Läs mera

151. Krister Fagerholm

Bergöraudden 18, Saltvik
Jag arbetar med alabaster och täljsten. Har låtit göra skulpturer i Indien i marmor och granit. Glasfat och brickor gjorda på Åland och i Indien.
Läs mera

152. Lollos Verkstad

Skaget 60, Vårdö
Konst och konsthantverk har följt mig hela livet. Det konstnärliga påbrået finns långt tillbaka i vår släkthistoria. Själv har jag ägnat mig mest åt skulptur i alla möjliga material - trä, lera, gips, betong, silver, brons och andra metaller. Många år har jag ägnat mig åt att rita vårt hus på Vårdö i Ålands skärgård och att förverkliga det. Där ett utrymme eller en plats pockat på något skulpturalt eller annat konsthantverk har ett sådant fått ta plats. Material och uttryck är anpassat till skulpturen eller installationen som skapats.
Läs mera

153. Tarja Kyllijoki - Galleria Kaxysi / työhuone Julie

Maasillantie 29, Kautta
Jag är konstgrafiker, jag målar och gör även keramiska föremål. Jag gör undervisningsarbete på högskolan i konst- och färdighetsämnen.
Läs mera

154. Maija Esko - 1 ha

Lapintie 625 A, Eurajoki
Jag är textilkonstnär och bildkonstlärare. Jag bor och arbetar på en 1h gård, vid stranden av lilla Lutanjärvi i Euraåminne, med katter, hundar, en tupp, höns och baggar.
Läs mera

155. John Rogers - Noormarkun Savipaja

Vanha Vaasantie 3C, Noormarkku
Jag är en brittisk man som bor i Finland. Jag har tillverkat keramik i min ateljé här i Norrmark de senaste trettioen åren. Mitt arbete finns att beskåda i galleriet och till försäljning i min butik. Alla är välkomna. Talar både finska och engelska.
Läs mera

156. Sirpa Ojala - Galleria Kerimanni

kerimannintie 44, Galleria Kerimanni
Jag är Sirpa Ojala, en bildkonstnär från Satakunta. Att göra konst har varit mitt huvudsyssla sedan 80-talet. Jag gick på Björneborgs konstskola 1979-1982 och är medlem i Björneborgs konstnärsklubb och medlem i konstnärsklubben Nyte ry. Jag deltar aktivt i gemensamma utställningar och försöker hålla separatutställningar vartannat år. Vårt hem, som heter Galleria Kerimann, har öppet den första lördagen i månaden hela året. Dessutom är sommar- och julutställningarna öppna längre. Min konst visar en kärlek till naturen, särskilt skogen och träden, och det närliggande Isojärvi påverkar mina verk. Tidigare har jag gjort metallgrafik och i tjugo år målade jag nästan uteslutande gouachemålningar. Jag målar främst akrylmålningar, men keramik har varit starkt involverat sedan min ungdom. Dessa verk visar SusiNainen i olika situationer i hennes liv. Utöver tavlor och keramik är huvudprojektet för tillfället "Maisema365" 20x20cm textilverk gjorda med mattkrokningstekniken. Syftet är att göra 365 bitar av olika delar av landskapet vid olika tider på året/dygnet. Verken är gjorda på jutetyg ​​med en speciell mattkrok med hjälp av trikå. Man kan använda t ex gamla t-shirts som skärs till inslag, den här metoden tar ekologisk användning av materialet Att göra mattkrokningsarbeten lades till mönstren 2010. Självklart gör jag även alla små fina saker till salu, t.ex. unika kort med gouache- och rävmålningar från plywood. Dessutom har jag med hjälp av digital teknik kommersialiserat mina verk till kuddfodral, kökshanddukar, emaljmuggar, pussel och tyg som jag kan sälja till kunder i den mängd de vill. Utöver brädorna finns även dessa produkter till rea. Jag gör även specialarbete. Mina verk är till salu via konstbutiken Taiko online.
Läs mera

157. Johanna Melkas-Herzog

Sammaljoentie 694, Sastamala
Ursprungligen från Sastamala, jag bodde i Schweiz i mer än 40 år och jag är tillbaka i min hemstad efter att ha gått i pension från mitt jobb som konsthistorialärare. Här fortsätter jag att lära ut grafiska tekniker och papperstillverkning vid sidan av mitt eget kreativa arbete. Jag gör papper av återvunnet material, kombinerad med cellulosa eller växter och använder det som bas för min grafik eller i collage. Inom grafik använder jag djuptrycksmetoder som torrnål och etsning, bearbetning av en metall- eller plastplåt. Ofta återfinns motiven för mina tryck i vardagliga detaljer och naturen.
Läs mera

158. Satu Siimes

Pysäkkitie 201, Siuro
Jag är formgivare och konstnär, och jag har just flyttat till landet i huset som tidigare var familjens sommarvilla och min sommarateljé i Pakkala by i Siuro, Nokia. Jag arbetar mest med glas, keramik, tekstil och träsnitt. Ni är hjärtligt välkomna att besöka min ateljé på landet.
Läs mera

159. Ohto Sabel

Lasikaari 10, Pirkkala
Min konst hämtar inspiration från klassiska och samtida konstteman. I mina verk kombinerar och bygger jag ett narrativ från historiska handlingar och klassiska berättelser, lindar in dem i nutidens många lager. För mig är konst en resa till kontemplativ uttrycksfullhet genom figurella och abstrakta målningar. I min konst strävar det figurativa språket av målargester efter att skapa bestående kopplingar och insiktsfulla semiotiska betydelser som framkallar reflektioner och upplevelser hos konstens betraktare.
Läs mera

160. Niina Hiltunen - Nansotalo

Tanhuankatu 2, Nokia
Jag är textil- och bildkonstär. Mitt arbete är inspirerat av musik och språk. Jag gör handvävda, abstrakta konsttextilier, mest i vävstol, men jag använder andra tekniker också, som tilllåter den skulpturala och tredimensionella formen. En viktig del av mina konstverk är att alla detaljer inte är avsedda att visas omedelbart. Mina verk har varit med i flera utställningar både internationellt och i Finland.
Läs mera

161. Saara Sillanpää

Ritalankatu 13, Tampere
Min konstnärliga arbete. Jag bor och arbetar i Tammerfors och arbetar som bildkonstnär och bildlärare. I mitt eget arbete kommer jag ofta på mig själv med att återvända till samma teman;natur, växter och trädgård, ödemarker, betong och tegel och karneval är ämnen jag gillar. Jag arbetar med tekniker för grafik, teckning, måleri och däremellan fotografi.
Läs mera

163. Pirjo Vartiainen

Suvantokatu 7-9 C 2 (2. krs), Tampere
Mitt konstnärskap har starkt påverkats av att jag tillbringade min barndom på landsbygden. Alltså har saker som har med naturen varit viktiga för mig i mina målningar fram till de senaste åren. På senare tid har jag dock gått mer och mer in i abstrakt konst och naturliga element har utelämnats ur mitt uttryck för tillfället. Färger inspirerar mitt arbete. Oljemålning på duk och plexiglas är de tekniker jag använder. Mina oljemålningar, målade på duk för Konstrundan-evenemanget, berättar å ena sidan om min egen konstnärliga förändring när jag gick från scenkonst till en mer abstrakt tolkning. Å andra sidan berättar mina målningar om den moderna tidens mer omfattande förändring. Men det finns hopp och drömmar i denna föränderliga värld, som i synnerhet färgerna i mina målningar förkroppsligar på sitt sätt. Under Konstrundan-eventet presenterar jag mina målningar och de målartekniker jag använder.
Läs mera

164. Anu Kirkinen - Taidetyöhuone

Sammonkatu 10, LH 9, Tampere
Jag är juvelerare / smyckeskonstnär och har arbetat med kreativt arbete i mer än 20 år. För mig är smycken ett sätt att tolka både miljön och mitt eget liv. De senaste åren har jag fokuserat mer och mer på konstsmycken. Jag tillverkar fortfarande bärbara smycken och går på utvalda försäljningsevenemang, men just nu tar utställningsarbetet upp det mesta av min tid. I min ateljé har människor möjlighet att lära känna den mångfaldiga världen av smycken och smycketillverkning.
Läs mera

164. Johanna Pihlajamaa - Taidetyöhuone

Sammonkatu 10 - Kaalamonaukio, Tampere
Jag är bildkonstnär. Jag gör mina verk med grafisk teknik, vanligtvis med träsnitt och metallgrafik. Mina verk är abstrakta bilder av naturen och miljön modifierade av människan. Jag kan variera ett motiv under lång tid genom att ändra färgkompositionen och stämningen i bilden. Jag har arbetat som bildkonstnär i över 25 år. Jag har hållit utställningar nästan varje år runt om i Finland och deltagit i gemensamma utställningar i Finland och utomlands. Nästa oktober är min separatutställning i Kulttuurkeskus Laiku ateljé i Tammerfors, och efter det kommer mina verk att ställas ut på Finska träsnideriföreningens 10-årsutställning på Tavastehus konstmuseum. Den festliga utställningen öppnar den 24 november och pågår till den 19 maj. Mitt kontor är i Kaleva, Tammerfors. Jag undervisar i trycktekniker och kurser har också hållits i min ateljé.
Läs mera

165. Tarja Jakunaho - SÄRKILAHTI BLÅ

Vessarintie 309, Särkilahti, Halli
Jag tog examen som konstnär 1992, arbetade med rörlig bild i 30 år, lösningsorienterad konstterapeut och studerande konst. Jag är resande ledare för konstverkstäder och har gjort konst för bl.a. med speciella grupper. Särkilahti BLÅ slår upp portarna nästa sommar och där kommer utställningar, konstverkstäder och evenemang att anordnas. Dessutom finns ett konstnärsresidens på platsen.
Läs mera

166. Janne Laine

Sillanpäänkatu 5 B, Mänttä
Jag är Janne Laine, bildkonstnär från Tammerfors, och jag har varit verksam inom konstområdet i 28 år. Som regel är jag för närvarande verksam i Konststaden Mänttä, där min ateljé Studio Janne Laine har varit verksam sedan 2019. Jag arbetar med gravyrgrafik som kombinerar fotoetsning, heliogravyr och polymergravyr samt mer traditionella tekniker som akvatint och Chine collé. Jag reser mycket, och det fotomaterial jag hämtar från utlandet av landskap, som dimmiga bergssluttningar, vattenfall och förfallna trädgårdar och kyrkogårdar, ligger till grund för mina fotoberättelser. Jag har deltagit med mina verk i hundratals gemensamma utställningar och grupputställningar i mer än 40 länder. Jag har haft mer än 70 separatutställningar och har fått flera internationella priser.
Läs mera

167. Tiia Matikainen

Liikennöitsijänkatu 1, Mänttä
Jag är skulptör och keramiker. Mitt konstnärliga arbete visar mitt intresse för finsk folktros förhållande till naturen och skogen som mytisk, andlig och skyddande plats. Som konstnär speglar jag mitt eget förhållande till naturen och förmedlar upplevelser om miljön och mänsklighetens tillstånd. De skulpturala figurerna täckta av skyddande växtlighet och tyger skildrar mänskligheten och sambandet mellan människa och natur. Förutom keramik använder jag betong, trä och växter i mina verk.
Läs mera

168. 20x20 @ Galleria Halmetoja Mänttä

Kauppakatu 25, Mänttä
Vi är en multidisciplinär arbetsgrupp av professionella inom det visuella konstfältet. Vi producerar samarbetsverk i formatet 20 x 20. Vi arbetar i lager, seriellt och tematiskt. Medlemmarna i arbetsgruppen är utbildade bildkonstnärer, hantverkare, formgivare, konstpedagoger och fotografer. Arbetet präglas av gemensamma möten, utställnings- och verkstadsaktiviteter.
Läs mera

169. Pirjetta Brander - Art House Brander

Virtasalmentie 22, Mänttä
Jag har arbetat som bildkonstnär i Finland och internationellt i snart trettio år. Jag gör teckningar, animationer, målningar, grafik och skulpturer. Mina granitskulpturer visas permanent på skulpturgården i Mänttä. Under Konstrundan-helgen i Mänttä visas min retrospektiva utställning på konstmuseet Gösta.
Läs mera

170. SantiYago Delgado - Saintdeco

Marjotaipaleentie, Joutsa
Jag är skulptör och för närvarande gör jag brons, keramik, epoxikonst och 3D-konst. Jag köpte ett utrymme i Joutsa så att jag kan fokusera 100% på konst och det är vad jag har gjort. Under våren 2023 etablerade jag även en webbutik på etsy där jag säljer produkter.
Läs mera

171. Anni Huttu - Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamo

Veturitallinkatu 6, Jyväskylä
Jag är konstgrafiker från Jyväskylä. Jag arbetar främst med torrnålsteknik, men även träsnitt har börjat få fäste i mitt arbete. Min konst har karakteriserats som kafkaisk; Jag är intresserad av att beskriva det mänskliga sinnets överraskande, märkliga och underbara världar. Jag har studerat bildkonst på Liminga konstskola, Lapplands universitet och flera kurser i olika delar av Finland. De senaste fem åren har jag jobbat på Ratamos grafikverkstad. Jag har haft flera utställningar i olika delar av Mellersta Finland. För tillfället är jag engagerad i Ratamos grafikers Babel-projekt, samtidigt som jag studerar mer bildkonst och jobbar med min nästa separatutställning och en permanent gemensam försäljningsutställning.
Läs mera

171. Kaisa Koljonen - Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamo

Veturitallinkatu 6, Jyväskylä
Jag är Kaisa Koljonen, en ung bildkonstnär från Jyväskylä. I min konst kombineras den organiska naturens organiska världs lagar och formspråk med psykets funktion och arketypiska och pseudoockulta bildspråk. Mitt arbete fokuserar på djuptryckstekniker inom grafisk konst. Mina verk är ofta svartvita, mycket detaljerade och skickligt utförda. Jag arbetar som bildkonstnär på heltid och jag arbetar sedan 2017 från Grafik- och fotocentret Ratamos lokaler.
Läs mera

171. Naoji Ishiyama - Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamo

Veturitallinkatu 6, Jyväskylä
Jag är en japansk konstgrafiker. Jag tog en MFA 1991 från Aichi Prefectural University of Fine Art i Japan och började min karriär som professionell konstgrafiker. Jag har bott och arbetat i Jyväskylä sedan 2003. Min arbetsplats är i min egen ateljé och även på grafikstudion i Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamo. Dessa år har jag utvecklat torrnålsmetoden för att utöka uttrycksmöjligheterna i mina verk.
Läs mera

171. Tuula Haverinen - Grafiikka ja valokuvakeskus Ratamo

Veturitallinkatu 6, Jyväskylä
Jag började min karriär som "akademisk hantverkare", det vill säga tandläkare. Det är entusiasmen för manuella färdigheter. Jag har utbildat mig i glassmältande glas, tiffany, blyglas, fotografi i glassmältning, sandblästring av glas. Textilfärgning, tygtryck, foto på tyg. Ljus och fotografi har alltid följt mitt arbete. Jag gick vilse i grafiken på min första pensionsdag 2010. Jag har tagit del av alla grafiska verkstadens kurser, och de senaste mer än 8 åren har jag arbetat självständigt som årlig medlem i verkstaden. Luova Valokuvakeskus verkar också i samma utrymme, så jag har en stor möjlighet att använda båda. Mina intressen är för närvarande främst inom fotobaserad grafik, fotoetsning, polymergrafik, och på fotosidan, alternativt fotografiskt gummitryck, cyanotyp, pinhole fotografering och att kombinera dessa. Mitt arbete finns på Galleria Ratamo. Jag har deltagit i 2021, 2022 International Mini Print Cantabria och 2022 MINI PRINT CADAQUES, till Jyväskylä konstmuseums konstbasarer. Med tanke på min ålder finns det ingen möjlighet att skaffa en ny officiell yrkeskvalifikation, så jag agerar som en glad hobbyist och försöker hitta målinriktat lärande om de tekniker som intresserar mig.
Läs mera

172. Kirsi Neuvonen - Pajagalleria

Puutarhakatu 10 B, Jyväskylä
Jag är bildkonstnär och grafiker. Jag har arbetat som konstnär på heltid i Jyväskylä sedan 1984, då jag tog examen från Lahtis konstskola. Då började jag jobba på Jyväskylä Grafikverkstad innan jag flyttade till mina egna arbetsplatser. Jag är särskilt känd som en av utvecklarna av färgad metallgrafik och mina mest kända ämnen är kostymverk, som jag har gjort i olika variationer genom åren. Sedan 2016 är huvudfokus för det jag gör monotypiskt och teckningen i kombination med det. Idag har jag en egen ateljé/grafikverkstad i Jyväskylä centrumområde, som också har ett utrymme reserverat för gallerianvändning. Mitt kontor har varit öppet för allmänheten på fredagar sedan början av december 2007 mellan 12-17 och efter överenskommelse. I år firar vi 3.12. Pajagallerias 16-årsfest. I verkstadsgalleriet kan du se hela min produktion från de allra första åren. I praktiken är Verkstadsgalleriet lite av ett finare lager med inramade verk som har ställts ut eller åkt dit. Resten av produktionen finns i utkastlådorna, som kunderna är fria att bläddra i. Några steg ner från galleriutrymmet finns korrekturutrymmet. Rummet är högre än andra utrymmen. Verkstadsutrymmet har en grafikers arbetsutrymmen och utrustning, förutom etsning, och verkstaden är gratis att besöka. Du kan berätta lite om processen att arbeta med metallgrafik och monotyper med hjälp av de tryckta plattorna som visas, korrekturinstruktioner och modellutskrifter. Verkstadsgalleriet har fri tillgång från utsidan, men det finns fem steg till tryckrummet. Trappan har ett räcke som gör det lättare för vissa att röra sig.
Läs mera

173. Päivi Hintsanen

Keskustie 21 LH 2 (katutason liikehuoneisto), Jyväskylä
Jag är bildkonstnär. Jag gör konst, för jag behöver skapa. Idéer för bilder och berättelser bara kommer til mig, och jag skapar dessa i flera former: som bilder, text, and installationer. Ur en teknisk synvinkel är det viktigaste att vara på en kontinuerlig upptäcktsresa: jag arbetar ständigt med experimentella tekniker. Innehållsmässigt är det tematiska förhållningssättet till min konst viktigt. Att studera teman och skrivprocessen går hand i hand med att göra visuella konstverk.
Läs mera

174. Panu Koskimies - Pa-Ko Art / Mäkitupa

Pitkäkatu 25, Jyväskylä
Jag är en skulptör från Mellersta Finland, vars favoritmaterial är trä och lera. Jag gillar också måleri, grafik, fotografi, ja lite allt möjligt inom bildkonstområdet. De senaste åren har jag varit glad att arbeta med hjälp av en borrmaskin, skapa keramik för brukskonst och handtvättställ, samt göra kakel för hand. En särskilt kär del av keramik för mig är vedugnseldning!
Läs mera

175. Marjaana Niskanen

Pitkäkatu 25, Jyväskylä
Jag är en textilhantverkare från Jyväskylä. Tygtryck och mönsterdesign har tagit mig med och lett mig på vägen till att bli en entreprenör inom den kreativa branschen. Jag fascineras av teman från vardagen, minnen och traditioner. Jag tycker också om att framkalla stämningar i verbal form och jag berikar ofta mitt arbete med mina texter.
Läs mera

176. Riikka Helminen - Kipinätaide, Puupiippola

Piippolantie 5, Kintaus
Jag är konsthantverkare och gör unika stålskulpturer med djurtema med nästan hundra procent återvunnet material.
Läs mera

177. Seppo J. Tanninen - Ateljeetalo Tanninen

Villenraitti 8, Seinäjoki
Seppo J. Tanninen (född 9 juni 1948 i Alavus) är en finländsk målare och poet bosatt i Seinäjoki. Tanninen studerade vid Finska Konsthögskolan 1968–1970. Han är känd inom den geometriska konstens krets som en mästare av både euklidiska och icke-euklidiska geometriska former, men också som en användare av sällsynta färger och kontraster. Tanninen har deltagit i flera utställningar i Finland och utomlands och hans konstverk finns i både offentliga och privata samlingar. Han beviljades ytterligare statlig konstnärspension 2021. https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/seppo-tanninen https://fi.wikipedia.org/wiki/Seppo_J._Tanninen
Läs mera

178. Marita Henriksson - Maurion kartano

Könnintie 15, Ilmajoki
I mina verk råder ofta sömnens logik. Livet och Döden. Animus, Anima. Du behöver tid för att se i fred, hitta de många meningar och figurer som är dolda, den förtjusande översikten lurar och kan gömma sin dystra sida. Mina skulpturer är huvudsakligen av keramik, delvis av brons, trä eller metall. För bilder använder jag olika tekniker: oljefärg, blandade tekniker, silkmålning ... Jag fotograferar, från en del av foton skapar jag fiktiva bilder. Jag ritar med bläck, dator och formar bilder även med tovning. Jag har deltagit i grupputställningar på lokal, regional och riksnivå. Haft privata utställningar. Senaste åren min hemateljé har varit öppet för publik enligt överenskommelse.
Läs mera

179. Natalia Kaleva - Natalia´s ART Studio

Itäinen Pitkäkatu 55, Kristiinankaupunki
Konsthälsning! Jag är Natalia Kaleva, bildkonstnär och bildlkonstärare. Jag har studerat konst i England, Ryssland och Finland. Jag är också en aktiv kulturproducent och skribent. Jag har deltagit i ett flertal gemensamma konstutställningar - mer än 40. Jag har även haft privata konstutställningar i Finland. I min egen Natalias ART Studio presenterar jag mina målningar och håller min konstkurs.
Läs mera

180. Stina Engvall - Galleri Gottorp

Skrattnäsvägen 353, Kristinestad
Jag har varit aktiv utövare av konst sedan början av 80-talet. Ofta målar jag inför en kommande utställning eller har något projekt på gång. På somrarna är jag sysselsatt med mitt galleri, där jag tagit emot besökare varje sommar i över trettio år. På Galleri Gottorp på min hemgård, finns lokalhistoriska utställningar, min egen konst, samt verk av inbjudna konstnärer. Själv målar jag mest i olja. Under de senaste åtta åren har jag använt en teknik som kallas Reverse glass painting, vilket innebär att man målar motivet, ofta spegelvänt på baksidan av glaset. Betraktaren ser alltså bilden genom glaset. Det är en ganska utmanande metod. Jag tycker också om att göra dockor, bl.a. finns sedan sommaren 2022 på Gottorp en dockutställning om kvinnopionjärer. Jag har under de senaste åtta åren blivit antagen till den naivistiska utställningen i Iiittala som pågår hela sommaren. Samtidigt har jag också deltagit i andra naivistiska utställningar i Uleåborg, Varkaus, Tammerfors och Kuusankoski. Jag försöker också årligen ha en separat utställning och har under årens lopp haft flera utställningar i Stockholm och även i Helsingfors, Åbo, Tammerfors, Vasa, Lapua, Kauhajoki och förstås i Kristinestad, där jag nu tre år har varit ordförande i vår lokala konstförening Spectra. Jag är glad över att min konst passar in i den naivistiska utställningen i Iittala, men jag försöker aldrig medvetet måla naivistiskt eller i någon stil överhuvud taget. Jag målar på mitt eget sätt och väljer motiv efter humör och vad jag för tillfället är intresserad av. Jag går inte omkring och väntar på att drabbas av den stora inspirationen utan uppehåller mitt målande och tecknande kontinuerligt och betraktar det som ett hantverk. Samtidigt vill jag att bilderna skall berätta något och jag använder mig gärna av symboler och blir inspirerad av mytologi och legender, främmande kulturer och religioner. Skapandet är en så stor del av mitt liv så jag skulle antagligen inte klara av en tillvaro utan den tillfredsställelse och sinnesro som konsten skänker mig.
Läs mera

181. Kajsa Lassander

Stationsvägen 95 B , Närpes st
Under Konstrundan välkomnar jag besökare till min keramikverkstad. Jag har arbetat med konsthantverk och skapat keramik i 30 år. Ibland använder jag keramik också i mina målningar. Jag arbetar med ringling, tumning o kavling. Jag gjuter bruksföremål o uttrycker mig genom glasyrernas färger. Min keramikverkstad finns i anslutning till min gård. Här håller jag kurser för barn o vuxna, även kurser för Vuxeninstitutet. Jag har försäljning o ofta grupper på besök. Under Konstrundan visar jag stegen från lera till färdigt alster, även arbetsdemonstration. Servering och försäljning.
Läs mera

182. Karin Lipkin-Forsén

Nybrovägen 3, Närpes
Välkommen till min ateljé i den vackra miljön vid gamla stenbron i centrum av Närpes. I ateljén där jag verkat i sexton år tar jag emot besökare året om. Mina alster är etsningar, akvareller och oljemålningar samt skisser, som jag gärna visar. Jag försöker tolka och förenkla intryck från olika miljöer och företeelser nära och fjärran. I grafiken använder jag miljövänliga ämnen och försöker genom dem få intressanta effekter. Jag har deltagit i Konstrundan alla år och den ger mig lika mycket varje år och både nya och gamla besökare har hittat till min ateljé.
Läs mera

183. Maria Gull - Mias Konstsalong

Österfjärdsvägen 82, Nämpnäs
Jag kommer att under Konstrundan 2023 att hålla öppet i min konstsalong, som jag kallar mitt året runt öppna galleri. Utrymmet är en gammal ladugård där höns kor och häst stått för många år sedan. Min konstsalong är fylld av målade tavlor med Akryl, olja och akvareller, flera hundra verk så tävlar om att få visa upp sig. Mina favorit motiv är smått surrealistiska och svävar lite i gränsen till humor eller ironi. Ett och annat konsthantverk och dikter kan även hittas i salongen. Verkens titlar är underfundiga och skämtsamma. Andra kan vara av djur, natur och människor. För mig är måleriet en källa till glädje, njutning och ett outtömligt landskap av färg och form har sin egna plats. I konstsalongen har jag även verk från tidig barndom då jag som 11 åring gick på kurs via medborgarinstitut, vidare kan man se en parafras av Monet som jag målade under det år som jag gick på heltidsstudier i Konstskolan i Stockholm. Jag gillar inte att kasta dåliga tavlor, utan alla faser anser jag skall visas i sin helhet. Någon dag kan en dålig tavla ses som bra, så att förstöra är inte min melodi. Under konstrundan kommer jag att sitta och måla i konstsalongen, jag kommer även att bjuda besökare att ta tag i en duk, färg och att prova på, jag tror att alla kan måla, och att vi sitter på en stor mur av dåliga bilder på var konsten är, och hur konsten skall se ut. Devisen att konsten är upp till betraktaren är nog den slutkläm som jag oftast vill använda på de otaliga konstkurser som jag hållit , både för barn och vuxna. Färg och humor välkomnar in alla på: Mias Konstsalong
Läs mera

184. Vivan Österberg - Galleri Fyrin

Blaxnäsvägen 522, Töjby
Hej! Jag är en kvinna som passerat 70-sträcket för ett par år sedan. Jag har hållit på med måleri och hantverk snart hela mitt liv. Tecknat ända sedan skolåldern! 2020 fick jag mitt egna galleri vid sommarstugan i Blaxnäs som är öppet sommartid. Däremellan besöker jag marknader och mässor!
Läs mera

186. Richard Raven - Musta Lintu Saviverstas

Pispantie 2, Tervajoki
Jag gör handgjord keramik som är avsedd för dagligt bruk. En del av min produktion är krukor som tillverkas med vedeldning. Jag har gjort krukor sedan 1974 och i Finland sedan 1985. Jag är född i Nya Zeeland och bott i Finland sedan 1983.
Läs mera

187. Ann-Sofi Kattilakoski - Vasa konstgrafiker - Stalli

Skolhusgatan 53/Koulukatu 53, Vasa/Vaasa/Vasa
Mina verk skildrar både vardagliga ögonblick och drömmar. Jag jobbar oftast kring ett tema och i början ser jag motiven i mindre fragment. Jag letar runt i ett kaos av idéer. Delarnas resa till en helhet är både givande och arbetsam. När jag till slut ser det färdiga avdraget, lutar jag mig tillbaka och lyssnar när verket berättar. Konstgrafiken har gett mig ett uttryckssätt och varierande tekniker som passar mina idéer. Välkommen att bekanta dig med min bildvärld!
Läs mera

187. Annita Ödman - Vasa Konstgrafiker - Stalli

Tegelbruksgatan 5, Vasa
Medlem i Vasa Konstnärsgille och Vasa Konstgrafiker. Gör metallgrafik i färg, skulpterar i brons, betong och keramik. Konstutbildning 1991-1998, deltar fortgående i grafikkurser. Hållit ett trettiotal separat utställningar.
Läs mera

187. Sara Koskinen - Vasa Konstgrafiker - Stalli

Skolhusgatan 53, Vasa
Jag började med konstgrafik 2016 och har främst jobbat med metallgrafik i form av etsningar och akvatint. Mina verk är ofta sagolika som rymmer många färgrika detaljer. Den vilda naturen och berättelser i alla dess former inspirerar mig.
Läs mera

187. Tujia Arina-Sudelin - Vasa Konstgrafiker - Stalli

Skolhusgatan 53, Stalli , Vasa
Jag är konstgrafiker, bildkonstnär och konstlärare. Jag tycker om färger och om att måla och därför är också mina grafikverk ofta kulöra. Jag använder ofta måleriska tekniker inom min konstgrafik. Färger och stämning är de vigtigaste elementen i min konst.
Läs mera

188. Kirsti Uimonen - Vaasan Taiteilijaseura

Korsholman Puistikko 6, Vaasa
Jag är kemist till utbildningen. I arbetslivet hjälpte min kreativitet mycket i produktutvecklingen. När livet var svårt gick jag med i Espoo Art. Vi åkte på målarresor till Italien, Hangö, Nuox med läraren. Det var där som konstnären i mig föddes. En studio i Artis lokaler. Vi hade Taideosuuskunta Toukokuu Hgin i Hagnäs. Nu tillhör jag Vasa Konstnärsgille. För närvarande visas målningar i Hyvinge, Seinäjoki och Vasa konstnärsklubbar. Galleri AVA Int inbjudningsutställning. I Vasa på Pharmacia House Café.
Läs mera

189. Maire Ruotsalainen

Rantalinna, Rantakatu, Vaasa
Jag är en akvarellkonstnär från Vasa. Konstutbildning, Yrkeshögskolan öppen högskoleutbildning 1989-1991. Många internationella och inhemska konstkurser. Efter att ha arbetat som akvarellkonstnär i cirka 40 år, var min första utställning 1981. De senaste 25 åren har jag arbetat som proffessionell konstnär. Min avarelli-teknik är en "vått-i-vått"-teknik. Vandring i naturen, vandring är för mig forskningsresor till naturen. Jag gör observationer och antecknar olika småsaker i minnet och på papper. För det mesta gör jag skisserna på plats, det är då färgerna och atmosfärerna förverkligas bäst, genom att förenkla, genom att bara ta med det väsentliga i bilden. När jag målar i min ateljé återupplever jag de känslor och stämningar resorna väcker hos mig. Naturens ljus och skuggor vid olika tider på året och dygnet skapar alltid nya och annorlunda dimensioner för de annalkande destinationerna. I den karga naturen håller de små blommorna och paddorna med sina rankor som växer längs marken ut. Det finns inte en växt så liten och blygsam där jag inte finner naturens stora skönhet och målmedvetenhet. Ofta är bilden bara en idé om helheten. Betraktarens sinne börjar skapa sin egen enhet runt sig, samtidigt som naturen öppnar sig på ett helt nytt sätt. Genom mina verk lär sig betraktaren att upptäcka naturens små mirakel och se dem som stor skönhet.
Läs mera

190. Natalia Haimi

Kauppapuistikko16 , Vaasa
Atelié "Art Nata" är grundad 2004. Jag bor permanent i Finland sedan 1992, mitt hem är i Turkmenistan, i mitt land gick jag på en konstskola 1974-77, i Finland studerade jag 1993-95 på Vasa yrkesskola som modellklänningsmakare , 2001-04 Helsingfors TAIKay, sedan 2008 är jag medlem i Vasa taidegrafiikot, huvudtryckserigrafi, gelplattor, monotypi, tovning, textilkonst, broderi. Jag är med i gruppen av aktiva medlemmar av grafikerna, jag deltar i privata och gemensamma utställningar från 2006.
Läs mera

191. Paula Blåfield

Trollstensvägen 8, Vasa
Jag jobbar som konstnär, keramiker och skulptör. Mina skulpturer är ofta föreställande, djuriska, humoristiska och färggranna. MIna målningar är mest abstrakta och materialet är akrylfärg på akrylplast eller återvinningsmaterial. Min studio finns i huset där jag bor i Vasa.
Läs mera

192. Kika Wikman - Bocks Corner Brewery

Gerbyvägen 16, Vasa
Kika Wikman, bildkonstnär från Vasa, gör träsnitt.
Läs mera

193. Valter Kuni

Klibbalkärrsvägen 6, Vasa
Jag arbetar med teknologi och naturlagar för att tänja gränserna för vår upplevelse av verkligheten. Mitt arbete just nu undersöker på den konkreta planen mönstret som uppstår i en trögflytande vätska som pressats mellan två glasskivor för att sedan separeras från varann. Utgångspunkten är att genom ytpreparationer och genom att variera vätskans molekylära sammansättning påverka hur mönstret formas. Projektet består till dels av ett experimentellt undersökande av viskositet och ytspänning på den kemiska planen, men är också ett undersökande av hybris, människans relation till kontroll och svårighet att uppfatta kaos.
Läs mera

194. Lars Höglund

Flygaregatan 24, Lentäjänkatu 24., Vasa. Vaasa.
Jag har målat över fyrtio år. Började med akvarell och olja, de senaste åren har jag övergått av praktiska skäl till akryl. Inspireras av barns teckningar och målningar och naturligtvis av naturens olika årstider speciellt våren före grönskans ankomst.
Läs mera

195. Peter Borotinskij - Villa Havsborg

Kolaskärsvägen 104, Replot
Min konst kan beskrivas som två olika inriktningar: Föreställande konst och semiabstrakt. Jag är uppvuxen i Replot skärgård där jag också bor och arbetar och miljöerna här förekommer ofta i min konst, både i det föreställande och i det semiabstrakta. I den föreställande konsten syns specifika platser från Replot med omnejd. Gemensamt för båda inriktningarna är att de skildrar det nordiska ljuset och inbjuder betraktaren till kontemplation. Jag kommer att visa konst från min privata samling av egna verk som tillkommit under de senaste 50 åren, däribland även bilder från Stockholm.
Läs mera

197. Camilla Forsén-Ström

Kunisundsvägen 6, Kuni
Jag jobbar som bildkonstnär i varierande former. Med min egen konst som främst är måleri, som handledare i konstgrupper för barn, inspirerar tv-tittare i programmet Strömsö som konstexpert och drar regelbundet workshops och kulturprojekt runtom om i skolor i Österbotten.
Läs mera

198. Leif Strengell - ateljéTripod

Sollefteågatan 5, Nykarleby
Jag gillar konstnärligt samarbete och mångfald. Min ateljéTripod är viktig för mig. Den är mitt andningshål och kreativa centrum. Jag vill tro att en separat produktionsenhet är viktig för den som arbetar med visuell konst och då speciellt konstgrafik. Precis som namnet på min verkstad, "ateljéTripod" säger, så har min ateljé tre ben att stå på: dåtid, nutid och framtid. 1) Dåtiden finns på väggarna och i arkivskåpens lådor. Färdiga verk är anser jag stå för dåtid. När arbeten till en utställning är klara representerar de redan historia, man är klar med dem, ...men trots allt är man ändå aldrig färdig. Jag har massor av samlat material i min ateljé. Varje arkivlåda innehåller bilder som alla har en historia. För mig går berättelser och bild hand i hand. Jag arbetar alltid utgående från en berättelse eller ett större koncept. Naturligtvis får betraktaren lägga in sina egna tolkningar i det de ser - men jag har mina egna berättelser som motiverar. För mig är berättelsen en del av skapandeprocessen, dels storyn som hör till bilderna jag arbetar med, dels samtalen kring konstens väsen som jag gärna vill ha med betraktaren och besökaren. 2) Det andra benet, nutiden är det som sker här och nu i ateljén. Alla som känner mig vet hur mycket det här stället betyder för mig. Ateljén är nog den sista platsen jag skulle överge. Ateljén som arbetsplats och kreativ produktionsenhet är livsviktigt för mig. Det känns underbart att ha ett ställe som är gjord för skapande verksamhet. Numera bor vi också i en ansluten liten lägenhet till ateljén. Man kan säga att allt är helt optimerat för ett kreativt, holistiskt arbete och livsstil. 3) Det tredje benet, framtiden, representeras av gästande konstnärer, kursverksamhet och alla andra gäster. Systemet med lärlingar och specialkurser är bra. Jag vill ha liv och rörelsen i ateljén och trivs med diskussionerna som uppstår när vi arbetar tillsammans.
Läs mera

199. Sonja Ekstrand - Sussis pottor & pytor

Åvistvägen 637, Överpurmo
Jag gillar att experimentera och prova olika tekniker med lera. Drejning och vedbränning är det jag gillar mest. Nu när jag har en egen lerverkstad vill jag dela med av det roliga till andra som vill jobba med lera.
Läs mera

200. Sixten Ahlsved

Lassasvägen 6, Terjärv
Jag arbetar med återvunnet trämaterial från gamla hus och lador. Jag arbetar även med trädgårdskonst som finns utplacerad runt min atelje.
Läs mera

201. Simon Ahlsved

Storhagagränd 1, Terjärv
Jag är en motivlackerare som jobbar som företagare med grafisk design och lackering av lastbilar. Jag håller också på med annan form av konst, t.ex. oljemålning, skyltmålning, m.m. Under konstrundan får man bekanta sig med mitt måleri/studio och se både tavlor och andra motivmålade objekt, målade med airbrush och andra tekniker.
Läs mera

202. Alexander Granqvist - Studio allt i allu

Södra Terjärvvägen 10, TERJÄRV
Nybliven utexaminerad bildkonstnär från Novia våren 2022. Grafiktryck och Måleri står mitt hjärta nära men nog har man hunnit med en hel del annat också. Så hjärtligt välkomna hit till lilla by Terjärv för att besöka min studio och beundra min konst.
Läs mera

203. Fanny West

Maansfolkvägen 27, Esse
I huvudsak målar jag i akryl men mellan varven gör jag illustrationer, både digitalt och med penna på papper. Motiven rör sig för det mesta kring människor, djur och natur och framställandet varierar. Ibland njuter jag av att få måla harmoniska, lågmälda tavlor och ibland får färgerna och tekniken skapa dramatik i bilden.
Läs mera

204. Ann-Sofie Eriksson

Vasavägen 44, Pedersöre
Född 1978 i Nykarleby. Ann-Sofie Eriksson har arbetat med konst sedan 2003 då hon fick bildkonstexamen vid Yrkeshögskolan i Nykarleby. I Österbotten finns hennes konst på olika offentliga ställen i form av skulpturer, tavlor och muralmålningar. Förutom egna utställningar i Finland har hon deltagit i gemensamma utställningar i Europa.
Läs mera

205. Ivan Kostiurin

Tobaksmagasinet, våning 3 Jakobsgatan 9, Jakobstad
Jag är en konstnär och animerare med en bakgrund inom arkitektur. Mina intressen inkluderar traditionella animationstekniker, målning, grafik och konstnärsgjorda leksaker. En bild som förvandlas till en film, ett landskap som blir en karta, en bild av en dröm, ett diagram över en fantastisk mekanism. I mitt arbete kombinerar jag 1920-talsanimationens estetik, expressionismens visuella traditioner och intresse för arkaisk konst och folklore. Jag utforskar effekterna som föds i skärningspunkten mellan film, teater och måleri.
Läs mera

205. Maria Fox Larsson

Tobaksmagasinet, våning 3 Jakobsgatan 9 , Jakobstad
Fyrtio träkaniner som slår sina huvuden mot väggarna i var sin egen plywoodlåda, en papperssjöjungfru som ständigt skriker en frustrerad “AAA-AA”, katter som flyger i en cirkel och till synes är på väg att äta upp varandras svansar. Jag skapar leksaker och leksaksskulpturer som ofta är frustrerade, trasiga eller på annat “fel” för en lesak leksak. Jag arbetar i skärningspunkten mellan grafisk konst, skulptur och robotik, och utforskar känslor med hjälp av tekniska och mekaniska medel.
Läs mera

206. Christa Friberg

Kanalesplanaden 2 Kanavapuistikko, Jakobstad Pietarsaari
Jag är en ekologisk materialist; mina konstverk har oftast sin utgångspunkt i materialet. Jag använder nästan uteslutande återvunnet material och testar med att hitta nya funktioner och syften för dem. Detta kombinerar jag med en strävan efter estetik och form. Naturligaste sättet för mig är att arbeta konceptuellt med installationer och visuellt med handarbete. Att göra något nytt från det gamla och numera onödiga uppfyller de värden som är viktiga för mig.
Läs mera

206. Johan Sandås

Kanalesplanaden 2, Jakobstad
Jag arbetar med träskulpturer, målningar och digital konst för att utforska gränsen mellan det som finns på riktigt och det som vi hittar på.
Läs mera

207. Yrkeshögskolan Novia i Jakobstad

Köpmansgatan 10, Jakobstad
I Campus Allegro i Jakobstad hittar du alla Yrkeshögskolan Novias kulturutbildningar under ett och samma tak! Här utbildas framtidens bildkonstnärer, grafiker, fotografer, inredningsarkitekter, scenkonstpedagoger och musiker.
Läs mera

208. Kerstin Sunabacka - Kerstin Art

Smultronvägen 6, Jakobstad
Naturen är min inspirationskälla men ett ansikte eller en händelse kan få mig att fatta penseln. Pigment, vatten, ljus och närvaro i varje sekund, så beskriver jag gärna mitt måleri i akvarelltekniken. Och den fascinerar mig alltmer. Jag fortsätter att fördjupa mig i måleriet och hälsar dig Konstrundan besökare välkommen med i akvarellens underbara värld.
Läs mera

209. Stina Sandström - Terapihuset Resurs/ Terapiatalo Resurssi

Jakobsgatan 39 B, Jakobstad
Mitt kombinerade arbetsrum, och mottagningsrum för bildkonst- och korttidsterapi kommer att vara öppet för allmänheten under Konstrundan 2023, för att ge en inblick i både min värld av bildskapande och hur jag jobbar med bildkonstterapi. Bilderna betyder för mig hälsa och energi, och jag skapar inre balans och mening med bildernas hjälp. Samtidigt jobbar jag med bilder som lösningsfokuserad bildkonstterapeut. Mina studier inom konsten fick jag på Svenska konstskolan i Nykarleby. Förutom att visa mina egna bilder vill jag ge möjlighet för besökare att få information om terapin och ta sig en kreativ paus med tillbudsvarande material, skapa sin egen bild.
Läs mera

210. Alexandra Sandbäck - Soulmama Arts

Järnvägsgatan 20, Jakobstad
Jag är en konstnär och författare som har arbetat multikonstnärligt i över ett decennium. Jag är kroniskt sjuk och delvis funktionsnedsatt vilket utgör en del av den lins genom vilken jag ser världen, och det färgar min konst. I mitt konstnärliga arbete använder jag öppenhet och lekfullhet för att ta mig an allvarliga ämnen; som kroppssyn, kronisk sjukdom och diskriminering. Jag kallar mig dansare – jag använder kroppen som subjekt och objekt och arbetar mycket med kroppen i rummet.
Läs mera

211. Anneli Holmstrom

26 Jarnvagsgatan, jakobstad
Anneli Holmström, född 1985, är en skotsk-finsk konstnär som för närvarande bor i Jakobstad i Finland. Med utgångspunkt i ett utvidgat måleri kombinerar mitt arbete målerimetoder med skulpturala, tidsbaserade och performativa aspekter. Ett återkommande intresse för mig är berättande metoder inom visuell konst och hur berättande kan användas för att rama in upplevelser. Till skillnad från berättelser som syftar till direkta läsningar omfattar mitt arbete det fragmentariska, missförstådda och tvetydiga - där visuellt berättande blir ett verktyg för att artikulera preverbala tankar och kunskaper. Under Konstrundan kommer jag att presentera pågående arbeten från en ny verkstadsdel kallad HORSE.MONKEY.SHADOW.CLIFF, en målningsserie med cirka 20-30 sammanhängande verk. För närvarande utvecklas verket för kommande utställningar på Galleria Uusi Kipinä i Lahtis och HAA Malmitalon-galleriet i Helsingfors i slutet av 2023.
Läs mera

211. Eva Sandström - Kulturkollektivet Insidan

Järnvägsgatan 26, Jakobstad
Till yrke är jag smyckedesigner, guldsmed och konstnär. Jag började med att studera smyckekonst och skulptur men fortsatte mina studier inom guld- och silversmide i England och specialiserade mig på design. Jag har även en bildkonstexamen från Österrike. Tidigare har jag varit verksam som frilansande smyckedesigner men nu har jag övergått till att fokusera på smyckekonsten igen. För tillfället ägnar jag mig åt att skapa verk som reflekterar över psykisk och fysisk värk. Jag arbetar mest i silver men andra material förekommer också.
Läs mera

212. Pia Kääpä - Lepplax sommaratelje

Söderholmsvägen 267, Lepplax
Jag är bosatt i Tyskland sedan många år och där har jag också fått min utbildning i måleri. Jag målar främst tavlor i olja på duk i olika format från 20x20 till 120x160. Förutom olja arbetar jag också i akryl, akvarell och teckning. Om somrarna tillbringar jag den mesta tiden i Finland på torpet i Lepplax. Här målar jag i min sommarateljé vid stranden eller slipar bronsfigurer ute i det fria. Min konst kan beskrivas som färgstark och positiv, jag gör både föreställande, naivistisk och abstrakt konst. I många tavlor finns också en aning humor eller en tankeställare. Förutom tavlorna har jag skulpturer i brons som de senaste åren har tagit en stor del av mitt kreativa arbete.
Läs mera

213. Jan Björk - Birtz Art Gallery

Juukkovägen 180, Karleby
Jag är en fotograf med djupa rötter i Österbotten, också rent fotografiskt. Jag vill lyfta fram det österbottniska landskapet, dess djur- och växtliv i mina bilder. Jag är född och uppvuxen i byn Såka, Karleby, där jag fortfarande bor. Jag har gett ut 8 fotoböcker, samt haft 61 fotoutställningar runt om i landet mellan 2011-2022. Jag har haft artiklar publicerade i de största naturfototidningarna runt om i Norden. Har även haft föreläsningar i Danmark, Sverige och Finland Leder kurser i naturfoto.
Läs mera

214. Owe Åsvik - V.Åsviks Gummiverkstads Museum

Sjukhusgatan 17 Sairaalakatu 17, Karleby Kokkola
Jag har studerat konst vid Nordiska Konstskolan i Karleby 1985-88 samt Accademia Di Belle Arti Di Urbino, Italien 1988-89. Jag målar i olja på duk samt faner som jag sågar i olika former, ofta i serier på två till tre stycken. Till mina arbeten i blandteknik , installationer använder jag mig ofta av found objekts. Motiv till mina arbeten finner jag oftast i min näromgivning.
Läs mera

215. Marianne Kaustinen

Rauhankatu 11 67100 Kokkola, Kokkola
Jag är bildkonstnär och grafiker från Karleby som studerade på Nordiska Konstskolan. Jag arbetar främst med olika grafiska tekniker och jag använder även olika naturmaterial i mina verk. Att bli upphetsad över andra konsttekniker är också givande ibland, till exempel serien "Väggblommor" med akvarellteknik. Ämnena för mina verk skapas under vandring i naturen, när någon form av natur, till exempel arrangemang av trädgrenar eller växter, fångar uppmärksamheten. Dessutom kan någon viktig plats eller händelse beröra dig så djupt att du måste reagera på dem på något sätt bildmässigt, t.ex. "Till mammor och söner"-arbetet med torkade rosor hänvisar till s.k. till krigsoffrens minnesvägg. Den beskriver den speciella relationen mellan mödrar och söner och rädslan för att förlora sitt eget barn.
Läs mera

216. Merja Pohjonen - Batteribacka atelje

Gamla Uleåvägen 141 /Vanha Ouluntie 141, Karleby , Kokkola
Jag heter Merja Pohjonen och är keramiker. Jag har mitt hem och arbetsrum och atelje här på Batteribackan i Vittsar i Karleby. Jag gör konstkeramik och bruksföremål av olika lertyper och med olika bränningsmetoder , med el och vedeldade ugnar och primitiva ugnar. Jag undervisar keramik och andra bildkonstämnen i Karlebynejdens institut och barnens bildkonstskola.
Läs mera

217. Keijo Nevaranta - Maijan Taidekoti

Prikaatintie134 R5 E24, Kajaani
Motto: "Målande och skrivande går". Om min bildkonst: Jag är intresserad av fågelfjäderns lätthet, stenens beständighet. Mina utgångspunkter för mina målningar är alltid i verkligheten och vanligtvis i naturen, i naturens små detaljer, i dess organiska och oorganiska strukturer, i mänsklighetens antika konst, i den shamanistiska mytologin med hällmålningar och hällristningar, i klippor och fossiler, ibland även i klassisk musik. När jag målar förminskar, förenklar och utvecklar jag vidare. I min konst försöker jag förmedla tanken att det också finns värderingar som håller längre än denna tid. Att människor ska respektera den ursprungliga kopplingen till naturen, som vi redan nästan helt har tappat.
Läs mera

217. Maija Keränen - Maijan Taidekoti

Prikaatintie134 R5 E24, Kajaani
Jag är medlem i Kouvolan Taiteilijaseura och jag har studerat vid Savonlinnan Taidelukio. Från och med andra året kom jag in på Konstindustriella högskolan (nuvarande Aalto-universitetet). Där jag studerade efter gymnasiet, 1971-1977, då jag tog examen som grafiker. Jag har gjort mitt levebröd som konstlärare, som jag nu är pensionerad från. Men mitt livsverk har varit att göra konst. Sedan 1980 har jag aktivt hållit utställningar och min utställningsverksamhet och konstframställning kommer att fortsätta i framtiden och ständigt förnyas.
Läs mera

218. Maija Vanhatapio - Galleria Maija Vanhatapio

Alakatu 10, Kajaani
Jag är Maija Vanhatapio (1946), en bildkonstnär och grafiker som bor och arbetar i Kajanaland. Jag är medlem i Oulun taitelijaseura 63. I skapandet av mina konstverk använder jag baselementen: linjer, färger, textur och former. Grafiska linjer med kol och krita. Färgytor i akryl, olja och blandteknik eller handformad lera. Direkt styrd av känslan eller minnet av ögonblicket. Mitt sätt att jobba är näst intill intuitivt.
Läs mera

219. Joonas Vähäsöyrinki - Ateljee Joonas Vähäsöyrinki

Jeelinkuja 7, Oulunsalo
Jag är Joonas Vähäsöyrinki, bildkonstnär från Uleåsalo. Jag får arbeta kreativt med min egen passion som entreprenör för Artjoonas Oy / Muusa Design. Jag gör bildkonst på ett mångsidigt sätt med flera olika metoder, inspirerad av bilder och former. Jag hittar teman i naturen, människorna och livet omkring mig. Jag säljer min egen konst och produkter jag designar i webbutiken www.taidekauppamuusa.fi och som direktförsäljning från min ateljé. På Konstrundas event slår jag upp dörrarna till min hemmastudio och ett litet idylliskt butiksgalleri för allmänheten. Varmt välkomna på besök!
Läs mera

220. Anne Linna - Luo Studio

Otokuja 2 C, Oulu
Jag är keramik- och textilkonstnär, designer, entreprenör och lärare. Jag gör unika vaser genom att arbeta med keramik- och snurrande hjul. Dessutom designar och gör beställningsarbeten och håller keramikkurser. Keramik och textil är kontrasterande, organiska material som jag arbetar med intuitivt. Mitt arbete är multisensoriskt. De måste bli sedda genom att vidröras. Genom att kombinera motsatser och med olika ytstrukturer skapar jag narrativa verk med stark symbolik för kvinnlighet.
Läs mera

221. Kaisu Heikkilä - Kuvataidetila Kakru

Mäkelininkatu 41 LH, Oulu
Jag är en bildkonstnär från Uleåborg. Jag ritar, målar och gör installationer.
Läs mera

221. Tiina Seppälä - Kuvataidetila Kakru

Mäkelininkatu 41 LH, Oulu
Jag är en skulptör som tog examen från Kankaanpää konstskola 2007 och jag bor för närvarande i Uleåborg. I mina verk arbetar jag ofta med sårbarhet, tid och förändring. Utgångspunkten är alltid antingen en tredimensionell form eller ett material, vars bearbetning skapar en koppling till det slutliga ämnet. Verkets budskap kan vara allvarligt och ibland till och med brutalt, men ofta är det också kryddat med en touch av humor. I min ateljé i Kuvataidetila Kakru kan du lära känna bakgrunden och teknikerna till mina verk.
Läs mera

222. Kirsi-Maria Perkkiö - Queen Art Ateljee

Asemakatu 12, Oulu
För mig är målning och färger min egen ospelade musik. Jag är inspirerad av den här rensan, som kallas livet. Den gamla målar- och arkitekturkonsten fascinerar mig jag finslipar. Färgerna, formspråket och rytmen så att måglningen resonerar med mig ikompositionen. Jag använder färger för att skapa en mildare spegel, av vardagen med smärtä, sorg, kärlek och ödmjukhet dansar en stum dans av ord sammanflätade. Verken är skapade i Uleaborgi Queen Arts atelje på innergarden i Vikkulankulma.
Läs mera

223. Hanna Holopainen - Art Station 25

Asemakatu 25, Oulu
Jag arbetar med abstraktion och förutom att måla är jag också intresserad av användningen av olika material och tekniker och att kombinera dem. Jag studerar flexibiliteten i actionmålning och letar efter olika lösningar för att uttrycka teman så att det abstrakta uttrycket fortfarande finns kvar i sitt eget sammanhang. Jag har flyttat till en ny arbetsplats vid årsskiftet och mitt mål är att skapa ett öppet, funktionellt och nätverkande konstrum vid sidan av mitt personliga arbete.
Läs mera

224. Aino Mikkonen - Kulttuurikiihdyttämö TILA

Pikisaarentie 15, Oulu
Jag är född i Uleåborg, en entreprenör som arbetar som bildkonstnär. Min studio ligger i idylliska Pikisaari alldeles nära centrum. Jag målar mycket, mest abstrakt och med akryl. Ibland avslutar jag mina målningar med en touch av kol eller torr pastell. Mina målningar är skapade med intuition och färger först. Med min konst vill jag glädja och beröra. Jag tycker att effekterna av konst som stöder välbefinnande är meningsfulla. Jag använder mest canvas som underlag för att måla, men att måla väggarna är också fascinerande. Jag har kunnat skapa abstrakta väggmålningar till ett par affärslokaler i Uleåborg. Jag deltar i flera utställningar varje år.
Läs mera

224. Emilia Koskelo - Kulttuurikiihdyttämö TILA

Pikisaarentie 15, Oulu
Jag är en konstnär och fotograf från Uleåborg. Jag har arbetat som entreprenör inom det kreativa området i tre år och jag gör mitt arbete med stor passion. Jag målar konstverk och gör uppdrag, t.ex. porträttmålningar. Min studio ligger på idylliska Beckholmen. Jag fotograferar mest interiör och arkitekturbilder samt fastigheter. Jag gillar att spendera min fritid med min familj och mina vänner. Att resa och träffa nya människor inspirerar mig mycket.
Läs mera

224. Johanna Pétursdóttir - Kulttuurikiihdyttämö TILA

Pikisaarentie 15, Oulu
Under Konstrundan presenterar jag mina abstrakta tavlor och keramik. Den röda tråden i mitt arbete strävar efter harmoni mellan komposition, färger och former. Jag fascineras av att hitta djup i icke-representativt måleri med så få gester som möjligt, till exempel genom skiktning och olika kontraster. Slutresultatet är levande och färgglada målningar. Mina målningar är skapade i ett tillstånd av flyt, jag gillar att måla med intuition först. Under några år har jag även gjort keramik - installationer och mitt fasta ämne, unika handformade bröst.
Läs mera

224. Leena Kyyrö - Kulttuurikiihdyttämö TILA

Pikisaarentie 15, Oulu
Jag gör målningar och skulpturer. När jag målar styrs jag av färg och jag börjar ofta utan ett färdigt ämne. Genom arrangemanget av färger etableras formen, men förblir abstrakt nog att du inte tvingas stanna kvar i bara en idé. Jag tänker på mina målningar som utsikter över den väg som färgen leder. Det mänskliga ämnet är oändligt intressant för mig och jag återkommer alltid till det. Jag målar och skulpterar figurer som inte har en verklig modell utan simmar istället från det undermedvetna genom handen ut på duk och lera.
Läs mera

224. Pirjo Lempeä - Kulttuurikiihdyttämö TILA

Pikisaarentie 15 B, Oulu
Jag har förmågan att se det speciella i små saker. Grundteman i mina verk är ljus, växtlighet och träd, jag älskar gräs och vild natur i närheten. Jag bor och arbetar vid havet och vattnet är ett viktigt inslag och tema i min konst. Mina verktyg är digital fotografering, cyanotyptryck och fotografier utan kamera. Jag använder den enkaustiska tekniken (bivax-dammarhartsmålning) för att avsluta mina verk. Med vaxmålning lägger jag ytstruktur och lager på bilderna.
Läs mera

224. Sanna Manninen - Kulttuuribingo

Pikisaarentie 15, Oulu
"Välkommen till min ateljé för att träffa mig och se unik keramik och målningar!" Bildkonstnären och konsthantverkaren Sanna Manninen bor och arbetar i Uleåborg, Finland. Hon har en kandidatexamen i konst. Hon tog examen från Tammerfors yrkeshögskola 2015. Hon är medlem i Uleåborgs konstnärsförbund och kandidatmedlem i Målarförbundet. Den senaste tiden har hon arbetat med keramik och måleri.
Läs mera

224. Sylvi Siltavirta - SySi Art & Design Studio

Pikisaarentie 15, Oulu
Jag är Sylvi Siltavirta, en mångsidig expert inom textil- och klädindustrin. Jag jobbar freelance som kostymdesigner, jag gör textilkonst och olika blandteknikverk. Ekologi spelar en nyckelroll inom min textilkonst. Jag är särskilt fascinerad av återanvändningen av textilavfall. I mina verk får den återvunna textilens egen historia komma fram, sammanflätad med de ämnen jag behandlar.
Läs mera

225. Heidi Toivainen - Komun talo

Valtatie 53, Oulu
Jag är bildkonstnär från Uleåborg och jag målar oljemålningar i min ateljé i Komus hus. Mina målningar är nästan abstrakta, men de har referenser till städer, hus, gårdar och trädgårdar. Jag tar mitt arbete på allvar men rynkar inte pannan. Jag vill behålla en känsla för lek och äventyr i mitt arbete. För det mesta är jag förvirrad, ögonblicken av säkerhet och klarhet i mitt arbete går snabbt över och det är så det ska vara. För mycket säkerhet är inte bra för en målare, det är bättre att undra. Jag tror att jag på detta sätt kan nå något under ytan av den ordlösa världen. Jag vill inte heller förklara mitt arbete, men jag ger alla möjlighet att hitta sina egna ord bredvid mitt arbete. Ofta behövs inte ord alls.
Läs mera

226. Liisa Harju - K2 Taiteilijatalo

Hiukanpiha 25 , K2 huonenumero 231, OULU
Jag är bildkonstnär från Uleåborg. Mina tekniker är tvådimensionella målningar med olika tekniker, numera mest oljemålningar. Naturen och livsmiljön ger massor av ämnen att tänka på och uppleva genom att bjuda in till målning. Dessutom påverkar konsthistorien och samhällsfenomen uttrycket. Jag upplever bildmässiga uttryck som ett starkt personligt medel och ett behov av att få mina tankar att synas. Dörrarna till min ateljé är öppna för Konstrundans besökare i Hiukkavaara kasernområde i K2 Taiteilijatalo, rumsnummer 231. Jag är medlem i Målarförbundet, Lapplands Konstnärsförbund, Uleåborg Taiteilijaseura ry-63 och K2 Taiteilijatalo ry.
Läs mera

226. Marketta Voutilainen - K2 Taiteilijatalo

Hiukanpiha 25, Oulu
Konsten har lärt mig att släppa taget och vara fri. Jag använder mycket färger och olika tekniker i mitt arbete, och valen kommer intuitivt. Jag känner energin i färger och tror på deras helande kraft. Välbefinnande är ett tema kring vilket min konst verkar vara lindad, oavsett om det är hälsa, hälsosam livsstil eller till och med ett porträtt av en kvinna. Min bakgrund inom fitnesssport ger mig några idéer för att hantera ämnet.
Läs mera

226. Ritva Niemelä - K2 Taiteilijatalo

Hiukanpiha 25, OULU
Jag är en 61-årig bildkonstnär från Uleåborg. Min inspiration till konstnärligt arbete hämtar jag från naturen. Jag utövar naturfotografering och använder de bilder jag tar som utgångspunkt för mitt arbete. När jag fotograferar studerar jag skuggor och former och deras mångfald. I mitt arbete kan jag upprepa samma form och på så sätt leta efter en ny vision för den formen. Färger är starkt närvarande i mina verk, de fascinerar och har alltid stärkt mig.
Läs mera

226. Taru-Carita Pullinen - K2 Taiteilijatalo

Hiukanpiha 25, Oulu
Jag har arbetat i Uleåborgs Hiukkavaara på K2-konstnärernas hus sedan januari 2021. Teknikerna och materialen jag har använt har varierat genom åren, men på senare tid har min teknik etablerats i mixed media. Min stil har ibland kallats illustrativ, och kanske är jag en berättare. Mina ämnen är mångsidiga: i mitt arbete behandlar jag t.ex. människans förhållande till naturen, kärlek och ensamhet och rätten att vara sitt eget konstiga jag. Min stil är rik och detaljerad och ibland rent sprudlande, och efter en lång svartvit säsong har färgerna börjat komma tillbaka till mitt arbete. Mitt arbete är vidsträckt, och flera processer pågår samtidigt. Mitt sätt att arbeta är intensivt, ibland rent frenetiskt, och jag arbetar nära i min kammare utan att se någon. Konstrundan ger en rolig förändring till min arbetsdag.
Läs mera

227. Vasili Reskalenko - Ateljee Vasili Reskalenko

Hakakatu 16, Oulu
Jag är bildkonstnär från Uleåborg och timlärare i konstmålning vid Uleåborgsinstitutet. Jag är född i Mykolajiv i Ukraina, har studerat vid Krims konstpedagogiska läroanstalt och Repin-Instituutti i Leningrad. I Uleåborg har jag bott sedan 1987. Jag gör oljefärgmålningar, temperamålningar och blandteknologimålningar samt träspillningar och träreliefer, keramik och smycken. På webbplatsen för Konstnärsällskapet i Uleåborg kan man bekanta sig med mina verk med http://ots.artoulu.fi/taiteilija/reskalenko-vasili. På Instagram heter jag @vreskalenkoart och @vares_ceramics. Jag har också publicerat mina verk på adressen https://www.facebook.com/vasili.reskalenko.
Läs mera

228. Sanna Koivisto - Kulttuurikauppila

Kauppilantie 15, Ii
Jag har arbetat som bildkonstnär sedan 1977. De första 10 åren i Kemi, därefter flyttade jag till Ijo för att arbeta på den gamla folkskolan i Kauppila, som förstördes i en brand 2003. Efter det grundade vi konstcentret KulttuuriKauppila i Ijo tillsammans med mina konstnärskollegor. Jag bor granne med min ateljé i ett idylliskt hus från 1800-talet på stranden av Ijo å. Min produktion omfattar teckningar, målningar, skulpturer med olika tekniker. Mina skulpturer är t.ex. barn- och djurmotiv samt reliefer samt offentliga arbeten i olika delar av Finland. En del av mitt arbete tar ställning till bevarandet av naturen och mänskligheten på denna planet.
Läs mera

229. Kaisa Sirén - Studio & Galleria Villa Vinkkeli

Vuopajantie 15, Rovaniemi
Jag började fotografera redan som en liten flicka. Jag fotograferar för tidningar, vilket kräver snabbt omdöme och snabba åtgärder för att lösa problem. Jag njuter av mitt jobb varje minut och glömmer inte kameran på fritiden heller. Då gör jag konst. Eftersom mitt dagsarbete som tidningsfotograf är dokumenterande och presenterande, är min fritidsfotografering befriande, då ja kan göra något helt annat. Jag behandlar då mina egna inre känslor och söker motsvarande atmosfär från naturen. Jag återger objekten på ett abstrakt sätt som samtidigt framhäver landskapets färgpalett. Tack vare den målande tekniken skapar jag en väsentlig atmosfär av färg och form samtidigt som det konkreta försvinner. När man tack vare tekniken lämnar bort det traditionella utrycket ”skarpt som ett foto”, kan också åskådaren koncentrera sig på sin egen känslovärld.
Läs mera

230. Helena Junttila

Lapintie 42, Sodankylä
Mitt arbete präglas av en koppling till det undermedvetna, studier av naturen och människan själv. I mina bilder framträder människor med djur, mytiska gestalter och naturkrafter i ett öppet landskap. Jag gör akrylmålningar på papper och tuschteckningar.
Läs mera

231. Pirita Pernu-Lehtinen - Pirita Design

Kasarmintie 1, Sodankylä
Jag är Pirita Pernu-Lehtinen, Pirita Designs grundare och ägare av Sodankylä. Jag är utbildad artesan och startade företaget 1998. Jag designar och tillverkar stickade kläder av linne och baby alpaca garn. Jag började med linne lite av misstag när jag studerade. Under stickningen blev dess egenskaper mer intressanta än i andra material. Linne är en utmanande i stickning och kräver långsiktig utveckling för att göra produkten önskvärd. Men slutresultatet är givande - formen kommer väl fram i linnet. Lapplands natur och det norra landskapet fungerar som inspiration i de kläder och accessoarer jag designade. Jag uppskattar äkthet, det lokala och ekologiska; jag gör kläder av fantastiska naturmaterial för användare som uppskattar liknande saker. Jag strävar efter att designa klassiska, långvariga stickade kläder som är mångsidiga tillsammans med smycken och accessoarer. De material jag använder är också långvariga och hållbara. Ekologi och ansvar är nya trender som jag kan svara på på detta sätt. Fler och fler människor funderar på sina inköp på lång sikt. Butiken och produktionsanläggningen finns i Sodankylä. Vi gör allt från design till plaggsömnad och efterbehandling här. Plaggen stickas med en automatisk stickmaskin, sys för hand och vid behov justeras storlek och färg efter önskemål. Förutom butiken och onlinebutiken säljs mina produkter genom många återförsäljare över hela Finland. Stickade plagg är också tillgängliga från återförsäljare i Tyskland, Schweiz och Japan.
Läs mera

232. Ami Avellán - Ami Avellán Jewellery

Paannetie 4 A 1, Enare / Inari
Ami Avellán Jewellery, silversmycken från Enare, skapade med kärlek och över 25 års erfarenhet. Jag är inspirerad av den traditionella filigrantekniken och detaljerna i mina smycken gnistrar som en frostig vintermorgon. Mina broscher kan också lätt kombineras inuti varandra. Välkommen till min verkstad hemma hos mig i Enare kyrkoby!
Läs mera

233. Jouni S. Laiti

Siulatie 9, Inari
Jag heter Jouni S. Laiti och bor i Enare kyrkoby. Jag gör mestadels konceptkonst, vars bakgrund är den kunskap jag skaffat mig genom åren om naturen och det mänskliga sinnets behov. Jag har en egen hantverks- och konstverkstad. Verkstaden har ett separat, 20 kvadratmeter stort galleri där jag presenterar pågående arbeten. Därtill deltar jag i olika utställningar. Jag har gjort traditionellt samiskt hantverk sedan 1994. Jag har sedan 2011 undervisat i hantverk på Sameområdets utbildningscentral i Enare.
Läs mera

234. Kikka Laakso - Kammigalleria

Lemmenjoentie 650 a, Inari
Jag är en hantverkare och smyckestillverkare. Vår familj livnär sig på renar och jag grundade en renhornsverkstad i anslutning till vår renfarm 1994. Kammigalleria byggde vi 2007 längs vägen till Lemmenjoki nationalpark. Jag använder noggrant de material som erhållits från renar och tar hänsyn till traditioner. Jag gör enskilda smycken, konstföremål och även traditionella produkter främst av renhorn, men jag använder även renben, björkvril, handgarvat renskinn och andra naturmaterial.
Läs mera