sök på namn

Region

Teknik

Övrigt

Visa:   

Lista Karta

403

1. Sari Hakala

Kunnankatu 2, Iisalmi
Jag är målare, lärare i bildkonst och frilansskribent. Jag bor och arbetar i den gamla brandstationen, nära stadens centrum, på huvudgatan. Den lilla staden ger ett fint skydd och lugn för mitt arbete och brandstationen som arbetsutrymme toppar det hela.
Läs mera

2. Kaisa Lamminpää-Raekallio

Pohjolankatu 1 (Kullervonkadun pääty), Kuopio
Jag är Kaisa Lamminpää-Raekallio, en 45-årig frilansande konstnär och mamma till två pojkar. Jag arbetar inom ett tvärvetenskapligt område och arbetar heltid inom den älskade, fascinerande och oändligt inspirerande bildkonsten måleri. Jag arbetar också med Dancing Painter - En dikt om livet -improvisationsarbete. När jag målar arbetar jag helt intuitivt och improvisation är min främsta utgångspunkt. Jag inspireras av känslor, stämningar, drömmar, minnen, natur, färger, musik. Jag kan försöka bestämma något i förväg om det slutliga resultatet, men vanligtvis alltid i början av målningen, börjar själva verket växa fram. Samtidigt har jag friheten att göra precis det som känns bra, samtidigt som jag känner vad som vill komma ut.
Läs mera

3. Tuija HP - Annalan ateljee

Purokyläntie 15, Eno
Tuija HP (Hirvonen-Puhakka) är en finländsk bildkonstnär som bor och verkar i Eno. Hon arbetar som bildkonstnär och expertmedlem inom bildkonst, i förtroendeuppdrag i olika organisationer. HP arbetar som professionell målarlärare, scenograf och skådespelare samt producent i konst- och kulturproduktioner. HP studerade vid Vapaa Taidekoulu och tog examen som bildkonstnär från Imatra Art College 1993 och från Saimaa Vocational College 2017 och 2019 (amk/yamk). Tuija HP målar storskaliga verk som bildar rumsliga enheter. HP arbetar med konst, miljö och community art. Inom konsten sysslar HP med tid, rum och människors möten.
Läs mera

4. Johanna Turunen – Kollektiivi Joensuu

Sortavalankatu 2, Joensuu
Jag är en bildkonstnär från Joensuu. Jag arbetar med många olika material, bland annat måleri, keramik, fotografi och serigrafi.
Läs mera

5. Pia Saari - Taiteilijatyöhuone Kahilan talo

Kauppakatu 11, Joensuu
Jag är bildkonstnär och konstpedagog från Joensuu med en magisterexamen i bildkonst och pedagogik. Jag arbetar som bildkonstnär och jag undervisar i konst på konstskolan för barn och unga samt konstutbildning vid Östra Finlands universitet. Jag vandrar i naturen och dokumenterar material på mina resor, utifrån vilket jag arbetar med mina målningar. Jag skapar bilder av atmosfären och jag bjuder in betraktaren att vara med i det ögonblick som jag har skapat i mina målningar.
Läs mera

6. Tarja Malinen - Kukkolan tila

Vanha valtatie 70, Joensuu
Jag är skulptör från Joensuu. Jag gör keramiska skulpturer av barn, tonåringar och unga vuxna. Med mina verk har jag skildrat till exempel olika kulturers fridfulla samexistens och unga vuxnas ensamhet. I mina verk har jag också hanterat min egen sorg, min sons död. Berättelsen om mina skulpturer fortsätter också i mina fotografier. Jag har fotograferat mina skulpturer mitt i naturen, i norra Karelens landskap. Med mina bilder har jag bland annat lyft fram hur viktigt det är att ge barn olika naturupplevelser och förståelsen för att vi är ett med naturen.
Läs mera

7. Pirita Lautala

Alakatu 15, Mikkeli
Jag är bildkonstnären Pirita Lautala från St. Michel, och har arbetat som konstnär 20 år. Jag arbetar med många olika tekniker bland annat målning, skulptering, mixedmedia och installationer. Mina verk berättar en narrativ antydningsvis och med förenklade gester. På mitt arbete använder jag min tekniskt kunnande i material vilket är baserat på min bakgrund som hantverkare. Målningarna kan till exempel kompletteras med virkade elementen eller bli en del av större rumsliga enheter. Jag använder material som leder eller aska likaväl som akrylfärg eller keramik.
Läs mera

8. Antti Nieminen - Rehulan ateljeepaja

Mantereentie 934, Rehula
Jag är smed, guldsmed och bildkonstnär från Taipalsaari. Jag gör skulpturer, smycken och metallkonst och uppfyller kundernas önskemål som beställningsarbete för både offentliga rum och privata hem. Genom att arbeta med metaller förmedlar jag känslor, berättar en historia, förbättrar världen. Jag hanterar alla metallegeringar och ädelmetaller med professionalism och uppskattning. Förutom nya skapelser restaurerar och reparerar jag metallskulpturer och antikviteter. Jag strävar efter att förbättra världen genom estetik. Kvalitet, medmänsklighet och smak av livet är ledstjärnan i mitt arbete. Jag vill ta hänsyn till hållbar utveckling i mina produkter. Eftersom avtrycket av min hand kan ses i verk i tusentals år, medför det sitt eget ansvar.
Läs mera

9. Anni-Sofia Knuuttila - Taiteiden Talo

Telkänkatu 2, IMATRA
Jag är en 34-årig bildkonstnär baserad i Imatra, Södra Karelen, mitt huvudsakliga uttrycksmedel är måleri och träsnitt. Jag är utbildad konstnär. Jag har haft några separatutställningar, varav de mest anmärkningsvärda var i Joensuu på Galleria Kohina 2018 och i Seinäjoki på Varikko Galleria 2015. Jag har deltagit i flera kollektiv- och grupputställningar, varav de senaste var en kollektivutställning i Joensuu Art Centre Ahjo i augusti och en grupputställning Varjometsä i Lappeenranta i oktober. Sedan 2019 har jag gjort flera väggmålningar i Villmanstrand och Imatra. Jag är för närvarande ordförande för Södra Karelens konstnärsförbund.
Läs mera

9. Heidi Suikkanen - Taiteiden talo

Telkänkatu 2, Imatra
Jag är Heidi Suikkanen, (född 1987) en bildkonstnär från Södra Karelen. Ritning har spelat en viktig roll i mitt liv. Idag, är den samma som i min barndom: fly till min imaginära värld. Jag får min inspiration från vanliga miljöer och föremål och från naturen. Jag gillar att teckna maskiner på ett konstigt och humoristiskt stil. Mina teckningar kännetecknas av en livlig och rik linje och en surrealistisk atmosfär.
Läs mera

9. Kirsi Holsti - Taiteiden Talo

Telkänkatu 2, Imatra
Jag har varit självlärd bildkonstnär i 30 år och målat olje- och akrylmålningar, torrpasteller och kolteckningar samt grafisk konst. Jag har haft sex soloutställningar.
Läs mera

9. Marja Leena Kurittu - Studio Art

Telkänkatu 2, Imatra
Min konst är visuell mellan abstrakt och naturlig med olika tekniker från akvarell till akrylmålning.
Läs mera

9. Pauli Parkkinen - Taiteiden Talo

Telkänkatu 2, Imatra
Jag har arbetat som konstnär på heltid från 1991 till idag, 33 år. Jag tog ursprungligen examen som grafiker från Imatra konstskola, men min huvudsakliga produktion består av målningar och skulpturer samt digital grafik. Jag har också gjort storskaliga installationer med olika tekniker för egna utställningar och många grupputställningar. Jag har tjänstgjort som provinskonstnär och har fått regionalt erkännande som bildkonstnär. Det finns en spricka i världen som öppnar en avgrund dit vi aldrig vill se. Men du måste veta vad den virveln innehåller.
Läs mera

9. Tuukka Teponoja - Taiteiden Talo

Telkänkatu 2, Imatra
Jag är en konstnär och serietecknare som bor och arbetar i Imatra. Mitt arbete präglas av collage och experimentella berättarformer. Tillvägagångssättet och sättet att göra saker och ting bestäms av idén för handen, både när det gäller stil och det valda mediet.
Läs mera

10. Viivi Kiiskinen

Tainionkoskentie 3, Imatra
Jag är bildkonstnär (AMK) och arbetar med mjuka och hårda material. Jag använder mycket readymade och återvunnet material i mitt arbete. Materialet kan vara textil eller till och med keramik, så länge det är rosa ;)
Läs mera

11. Anu Kudjoi - Loitsu Creations

Sinkkikatu 14 B, Imatra
Jag är Anu Kudjoi, en sömmerska och textilhantverkare från Imatra. Jag gör specialarbete, konsttextilier och syr och färgar min egen lilla samling av Loitsu Creations-kläder från återvunna textilier. Jag sysslar även med sömmerska, det vill säga reparation och specialsömnad. Jag arbetar som en del av Cooperative Vuoksen Taitajat, som jag också är ordförande för. Det är viktigt för mig at använda återvunda textiler. Produktion av bomull är världens näst största miljöproblem. Huvudsakligen använder jag gamla t-shirts och lakan. Genom att sy och färga dem gör jag t.ex. klänningar, kjolar, jackor, väskor och konsttextilier. Jag reser mycket på olika evenemang med mina kollegor och säljer mina produkter. Kunderna kommer också till min studio och jag också har en liten webbutik.
Läs mera

12. Anni Kristiina - Työhuone

Katariinantori 4-6, Lappeenranta
Jag är en 34-årig bildkonstnär som bor och arbetar i Villmanstrand. Jag arbetar främst med teckning och grafisk konst. Under de senaste åren har mitt konstnärliga arbete fokuserat på blyertsteckning. I verken kombineras ofta realistiska uttryck med subtil symbolik. Olika känslotillstånd, konflikter och interaktioner har utforskats främst genom skildringen av människan och människokroppen. Dialogen mellan människa och natur återkommer också regelbundet i verken.
Läs mera

13. Maria Nuutinen - Taidekeskus Itä

Valtakatu 66, Lappeenranta
Jag är smyckeskonstnären från Villmanstrand. Min ateljè ligger i Konstcentret Itä. Jag använder många hantverksmetoder i min konst och emaljering är min favorit metoden.
Läs mera

14. Saara Reinikainen

Paatsamakatu 4, Lappeenranta
Jag är en bildkonstnär som arbetar i Villmanstrand. Mitt arbete kretsar kring vardagliga teman. Jag använder fiberspetspenna och penna på papper. I mina verk beskriver jag ett ögonblick då något har hänt eller något kommer att hända. Vardagen är fascinerande för mig på grund av dess vanlighet och mångsidighet. Den plats och situation man möter dagligen blir mer uttrycksfull till innehållet när de har överförts till avgränsat papper och slutligen förts till galleriet.Genom att vara medveten om din omgivning kan du lägga märke till vad som är intressant där eller vad som saknas där. Syftet med ritningarna är att ge tittarna en reflektion över vardagens estetik och mening. Jag uppmuntrar människor att se på vardagen med nya ögon och uppleva saker med nyfikenhet istället för rutin.
Läs mera

14. Santtu Tuomola

Paatsamakatu 4, Lappeenranta
Jag tog examen som bildkonstnär (AMK) 2023 från LAB Yrkeshögskolan. Jag är medlem i Södra Karelens konstnärsförening och medlem i Konstnärsförbundet. I mina verk sysslar jag med marginalisering i Finland. I mina verk beskriver jag ofta en missbrukares/alkoholists liv. I mina verk presenterar jag olika händelser, upplevelser och känslomässiga tillstånd relaterade till marginalisering bildligt, genom färger och symboliskt. Jag arbetar främst med måleri och skulptur. Jag målar med spray- och akrylfärg, men jag använder även oljefärg och kol i mina tavlor. Jag gör skulpturerna med keramik och mixed media.
Läs mera

16. Ulla Laisi-Taide & rela-Kissankulma

Käsityöläistie 6, Virolahti
Jag är en bildkonstnär och en entreprenör inom konst- och välfärdssektorn från Virolahti. Min konstnärliga produktion är omfattande, jag är en ganska komplex person, därför skapar jag ofta flera serier av verk/genrer parallellt. Mer kommersiellt, såväl som mindre kommersiellt, mer verk som skapar mina egna tankar och känslor. Välkommen att ta en titt i min ateljé!
Läs mera

17. Saara Vainio - Luovien alojen talo

Rauhankatu 8, 49400
Jag är en 48-årig bildlärare och konstnär från Fredrikshamn. Mina målningar är realistiska - den stilen är för mig naturlig och lätt. Det sagolika och det vardagliga möts i mina målningar i form av magisk realism. Min lilla dotter har varit min modell. Jag målar mest med akvarell, men jag gör även keramik och metallgrafik.
Läs mera

17. Taidehuone Anniina Loiske

Rauhankatu 8, Hamina
Jag är en keramiker som bor och arbetar i Fredrikshamn. Jag har en ateljé i Kreativa näringarnas hus (Luovien alojen talo). I min konst utforskar jag mänskligheten, tillvaron och dess allomfattande poetiska dimension. Genom mitt arbete söker jag kopplingar mellan skapande och tänkande. Det material jag är mest bekant med är lera, jag håller på att lära mig att måla. Det är typiskt för mitt arbete att olika stadier och olika experiment möts för att skapa ett nytt verk. Ibland kan det bästa verket, eller en del av det, vara en olyckshändelse. Jag är en aktiv medlem i styrelsen för Hamina Art Society och utvald till det nationella Konstrunda-evenemanget 2022. Jag undervisar i keramik vid Hamina Community College och Hamina School of Fine Arts.
Läs mera

18. Riikka Kronström-Johansson

Sammonkatu 16 (käynti talon takaa), 48600 Kotka
Jag har varit konstnär redan från året 1993. Jag skaffade då ateljerum och mina möjligheter blev ännu större än tidigare. Jag hade tillfället att utveckla mig. Jag utbildade och började göra annorlunda skulpturer med nya tekniker. Jag hade också mycket nya sikten med konsten. Min stil med konst är stark ock oftast färgrik. Jag använder många olika materialer t.ex. keramikbitar, återvinningsmaterial, trä, järntråd, glas. Jag gör stora konstvärken utomhus och mindre innomhus. Jag är mycket flitig arbetare. I fjol hade jag fyra anställningar och i år 2024 två stora. Jag gör nya konstverken nästan till alla mina utställningar, åtminstone huvudsagligen. När du kommer till min ateljee, vi kan fika och diskutera konst, hur kan man göra keramika och hur kan man lägga ihop olika materialer.
Läs mera

19. Kirsi Lybeck - Studio Förmaaki

Sysmäntie 55, Sysmä
Jag älskar att måla och arbeta med olika material. I år har jag målat stora verk och samtidigt gjort små collage eller installationer. Mångfalden i dessa arbetsmetoder, liksom skillnaderna mellan stora målytor och små föremål fascinerar mig. Ett litet collage är som en titt in i historien, som genom att titta på det kan se den större bilden.
Läs mera

20. Vuokko Salmenkivi - ArtVuorela

Iitintie 810, Iitti
When I retired 2 years ago, I bought an old log house in Iitti, where I set up an art shop and summer gallery ArtVuorela. In addition to my own exhibition, the gallery hosts 2-3 visiting artists during the summer. I have participated in Konstrundan in Kotka before and now for 2 autumns in ArtVuorela. I paint mainly with acrylics using a palette knife. I also photograph and make artworks (photoencaustic) with beeswax from my pictures. The subjects vary from natural landscapes and people to abstract subjects. My painting time has not increased since retirement for understandable reasons. I am still waiting for the time to devote to painting "full time". My actual art training is at the Repin Institute in Kotka under the guidance of teachers from the St. Petersburg Art Academy in 2013-2014.
Läs mera

21. Marja Lares - TYLLi-mattokutomo

Syväojankatu 10, Lahti
Jag designar och tillverkar moderna TYLLi-mattor av naturmaterial enligt min kollektion. Mattor vävs huvudsakligen på beställning. Välkommen att besöka vävhuset
Läs mera

22. Matti Vesanen - Lahden Vanha Haulitehdas

Mattilanmäenpolku 3, Lahti
Jag är en skulptör från Lahtis. Med mina verk vill jag erbjuda ett fönster in i mänskliga ögonblick, som har förtätats med tid och känslor. Särskilt strävar jag efter att uppnå upplevelsen av allts förgänglighet och samtidigt evigheten: att fånga blekningen av ett känslotillstånd eller minne, som samtidigt finns kvar och flyr. Jag känner att jag med en persons gestalt kan stoppa tiden och samtidigt studera dess obönhörliga gång. Även en vardaglig gest eller rörelse kan innehålla världar som alla som tittar på verket återskapar i sitt sinne.
Läs mera

23. Pirjo Kaartinen

Rauhankatu 9, sisäpiha, Lahti
Jag är bildkonstnär/TaM. Jag skulle kunna säga en långsiktig bildkonstnär. Jag utbildade mig först till florist och började jobba med naturmaterial, t.ex. mossa, sälg, kvistar, halm etc. Jag snodde gammal taggtråd till skulpturer och ljusstakar. Med åren har jag gått mer och mer in i måleriet, men allt material går fortfarande med på ett eller annat sätt.
Läs mera

24. Marjut Liesmäki

Rauhankatu 9 , sisäpiha, Lahti
Läs mera

25. Anne Rantanen - Ateljee Punabambu

Svinhufvudinkatu 23 A 18 4 krs, Lahti
På första april 2016 blev Lahtis min hemstad igen efter att ha bott på olika kontinenter i många år innan dess. När jag kom hit tog jag med mig konst där det vackra och det sanna går hand i hand. Jag har studerat och arbetat på denna traditionella kinesiska tuschmålning på rispapper sedan 1981 i Bangkok, Genève och Lahtis. Mina studier har traditionellt skett genom att jag följt lärarens penseldrag bredvid mig, ofta utan ett gemensamt språk. Att delta i Painthouse ateljégemenskapens aktiviteter uppmuntrade till exempel att samla målareftermiddagar och genomföra korta kurser på Wellamo-högskolan. Jag arbetar med händelserna i vår föränderliga jord med tunt rispapper genom att kombinera två naturnära element; vatten och eld. Märket de skapar är som en samlingspunkt för vårt sätt att leva.
Läs mera

25. Jaana Tirkkonen

Svinhufvudinkatu 23 A 4 krs, Lahti
Jag har vävt olika material på vävstolar riktigt länge. De senaste 7 åren har gått i tillverkningen av Nukeri-väskor. Väskorna är till största delen gjorda av återvunnet material, det vill säga tvättat gammalt linne, som väskans tyg är tillverkat av. Väskorna är individuella och mycket slitstarka och praktiska.
Läs mera

25. Jenni Ahonen – Ateljee Ahonen

Svinhufvudinkatu 23 A, 4. krs, Lahti
Bakom namnet Ateljee Ahonen står jag, Jenni Ahonen, designer och keramik konstnär. Huvudmaterialet för att göra mina verk är lera, av vilken jag skapar skulpturell keramik och funktionella objekt. Skapandet av mina verk styrs av lerformande processer och materialforskning. All min keramik är gjord av högkvalitativ stengodslera med handbyggande tekniker. Jag gillar att arbeta med lera för hand eftersom det inte är bråttom och gör att jag blir helt inställd på jobbet. Att forma leran långsamt skapar utrymme för intuitiv formning och lekfullhet.
Läs mera

25. Leena Niivuori

Svinhufvudinkatu 23 A, Lahti
Jag är en bildkonstnär från Lahtis. Jag har arbetat som konstnär i 21 år. Jag arbetar främst med att rita och måla. Mitt verktyg är ofta en kolpenna, med vilken jag ritar på en målningsbas av linneduk. I mina verk kombinerar jag även teckning med akrylmålning. Utgångspunkten för mitt konstnärliga arbete är strävan att möta essensen av ting och föremål, det vill säga deras egen essens. För att nå objektet presenterar jag saker så objektivt som möjligt, utan att lägga till några betydelser som kommer från mig. Ibland undrar jag om essensen av en sak eller ett föremål, det vill säga vad som finns i det, ens kan nås genom att rita eller måla? Hur kan man beskriva något som finns redan innan det kan anas eller uppfattas? Hur ska man möta världen som den är?
Läs mera

25. Reeta Suvanto - Moisein Reeta

Svinhufvudinkatu 23 A, Lahti
Jag heter Reeta Suvanto och mitt karelska namn är Moisein Reeta. Jag är konstnär och arbetar främst inom textil och smyckekonst. Jag arbetar med karelska kulturen och språket. Jag är särskilt intresserad av traditionella kläder, deras symbolik och kraft, speciellt vid vändpunkter i livet. I mitt arbete forskar jag om den traditionella karelska kvinnans kläder och det fungerar som grund för mina verk. Jag är en passionerad försvarare av minoritetsspråk och jag namnger mitt verk på det karelska språket. Jag undersökte också den karelska sång och dess användning i verken.
Läs mera

25. Sari Kettunen Art

Svinhufvudinkatu 23 A, Lahti
Jag är textilkonstnär från Lahtis. Jag vill hjälpa mina kunder att skapa bekväma hem och kontor med hjälp av ansvarsfullt realiserad textilkonst. Mina verk är inspirerade av både gamla berättelser och den underbara naturen runt omkring oss. Jag tycker om den tekniska sidan av tygvävning och de begränsningar som tekniken orsakar, som jag alltid vill övervinna. Jag vill att alla mina verk ska vara meningsfulla och sakkunnigt utförda.
Läs mera

25. Sirpa Heponiemi

Svinhufvudinkatu 23 A 4krs., LAHTI
Jag är Sirpa Heponiemi, en designer och konstnär vars verk glöder av starka färger, lekfullhet och berättelser. Jag får styrka av färger, vilket återspeglas i mina verk. Jag skapar tavlor, illustrationer och unika små produkter. Mitt arbete är intuitivt, lekfullt och utforskande. Mina dikter flätas ofta samman naturligt till konstnärliga uttryck, vilket ger djup och atmosfär till verken.
Läs mera

26. Fredrika Auvinen - Ateljé Hönshuset

Rävstigen 16 / Kettupolku 16, Kungsböle / Kuninkaankylä
Jag heter Fredrika Auvinen, född Andersson, konstpedagog och bildkonstnär till utbildningen. Jag bor och arbetar som bildkonst lärare i Esbo. Mina rötter har jag i Östra Nyland, uppvuxen i Lovisa och har ett sommartorp i Strömfors. För Konstrundan öppnar jag dörrarna till min sommarateljé, ett tidigare hönshus som renoverats till ateljéutrymme. Miljön är en genuint Östnyländskt bondlande. Mina konstverk får sin impuls av mina personliga erfarenheter samt naturen och kulturen omkring mig. Att skapa, lära och uppleva konst är för mej en livsstil med vilken jag vill öka glädje, välmående och kreativitet.
Läs mera

27. Mila-Annele Valkonen - Ketunpesä

Kettupolku 36, Kuninkaankylä, Loviisa
Hej! Jag heter Mila Valkonen och är en självlärd keramiker från Ketunpesä. Jag tillverkar bruks-, inrednings- och konstkeramik i min egen verkstad på min hemgård, Ketunpesä. Att göra keramik och framförallt dreja har varit min resa till inre frid och det är det säkraste sättet att lugna både kropp och själ. Jag hämtar inspiration till mitt arbete från uråldrig estetik, mytologi och Moder Natur.
Läs mera

28. Jaakko Stick - Galleria Jokin'

Hommansbyntie 158, Skinnarby
Hjärndykaren Jaakko Stick har hållit andan i det surrealistiska havet i mer än 13 år och försökt fylla sina surrealistiska stövlar med sina gummistövlar. Vanföreställningar till verkligheten är historia. Jaakko Sticks konst innehåller mycket ögon och tänder. Detta för med sig intelligens, eftersom alla tänder som förekommer i konst är visdomständer.
Läs mera

29. Luru HIRVA - Galleria Kerttula

paavalinkyläntie, 655, skinnarby, Loviisa
Jag flyttade från Helsingfors till Lovisa landsbygd för 10 år sedan med min make och hund Kerttu. Freden på landsbygden erbjöd ett bra tillfälle att fokusera på att göra egen konst. Måleri och skulptur. Vi har en egen ateljé och ett nybyggt galleri där vi kan presentera våra egna verk.
Läs mera

29. Jari Karhula - Galleria Kerttula

Paavalinkyläntie 655, skinnarby
Jag flyttade från Helsingfors till Lovisa landsbygd för 10 år sedan med min fru och hund Kerttu. Freden på landsbygden erbjöd ett bra tillfälle att fokusera på att göra egen konst. Måleri och skulptur. Vi har en egen ateljé och ett nybyggt galleri där vi kan presentera våra egna verk.
Läs mera

30. Heini Lehväslaiho - Galleria Solis

Niinkoskentie 2, Koskenkylän saha
Jag söker min inspiration från enhet av människa, djur och allt i naturen. Jag beskriver oftast djur som stark och människan som sårbar. Ibland dom inbördes. Utanför allt bristfällighet är människan en del av naturen som i sig själv är perfekt. Jag har arbetat på heltid med måleri sedan 2017 när jag flyttade från Helsingfors till Forsby, Pernå. Jag graduerade som konstmagistern från Konstindustriella Högskolan i år 2001 och sen jobbade 20 år som porträtt fotograf av artister och författarna.
Läs mera

31. Elina Mieskolainen - Spin a Yarn

Rikevägen 395, Pernå - Rikeby
Jag är Elina; violinist, danslärare, Body&Mind-instruktör – och hantverkare. Min ca 50 m2 stora ateljé, ”Spin a yarn – Kerro tarina”, blev färdig sommaren 2018 på min hemgård i Rikeby, och just nu är möjligheterna för hantverk utmärkta. Den centrala tanken i mitt hantverk är att, i andan av hållbar utveckling, producera unika brukstextilier främst av närproducerade och/eller återvunnet material. Mitt mål är att producera textilier med så lång livscykel som möjligt. Förutom ull, linne och återvunnen bomull använder jag i någon mån bl.a. bambu, silke, hampa och alpacka. Jag är inte intresserad av konstfibrer; i jämförelse med naturmaterial känns de döda. Jag färgar en del av garnen själv, både med växt- och reaktivfärger. Av hantverkstekniker använder jag mest stickning samt vävning.
Läs mera

32. Pia Hynninen

Koskenkyläntie 829, Myrskylä Hyövinkylä
Jag visar min bildkonst och keramik på gården vid min ladugård samt i butiken och i lerverkstaden.
Läs mera

33. Aino Ulmanen

Kilpisentie 293, Myrskylä
Min målarprocess är intuitiv och uttrycksfull. Väderfenomen, orsakade av global uppvärmning, tornados, etc. är föremål för mina målningar. Askan i mitt målningsmaterial är äkta, passionerad och fast. Tillverkningsprocessen för askfärg är omfattande. Jag eldar alla träslag separat, så jag kan hålla tonerna rena. För mig är aska mer som ett pigment som jag blandar mina färger från. Som en ström av liv som bär med sig. På eftermiddagarna exploderar känslan på duken. Aska i målningar, färg virvlar, stormar, droppar och ryker. Nyanser av grått, brunt och svart blir blåaktigt och rödaktigt, hör känsligt genom varandra, kolliderar med raseri.
Läs mera

34. Postbacken

Gamla Viborgsvägen 12, Borgå
Konstnärsresidens Lindnäs
Läs mera

35. Susanne Björkell - Nedergård Handicrafts

Kalaxvägen 451, Jackarby
Jag är hantverkare med förkärlek för tredimensionellt skapande och leran är mitt favoritmaterial. Min stil är realism och med mina mänskoskulpturer vill jag fömedla känslor och sinnesstämningar. Jag drejar också bruksföremål i stengods i jordnära stil och färgskala och gör olika beställningsarbeten. Utöver keramik målar jag djurporträtt med ull, genom nåltovning. Ullfiber ger en ytstruktur och mjukhet som väcker porträtten till liv. Mitt arbetsrum finns hemma på gården på mitt hemställe Nedergård i Kalax , där jag också har en liten gårdsbutik. Utöver egen produktion leder jag klubbar och workshops för alla åldrar.
Läs mera

36. Helena Rajalinna - Galleria Skolan

Veneenrakentajantie 5, Porvoo
Jag har utövat konst under hela mitt liv, under de senaste 3 åren har jag haft möjlighet att jobba med konst på heltid. Jag inspireras av olika tekniker inom konst branschen, men närmast mitt hjärta ligger olje, akvarell, återvinningsmaterialkonst och grafik. Enligt min mening är konst ett terapeutisk media för enskilda personer och grupper. Det roligaste är processen och när man inser något nytt.
Läs mera

37. Sirkka Turkki

Sillvikintie 172, Porvoo Tolkkinen
Jag är gammal (78 år) tidigare Konst- och omgivningslärare inom hälsovården. Under c. 60 år har jag haft utställningar från Hangö till Salla i många bibliotek och utställningshallar. Jag målar med olja tavlor och har 100 marionetdockor som har tagit mig till fjärran länder. Speciellt karelenska gråterskan. Senaste åren har jag gjort keramikfigurer. I 20 år har jag haft utställningar i min sommarstuga.
Läs mera

38. Anna Stolzmann - Kulturhuset Grand

Biskopsgatan 28, Borgå
Jag gör konst och hantverk. Med min konst vill jag istället för att ha statement föra fram en förundran. Frågor och svar svävar i min tillvaro då jag skapar. Skapandet ger mig lugn och sätter mig i ett tillstånd var jag kan vara fullt närvarande, borta från det hotfulla vi är omgivna i dagens värld. Letar efter en tid som kanske aldrig fick utrymme, en tid som blivit över i tankar och minnen och fantasi. Mitt skapande är ett sätt att existera, en process som varar bredvid allt det fysiska.
Läs mera

38. Kurturhuset Grand

Biskopsgatan 28, Porvoo
Grands konstrundanutställning består av E U mans (European Migrant Artist Network ) arbeten.
Läs mera

39. Ateljé Susanna Salama

Linnankoskenkatu 39, Porvoo
Läs mera

40. Meri Helmi Särkkä - Taidetehdas

Läntinen Aleksanterinkatu 1,, Porvoo
För närvarande ligger mitt fokus på min konst. Jag har kommande separatutställningar i Finland och ett residens på Island. Jag är aktivt involverad i grupputställningar och biennaler internationellt. Dessutom håller jag föredrag och workshops för att dela med mig av insikter och undervisa blivande konstnärer. Att vara en del av konstnärsföreningar hjälper mig att hålla kontakten. Mitt mål är att skapa, ställa ut och dela med mig av min konst samtidigt som jag främjar konstnärlig dialog och utbildning.
Läs mera

41. Liisa Malmio - LM Atelier

Mellangatan 10 B, Borgå
Jag är bildkonstnär med akademisk bakgrund. Naturen och djuren har alltid stått mitt hjärta nära. Jag har närmast målat vår skärgårdsnatur och dess ståtliga fåglar. De stora katter, som jag redan i barndomen beundrade, har lömskt smugit sej in i mitt sinne och mina verk. Således har jag målat geparder, leoparder, lejon och andra praktfulla rovdjur - till en del också deras byten. Jag arbetar i huvudsak i Borgå i min egen hemateljé, där jag tar emot besökare under Konstrundan.
Läs mera

42. Marit Björkbacka

Forsbygatan 4, Borgå
Som konstnär njuter jag av både former och färger. Jag trivs med att ha människan i blickfånget och utmanar mig gärna i mitt skapande. Olika uttrycksmöjligheter attraherar mig och den där känslan av att få börja på något nytt. Kanske möjligheten att, liksom vid fotografering, få ett ögonblick avbildat på bild, ett möte eller en tanke? Bildkonst har alltid stått mitt hjärta nära och redan från unga år har jag ritat, målat och skapat. Under många år var kameran mitt medium. Fotograferingen har varit ett bra komplement i min bana som frilansjournalist i Borgå och i östra Nyland. I fjol höll jag bildkonstutställningen "Faces" som var en avslutning på den yrkesinriktade utbildning till bildkonstnär jag deltagit i som pågått i konstskolan Helsinki Atelier of Representational Art i Helsingfors.
Läs mera

43. Heidi Krogerus

Källgränd 3, Borgå
Året 2024 har efter uppehåll inneburit en comeback för Heidi. Med helt nya verk ställer hon ut med två olika utställningar: tavelutställningen Pastoral i juni-juli på Kulturhuset Grand och grupputställningen Hämy på Galleria Maari i september. Att inte misströsta är att hoppas. I årets tema behandlar konstnären också dystopiska perspektiv i denna antropoescena tid. Nu är hon fokuserad på att utforska vår relation till jorden och genom den vad ett bra liv är.Hon firar skönheten i vår omringande värld utan att misströsta inför naturförlusten. Med förra årets härliga möten och samtal på Konstrundan i tankarna vill Heidi varmt välkomna nya och gamla vänner till sin studio!
Läs mera

44. Jan Henriksson

Eidisvägen 261, Stor-Pellinge
Mina djurmotiv är ett resultat av naturupplevelser och idéer samt min yrkesbakgrund som zoologisk konservator och naturfilmfotograf. Skulpturkonsten blev bekant för mig redan under konservatorsutbildningen och har under årens lopp resulterat i ett stort antal figurer. Den nyaste modellen, en sittande hare blev färdig vintern 2023-2024. Statyerna gjuts i betong och många av dem får sin individuella patinering redan i ateljén. Även naturen bidrar med egna nyanser om skulpturerna förvaras utomhus.
Läs mera

44. Terttu Schroderus Gustafsson

Eidisvägen 261, Stor-Pellinge
Ljuset och färgerna en outsinlig källa för min inspiration. I konstverken kombineras olika material och tekniker, t.ex. tempera, bivax och akvarell. Nuförtiden målar jag också gärna med akrylfärger på pastabotten. Teman för konstverken är såväl karga nordiska landskap som söderns glödande färgmättnad. Jag är även känd för mina mystikomspunna kvinno- och mansfigurer som jag målar med lätta penseldrag.
Läs mera

45. Birgit Walander galleri

Nya Borgavägen 877, Västerskog
Jag heter Birgit Walander. Blev dimitterad från Alfa-Art konstskola 12.9.2023 till bildkonstnär. Målar allt som gör mej glad.Skogen omger ateljén. Jag går hemifrån med hundarna längs skogsstigen genom skogen , somrar och vintrar till ateljén från mitt hem.Oftast finns tiden för att måla efter arbetet som frisör och på veckoslut.När jag målar glöms tiden och man koncentrerar sej på färger och former .Började måla på medborgarkontoret.Hadr där flera lärare under årens lopp.Började gå på( Ukraina född) Respins instituts kurser i Esbo.Klassiskt ritande och målande .Till slut studerade jag 3 år i Alfa-art konstskola till bildkonstnär. Välkommen till min ateljé på besök.
Läs mera

46. Tero Annanolli - Art Annanolli Akatemia

Iso Kylätie 43, Sipoo
Tero Annanolli tog magisterexamen i konst 2004 och fördjupade studierna år 2015 vid Konstuniversitetets Teaterhögskola med ett program; Konstnären som en del av organisationerna på utbildningsprogrammet. Annanollis verk finns i nationella och i utländska samlingar. Han är också guldmedaljör vid konst-OS i London 2012. Annanolli kan konsthistoria mycket väl. Han kommer dock aldrig att fastna i historien. Han ger oss gammaldags ekon av skönhet, men alltid på ett förnyande sätt och med blick mot framtiden. Det fina med hans verk är inte upprepningen av de gamla som har setts många gånger, för han kombinerar djärvt. Hans verk kan kombinera bysantinsk guldprakt, japansk känslig teckning och Caravaggio-liknande teatral användning av ljus.
Läs mera

47. Keramikstudio Åsa Hellman

Abborforsgaan 7, Borgå
Jag har gjort keramik i ca 50 års tid, mest unika verk som väggkompositioner, skulpturer, stora fat och vaser. Dessutom har jag alltid tyckt om att dreja och göra bruksföremål. Det här är troligen sista gången min ateljé är öppen för allmänheten för jag planerar att flytta inom år 2024.
Läs mera

48. Annika Brandt - Artborg 35

Pilvilinnantie 2, Nickby / Nikkilä
Är konstmagister (KoM) till min utbildning från Aalto-universitetet, högskolan för konst och design. Arbetar som bildkonstnär, gör även vikariat som konstpedagog och håller egna konstkurser. Mitt sätt att arbeta består i att kombinera det jag upplevt och upplever som viktigt och aktuellt. Observerar miljön, gör visuella anteckningar av det som fascinerar mig. Ofta har det som uppkommer på duk eller papper en helt annan innehållshistoria än den ursprungliga idén allting började med. Akryl- och oljefärger, oljekritor eller flytande tusch är mina främsta medium. I flera av mina verk använder jag blandtekniker. Användningen av blandtekniker ger mig en känsla av frihet, glädje och spontanitet. Summerar egentligen innehållet i mina konstverk.
Läs mera

48. Claudia Valdes Salmeron- Artborg 35

Pilvilinnantie 2, Sipoo
På mer än 20 år har jag fått erfarenhet av olika konstområden, från måleri, teckning, grafik till grafik. Min verkliga passion och djup intresse är att rita och träsnitt. Jag driver min inspiration från de små elementen i naturen, som studier av växter, vilda blommor, djur eller insekter och mitt fokus är där de sublima detaljerna finns; fågelvingen, pistillerna på en blomma, ådrorna i ett löv, det varma ljuset på ett motiv eller ett slag i vinden. Albert Dürers och Rembrandts konstverk har alltid fascinerat mig och ofta är det de som tänder min kreativitet.
Läs mera

48. Heidi Savilakso-Saatsi

Pilvilinnantie 2, Sipoo
Jag är Heidi Savilakso-Saatsi, bildkonstnär och bildkonstpedagog. Jag har haft ateljé i Artborg 35 sedan 2017 och är för närvarande ordförande för Sibbo konstnärer. I min studio gör jag grafik, målar och ritar tecknade serier. Jag fotar också och filmar. Mitt arbete har en mörk ton och en skev humor. Kom och säg hej och se mitt arbete. Jag jobbar med flera konstnärer på Artborg, som man kan träffa samtidigt. Välkommen!
Läs mera

48. Heli Maristo - Artborg 35

Pilvilinnantie 2 G, Sipoo
Jag är Heli Maristo, bildmakare och pensionerad bildkonstlärare, Master of Arts, 1995 och medlem i Sibbo Konstnärer sedan 1997. I centrum för mina målningar står färg i all dess mångfald och materialitet, vilket har tagit mig till olika lekfulla experiment och kombinationer. Jag vill att lekfullheten ska återspeglas i tavlornas namn också.
Läs mera

48. Marjo Hyvärinen - Artborg 35

Pilvilinnantie 2, Sipoo
"Jag komponerar med färger och lyfter fram naturens dolda lagar." Bildkonstnären Marjo Hyvärinen utforskar naturen och dess många företeelser i sina färgstarka verk. Verkens uttryckssätt rör sig ofta mellan representativ och abstrakt representation med en känslig impressionistisk touch.
Läs mera

48. Ritva Sirjala

Pilvilinnantie 2, Sipoo
Jag gör konstgrafik och målar, mest abstrakt men ibland även föreställande konst. Jag gör även mixed media arbeten där jag kombinerar många element och återvunnet material
Läs mera

49. Juha-Pekka Ikäheimo - PikkuGALLERIA

Kivistöntie 2, Mäntsälä
Jag målar ofta snabbt i en expressionistisk och ibland i abstrakt stil. Min favoritteknik är akryl på duk eller MDF-skiva med tusch/oljefärg etc..” Jag har haft många utställningar sedan 2004. Som konstnär är jag självlärd, och som tur är har jag mycket kvar att lära mig (är det livsvisdom att inse att man inte kan allt?). Men jag vet vad som gläder mitt öga och vad som inte gör det. När jag börjar på ett nytt verk har jag ofta ingen aning om vad min nya målning handlar om, och i slutändan överraskar slutresultatet även mig. Ibland känner jag att jag bara är ett redskap med vilket jag ger mitt målande liv."
Läs mera

50. Irina Nyyssönen - Studio Obake

Ruukinkuja 2, Kellokoski, Tuusula
Irina Nyyssönen Art/ Studio Obake är ett kreativt företag baserat i Kellokoski Ruukki. De skapar allt från grafik till målningar. Jag arbetar främst med akryl- och oljemålningar i blandteknik. Papper, kol och bläck har också varit med på min resa under en längre tid. Jag gör beställningsarbeten då och då och håller också olika målarkurser. Historien bakom målningarna: "Jag lyssnar på min magkänsla när det är dags för ett verk att växa fram. Jag är mer av ett medel eller en kanal för de verk som skapas i den här världen. Varje konstverk har sin egen speciella energi som det behöver. Det viktigaste i mina bilder är deras beröring; att de känns någonstans i själens skrymslen och "träffar" den som upplever dem".
Läs mera

51. Minna Jaskari - Kettukuru Art

Kajavankatu 5 B 75, Kerava
Jag är en 55-årig bildkonstnär, FM från min tidigare utbildning och snickare-entreprenör. Sedan jag var barn har jag hållit på med hantverk och konst, det är mitt sätt att vara i den här världen. Idéerna till mina verk kommer ofta från gränserna mellan sömn och vakenhet, från drömbilder, olika former och färger som jag ser just då. Å andra sidan kan vissa detaljer i miljön fånga min uppmärksamhet och starta processen. När en idé förvandlas till ett projekt vet jag fortfarande inte exakt vart den leder. Jag låter processen gå. Jag gillar att byta tekniker och prova nya. För mig är konst ett ständigt utforskande av olika metoder, inre och yttre verklighet, olika intryck och stämningar.
Läs mera

52. Kati Leskinen

Malminiityntie 20 a, Vantaa
Sedan 2017 har jag hållit utställningar och mina verk poppar upp på väggarna i vita gallerier och ibland springer figurerna iväg i form av klistermärken på elstolpar. Jag målar mest med svart tusch, men de senaste åren har jag hållit på med keramiska skulpturer. I målningarna finns grova mänskliga grinande bilder som talar, antingen högt eller för ett inre samtal. Jag håller just nu på att röka keramik och skulpturerna är mer realistiska än målningarna är mer urban eller komisk konst.
Läs mera

52. Paula Holopainen

Malminiityntie 20 A, Vantaa
Om mig och min konst 2024 Jag studerade vid Helsingfors universitet som filosofie kandidat och vid Fria konstskolan som målare. Jag har ställt ut mina målningar regelbundet i 35 år på separat- och grupputställningar. I mitt arbete utgår jag från färg och använder mig av oljemålning och ägguletempera. Arbetets utveckling styrs av perception och det fria flödet av inre rörelse, arbetet fortsätter i lager. Jag tycker att abstrakt måleri är det mest fascinerande eftersom man i det går som en sökare. Jag målar ofta serier, såsom Kalevala, Rom och Egypten eller Tiden är alltid och varandet. Serien FLoden har jag målat medan jag bodde vid floden och varje vår charmar och lockar de blommande träden mig att arbeta.
Läs mera

53. Carita Nissinen - Taiteilijayhdistys Tapaus ry

Viertolantie 2-4, Helsinki - Helsingfors
Ytstruktur och färg bildar en helhet som inspirerar mig. Min konst uppvisar mitt eget inre humör, inte så mycket av fotografisk bild. Att måla med olika verktyg befriar mig från exakt pensel arbetet, vilket ger den önskade fria tolkningen av arbetsflödet. Jag försöker skapa kontraster med färger och bilder. Jag använder en mängd olika tekniker från måleri till fotografi samt tredimensionella verk. Min färgvärld är vid, men helheten är harmonisk. Målningen kan vara färgglad eller reducerad svart-vit-grå. Jag arbetar främst med akryl och använder den på olika sätt. Målningen kan se ut nånting kändbar, men jag gör det inte exact utan jag låter mina känslor reflekt i målningen.
Läs mera

53. Lea Karvala - Taideyhdistys Tapaus

Viertolantie 2-4, Helsinki
Jag gör konst för Konstföreningen Tapaus i de fall där jag har hyrt en arbetsplats. Dessutom har vi en fantastisk möjlighet att använda det gemensamma foajégalleriet under Konstrundan (Tuula Toukari och Carita Nissinen) Jag älskar att måla stora verk i akryl. Mitt arbete är fysiskt, jag målar mycket med händerna eller stora spatlar, ibland torkar jag av med en stor trasa. Lager skapas i mitt arbete och slutresultatet är uttrycksfullt. Jag är med i många bildkonstorganisationer eftersom jag tycker om gemenskapen! Jag är ordförande för Konstnärerna Local Artists Ry och vice ordförande för konstföreningen Tapaus och dessutom medlem i Finlands Konstnärsgille och Helsingfors Konstförening. Jag har målat aktivt i 10 år och samtidigt har jag fått handledning av flera mästare i fri konst.
Läs mera

53. Pauliina Paijola - Paupai Design

Viertolantie 2–4, Helsinki
Livad konst och keramik! Med mina konstverk vill jag framför allt tillföra glädje och färg till miljön – skapa och skildra olika stämningar och drömvärldar – alltid en liten glimt i ögonvrån. Jag målar främst intuitiva, abstrakta akrylmålningar, ofta med mixed media.
Läs mera

53. Tuula Toukkari - Taiteilijayhdistys Tapaus ry

Viertolantie 2-4, Tapanila
Jag är Tuula Toukkari - född 1966 i Esbo. Som barn var det bästa med skolan skönkonstklasser, där du visste vad du gjorde och du kunde förverkliga dig själv. I slutet av 1970-talet fick jag studera ny konstteknik och -seder vid Esbo konsthögskola. När jag gick till jobbet lämnades bildkonst i bakgrunden tills den blåste in i en ny flamma när jag studerade vid Pekka Halonens Akademi i Tuusula. Efter dessa år har jag gått med i många kurser i målning och bildkonst, av vilka jag har tagit inspiration för mitt eget arbete. På Pekka Halonen Akademin gjorde jag mitt sista arbete med konstgrafik med gamla etsnings- och aquatint för kopparplåt. De senaste åren har jag målat akryl- och oljefärger.
Läs mera

54. Marja-Leena Kajander

Kehäkukantie 6, Helsinki
Min väg som konstnär är intressant slingrande - från den ursprungliga textildesignen till de nuvarande, mycket unika verken som kombinerar textil och måleri. "I det här uttrycket känner jag att jag har kommit hem, det kombinerar många saker som är väldigt viktiga för mig." Jag använder traditionella material i mina verk, börjar med kaninlim, själva mönstret består ofta av jutetyg som redan har använts en gång. Med mina verk strävar jag efter lugn och enkelhet med tanken att mindre är mer. Min Raku-keramik kompletterar också budskapet i mina målningar. "Jag tror att mindre av allt ger oss sinnesro och möjlighet att se helt nya saker, utrymme att tänka på ett nytt sätt."
Läs mera

55. Tiina Kuusisto - Työhuone Ilo

Linnanherrankuja 8, Helsinki
Jag kommer från Imatra och bor i Helsingfors. Jag målar i min studio i Vartioharju eller i min sommarstuga i Sibbo skärgård. Att vara en öbo ligger mig varmt om hjärtat. Som konstnär vill jag lära mig nya saker hela tiden och prova olika tekniker. Jag kombinerar figurativa och abstrakta element i mina målningar. Jag utforskar färger och kombinerar dem tillsammans på ett fördomsfritt sätt. Färger ger glädje och ljus till världen. Mina målningar är ofta färgglada och har naturtema. Det som tilltalar mig i naturen är det formella språket, färgskalan och mångfalden som finns där. Naturen är en del av mitt liv, min vardag och min konst. Nu vill jag skapa skönhet runt omkring mig.
Läs mera

56. Sahar Ajami studio

Sopulitie 3, Helsinki
Hej! Jag heter Sahar Ajami och är illustratör från Helsingfors. I mitt arbete tycker jag om att berätta historier och förmedla känslor. När jag växte upp i Iran såg jag starka kvinnor som kämpade för sina rättigheter och jämställdhet, vilket inspirerade mig att skapa illustrationer med en social inverkan. Mina illustrationer handlar om sociala och känslomässiga teman och mänskliga rättigheter. Jag arbetar med fri konst, illustration, grafisk design, serier och bildböcker. Jag har gjort allt från tidningsillustrationer till prisbelönade serietidningar. Mina verk har publicerats i ett stort antal böcker och konstkataloger. Under mina studier vid Oslo universitet studerade jag det visuella i Henrik Ibsens pjäser, med fokus på och illustration av kvinnliga karaktärer.
Läs mera

57. Henna Parkkinen - Roihupellon taidekortteli

Levytie 2, Helsinki
Henna Parkkinen (f.1987) arbetar med fotografi och textilkonst. Hen fascineras av reflektion, forskning och genom att experimentera hitta resultat som inte var helt klara för henne när hen började arbeta. Hen är nyfiken på att experimentera med nya tekniker och på så sätt upptäcka nya uttryckssätt.
Läs mera

57. Leena Räsänen – Roihupellon Taidekortteli

Levytie 2–4, HELSINKI
Jag är målare och använder mig av olika blandtekniker som olja, akryl, akvarell och krita. Utgångspunkten för de senaste verken är vass, både som material och som tema. Rost i skåpen, rost runt omkring, rost i huvudet. Återvunna träbitar, tyger och lameller fungerar som bas. Egenskaperna hos de baser jag hittar utgör utgångspunkten för verken, och slumpen har också en inverkan på verkens startpunkter. Ett verk börjar byggas upp i mitt sinne när jag ser en lämplig bas på ett skrotupplag eller på en loppmarknad. Jag utnyttjar underlagets former, spår, texturer och ofullkomligheter och införlivar dem som element i målningen. En ny värld byggs ovanpå en gammal.
Läs mera

57. Milla Isomäki

Levytie 2, Helsinki
Jag är konstnär, 46 år. Jag har blivit konstnär 2013 från Fri konstskolan. Jag målar med öljafärger båda scenkonst och abstract konst. Jag tycker att jag mölar expressiiviska och färgrika tävlingar. Nyförtiden är jag interesserad av ansikter av människornas och djur med känslar.
Läs mera

57. Serena Morina - Nulloomnia

Levytie 2B, Helsinki
Nulloomnia är ett konstnärsvarumärke som erbjuder originalkonstprodukter, grundat av Serena Morina 2023. Nulloomnia's primära källa är oljemålningar följt av egengjorda konsttryck och broderier på kläder, accessoarer och dekorativa föremål. Nulloomnia föddes som en ny kreativ utmaning som syftade till att ge människor möjlighet att köpa min konst i en bärbar och mer prisvärd version.
Läs mera

57. Studio Jyrki Sinisalo

Levytie 2-4, Helsinki
Ljuskonstnär/ljusdesigner. Ljus och skugga är mitt sätt att uppfatta min värld. Jag tycker att ljus skapar ett estetiskt fotavtryck. Mängden ljus och skugga är inte viktig utan en estetisk upplevelse. Objektets formspråk, som är utgångspunkten för verket, står i centrum. När det är som bäst är arbetet multisensoriskt. Ljuset i sig är inte viktigt, utan vad det skapar runt det.
Läs mera

57. Studio Liisi Myllykangas

Levytie 4 A, Helsinki
Visuella aspekt, färger och harmony är viktiga för mig. Monotypier har tagit mig längs min konstväg. I mina monotyper är färger och rytm centrala. Jag har tidigare målat akvareller, men ny monotypier senaste tio år.
Läs mera

58. Aino Eeronheimo, Ainonia – Studio Savea

Laippatie 21, Helsinki
I mina skulpturer blir klassificeringen av djur, människor och växter suddig. Jag hanterar känslor, olikheter och naturens mångfald genom inbillade varelser och djurfigurer. Med hjälp av konsten lyfter jag fram det inre barnets rättigheter. Lek och glädje tillhör alla. Jag jobbar i ett lugnt tempo så att stycket hinner berätta vem hon/han är. Jag använder keramiska tekniker mångsidigt och skulpterar trä med hand- och elverktyg. Just nu håller jag på att lära mig bronsgjutning. Jag också forskar om egenskaperna hos inhemsk vild lera som jag själv grävt. Min passion för att lära mig nya färdigheter ger glädje och utökar utbudet av uttrycksmedel. Jag är skulptör, keramiker och bildkonstlärare (TaM). Jag grundade mitt eget företag 2019 och har arbetat som artist på heltid sedan dess.
Läs mera

58. Leila Altunluoglu - Leila Ceramics

Laippatie 21, Helsinki
Läs mera

59. Arni Aromaa

Levytie 2 A, Helsinki
Skulptören och formgivaren Arni Aromaa (1971) använder keramik, glas och trä som huvudmaterial. De senaste åren har han fokuserat sig i att kombinera keramik och glas i bränningsprocessen. Aromaa använder flera olika metoder från formning och pressning till manuell konstruktion på större arbeten. Aromaa har deltagit i ett flertal gemensamma utställningar och hans verk finns i Nationalmuseums och Moderna Museet, EMMAs samlingar. Han har fått flera designpriser, bland annat Statens Designpris 2012 tillsammans med sin kollega Sauli Suomela.
Läs mera

59. Maria Mughal - Roihupellon Taidekortteli

Levytie 2, Helsinki
Jag tog examen som konstnärsmästare år 2004. Sedan dess har jag arbetat som heltidskonstnär. Jag målar, skapar offentliga konstverk och producerar grafik. Mina målningar har visats i flera separatutställningar samt i grupputställningar både i Finland och utomlands. Jag är intresserad av mänskligheten och hur människan i en målning talar till betraktaren. I mina konstverk behandlar jag olika känslotillstånd, drömvärlden, drömmar, tillväxt och roller. Målandet representerar för mig en oändligt fascinerande forskningsresa.
Läs mera

60. Inari Kunnas- Roihupellon Taidekortteli

Pulttitie 16, Helsinki
Jag använder blandade tekniker, oftast färgpigment blandade med vax eller äggtempera. Ibland gör jag också akvareller och grafik. På hösten gjorde jag en traditionell kruka, av röd lera med hjälp av korvtekniken, med den grekiska Amphora-krukan som modell. På sidorna målade jag Pegasus och Hestia med enkobefärger. Detta var också en väldigt fysiskt upplevelse, som om jag formade mig själv inifrån. Mitt senaste verk, Vid tidernasbegynnelse, skapades I februari 2024 ock det är målat med vax, enkaustisk, på en gamla dörr. Vulkanen bryter också guld, materialet är ädelmetaller. Välkommen att besöka studion!
Läs mera

60. Studio Mari Vallemaa

Pulttitie 16, Helsinki
Jag målar med mixed media, jag gör objektkompositioner och collages. Den senaste tiden har jag främst fokuserat på att arbeta med collagemålningar. Jag använder återvunnet material i mitt arbete; t.ex. metall, trä, läder, tyger, foton och konsbilder.
Läs mera

60. Studio Risto Kannisto

Pulttitie 16, Helsinki
Jag målar akvarell typiskt landskap och anra naturmåtiv.
Läs mera

61. Kirsi Kuronen - Taidekortteli

Pulttittie 10 b, Helsinki
Jag är Kirsi Kuronen, en färgstark och mångsidig bildkonstnär. Jag har arbetat som bildkonstnär i 22 år. Jag målar tavlor i min ateljé och gör även keramiska skulpturer. Målningarna föreställer ofta människor i olika fantasifulla landskap och platser, de uttrycker kärlek och lycka samt drömmar, förhoppningar och händelser från det förflutna och framtiden. Färger och känslor styr mitt arbete. Jag gör också människoliknande keramikskulpturer, var och en med sin egen form, kroppsrörelse, färgsättning och uttryck, allt förenat av känslor.
Läs mera

63. Inkeri Makkonen

Roihuvuorentie 20 M 134, Helsinki
Jag målar landskap - allegorier, sinnesstämningar, reflections. Mina målningar är bilder på mig själv. Landskapet som har kommit genom mig är på många sätt i kontakt med världen omkring mig, och del av det. Verk i samlingar: Olympic Fine Arts –samlingen, Peking, Kina; Wihuri-stiftelse; Finska staten; Helsingfors stads konstmuseum; Esbo stad; Fasadkonst på STS Ateljeesäätiös fastighet. Viktigaste utställningar: Finska konstnärernas 110:e årutställning; BARBICAN center of London, Olympic Fine Arts 2012; och soloutställningar Taidesalonki, Galleria ORTON.
Läs mera

64. Anna Bredenberg - Valligrafia

Hämeentie 155 C, Helsinki
Jag är bildkonstnär och grafiker från Helsingfors. Jag arbetar med träsnitt, serigrafi och måleri. Mina verk är mestadels monotyptryck och består av flera tryckta och målade lager. I mina verk använder jag till exempel handgjort papper och laseretsning för att gravera tyg och papper och göra tryckplåtar. Jag är Bachelor of Arts från University of the West of England (2019) och avslutar nu min MFA vid Academy of Fine Arts. Mina verk har ställts ut på utställningar i Finland och Storbritannien.
Läs mera

64. Anni Hanén

Hämeentie 155 c, 5 krs, Valligrafia , Helsinki
Som bildkonstnär arbetar jag med fotografi i olika former, från traditionell fotografi till grafik och keramik. Min utgångspunkt är den fotografiska visionen. Att arbeta fysiskt med olika material tar mig vidare, från tvådimensionellt till tredimensionellt, från digitalt till unika verk. Mitt arbete bygger på ett långsiktigt förhållningssätt, som har sitt ursprung i mitt eget liv, men temana berör globalt. Mina verk har visats i separat- och grupputställningar samt på internationella fotofestivaler sedan 2004. Mina verk finns i den statliga konstkommissionens samlingar och i privata samlingar. Jag utexaminerades 2013 som konstmagister från Aalto-universitetets högskola för konst och design, institutionen för fotografi.
Läs mera

64. Peppi Kankkonen - Valligrafia

Hämeentie 155 5krs, Helsinki 55
Jag är en bildkonstnär som främst uttrycker mig genom olika grafiska metoder och utforskar symbiosen mellan människa och natur i olika sammanhang. Växter och deras växtsäsonger illustrerar människans kretslopp och människans förhållande till detta cykel. Jag har haft utställningar sedan 1997 i Finland och bl.a. i Japan. Jag är magister i konstvetenskap och lösningsfokuserad bildkonstterapeut.
Läs mera

64. Taina Rantala - Valligrafia ry

Hämeentie 155C, Helsinki
Jag är grafiker och bildkonstnär. Min huvudsakliga arbetsteknik är japansk akvarellteckning.
Läs mera

64. Taru Leinonen - Valligrafia

Hämeentie 155 C, 5. kerros, Helsinki
Jag är fotograf med porträtt som specialitet och bildkonstnär som skapar bildkonst baserad på fotografi. Jag har arbetat som bildkonstnär sedan 2003. Jag utexaminerades som målare från Pekka Halonen Academy 2003 och som Master of Photography från Aalto University School of Arts and Design 2012. Under de senaste åren har jag gjort konstverk med cyanotypi och överfört fotografier till trä. Sedan 2013 har jag arbetat i Valligrafia Ry:s samarbetsrum i Arabiastranden i Helsingfors. Valligrafia har arbetsutrymmen för tretton konstnärer. Vi delar en fotostudio och en grafikverkstad.
Läs mera

65. Alexander Salvesen - BLECK Studios

Läkkisepäntie 4 A, Helsinki
Jag är en finlandssvensk bildkonstnär från Åbo, nuförtiden bosatt i Helsingfors. Jag arbetar fördomsfritt med olika visuella medier, ofta med ljus i fokus och mitt arbete grundar sig på färger, former, rum och deras relationer till varandra och betraktaren. Naturen med hela dess mångfald och fenomen fungerar som en stark inspirationskälla för mig liksom också vår globala sociopolitiska atmosfär. De senaste åren har jag tagit starkt ställning till den pågående klimatkatastrofen, sjätte massutrotningen och förändringarna i vår livsmiljö. Mina verk har tidigare ställts ut i gallerier, museum och ljusfestivaler i Finland och utomlands.
Läs mera

66. Studio Ullamaija Hänninen

koti Vesannontie 7 B 16 , studio/ työhuone 7B toimisto, Helsinki
Under min karriär har jag upprätthållit min identitet som konstnär genom att sammanställa utställningar och publicera verk. Samtidigt som jag har arbetat som frilansfotograf för tidningar och tidskrifter har jag skissat på teman som jag arbetat med konstnärliga helheter kring. Jag har arbetat både hemma och utomlands, i min ateljé och på resande fot och under de senaste åren har jag koncentrerat mig på mina egna konstnärliga projekt. Min konstnärliga verksamhet inleddes med en separatutställning, Ajat,1988. Det var också mitt examensarbete på institutionen för fotografi vid Högskolan för design och konsthantverk. Min senaste utställning Baroque från 2018 och 2020 publicerades också i bokform. Under de senaste trettio åren har jag varit involverad i flera grupputställningar och bokprojekt
Läs mera

67. Ida Taavitsainen - Värinä

Lemovägen 4 D / Lemuntie 4 D, Helsingfors / Helsinki
Jag är utbildad magister i fotokonst från Royal College of Art i London och ordförande för färgmörkrumscooperativet Värinä. Återkommande teman i min konst är minnen, familjeförhållanden och vardagen. Inspiration får jag från mina egna upplevelser och min egen familjehistoria. Jag arbetar med olika analoga tekniker, oftast med färgfoto, men även med bl.a. integralfilm, cyanotypier och svartvitt fotografi. Jag arbetar i Värinä, som är det enda färgmörkrummet i Finland där konstnärer själv kan framkalla sina fotografier. I snart 25 år har Värinä varit en arbets- och mötesplats för många av Finlands mest prominenta fotokonstnärer.
Läs mera

68. Tytti Lindström

Veturitallinkuja 34, G-rappu, 2.krs, Helsinki
Jag är smyckeskonstnär från Helsingfors och arbetar i Böle i mitt arbetsrum som utstrålar ett gammalt lokstalls bangårdsromantik. Mina verk är abstrakta och nästan alltid kroppsrelaterade. Jag är fascinerad av de odefinierade och gråzonerna. Jag älskar när saker och föremål inte är självklara, suddar ut linjerna och ger utrymme för olika tolkningar. Omfattningen av mitt arbete växlar från små smyckeliknande föremål till större bärbara väggdekorationer. Mina verk är ofta tillverkade av små metall- och keramikbitar till större och flytande, tygliknande föremål. Mitt arbete söker alltid rörelse - rörliga, draperande och flödande strukturer påminner oss om det evigt flödande livet. Jag värnar om idén om multifunktionalitet – att föremålen kan ses och bäras på olika sätt.
Läs mera

69. Hanne Juga

Veturitallinkuja, Helsinki
I Jugas målningar kan man starkt förnimma kärlek till havet. Hon använder varierande material, t.ex. trä, metal eller plast i synnerhet som grund till sina målningar, och jobbar vidare med oljefärg, lack och pigment. Ibland målar hon hårda grafiska kontraster, ibland nästan osynliga skymt för att inbjuda tittaren bli tjusad av vattens glimt och reflektion, ibland även submarin mikrovärld.
Läs mera

70. Hanna Räisänen

Kolmas linja 31, Helsinki
Jag är bildkonstnär och målare. Jag jobbar mest med målningar och installationer. De senaste åren har jag främst målat med akvareller. Utgångspunkten för mitt arbete är färg och lek med färger. I mina verk undrar jag över de mentala tillstånden och utrymmena för att vara människa. Naturen och människans förhållande till naturen är också centrala ämnen i min konst.
Läs mera

71. Marianne Matikka - Taidetila viiiiis

Josafatsgatan 7, Helsingfors
Mitt måleri är en symfoni av färg, drömmar och fantasi. Jag bjuder betraktaren att förlora sig i en värld där känslor väcks och minnen vävs samman. Jag influeras av minimalism och abstrakta motiv vilket syns i målningarna. Min konst som som en odyssé med visuel rytm, strak struktur och rikt i färg.
Läs mera

71. Sirkka Palonen - Taidetila viiiiis

Kirstinkatu 7, Helsinki
Mitt arbete får idéer från vardagen och vanliga händelser. Det finns en historia med glädje och förundran bakom alla mina bilder. Jag är en grafiker och jag anvendär bode metallgrafik och träsnitt. I metallgrafik är jag fascinerad av den ritningsliknande linjen i torrnålen och det djupa svarta i mezzotinten. Träsnittet är ett samtal med ett träblock och experiment med färgskikt.
Läs mera

71. Virva Svala - Taidetila Viiiiis

Josafatinkartu 7, Helsinki
Jag målar landskap och ljus i min omgivning med oljefärger. I målningar fascineras jag av att skapa stämningar genom skuggan av ljus och färgtoner. Helsingfors målningar på natten leker med variationen av mörker och färgglada ljus. Förutom landskap ligger djur och deras målning varmt om hjärtat.
Läs mera

72. Eva Spoof – UDUMBARA keramik

Karlsgatan 15, Helsingfors
Jag grundade UDUMBARA keramikstudio 1994 och började min keramikproduktion med fokus på stengods och funktionella köksprodukter som till exempel syrningskrukor och tofupressar. År 2005 övergick jag till att endast använda Kultela lera. Jag gjorde kärl för te-ceremonier, där skönheten i den inhemska järnrika naturliga leran kom fram. Jag märkte att det i Finland fanns en efterfrågan på handdrejade blomkrukor, som inte hade tillverkats av lokala råvaror på årtionden, och jag valde att fokusera på denna produkt. Från och med 2020 har jag också beslutat att inte använda glasyrer i min keramikproduktion. Denna förändring är en del av min strävan att skapa produkter med helt spårbara råvaror. För närvarande arbetar jag med blomkrukor, lampor och skulpturer
Läs mera

73. Jenni Inberg - Studio x Gallery

Karlsgatan 13, Helsingfors
Jag är en målare som är född i Björneborg och bor samt arbetar i Berghäll i Helsingfors. Jag målar främst storskaliga halvabstrakta och akryl- och oljemålningar med djur- och fågelmotiv. Jag arbetar för närvarande heltid som konstnär och entreprenör i min egen galleriateljé på Karlsgatan. Jag har börjat måla ursprungligen surrealistisk och föreställande konst, och efter den abstrakta perioden ville jag kombinera element från båda. På så sätt föddes mitt eget slags handavtryck som kombinerar abstrakt och föreställande konst.
Läs mera

74. Milja Ahola - Grafiikanpaja Talli

Suvilahdenkatu 7, Helsinki
I år är temat för mitt arbete växtbaserat. Mina arbetstekniker har varierat, både traditionell metallgrafik och fotobaserad polymergrafik och att kombinera dem.
Läs mera

74. Sanna Sipi - Grafiikanpaja Talli ry

Suvilahdenkatu 7, Helsinki
Jag är utbildad Master of Arts (TaiK) och skapar konst med hjälp av olika tekniker - måleri, teckning, grafik och fotografi. På Graphic Workshop Tall arbetar jag främst med djuptryck och monotypi. Mina verk föreställer oftast djur i olika miljöer. Jag är intresserad av reduktionen av naturliga element och rytmisk stilisering, överraskande stilleben och absurda atmosfärer.
Läs mera

74. Tiina Eräpuu - Grafiikanpaja Talli

Suvilahdenkatu 7, Helsinki
Jag är en illustratör och grafisk formgivare baserad i Helsingfors. Sedan 1993 har jag arbetat med både traditionella och nyare metoder för metallgrafik. Det är karakteristiskt för mig att kombinera olika metoder och att trycka olika stora delar av den bild som utgör det slutliga verket. Att experimentera med olika färgvariationer av samma element är också en del i att skapa den önskade stämningen. Jag är också fascinerad av att utveckla olika former av den tredimensionella boken som en del av arbetet. Jag kombinerar ofta grafik med collageaktiga artist böcker och använder mig av en mängd olika papper, tryck och andra material.
Läs mera

75. Rose-Mari Torpo - Huudon työhuoneyhteisö

Panimokatu 1, 2 krs, Helsinki
Rose-Mari Torpo (f. Raumo 1977) bor och arbetar i Helsingfors. Hon utexaminerades från Fria Konstskolan 2003 och har sedan dess deltagit i åtskilliga grupputställningar i Finland och utomlands. Separatutställningar har hon haft i bland annat Raumo konstmuseum, tm•galleriet i Helsingfors och konstcentret Mältinranta i Tammerfors. År 2016 kompletterade hon sin utbildning vid Åbo Konstakademi (bildkonstnär YH). Rose-Mari Torpo är medlem i Målarförbundet och hör till konstnärsgillena i Helsingfors och Raumo.
Läs mera

76. Jan Konsin - Fiskehamnens serigrafiverkstad

Gamla Vintergatan 9, Helsingfors
Fiskehamnens serigrafiverkstad är en verkstad för serigrafi i Fiskehamnen i Helsingfors som är öppen för alla. Syftet med utrymmet är att möjliggöra tryckande åt alla som är intresserade av serigrafi; bildkonstnärer, grafiska formgivare, serietecknare, affischkonstnärer, grafiska formgivare och andra som är intresserade av tekniken. Vi vill erbjuda ett professionellt, prisvärt och gemensamt utrymme för användare, inte enbart för att producera grafik, utan också praktikbaserad information, gemenskap och nya tillvägagångssätt för icke-kommersiellt tryckeri. Vi erbjuder kurser för olika nivåer; nybörjare kan lära sig om tekniken och de som redan kan tekniken kan fördjupa sitt kunnande.
Läs mera

77. Jan Neva

Vanha talvitie 9, Helsinki
Jag är en finländsk målare som specialiserat sig på porträtt på officiella beställningsverk. Efter att ha avlagt konstmagisterexamen vid Finlands konstakademi år 2000 fortsatte jag mina studier vid Repin-institutet i S:t Petersburg, världens äldsta konstakademi som fortfarande är i drift. Där fick jag en klassisk konstutbildning i måleri under ledning av de bästa pedagogerna. Sedan dess har jag arbetat som målare i 20 år och porträtterat ett stort antal finländska personligheter. Min karriär som konstnär har varit internationell och jag har tilldelats ett pris i en nordisk porträttävling, "Portrait Now" på Det Nationalhistoriska Museet på Frederiksborgs slott.
Läs mera

78. Anitta Ruotsalainen - Kalasataman Taiteilijatalo

Vanha Talvitie 9, Helsinki
Jag målar i första hand med oljefärger på duk. Ämnena för mina målningar varierar från ateljéarbete till utomhusmålningssituationer. Föremålen för mitt intresse är havet, ljuset, människorna och levande platser. Ibland arbetar jag även med mina ämnen med andra material, till exempel att bygga föremålsmålningar. Jag har haft flera utställningar och mina verk har förvärvats i offentliga samlingar. Jag blir väldigt exalterad och mitt handavtryck är rikligt. Färgmålningar fyller mitt atelje och bland dem kan du hitta överraskande vändningar.
Läs mera

79. Fabu Pires

Uudenmaankatu 23, Helsinki
Fabu Pires (BR/FI) är en multidisciplinär konstnär som föddes 1978 i Taubaté, en stad i delstaten São Paulo, Brasilien. Han bor och arbetar i Helsingfors, Finland. Fabu Pires verk är en korsning eller blandning av kulter eller religiösa doktriner, filosofier, ideologier, sociala system eller globaliserade kulturella element. Brasilianska rötter, liv i Finland. Utöver sina många kollektiv- och separatutställningar är konstnären också känd för sitt bidrag till konstnärlig forskning, och arbetar aktivt på mottagningscenter, familjehem, med barn och ungdomar med invandrarbakgrund i Finland. År 2018 gick han med i styrelsen för Kulttuuriyhdistämö Interkult, som organiserar mångkulturella konstevenemang över hela Finland och vars uppgift är att öka den kulturella mångfalden och integrationen.
Läs mera

80. Studio Mari Blomroos-Heininen

Merimiehenkatu 10, Helsinki
Jag har en lång karriär som konstnär, med en bakgrund inom teater, konsthistoria och alla typer av kreativa aktiviteter. Mina konststudier började egentligen i början av 70-talet på Ateneums kvällsskola. Resan gick vidare inom olika områden och kom tillbaka till bildkonsten med en återgång till konsthistoria och bildkonststudier. Jag är fortfarande involverad i många saker och har mer än tio års erfarenhet som galleri- och utställningskurator. Min egen utställningsverksamhet under det senaste decenniet har bestått av separat-, grupp- och samlingsutställningar både hemma och utomlands. Jag har haft nöjet att delta i många utställningar i Europa och i många andra världsdelar och kulturer, inklusive både residens och utställningserfarenheter i bland annat Asien.
Läs mera

81. Kunsthaus Jägermeister Residency Studio

Tarkk'ampujankatu 18, Helsinki
Kunsthaus Jägermeister är ett konstprojekt finansierat av Jägermeister. Målet med Kunsthaus Jägermeister är att ge konstnärer en plats där de kan skapa konst, knyta kontakter, lära sig mer om hur det är att vara professionell konstnär och få ett synligt insteg på den finska konstscenen. Kunsthaus förser en utvald grupp konstnärer med ett kreativt utrymme, högklassig konstutrustning, exponering genom nätverksevenemang och medienärvaro samt kunskap genom workshops och huvudtalare. Principerna i vårt team är att dela idéer, perspektiv och koncept för att lära sig av varandras synpunkter. Kunsthaus Jägermeister handlar om att skapa konst utan gränser.
Läs mera

82. Emmi Jormalainen – Harakan saari

Harakan saari, Helsinki
Jag är en illustratör, bildkonstnär och grafisk formgivare baserad i Helsingfors. I min ateljé i Harakka kan du bekanta dig med mitt arbete, mina teckningar och mina illustrerade barnböcker. I utställningen finns både välkända barnböcker och rariteter i små upplagor.
Läs mera

83. Jaana Sarpaniemi

Henry Fords gatan 5 K/ Henry Fordinkatu 5, K-rappu, Helsingfors/Helsinki
Jag tog examen 2002 som keramikartesan från Yrkesinstitut Sydväst, Tammisaari. Jag tog examen från Högskolan för Annonsgrafik 1982. Jag har kontinuerligt skaffat mig utbildningar i bildskapande under ledning av flera olika bildlärare, t.ex. Vid Aalto-universitetets öppna universitet, vid Tammerfors sommaruniversitets Serlachius-läger i Mänttä, på kurser anordnade av Helsingfors konstnärsförening och föreningar. Jag ser mitt konstskapande som en lekplats, där jag kan välja den uttryckskanal och det slutresultat som passar leken vid den tiden, vare sig det är genom målning eller skulptur. När man målar kan verken överraska både mig och betraktaren med sin egen form, komposition, kontrast. Att göra skulpturer är mer planerat, form och materia sätter med fysikens lagar något slags gränsvillkor
Läs mera

84. Helena Hartman

Säljägargatan 5, Helsingfors
Mitt liv som konstnär har alltid bestått av att både måla och inspirera andra. Båda delarna har funnits sida vid sida. De senaste åren har jag börjat måla på heltid och det har öppnat oanade dörrar. Jag är född i Sverige men har levt största delen av sitt liv i Finland. Jag har avlagt en yrkesexamen från Fria konstskolan, samt konstmagisterexamen från Konstindustriella högskolan(nuvarande Aalto universitet). Jag hör till den Svenska konstnärsmatrikeln (Konstnärernas riksorganisation) och även till IAA samt till Åbo konstnärsgille. Jag har hållit separata utställningar och deltar i gemensamma utställningar, samt olika konstnärsprojekt.
Läs mera

85. Miira Zukale - Mary a. jalava Studio

Tehtaankatu 40 b 16, Helsinki
Jag är textildesigner från Helsingfors. Jag arbetar i min studio och designar mönster och illustrationer för mitt eget varumärke Mary a. jalava och för andra partners. Mary a. jalava är ett accessoarmärke som har blivit känt för sina handtryckt tights som glädjer gatubilden. Mary a. elevas produkter är handtryckta med silkscreen-metoden. Skisserna till mina mönster designar jag för hand. Jag gillar att experimentera med olika tekniker och material. Jag är särskilt attraherad av den långsamma och meditativa pappersklippningstekniken. Jag blir inspirerad av allt jag ser omkring mig, som arkitektur, urban natur och kartor. Jag tycker om att vandra runt i min hemstad i Helsingfors, titta på färgerna, husen och detaljerna.
Läs mera

86. Ulla Fogelholm keramikstudio

Storsvängen 15 A, Helsingfors
Jag har arbetat som studiokeramiker sedan år 1972. Huvudsakligast tillverkar jag drejad funktionell brukskeramik. Jag har följt olika trender inom mat och dryck och gjort bl.a. espresso- och café au lait-koppar, pastaskålar, kärl för japansk mat, bowl-skålar, teskålar m.m. I dag drejar jag främst koppar för varma drycker samt matcha teskålar till tebutiker. Min formgivning är enkel och med de egna glasyrerna vill jag ge min keramik en personlig prägel. Glasyrerna har fått namn som Bambu, Marmor, Granit, Monet, Abborrgräs och Mossa. Under år 2022 redigerade jag en Hashi skrift för Japanska Kulturens Vänner som heter ”Japanilaisen ja suomalaisen keramiikan luovuuden lähteillä”.
Läs mera

87. Studio Pia

Särkikuja 3, Helsinki
Jag är pansionerad dipl. kosm. och också bildkonstnär. Har målat från år 1988 närmast akvareller.
Läs mera

88. Hanna Kallio

Särkiniementie 5 C 21, 3.krs, Helsinki
Hanna Kallio är en konstnär från Helsingfors som målar sina abstrakta verk med akrylfärg och texturpasta hon gör själv av marmorpulver. Inspirationen till sin konst hämtar hon från naturen. Speciellt brutna och harmoniska toner och en hint av guld syns i konstnärens målningar. Den rikliga användningen av textur skapar också mångdimensionalitet och fascinerande detaljer i verken.
Läs mera

89. Anja Siimes - Studio Melko

Melkonkatu 28, D, 4. Kerros , Helsinki, Lauttasaari
Jag målar främst abstrakta målningar med akryl och oljefärger på canvas eller plexiglas. Med uttrycksfullt målande försöker jag hitta något nytt med känslosam tyngd. Jag älskar den abstrakta expressionismen, som försöker kombinera måleri med abstraktion. Jag utnyttjar slumpmässiga och spontana instinkter i målandet och begränsar inte arbetets riktning. I mina senaste målningar har jag låtit föreställda händelser från de tidiga stadierna i mitt liv dyka upp i ett semiotiskt utrymme och framträda på canvas. Denna tidiga interaktion med mina närmaste kan också uppstå mellan åskådaren av mina målningar och målaren (mig själv).
Läs mera

89. Martti Siimes - Studio Melko

Melkonkatu 28.D. 4. Kerros, Helsinki
Jag är en 81 årig emeritusläkare som har målat med färg över 40 år. Jag älskar starka färger och mere och mera abstraktiska målningar
Läs mera

89. Sirkka Peisa - Studio Melko

Melkonkatu 28 D 4. krs, Helsinki
Det mesta av mitt vuxna liv har jag gjort annat än att måla och det var inte förrän senare i mitt liv konstverk fyllt min dag. Jag målar med akryl och olja främst abstrakta målningar. Något som tidigare sett eller levt är anledning till mina målningar. Det kanske inte finns en berättelse i mitt arbete; målningarna är beskrivningar av ett ögonblick, atmosfär eller scen. Det är min vana att ofta ändra sättet att tillverka och presentera målningar. Jag lär känna de nya metoderna och teknikerna med intresse. Ett antal konstlärare har utvecklat min måleri under åren. Jag har deltagit i ett flertal utställningar.
Läs mera

89. Tuulevi Sivunen - Studio Melko

Melkonkatu 28 D, Helsinki
Tuulevi Sivunen är en samtida konstnär som är känd för sina färgstarka verk målade med akrylfärger. Hennes verk utstrålar färgglans och glädje och förmedlar en stark positiv stämning. Sivuses konst är inspirerad av världen omkring honom, hans känslor och glädjen i livet. Hon använder akrylfärger för att skapa starka kontraster och skiktade ytor, vilket ger hennes verk djup och intresse. Konstnären hämtar inspiration från sin omvärld och sina iakttagelser. Genom sina verk vill han förmedla glädje och positivitet till betraktaren. Sivunen vill väcka känslor och lyfta fram skönheten och glädjen i livet. Sammanfattningsvis spelar färger, glädje och livslust en central roll i Tuulevi Sivunens konst. Hennes akrylmålningar
Läs mera

90. MarjaLeena Pohjola-Valkola

Heikkiläntie 7 C, Helsinki
Jag är målare, har arbetat med måleri i 40 år och haft utställningar både i Finland och utomlands. Jag har utexaminerats som målare från Bildkonstakademin. Mina målningar finns i Nationalgalleriets, dvs. finska statens, samlingar. Jag kommer från Multia i mellersta Finland, men har sedan mina studier bott i Esbo och Helsingfors.
Läs mera

90. Alex Markwith

Heikkiläntie 7C, Helsinki
Alex Markwith är en Helsingforsbaserad bildkonstnär vars konstnärskap förenar abstraktion, collage och street art-influenser. I sina aktuella verk hybridiserar han sitt fysiska, processorienterade tillvägagångssätt med digitala verktyg och bilder. Återkommande teman är mänsklig och artificiell intelligens, medvetande, logiska system, konflikter och makt. Markwith kommer ursprungligen från USA och bodde i New York i tio år. Markwith har fått stipendier från Helsingfors stad och Centret för konstfrämjande (Taike). Han har en Bachelor of Fine Arts från Rhode Island School of Design (måleri, 2011) och deltog i skolans European Honors Program i Rom, Italien. Hans verk finns i flera privata samlingar och på Museum of Fine Arts Houston.
Läs mera

91. Aino Keinänen

Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 E-porras, kellarikerros, Helsinki
Aino Keinänen gör föreställande människoporträtt med blandteknik på papper. Det underliggande temat för hennes utställningar är jämlikhet, som hon försöker främja genom att utforska de frågor som är typiska för den mänskliga arten. Religiositet, djuriskhet, könsmångfald, integritet och dess kränkning, markägande, gemenskap och historia har varit utgångspunkterna för hennes projekt. En mängd olika organismer och naturmaterial fungerar som symboler för allt som människan kan vara. Under människans steniga och hårda yttre framträder en känslighet som naturen gestaltar i form av växtlighet och olika blommor, bär, insekter och reptiler.
Läs mera

91. Anne-Marjo Panu

Tallberginkatu 1C/63, Helsinki 18
Min konst är främst miljökonst.
Läs mera

91. Carita Savolainen - Kaapelitehdas

TALLBERGINKATU 1 C. 3.krs, HELSINKI
Mitt arbete, främst måleri och teckning, är starkt kopplat till en känsla av att uppleva naturen och det nuvarande tillståndet för vår miljö. Mitt arbete handlar om skönhet och rädslan för att förlora den. Vi befinner oss i landskapet och vi är landskapet. Jag har arbetat med landskapsmålningar i över tjugo år. Mitt arbete har utvecklats i takt med att landskapet har utvecklats och spåren av denna utveckling sätter sin prägel på mina målningar. Jag deltar regelbundet i utställningar i och utanför Europa (Frankrike, Belgien, Kina, Mexiko, Japan ...) med verk som betonar sambandet med naturen genom olika visuella medel. Mina verk finns i flera offentliga och privata samlingar i Finland och utomlands.
Läs mera

91. Johanna Louhi - ARTiTEKTUR

Tallbergsgatan 1, Kabelfabriken - Kaapelitehdas
“If the housing space is the body, and the furniture were clothes – Art is like the jewellery, and the perfume of a Room.” Modern konstnär med magistersexamen i arkitektur från Aalto University School of Arts, Design and Architecture i Helsingfors. Uppvuxen i Tyskland, med penseln i hand intill min fars staffli. Ateljén i Kabelfabriken har varit en förlängning av vårt hem sen Pro Kaapeli. Bodde 3 år i Kina och arbetar sen dess som konstnär. Försäljning: Via hemsidan, SoMe + samarbeten med inredningsarkitekter. Mina verk ingår i främst privata samlingar i Europa, USA och Asien.  - Konst ramar inte bara in personligheten, utan lyfter vilket som helst rum från fint till exklusivt. Jag förstår mig på utrymmen & konst, och hur de två - kombinerade på bästa sätt, skapar en unik helhet.
Läs mera

91. Katy Hertell - Kabelfabriken

Tallbergsgatan , Helsingfors
Katy Hertell har jobbat som frilans konstnär sen början av 1990-talet. ”Försökte mig först på trä, sten och siporex, men hamnade slutligen i keramiken och har sen dess varit trogen det här fascinerande materialet.”
Läs mera

91. Maaria Märkälä - Kaapelitehdas

Tallberginkatu 1, Helsinki
Mitt uttryck är abstrakt eller halvabstrakt. Starka färger målas pastost på duk. För mig är konsten en livsstil och ett sätt att bearbeta saker. Processen är öppen och oplanerad. Att misslyckas är också en möjlighet. I min ateljé ska man vara försiktig med våt färg - och överraskningar är alltid möjliga! Med orden från Pessi Rautio, chefredaktör för Taidelehti: ”Märkälä vill måla, bygga upp något bra överst. Processen bör avslutas med något hoppfullt, syremättat, med en känsla av liv, något ljusaktigt, och kanske till och med vackert.” "För Märkälä finns det föremål i världen, bra föremål, som man helt enkelt bör avbilda i en målning, redan på grund av att det blir goda målningar av dem.” text i sin helhet www.maariamarkala.com
Läs mera

91. Marina Zitting - Kabelfabriken

Tallbergsgatan 1 C, Helsingfors
Jag målar med olja på duk och med akvareller, tecknar med kol och pasteller färggranna inre landskap.
Läs mera

91. Michael Rahikainen - Kabelfabriken

Tallbergsgatan 1 c !7, Helsingfors 18
Jag är magister i bildkonst utexaminerad från Finlands bildkonstakademi. Har arbetat med måleri, grafik och miljökonst sedan 1988.
Läs mera

91. Paula Pitkänen - Kaapelitehdas

Tallberginkatu 1 , Helsinki
Konst är ett sätt att leva för mig och själens hem. Jag är intresserad av olika tekniker och strukturer och målar till exempel. på plexy och använd olika återvunna material i mina verk. Mitt konst är samarbete mellan intuition och medvetanhet. Konst talar till mig, ta fram tema från det undermedvetna, från tidningar, människors tal, blick, gester, egna barns liv, universums dimensioner, rör om allt och äntligen bildar lite balans och fred. Ämnen i mina verk inkluderar: andliga värden, välbefinnande, mental tillväxt, kvinnlighet, maskulinitet, moderskap, känslighet, natur och universalitet. Ofta blir ämnen synliga i mänskliga ansikten. Deras uttryck berättar för saker som ibland är svåra att säga.
Läs mera

91. Saara Kivimäki - Bumsu Ceramics

Tallberginkatu 1 / Tallbergsgatan 1, Helsinki / Helsingfors
Bumsu Ceramics designar och tillverkar handgjorda serviser, hemkeramik och skulpturala vaser. Välkommen!
Läs mera

91. Sari-Aino Tolonen - Kaapelitehdas Ateljee Aapeli

Kaapeliaukio 1, Helsinki
Jag är Sari-Aino Tolonen, en enkaustisk konstnär från Helsingfors. På 2010-talet lärde jag känna encaustic Art (bivaxkonst), vilket gjorde stort intryck på mig. Jag hittade en lärare i Spanien, konstnären Belén Millán, som lärde mig den traditionella enkaustiska målartekniken. Redan under utbildningen märkte jag att tekniken ger utmärkta möjligheter att uttrycka konst, eftersom den lämpar sig för både scenkonst och abstrakt konst. Målningstekniken möjliggör bearbetning av olika ytstrukturer. Utöver det kan jag måla tunna självlysande lager eller flera vaxlager i olika färger ovanpå varandra, varefter jag kan gräva fram färger från de nedre lagren. Tekniken möjliggör ett stort antal olika alternativ.
Läs mera

92. Anna-Leena Kinnunen

Lapinlahdenpolku 8 H, Helsinki
Jag är Bildkonstnärarin. Mest målar jag med olja, men också jag arbetar med olika materialen.
Läs mera

93. Nina Tuovinen

Arkadiankatu 31, Helsinki
Nina Tuovinen är en målare som är inriktad på hästkonst. Nina använder olika tekniker i sina verk, men främst målar hon med oljefärger och tusch. Nina har också målat offentlig konst; väggmålningar och elskåpkunst.
Läs mera

94. Elli Maanpää

Mechelininkatu 13 LH2, Helsinki
Elli Maanpää (f. 1985 i Åbo) är en bildkonstnär som har utexaminerats från Aalto-universitetets konstavdelning och Konstakademin i Åbo. Hon har aktivt hållit enskilda utställningar och deltagit i gemensamma och grupputställningar både i Finland och utomlands. Enskilda utställningar har hållits bland annat i B-galleriet, Kulturcentrum Gamla Krutkällaren och P-galleriet. Hennes verk finns bland annat i SataSjukhusets, Lohja Museums och Postmuseets samlingar.
Läs mera

95. Studio Nina Ekström

Mechelingatan 42, Helsingfors
Hästar har alltid representerat ett sätt att leva för mig, därför är det naturligt för mig att jag i min konst uttrycker mina upplevelser och känslor starkt i olika uttryck, mest i form av hästar. Jag är fascinerad av detta djurs visdom, primitiva kraft och frihet. Genetiskt sett är hästen ett bytesdjur, och dess reaktioner är snabba. En klok vild blick, rörelse och manen kastade av vinden och flockens frid en sommarnatt. Jag vill i mina verk uppnå exakt det som är meningsfullt och viktigt i dessa egenskaper. Mina hästar är själfulla. Mitt arbetssätt är spontant och intensivt, där handavtrycket är starkt och känsligt på samma gång. Mina material är olika målartekniker och mina skulpturer är keramik eller brons.
Läs mera

96. Aaron Hermunen - Meilahden Tilajakamo

Tukholmankatu 10, Helsinki
Jag är en bildkonstnär, målare och skulptör som älskar färg. Jag målar oftast abstrakta och halvabstrakta landskap. Den senaste tiden jag har gjort små träkojor och frukter. Fokus i verken är ofta färg, humor, natur och lek med ord.
Läs mera

96. Heidi Linsén

Tukholmankatu 10, Helsinki
Heidi Linsén är en textilkonstnär från Helsingfors som hanterar vardagliga motsättningar och sociala klagomål med sina tofsade verk.
Läs mera

96. Noora Nouku - Meilahden Tilajakamo

Tukholmankatu 10, Helsinki
Jag heter Noora Nouku, en 48-årig bildkonstnär på heltid och jag arbetar i en ny atelje i Mejlans Tilajakamo. I mitt konstnärliga arbete kombinerar jag inslagen från mina olika yrken grafisk design, hantverksindustri och måleri. I mina senaste separatutställningar (2022, 2023) har jag utforskat gränserna för min målarkonst och utvecklat dem i en mer tredimensionell riktning. Jag avslutade mina första konststudier i USA 1998, och efter examen från Fria Konstskolan 2018 började jag utöka mitt visuella uttryck. Mitt konstnärliga själslandskap är en blandning av Kajanalands vildmark och storstadens bakgränder.
Läs mera

97. Heidi Rosenström - Studio Nybacka

Hindersnäsvägen 6 B 4, Helsinki
Jag är en keramiker baserad i Helsingfors- och Nagu, och jag fokuserar främst på drejning. Mitt mål är att designa och tillverka unika föremål med omtanke - saker som består och fortsätter att tilltala år efter år. Jag hoppas också att mina verk utstrålar den skaparglädje jag känner under processen. Välkomna att besöka vår fina Studio Nybacka i Lill-Mejlans!
Läs mera

97. Johanna Falck - Studio Nybacka

Hindernäsvägen 6 B4, 00330 Helsingfors
Jag är en keramiker från Munksnäs, som inspireras av vackra vardagliga saker och den outtömliga potentialen som finns i leran. Jag uppskattar hur ett grovt material kan omvandlas till något elegant och skört. Mitt mål är att förmedla glädjen i skapandet och vardagens estetik genom mina verk. Jag använder olika tekniker, från handbyggande till drejning och gjutning. Jag skapar både bruksföremål och konstverk. Dessutom arrangerar vi keramikkurser på vår studio. Mina verk säljs i Gumbostrand Konst & Form-galleriets butik.
Läs mera

98. Julia Aminoff-Tatsis - Leera

Koroisvägen 4 C, Helsinki
Jag skapar unika keramikföremål. Bland annat drejar jag ljusstakar och gillar även att jobba med gjutlera. Stilen är enkel i form och färg.
Läs mera

98. Maria Sundell - Leera

Koroisvägen 4 C, Helsingfors
Jag är del av arbetsgemenskapen på keramikverkstaden Leera. Vid sidan av kursverksamhet tillverkar jag krukor, vaser och koppar i naturnära färger främst med tumnings- och korvteknik.
Läs mera

98. Noora Lohi - Leera

Koroisvägen 4 C, Helsinki
Jag skapar unik keramik i stengodslera, bland annat bordslampor, pallar och skulpturer. Jag tillverkar också pannunderlag och skålar med perforeringar.
Läs mera

99. Aino Huhtaniemi - Keramiikkapaja Fem

Raisiontie 5, Helsinki
Jag är bildkonstnär från Helsingfors och jobbar med illustration, foto och keramik. Jag tog examen från Aalto-universitetets högskola för konst och design 2011. I mitt illustrationsarbete skildrar jag små, flyktiga ögonblick från staden och naturen. Att gå planlöst med min hund, både i de närliggande skogarna och i Helsingfors färgglada stadskvarter, är en viktig del av min kreativa process.
Läs mera

99. Marja Salerto - Keramiikkapaja Fem

Raisiontie 5, Helsinki
Utöver mina tidigare pedagogiska studier har jag även utbildat mig till hantverkare inom keramik. Jag gör keramik tillsammans med mina kollegor i en liten keramikverkstad i Brunkärr, Helsingfors. Jag tillverkar främst kavlade eller gjutna bruksföremäl och prydnadsföremål med Raku-teknik. Som grund för mitt arbete ligger ett intresse för tydligt formspråk. Naturens inspiration påverkar starkt i mitt val av material och dekorationstekniker.
Läs mera

99. Saga Vuorisalo - Keramiikkapaja Fem

Raisiontie 5, Helsinki
Hej! Jag är konstnär och krukmakare från Helsingfors. Det bästa med keramik är att arbeta med händerna, röra vid lera och den långa processen som kräver tålamod. Möjligheterna att kombinera olika lerkroppar och glasyrer är läckra, inspirerande och oändliga. Mitt fokus ligger på funktionell keramik gjord med flera handbyggande tekniker, varav min favorit är tumning. Jag vill göra föremål som är glada, lekfulla, roliga, som är en fröjd att använda.
Läs mera

99. Veera Ala-Vähälä - Keramiikkapaja Fem

Raisontie 5, Helsinki
Jag heter Veera Ala-Vähälä, en grafisk designer och en formgivare av kemiska hunder från Helsingfors. Jag har tillverkat mina keramiska hundar och andra djur sedan år 2017, och sedan 2018 har jag även delat med mig av mina verk på mitt instagramkonto @ceramicdoggies och min hemsida. Mitt arbete kan beskrivas som miniatyrskulpturporträtt av djur. Jag arbetar med olika stengodsleror och porslin samt underglasyrer, plus en mängd olika glasyrer.
Läs mera

100. Susanna Suikkarin - Grafiikanpaja

Karhusaarenpiha 5, Karhusaari, Espoo
Jag är konstgrafiker och i mina verk finns humoristiska fåglar och djur på äventyr i människolivets upplevelser. Naturen är starkt närvarande. Mitt arbetsrum finns i Hästkarlens hus, i den idylliska Sinebrychoff- villans tvättstuga. Jag arbetar med olika metod inom metallgrafiken och trycker alla mina bilder själv. Jag undervisar i metallgrafik i både Esbo och Vanda och ordnar kortkursser vid behov för grupper runtom i landet. Min specialitet är olika etsningsmetoder. Välkommen!
Läs mera

101. Marja Maljonen

Karhusaarenpiha 5 B , Espoo
Mina verk är främst akryl-olje målningar påduk. Jag finner inspiration i min vardagliga omgivning. Jag fascineras ensamma motiv, former och rytmer och hur de hamnar på duk. Dessa ögontblick överförs till duken. Till sammans med min egen vision. Jag målar i ateljeen och på sommaren även utomhus.
Läs mera

102. Nina Sarkima - Karhusaaren taidekekus

Karhusaarenpiha 5, Espoo
Jag har arbetat på Karhusaari sedan 2009. Här jag har hittat min plats, lugn och utrymme att måla och samla min kreativitet. Karhusaari är en idealisk arbetsmiljö för mig på grund av dess autenticitet, det är fascinerande hur historien och naturen lever här i sin egen frid vid sidan av stadsmiljön. När jag målar vill jag vara öppen för vad som verkligen behöver komma ut. Att måla är den mest naturliga uttrycksformen för mig och själva målningsprocessen ger mig möjlighet att komma i kontakt med sakers inre väsen. Utöver mitt eget konstnärliga arbete arbetar jag även som digital konst- och tecknings- och målarlärare i Esbo och Grankulla konstskolor.
Läs mera

102. Mikko Bossa

Westendinkuja 9b, Espoo
Konstmålare / rektor och en verkstad regissör. Här finns mera aktuella och intressanta information om kurserna och verkstad: www.lapinlahdentaidekoulu.com Jag målar stora empiriska målningar. Jag är inspirerad av expressionism. Ljus och skugga. Rymd och berg. I min målning process jag är intresserad att förena kropp och sinne. Jag känner att det är utmärkt hur jag som en expressionist målare kan måla i samarbetet med natur. Jag är inspirerad av norska 1800-talet målare Peder Balke, abstrakt expressionist färg målare Helen Frakenthaler från U.S.A, engelska minimalistiskt målare Sam Lock och många samtida expressionistiska målarna. Hemsida: www.mikkobossa.com
Läs mera

104. Rafael Guerra - Painting Studio

Kääntöpiiri 2C LH5, Espoo
Rafael Guerra är en traditionell målare född i Brasilien och baserad i Finland, utbildad och tidigare lärare vid Florence Academy of Art i Italien. I sitt arbete tenderar Guerra att påverkas av sin kärlek till naturen, till sagor och myter, och för in fantasiaspekter i det verkliga livet. Han hämtar inspiration från naturen omkring sig, särskilt i det skogsklädda Finland. Hans verk återspeglar denna passion för naturliga saker och innehåller aspekter av ett rustikt, naturligt liv, med livfulla dramatiska färger som skildrar skönheten i den naturliga världen.
Läs mera

105. Mikaela Wikström - Rosa Villan

Mariavägen 20, Esbo
Min konst är för det mesta abstrakt, drömsk och en djupdykning i bubblande äventyr . Här och där figurerar små spännande, överraskande detaljer. Bin, kolibrin och citroner hör till favoriterna. Jag målar främst i olja och de djupaste målningarna föds intuitivt . Varmt välkommen!
Läs mera

106. Anne Leppänen - Träskändan Auroratalo

Kuninkaantie 43 A, Espoo
Jag målar med oljefärger. Mina målningar är klara och färgstarka, realistiska på ett sätt, men formerna är klumpiga och färgspelet är det viktigaste. Stämningen i mina målningar är optimistisk och min bästa belöning är när köparen av ett verk säger att det gör dem glada. Jag deltar regelbundet i utställningar, vanligtvis i grupp- eller samlingsutställningar. Jag målar också naivistiska verk med nyckfulla runda djurfigurer. Dessa verk har ställts ut på Iittala Naiviste och sommaren -24 på Väinölkä sommarutställning. Jag gör också småskaliga humoristiska illustrationer för några kunder.
Läs mera

106. Gunnar Bauer - Träskändan Auroratalo

Aurorahuset Esbo Art, Kungsvägen 43, Esbo
Det är roligt att måla. Som infödd helsingforsbo har jag varit intresserad av natur och naturliv. Sedan liten har jag tyckt om att teckna. Isynnerhet Frida Olander och Anne-Marie 'Matilda' Häyren-Malmström och deras undervisning har inspirerat mig. Som pensionär har jag haft tid och möjlighet att teckna och måla. De flesta motiven finns i min näromgivning eller på ställen där jag tidigare rört mig. Att måla har blivit ett glatt och rogivande sätt för avkoppling och koncentration.
Läs mera

106. Mai Laitinen - Träskändan Auroratalo

Kuninkaantie 43, A, Espoo
Jag älskar att rita! Enkelt men inte så enkelt ändå. Det är kanske inte hela sanningen , men ändå en viktig del av mina affärer. Jag tycker att studera ljuset och mörkret och deras variationer i allt. Vad jag känner och tänker när jag gör en målning, det vill jag presentera till dig också. Jag arbetar med olika tekniker: metal grafik, jag målar med akvarell-, olje- och acrylic färger. Kol- ja pastell teknik använder jag då dett är fråga om människor ock modeller. Jag har studerat också chinesisk målning och kalligrafi. Mina kerami föremål och statyer kommer från min arbetsstudio i Nokia.
Läs mera

106. Milla Piirainen - Träskändan Auroratalo

Kuninkaantie 43, Espoo
Konstnären är född vid vattnet och har funnit inspiration till sitt liv i havets djupa, skiftande stämningar. Havet, källan till liv och sinnesbilden för styrka, är hjärtat i hens konst - ibland kraftfullt och turbulent, ibland lugnande och tröstande. Hens uttrycksfulla målningar speglar denna dualism och berättar historier om havets dån, vågornas lek och den djupa stillhet som råder före stormen. Konstnärens skapelser är djupt personliga och hämtar styrka från poesi, färgspel och melodi. Blommornas skira skönhet fungerar som en port till en värld av känslor, där hen finner ett element av läkande kraft och lycka. Konstnären bjuder in oss till en resa där vi kan uppleva havets många ansikten och hitta en koppling till dess eviga, föränderliga skönhet.
Läs mera

106. Oili Elina Jalkanen - Träskändan Auroratalo

Kuninkaantie 43, Aurora-talo, A-porras, Espoo
Jag har målat sedan 2016 och jag började på kurser i Arbetarakademi när en vän rekommederade det. Jag blir tilltalad av modern abstrakt konst. Målandet och experimentering med akrylfärger som torkar snabbt, passar mig bra. Sedan 2019 har jag deltagit i tutoring i Lapinlahti Konstskola i Helsingfors och jag vill fortsättta det. Hur skall man gå vidare om man känner sig fastnat någonstans? Efter att jag har bearbetat min själ och mitt huvud, vill jag utrycka dessa bemärkningar på papper, som målningar, ritningar och texter.
Läs mera

106. Paula Jaatinen - Träskändan Auroratalo

Kuninkaantie 43, Espoo
Jag är arkitekt till yrket och har arbetat inom det yrket i ca 35-40 år. Samtidigt har jag aktivt sysslat med oljemålning och utbildat mig till konstnär på ett flertal professionella konstnärskurser. De senaste 7-8 åren har jag arbetat heltid som oljemålare i min ateljé, först på Mäkkylä taiteilijatalo och nu på Auroratalo i Esbo. Med åren har min målarstil gradvis blivit allt mer abstrakt. På senare tid har mina målningar fokuserat på att utforska tid, plats och min "andra värld", mitt mentala landskap. Som material för tavlor använder jag förutom oljemålning akrylgrundfärg.
Läs mera

106. Pauliina Ruokokoski - Espoo Art

Kuninkaantie 43, Espoo
Jag är bildkonstlärare och bildkonstnär från Kyrkslätt. Utöver undervisningsarbetet ägnar jag mig regelbundet åt mitt eget konstnärliga arbete. Mitt arbetsrum finns i Espoo Art konstförenings lokaler, konstnärshuset Aurora, i Esbo. Mina verk består främst av objektinstallationer och blandteknikarbeten; jag kombinerar olika material och tekniker. Mitt sätt att utforska miljön är att leka med den. Jag samlar, grupperar, sätter samman och plockar isär; små detaljer bildar stora helheter. Att skapa konst innebär för mig att strukturera omgivningen och undersöka livet. Material och föremål ändrar användningssyfte och form, och historien blandas med nutid.
Läs mera

106. Signhild Kempe-Järvensivu

Kungsvägen 43, ingång A., Esbo
Signhild Kempe-Järvensivu Esbo Jag har målat hela mitt liv. Jag bor i Esbo men är hemma från Österbotten. Efter konstudier i Alfa Art har jag studerat porträttmålning i många år i gamla mästarens stil i Alfa Art. Olja och akryl ligger mig nära hjärtat. Mina tavlor har ofta anknytning till min barndoms och ungdoms Österbotten. Jag vill måla en förenklad verklighet som människor skall känna igen sig i. Syftet med mitt måleri är att man skall kunna dyka in i målningen och känna sig fångad av atmosfären. Helst ska man dra på munnen och tänka: det var en rolig tavla. Jag vill förenkla vår invecklade värld så att man förstår den bättre. Jag har naivistiska motiv från tex Österbotten med tex hus och natur samt stilleben. Porträtt och blommor i olja i gamla mästarens stil. Senaste år målade jag
Läs mera

106. Sirkka Laakkonen - Träskändan Auroratalo

Kuninkaantie 43, Espoo
Jag har alltid målat och jag tycker att jag har tur som kan göra det. Jag har bott i Asien, Afrika och Amerika och lärt känna de lokala konstnärerna. Sedan jag återvände till Finland har jag koncentrerat mig på att skapa konst och jag klassas som professionell konstnär.
Läs mera

107. Rauni Koivisto - Kairantaidestudio

Kankurinkatu 4-6 C-talo, Hyvinkää
Jag arbetar som frilansande konstnär och arbetar i min ateljé. Jag gör bildkonst med många olika tekniker. Mångfalden av tekniker tar fram nya perspektiv på ämnen och håller din egen kreativitet i rörelse. Min utbildning är bildkonstlärare. Jag deltar i olika utställningar varje år.
Läs mera

108. Akiko Mori Studio

Tehtaankatu 40 A 1, Helsinki
Jag är en keramisk konstnär från Japan. Jag skapar främst skulpturala verk som du kan placera i ditt hem. Konceptet är att skapa konstverk som inte bara visas i ett galleri utan som kan bli ett dekorativt föremål var som helst.
Läs mera

109. Tarinakoru

Taipaleentie 244, Nurmijärvi
Jag jobbar som guldsmed i Tarinakoru med min man, guldsmed Hannu Rantala. Jag designar smycken tillsammans med kunder, utifrån deras drömmar och önskemål, och jag gör mina egna mönster, vars ämnen kommer från bilder, minnen, levt och upplevt omkring mig. Historierna bakom smyckena är stora som små. Ord dyker upp i mitt sinne när jag designar, gör eller beskriver smycken. För mig är guldsmide manuellt arbete med traditionella metoder och att skissa med penna. Formen förmedlar rörelse och mjukhet, kreativ energi. På Yogavint guidar jag under sommarsäsongen Ljudreseavslappningen med olika helande instrument. Gongs, skålar, trummor, bland annat, vibrerar med sin egen frekvens och får kroppen i ett tillstånd av djup avslappning.
Läs mera

110. Tobias Feuerbacher - Tulipuro

Kalliolantie 99, Karkkila
Jag har min designstudio och verkstad i en gammal ladugård i den lilla staden Högfors i södra Finland. Landsbygden är för mig en optimal arbetsplats för kreativt arbete och den omgivande naturen ger en oändlig källa till inspiration och frid. För mig får bra design bäst effekt av minimala element. Jag är specialiserad på produktdesign och möbler. Jag arbetar med trä som material och föredrar hållbara lösningar i mina projekt. Jag drivs av god och väl genomtänkt design samt hantverk. För att uppnå detta är det viktigt att använda kända material och tekniker på nya och kreativa sätt och skapa något nytt som är långvarigt och spännande. Jag njuter av att kombinera hantverk, naturliga material och gränslös fantasi när jag arbetar med skulpturer
Läs mera

111. Sanna Nummi - Studio Lunkki

Valurinkatu 2C, Karkkila
Jag är formgivare och artesanvävare från Högfors och arbetar med produktdesign samt illustrering i mitt eget företag Studio Lunkki. Där arbetar jag också med grafisk design och tillverkar handvävda textiler. Jag är fascinerad av känslor som design och föremål väcker i oss. Mitt syfte är att försöka finna ”själen” i ny design och existerande föremål. Inspiration får jag från de här speciella stunderna och andra betydelsefulla upplevelser i visuella världen.
Läs mera

112. Sari Nikola - Taidepuisto Villa Vanamo

Karhusuonkuja 20, Siuntio
Jag har deltagit många gånger i konstrundan så det finns massor av bilder och information. Men jag har flyttat och numera jag har två olika ställen var kan jag göra konst. Men stadigt lever jag i Sjundrå och då och då i Norra--Karelen i Ilomantsi. Kanske i framtiden deltar jag från Ilomamtsi, det får man se
Läs mera

113. Ville Heimala

Evitskogintie 24, Lapinkylä
Jag är skulptör (TaK) och biolog FM). Naturen har alltid varit väldigt viktig för mig, och den återspeglas ofta starkt i mina verk. Jag är också intresserad av naturfolks mytologi, särskilt folk med finsk härkomst. Jag tycker att det är fascinerande att koppla mystiska element till naturvetenskap och använda dem för att skapa något nytt. Jag sätter ofta ihop mina keramiska verk av reliefer, som jag formar själv från början. Skulpturens juvelliknande relief-mosaikyta ger en intressant ny dimension: verket kan ses på avstånd, men karaktärens hela väsen avslöjas först vid närmare granskning. Jag jobbar i min egen ateljé i Kyrkslätt.
Läs mera

114. Annukka Mikkola

Kiseleffin puistotie , OITBACKA
Jag är intresserad av sammanställningen av konst, hantverk och industriprodukter, dialogen dem emellan. Sammanställningen av inspirerat nytt och gammalt, trasigt och intakt, också i immateriell bemärkelse. Kanske är det därför jag håller på med olika konstinriktade projekt samtidigt. Konsten är friare, designen har strängare gränser. Helhetsförståelsen för konst och att utmana det egna konstnärliga språket inspirerar mig också.
Läs mera

114. Karoliina Tuovinen - Keramiikkapaja

Kiseleffin puistotie 49, Kirkkonummi
Min keramikverkstad ligger i den vackra miljön på Oitbacka herrgård. Vi delar studioutrymmet med flera konstnärer. I mitt arbete tycker jag om att utforska olika stilar och tekniker. Jag undervisar i keramik på arbetshögskolor och håller kurser i min egen verkstad. Här hittar du personliga krukor och funktionskeramik samt inspirerande keramikkurser.
Läs mera

114. Maria Junes - Oitbacka gårdens konstutrumme

Kiseleffin puistotie 49, Oitbacka
Mitt namn är Maria Junes. Jag är bildkonstnär och Non-Violent-Connection-tränare. Min speciell intresse är att leda korta konstkurser och träna andra att börja bilda kunskap i konst. Jag arbetar som ersättare till konstlärare på Kirkkonummi kunstskola och som konsthandledare på Esbo barns kulturcentrum Aurora. I min egen kons tilltalar mig fred-temat. Alldeles egna konstutställningar på fred-temat har jag hittills haft tre: "Barns frid", Tuomivaara, Vanda 6/2023 "Freddy bringare?", Galleri Betong, Esbo 10/2024 "På fredens gräns", Åström ägendom, Konst stuga, Torneå 4/2024 Mitt motto är: "Konst gör gott!".
Läs mera

115. Tatu Vuorio

Suokallionrinne 27a, Jorvas
Jag är skulptör från Kyrkslätt. Jag representerar naturfenomenen och naturupplevelsen, inte genom att imitera det jag ser, utan genom att försöka förstå och nå processen att skapa naturen, som naturen skapar. Jag observerar och inspireras, jag lagrar i mitt sinne observationer av fenomen som upplevelser. Sinnet börjar lösa det det ser genom konsten, genom att använda utvalda material och genom att tillämpa arbetsredskapens möjligheter. De verk som genomförs genom en intuitiv och expressionistisk process styr arbetet och blir på så sätt en del av naturens abstrakta värld.
Läs mera

116. Meri Kukkavaara – Kirkkonummen Taidemökki

Pappilantie 1 b, Kirkkonummi
Jag har förvärvat min konst utbildning i den mest klassiska renässansstaden Firenze, och nuförtiden mina huvudsakliga arbetssätt är måleri och fotografi. Naturens mytologi förekommer i ämnena i mina målningar, inom fotografi gör jag både svartvit gatufotografering och färgfotografering av naturen. Jag är nyfiken på att prova olika sätt att arbeta, i arbetsprocessen kan det finnas collage eller konstellationer. Så mitt arbete sprider sig från ett material till ett annat, men den gemensamma faktor förblir sambandet med naturen.
Läs mera

117. Age-Elisa Riekkinen

Sokerimestarintie 8, Kantvik
Jag är en professionell konstnär från Kyrkslätt. Min ateljé ligger i Kyrkslätt, i den lilla kustbyn Kantvik, på bottenvåningen i ett fristående hus. Jag utexaminerades från Kankaanpää konstskola 1998 med målning som huvudämne. I min ateljé kan du se en utställning med akvareller, oljemålningar och grafiska skulpturer. Jag säljer också hantverk - smycken, personliga gratulationskort, pappersblommor etc. Den sammanhållande faktorn i år är en blomma.
Läs mera

118. Arja Kärkkäinen - Studio Tuulhattu

Tuulhattu 25, Mustio
Jag är bildkonstnär som bor i Helsingfors och arbetar i Karjalohja. Studion jag grundade 2023, Studio Tuulhattu, ligger på gränsen mellan Karjalohja och Mustio. Jag arbetar multidisciplinärt med olika skulpturmaterial, men ibland med videokonst. Mina verk är utställningsensembler som presenteras i gallerier eller beställda verk av offentlig konst. De senaste åren har betong och gobelänger varit mina huvudmaterial. Mina verk beskriver ofta sociala teman genom svart humor. Jag är en kläddesigner som tog examen från Lahtis Designhögskola, men sedan 2015 arbetat som frilansande konstnär efter att ha bytt yrke. Jag tog examen från Konsthögskolans skulpturavdelning och utbildade mig till specialist i offentlig konst.
Läs mera

119. Deborah Klochko - Hub Feenix

Högbenintie 30, Raasepori
Som författare, museichef/curator och bildkonstnär har jag ägnat hela min karriär åt det fotografiska mediet. Som curator har jag tittat på, organiserat och engagerat mig i mediet från dess uppfinning till samtida verk. Processen för en bra curator är parallell med den kreativa processen för konstskapande. Curation handlar i grund och botten om att ta andras fotografier, oavsett om de är från 1800- eller 1900-talet, och omtolka dem för betraktaren. Samma tillvägagångssätt är centralt i min nuvarande serie. Endast bilderna är en kombination av vintagebilder och mina egna fotografier.
Läs mera

119. Hanna Holma - Hub Feenix

Högbenintie 30, Meltola
Jag är grafisk designer och illustratör. Jag bor delvis i Helsingfors men mestadels i Hub Feenix, där jag också har en studio. Jag gör monotypier, unika färgglada grafiska tryck som varierar i storlek från ca 10x10cm till 160x240cm. När jag inser vilken fantastisk gåva livet är seglar ofta en bild framför mina ögon. De av mina verk som är mer meningsfulla för mig är baserade på sådana ögonblick av tacksamhet.
Läs mera

119. Isa Findeisen - Hub Feenix

Högbenintie 30, Raasepori
Jag är en multidisciplinär konstnär med tyskt och italienskt ursprung. Mitt övergripande arbete omfattar keramik, konsthantverk, smycken, skulpturer, blandteknik, installationer, teckningar och illustrationer, etc. För närvarande utforskar jag gränsen mellan konst och design. Sedan 2021 har jag börjat arbeta mer dominerande med keramik och utforska detta underbara organiska medium av lera. I allmänhet: Nuförtiden kommer min största inspiration för mitt arbete från naturen som omger mig i ögonblicket. Jag finner också inspiration från mitt eget liv och precis som en dagbok försöker jag fånga mina dagliga upplevelser och lägga in dem i mitt arbete.
Läs mera

119. Kansainvälinen taiteilijaresidenssi - Hub Feenix

Högbenintie 30, Meltola
Hub Feenix är ett nytt och inspirerande centrum för konst och välbefinnande som grundades 2020 i det historiska Mjölbolsta Lung Sanatorium. År 2023 inledde Hub Feenix sitt residensprogram för konstnärer, och under det första året välkomnade vi 19 gästande konstnärer från 10 olika länder - USA, Tyskland, Sydkorea, Kanada, England, Irland, Slovenien, Nederländerna, Israel och Australien. Under Konstrundahelgen i september 2024 kommer de gästande konstnärerna att öppna dörrarna till sina ateljéer, visa sina verk och prata om sitt arbete. Du är varmt välkommen att träffa dem!
Läs mera

119. Mari Leskinen - Hub Feenix

Högbenintie 30, Meltola
Hej, jag är Mari Leskinen, 51 år gammal, Master of Fine Arts och målare. Jag tog examen från Bildkonstakademin år 2000. Jag bodde och målade i Helsingfors i 20 år. Nu bor jag för fjärde året i Hub Feenix i Raseborg, där jag också har en ateljé. Jag älskar fortfarande att måla och den dagliga lugna tiden är mycket meningsfull för mig.
Läs mera

119. Naakai Addy - daughter of nai

Högbensvägen 30, Meltola
Jag är en ghanansk-amerikansk författare och multidisciplinär konstnär. Jag har akademisk utbildning i kreativt skrivande och scenkonst och är en självlärd bildkonstnär. I min praktik styr berättelsen valet av konstnärliga medier. Bland mina senaste projekt finns textbaserade digitala och fysiska collage som utforskar teman som läkning, kroppslig autonomi, neurodivergens, feminina arketyper och självbefrielse.
Läs mera

119. Rasmus Lindberg - Hub Feenix

Högbensvägen 30, Raseborg
Jag har alltid haft en passion för konst och älskar att utforska olika uttrycksformer. Målning, tryckkonst, installationskonst och skulptur har varit en del av min resa, men nu fokuserar jag på pastelltekniken som jag verkligen älskar för dess mjuka känsla och subtila nyanser. Jag njuter också av att experimentera med svetsning och upptäcka möjligheterna med metall som konstnärligt medium. Att utforska nya tekniker och uttryck ger mig en kreativ kick och jag ser fram emot fortsättningen av min konstnärliga resa.
Läs mera

119. Sharon Bishop - Hub Feenix

Hogbenintie 30, Raasepori
Jag är en praktiserande bildkonstnär från Bristol i Storbritannien. Mitt mål är att skapa ett pågående arbete som relaterar till vårt landskap och frågorna om miljöskador på grund av ständig fastighetsutveckling och förlusten av livsmiljöer för vilda djur. Mitt bildspråk kretsar kring den naturliga världen i det urbana landskapet och skapar hybrider av djur och arkitektoniska ritningar, tryck och blandade mediaverk. Även om utgångspunkten för mitt arbete alltid är mina teckningar, har jag en tvärvetenskaplig inställning till bildskapande. Jag införlivar element från teckning, tryck, fotografi och målning för att skapa ett collage på den tryckta ytan. Slutresultatet är en pusselliknande berättelse som tar upp frågor om socialt, miljömässigt liv och ifrågasätta hur vi använder vår omgivning.
Läs mera

120. Anna Vasko - Aurinkokehrä Studio

Kroggårdintie 27, Karjaa
Jag är en textildesigner specialiserad i naturliga färgämnen. På nya färgeriet i Karis tillverkar jag Aurinkokehrä garn kollektion av finsk ull. På verkstaden håller jag även kurser, workshops och besök för grupper. Som designer och färgare erbjuder jag mina tjänster även till andra designare och producenter, utvecklar nya arbetsmetoder och tillverkar textilkonstverk. Jag har fungerat som yrkeslärare på textilavdelningen, och håller nu kurser även utomlands.
Läs mera

121. Viktor Khachtchanski - Unspoken Prophecy by Victor X

Teerikuja 3 B 18 , Karjaa
Viktor "X" Khachtchanski tog ett diplom i grafisk design tillsammans med en magisterexamen i ljudteknik. Samtidigt som han arbetade heltid som ingenjör var han även grafisk formgivare på en jazzklubb på 80- och 90-talen. Viktor har bott i Finland sedan 2000. Han har haft flera separatutställningar i Finland (inkl. Kyrkslätt, Åbo, Helsingfors, Karjaa och Kotka). Viktor är medlem i Helsinki International Artists’ Association (HIAA) och Ekenäs Konstförening. Han deltog i över tjugo grupputställningar runt om i Finland, Ryssland och Spanien under de senaste femton åren. Viktors konstnärliga stil skulle kunna beskrivas som musikinfluerad abstraktionism kombinerat med surrealistiskt utseende.
Läs mera

122. Daniel Enckell - Studio Daniel Enckell

Hamnvägen 14, Skuru
Arbetar och bor I Raseborg.
Läs mera

123. Mia Lehtinen

Valssaamontie 30, Åminnefors
Jag målar med oljefärger främst på duk. Med en uttrycksfull touch, med färger i förgrunden.
Läs mera

124. Micce Göran Ingelin - Atelje Näktergal

näktergalsgränd13, Ekenäs
Mina konstverk är huvudsakligen olja/tempera på duk. Inspiration hittar jag i den vardagliga miljön runt om mig. Jag fascineras av naturens enkla motiv samt dess ljussättning och hur detta sedan kan förvandlas när det hamnar på duken. Detta ögonblick filtreras till färg på min duk, som kan upplevas som ett lugn eller total kaos. Jag målar i min atelje, men också ute i stadsmiljö eller natur.
Läs mera

125. Kevin Stewart

Ruusutie 22, Tammisaari
Sedan 1989 har jag utvecklats från ren filmfotografering till mitt nuvarande arbete som är digitalt. Jag beskriver min nuvarande kropp som CO-LOGIC PHOTOGRAPHY. Medan jag målar och ofta använder andra element, är det sista steget ett fotografi. ​
Läs mera

126. Ulla Eronen - Puulla sorvausstudio

Linnunlaulu 1, verstastalo, TAMMISAARI
Ulla Eronen (f. 1962) är en snickare som bor och arbetar i Ekenäs. Genom att svarva trä studerar Eronen egenskaperna hos olika träslag och deras speciella egenskaper. Hon är intresserad av hantverkets traditionella tekniker och historia. Eronen arbetar med olika träsvarvningstekniker. I sitt arbete använder hon främst träd som finns i omgivningarna. Eronen tog examen som snickerihantverkare från Salon Seudun yrkeshögskola 2024. Hon tog också examen från Helsingfors universitet med en magisterexamen vid Agrikultur-forstvetenskapliga fakulteten med inriktning miljöskydd 1997.
Läs mera

127. Alexandra Wiss - Studio Wiss

Fågelsången 1, -1, Ekenäs
Jag tillverkar främst brukskeramik i stengodslera som jag drejar, men också annan typ av keramik med andra tekniker. Jag hittade keramiken som barn och har skapat i lera sedan dess. Under åren jag bodde i Stockholm tog intresset för drejning fart och drömmen om en egen verkstad växte sakta fram. Förra året lämnade jag storstaden och bankjobbet och flyttade med min familj hem till Ekenäs där jag öppnade min egen verkstad i samma utrymmen som jag gick på keramikkurs som liten. Förutom att vara verksam som keramiker på heltid studerar jag till keramikartesan vid Axxell. Min keramik kan beskrivas som avskalad, något lekfull och ljus i enkla geometriska mönster och former. Jag inspireras av små vardagliga ögonblick där en fin kopp som känns bra i handen kan göra kaffet godare.
Läs mera

127. Maria Meller - Knipnäs hyvän olon keskus

Fågelsången 1, Ekenäs
Jag är dekorationsmålare, restaureringsmästare och konstnär. Restaureringsobjekten är för det mesta interiörer i gamla hus. Som dekorationsmålare återskapar och restaurerar jag gamla handmålade tapeter och dekorationsmålningar på väggar och möbler. På beställning tillverkar jag handmålade bårder specialdesignade tillsammans med kunden eller nytolkningar på väggmålerier efter gamla schablonmålningsfragment. Bildkonsten är varierande och jag använder mig mycket av blandteknik men jag arbetar gärna i enkla material som motvikt till dekorationsmålningsarbetena, vilka kräver noggranna färgblandningar och kompositioner. I bildkonsten strävar jag efter att hitta en speciell lyster och ett djup oberoende av motiv. Jag försöker också lämna utrymme för betraktarens fantasi.
Läs mera

128. Catarina Johansson-Katyayani

Järnvägsgatan 4, Ekenäs
Jag heter Catarina Johansson, som artist Katyayani och är född 1977 i Finland. Jag arbetar med bildkonst och musik. Konst i all form har varit en del av mitt liv enda sedan liten. En penna i handen och ett papper på bordet får mig att skapa någonting spontant. Jag gillar att samarbeta med andra konstnärer. Susanne Montag-Wärnå, danskonstnär har flera år gjort dans tolkning till mina tonsättningar och bildkonst. Mina första tavlor ställde jag ut i min hemstad Åbo på 1990-talet. För mig är humor viktigt. Då livet kan kännas jobbigt, är det bra att se en glimt komik i vardagen. Genom min konst hoppas jag på att kunna beröra publiken. Att skapa en upplevelse för alla sinnen.
Läs mera

129. Henry Kämi - Kronomagasinet

Ystadsgatan 0, Ekenäs
Jag är en 36-årig snickare och konstnär bosatt i Ekenäs. Jag gör målningar, installationer och skulpturer.
Läs mera

130. Minna Fabricius - Studio 7

Gustav Wasagatan 7, raseborg
Jag har tecknat och målat så länge jag kan minnas. Jag har gått på kvällskurser och sommarkurser några år. 2020 hyrde jag min första Ateljé och därifrån började mitt heltids målande. Nu är jag fast ! Jag målar i akryl, olja, akvarell, tusch,kol och olika blandtekniker. Experimenterar med textil och vävning. Jag planerar ibland vad jag ska måla för dagen, men när jag kommer till Ateljén så blir det något helt annat! Jag målar mest på känsla. Antingen akvarell med tunna, sirliga nästan genomskinliga fåglar eller mera mustiga dova toner i akryl eller olja. Det blir fundersamma kvinnor eller halvabstrakta landskap.
Läs mera

130. Olena Råstedt - Studio 7

Kustaa Vaasan katu 7, Tammisaari
Jag är en självlärd, mångsidig abstrakt konstnär. Jag målar abstrakt konst med akrylfärger på duk. Jag använder mycket naturliga färger i mina målningar och för att skapa mera effekt använder jag också strukturpasta. Jag har varit engagerad i konst i hela mitt liv, men måleriet kom starkt in i mitt liv 2019. Jag njuter också av att jobba med olika hantverk. Jag dekorerar bl.annat örhängen av trä med akrylfärg.
Läs mera

130. Yvonne Holmström - Studio 7

Gustav Wasagatan 7, Ekenäs
Jag heter Yvonne Holmström. För 5 år sedan hade jag möjligheten att återuppta målandet och blev då introducerad till abstrakt konst. Föll pladask för denna konstform. Den är villkorslöst spännande och bara ens egen fantasi är begränsningen. Inspiration hämtar jag från omgivningen runt omkring mig, allt från gamla träfasader, krackelerad betong, rostiga metallytor till naturens speglingar. Som underlag använder jag canvas, återanvänd canvas, mdf skivor. Jag vill att målningen skall vara spännande med små överraskningar som ger en liten 3D effekt. Därför mixar jag material som cement, strukturpasta, paff, papper, träbitar m.m. Målar även akvareller, för tillfället djurmotiv. En del av mina akvarell- och abstrakta målningar finns som posters i formaten A4 och A3.
Läs mera

131. Susanna Kankare - Skogshyddan AIR

Skogbyntie 103, Skogby
Läs mera

132. Hilkka Alatalo

Skogbyn sahatie 12 Lustigkulla, Skogby
För mig är målning den bästa tiden - när jag kommer in i flow state - peak. Jag målar främst med oljefärger, för mig ger oljefärg mig tid att dröja, fundera, experimentera. Jag hittar ämnen i naturen, miljön, människor och andra levande varelser. Olika färgexperiment är också riktigt intressanta, det är så jag hanterar olika känslotillstånd. Mina målningar är ofta pastellfärger, ibland behöver jag starkare färger, bränd ockra, röd, jordfärger... Jag provar även olika tilläggsmaterial, pigment, lerpulver etc. Jag blandar dem med oljefärg, jag får strukturer till mina verk . Att ge namn åt verken är ganska svårt, jag skulle inte vilja vägleda betraktaren, alla kunde se mina målningar efter sina egna känslor och tolkningar. På sommaren jobbar jag och håller i en hemutställning i Skogby.
Läs mera

133. Oili Ylitalo

Satamakatu 2 (ovi 10), Hanko
Oili Ylitalo är en självlärd, mångsidig konstnär. Jag gillar att fånga stämningen i ögonblicket men lämnar också utrymme för fantasi. Mitt handavtryck är ganska fritt och rått. Jag föredrar akryl och blandteknik i mitt arbete. Jag är medlem i Hangö konstnärer sedan 2020 och vi har gemensamma utställningar ett par gånger om året.
Läs mera

134. Larson Österberg - Ateljé Larson Österberg

Hamngatan 2 , Hangö
Larson Österberg är bosatt i Hangö sedan 2022. Han har målat i mer än tjugofem år, och jobbar aktivt både med egna verk och utställningar samt som lärare i måleri. Larsons ateljé på Drottningberg Studios är öppen för allmänheten - välkommen in och titta på både lugna havslandskap och harmoniska abstrakta verk!
Läs mera

135. Pirjo Heino

Myllyvuorenpolku 20, Hauho
Mina verk ställdes ut på första kången i kunstmuseet Hämeenlinna/Tavastehus när jag var bara 17 år. Jag är hedermedlem i konstnärsföreningen Hämeenlinnan taiteilijaseura och i medlem European Artists Associatione och i Suomen Kuraattorit ry. Min verk har varit i flera utstellningar och gallerier runt i Europa och i USA, India, Israel, Brazil, Korea, Turkki och Egypt. Förutom bildkonst och utstellningar tillverkar jag smycken ock skriver dikter. Dessutom älskar jag trägårdsskötsel.
Läs mera

136. Liisa Turunen

Toivontie 15, Hämeenlinna
Jag är keramiker från Tavastehus,gör konstkeramika och unik brukskeramik, deltar i utstälingar och anordnar undervisning.
Läs mera

137. Assi Bäcklund - Kolisevan navetta ateljee

Vanha- Härkätie 1159, Hattula
Hej! Jag heter Assi Bäcklund och är en konstnär vid 33 års ålder, skulptör, målare och keramiker från Tavastland. Konst har följt mig från liten då jag gillade att rita och måla. Konstnären i mig vaknade på allvar då jag som 20-åring började studera konst och keramik i Tammela hantverk och konstindustri läroverk. Efter det fortsatte jag i Kankaanpää konstskola. För tillfället innehar jag ett eget sommar galleri och arbetsrum på min väns gård. Du är varmt välkommen att hälsa på mig och bekanta dig med mina konstverk.
Läs mera

138. Studio Jari Männistö

Kiusamäentie 1, Renko
Jag är en skulptör från Tavastehus och medlem i Skulptörförbundet. Jag arbetar med olika material, jag har inga materialbegränsningar. Mina huvudmaterial är trä, sten och olika metaller som brons och rostfritt stål. Jag har gjort flera offentliga skulpturer i Finland och utomlands. Mitt arbete har ofta en känsla av humor, även när det handlar om allvarliga ämnen.
Läs mera

139. Northernmoolandia

Empunkuja 9, Jokioinen
Viitamäki Jaana artistnamn NorthernMOO (f.1970) Designer, magister i konst. Verk och föreställningar med ko-tema, dj-acting, realistisk och naivistisk stil. Tekniker inkluderar encaustic, akvarellmålning och blandade medier. I konstkonceptet ingår också konsthallen Northernmooladia i Jokiois, där en grupputställning kommer att visas under Konstrundan. Konstkonceptet Northernmoo.com startade 2014 på den svenska landsbygden. Sedan dess har jag aktivt gjort konst om kor. MOO-världen är som en parallell verklighet där mirakel sker och allt är möjligt.
Läs mera

140. Lea Sjöblom - Ateljee Sjöblom

Liedonojantie 11, Vaskio
Mitt namn är Lea Sjöblom. Jag funderade allvarligt på en karriär som konstnär i unga år, deltog i en utställning i Imatra 1978 med batikarbeten och sökte en gång till konststudier, men fick avslag. Vägen till medicinstudier öppnade sig vid första försöket, så konsten förblev en aktiv hobby. Under årens lopp har jag studerat en mängd olika konstämnen vid Helsingfors arbetarinstitut och Helsingfors konstnärsförening samt sommarkurser vid Folkets öppna universitet. Jag flyttade till Salo 2003 och har sedan dess målat med oljefärger på egen hand samt studerat skulptur och keramik vid Salo medborgarinstitut och fått privatundervisning i måleri för läsåret 2022-23. Jag har flera gånger deltagit i gemensamma utställningar på Läkardagarna och UNIFEM. Jag har haft två separatutställningar i Salo.
Läs mera

140. Oiva Mononen - Ateljee Sjöblom

Liedonojantie 11, Vaskio
Jag är en traditionell snickare, hantverkare, träarbetare och restauratör. Vid sidan av mitt arbete har jag gjort, och gör fortfarande, skulptur och oljemålningar. I trä gör jag beställningsarbeten, traditionella leksaker, sniderier och skulpturer m.m.
Läs mera

142. Riitta Kaunisto - Norrgårdin taidetalli

Purunpääntie 263, Dragsfjärd
2019 förvärvade vi en dåligt skick 1800-talsgård på ön Kimitoön som sommarbostad. Sommaren 2024 renoverades slutligen stallbyggnaden och i den byggdes ett loft som fungerar som min sommarateljé. Gårds gamla lövträd och byggnader som har tjänat generationer har inspirerat mina senaste verk. Jag är förälskad i trämaterialet, stockar och brädor, slagna av solen och vinden, och strukturen på ytorna. Jag arbetar med blandteknik, kallvaxoljeteknik och akryl. 2019 började jag en ny karriär, för att studera bildkonst. De öppna grund- och ämnesstudierna i bildkonst vid Lapplands universitet vid Kanneljärvi Högskola och de grundläggande målarstudierna vid Vapaa Taidekoulu och kurser på konstskolor har gett mig goda förberedelser för tekniker och att skapa min egen konst.
Läs mera

143. Funky Homo sapiens

Leskenkuja 15, Perniö
Funky Homo sapiens, som skapats av designern Saia Ikävalko, är ett 21-årigt mikroföretag som specialiserar sig på färgglada och humoristiska unika accessoarer, huvudsakligen tillverkade av återvunna material. Funky Homo sapiens motto är ”Less is Bore”, vilket också återspeglas i Saians visuella konst, som också leker med färger, bilder och uttryck. Alla produkter är veganska. Tavlorna är huvudsakligen målade på formskuren finsk björkplywood.
Läs mera

144. Anne Kuntsi

Ylönkyläntie 22 , Perniö
För mig är utgångspunkten för mitt arbete tystnad och närvaro, samt upplevelsen av min egen iakttagelse och färgernas effektivitet. Att göra är inte ett planerat arbete för mig, att sträva efter ett förutbestämt mål, utan att ge upp att veta och veta och öppna upp. Att göra är också att se, lysa och föra dialog med verket, maträtterna och berättelserna, som börjar ta dig intuitivt, antingen abstrakt eller representativt. Jag är också en passionerad fotograf. Jag har hållit mer än 20 separatutställningar och många gemensamma utställningar. Jag har varit verksam i konstadministrativa befattningar åren 15-21..Mina verk finns i många privata fastigheter såväl som i företags offentliga utrymmen och på bokomslag. Jag har undervisat i konstkurser sedan 2009.
Läs mera

145. Jaana Kähönen - DJK Design Jaana Kähönen Gallery

Ruukinrannantie, Mathildedal
Jag arbetar på heltid med digital design av tavlor och textilmönster. Min design baserar sig på mina egna, digitalt redigerade fotografier. Naturen och gamla städer spelar en viktig roll i mina verk, men det går nästan alltid också att hitta något drömlikt eller överraskande i dem. De unika tavlorna trycks på sammet med en speciell tryckmetod, vilket gör dem levande och en aning tredimensionella. Den lilla 40-tals Cessnan i mina verk är min signatur - ett litet flygplan som ja själv flugit. Jag arbetar i Mathildedal och Åbo. Mina konstverk har ställts ut på ett flertal gallerier och museer och jag har också haft äran att bli vald till Åbo Företagarnas Årets Hantverkare 2023. Jag är medlem (f.d. ordförande) i Salo Konstnärsförening.
Läs mera

146. Jaana Saario - KotiGalleria

Meisalantie 117, Vartsala
Jag är bildkonstnär och bildlärare, curator och frilansforskare, doktor i konst. Jag bor och arbetar i Salo. Jag är intresserad av tidsmässiga, geografiska och kulturella skikter. Jag lagrar bilder, färger, karaktärer och texter i mina verk. Jag målar och ritar i mixed media med olja, akryl, kol, penna. Ibland använder jag gammalt och samlat material som grund för målningarna. Innehållet i mina verk består av iakttagelser, undran... saker som inte släpper taget. Jag tänker på mina målningar som ett kontinuum av tänkande, där erfarenheter och iakttagelser är inpräntade. För mig är konst att arrangera bilder och tankar på ett sätt som ord inte kan nå.
Läs mera

147. Satu-Maaria Mäkipuro

Moisionkatu 17, Salo
Jag är bildkonstnär från Salo, jag målar, ritar och gör blandmediebilder av främst djur.
Läs mera

148. Sofia Maleike-Ruohola - Kärrin rusthollin galleria

Liipolantie 17, Pertteli
Jag gör främst beställda porträtt. Beroende på beställing avänder jag olika pennor, grafikens metoder eller oljefärger. Jag är från Karis och pratar flytande svenska.
Läs mera

149. Seppo Lagom -Vanhapappila

Suomusjärventie 266A, Kiikala, Salo
Under åren har mina målningar samlat influenser från naturen som jag gillar och accepterar. Jag ritar dessa erfarenheter och observationer i skissböcker. Dessa bilder är viktiga för då ser jag mina inre visioner som bilder och de bekräftar min tolkning. Jang gillar att röra på mig i naturen, det var därför vi flyttade till naturens hjärta för flera år sedan. Här kan du se förändringar av ljus och färger och atjärnhimlen. Jag började använda skissböcker 1996 i Grassina, Italien och behovet är dagligt, de berättar mycket om mitt inter sinnestillstånd.
Läs mera

150. Anna Korpiaho - Keramiikkastudio Korpiaho Design

Koivulantie 45, PERTTELI (Salo)
Jag är en keramiker och fotograf från Salo. I min keramiska konst spelar kvinnliga figurer i olika former en stor roll. Inom området för keramikprodukter som jag tillverkar i små serier har jag börjat fokusera alltmer på djur- och naturmotiv. Lera är ett fascinerande material där endast ens egen fantasi sätter gränser. Olika typer av lera, formnings-, dekorations- och bränningstekniker fungerar som oändliga inspirationskällor. Utöver min egen produktion leder jag keramikkurser och erbjuder privatundervisning. Jag har utexaminerats som keramikartesan från Forssan ammatti-instituutti år 2017 och studerade fotolinjen vid Muurlan Opisto 2007-2009. Jag är medlem i Åbolands Keramikgilles, eller mer informellt kallat "Keramikgillet", en förening för yrkeskeramiker som arbetar i och runt Åbo.
Läs mera

151. Anne Turkulainen

Kyrönsuontie 244, Pitkäjärvi
Jag är en hantverks- och konstpedagog och bildkonstnär från Somero. Jag arbetar på gården till en gammal bondgård. I min målningsprocess utforskar jag historiska minnen som är kopplade till naturen. Verken kombinerar landskapen i mitt nuvarande och tidigare hem: öarna i Saimen och åkrarna och fälten i Somero. Både vattendragen och åkrarnas jord har en historia att berätta. Dessa landskap är kopplade till starka känslomässiga band över generationer - för vissa kan landskapen i verken vara ett vemodigt minne av barndomslandskap, för andra är de en del av ett nuvarande liv eller en utopi.
Läs mera

152. Iida Ojanperä - BirdWayn Taidetupa

Suurilantie 301, Tarvasjoki
Mitt konstnärliga arbete kan sammanfattas som en bläckdroppe som faller på fuktigt papper, vars strängar subtilt expanderar i många riktningar; dessa strängar kan ta formen av tuschteckningar, målningar, poesi, fotografi eller till och med en figur av en fisk som står på sina egna två fötter. Oavsett teknik förenas mina verk av samma anda. Mina verk förflyttar betraktaren till den (mänskliga) naturens fenomenala världar och ännu djupare, bortom dem. Jag bor och arbetar på en plats omgiven av skogar och fältöar, som min make och jag kallar Firewood Kingdom - hem till mångfalden av konst och natur! Naturen och den tystnad den erbjuder är viktiga för mig när jag skapar konst. Redan mina barndomsår på min hemö Kaskis lärde mig att uppskatta tystnadens betydelse för skapandet.
Läs mera

153. Teija Lehto

Ruokolinnantie 244, Preitilä
Jag har arbetat som konstnär för 26 år. Jag gör konstgrafik, mestadels reduktiosträsnitt med många färger. Som tema i mina konstverk är oftast vardagliga saker. Man kan se smutsiga disker, grönsakernas skal, brödpåsar och tomma burkar i mina träsnittena. Dessutom gör jag också små etsningar. Jag har deltagit aktivt i utställningar. Dessutom lär jag ut grafik till vuxna.
Läs mera

154. Sinikka Salmi

Kömylänkatu 2 B 6, Kaarina
Jag ser världen i färger och former och jag vill visa dem för andra också. Jag målar med oljefärger abstracta och representativa verk med rena, mättade färg. Musiken leder i den kreativa processen . Jag är väldigt nyfiken och letar alltid efter något nytt.
Läs mera

155. Arita Mäkelä - Taidepukimo CarniWear

Kärsämäentie 35 B1, Turku
Jag är Arita, designern, konstnären och skaparen av CarniWear. Jag har jobbat som grafisk formgivare länge och sytt nästan hela tiden. För ett par år sedan började jag fundera på vad jag skulle bli när jag blir stor. Folk runt omkring mig säger att jag fortfarande inte har vuxit upp, men jag har äntligen insett var min passion ligger. Det är bärbar konst! När jag gör bärbar konst kan jag kombinera min grafiska design och sömnadsförmåga, och skapa konst som jag tycker att den ska skapas. Jag vill att den ska vara gjord av olika tyger och andra intressanta material, att den ska vara lite nyckfull, väldigt unik och full av vackra färger, med en skvätt 3D som en extra krydda! More is more! Återvinning är också viktigt för mig och nästan 90% av allt material jag använder är återvunnet.
Läs mera

156. Saija Hairo

Salokivenkuja 1 e 18, Turku
Jag målar huvudsakligen naturbaserade händelser med ett delvis abstrakt tillvägagångssätt. Mina collage föreställer människor i växtvärlden som dyrkar, undrar, drar nytta av eller på annat sätt har en meningsfull relation till växterna. Jag förverkligar också mina visioner genom grafiska metoder, t.ex. collage, lino och teckning.
Läs mera

157. Arja Valkonen-Goldblatt - Galleria Leipomo

Juhannuskatu 10 B, (Leipomo), Turku
Jag är en 73-årig bildkonstnär som fortfarande arbetar aktivt och har gått i pension som konstnär. Under min långa nästan 50-åriga karriär som konstnär har jag gjort konst med de mest skilda metoder. Jag jobbar just nu med målning och keramik. Mina målningar är främst storskaliga olje-/akrylmålningar, som har blivit halvabstrakta landskap med åren. De upprepar ofta element som man kunde hitta i dem redan från början av min karriär; vatten, berg, blommor. träd... Jag målar även lite pastell/akvarellverk. Jag flyttade till Åbo från Östra Finland för tre år sedan och hittade en härlig keramikverkstad här och det råkade bara vara så att jag tog med mig leran. Mina keramiska verk kombinerar både dekoration och nytta, ofta i form av ett djur.
Läs mera

158. Anu Nurminoro - Turun Tuulenpesä

Rauhankatu 10, Turku
Jag är Anu Nurminoro, keramiker och jag arbetar i andelslag Turun Tuulenpesä. Vi har arbetsgrupp -under construction. Vi har gjort konstprojekter med keramik och med lerbyggande. Vi båda gör också egna projekter.
Läs mera

158. Mari Erävaara - Turun Tuulenpesä

20100, Turku
http://www.turuntuulenpesa.fi/ https://www.facebook.com/Tuul Vi är Anu Nurminoro , keramik och Mari Erävaara, bildkonstnär och vi arbetar i andelslag Turun Tuulenpesä. Vi har arbetsgrup -under construction. Vi har gjort konstprojekter med keramik och med lerbyggande. Vi båda gör också egna projekter. Olemme  keraamikko Anu Nurminoro ja kuvataiteilija Mari Erävaara ja työskentelemme Osuuskunta Turun Tuulenpesällä. Muodostamme yhdessä työryhmän nimeltään under construction.  Työryhmänä olemme toteuttaneet useita taideprojekteja keramiikasta ja savirakennuksen keinoin. Teemme molemmat myös omia projekteja. We are ceramist Anu Nurminoro and visual artist Mari Erävaara. We work at Co-operative Turun Tuulenpesä . We
Läs mera

159. Kristina Isaksson - Taiteen talo

Nunnegatan 4, Åbo
Jag är bildkonstnär, och framför allt målare med en passion för målning, färger och visualitet. Varje ny målning är för mig både ett äventyr och en utmaning.
Läs mera

159. Minna Maija Lappalainen - Taiteen talo

Nunnankatu 4, Turku
Jag tog examen som målare, men jag blev aldrig målare. Som passionerad tecknare har jag utvecklat en teknik som passar mig, där jag kombinerar livfulla linjer med subtila genomskinliga färger. Jag använder ett silkesfint skisspapper på en griffeltavla som bas för mina kol-torrpastell-arbeten, på vilka tunna lager av färg kan appliceras, även med en sämskskinnsstrykning. Jag gör också tredimensionella verk, samhälls- och miljökonst samt scenuppsättningar. Jag syr, virkar och quiltar självbärande klädtrasor, pärlplattor som svävar i luften och skyddsnät vävda av silkestråd.
Läs mera

159. Riikka Kupsala – Taiteen talo

Nunnankatu 4, Turku
Jag är en bildkonstnär som jobbar och lever i Åbo. Jag har en ateljé av Ateljéstiftelsen för Konstnärsgillet i Finland i Konstens hus i Åbo. Jag arbetar konceptuellt i tid-rumkonst område. Mitt artistiska uttryck grunda sig i rörlig bild och metoder av skulptur och textil design. Jag utreda med artistiska medel på konsumtion och den ekologiska och sociala uthålligheten från personlig synvinkel. Jag behandlade detta tema i en kontext om mode i min solo utställning Kankaan paino som ställdes ut i Helsingfors och Tammerfors 2023. Jag kommer att fortsätta arbete med samma tema, fördjupa det ytterligare och utvidga det till mat, som betyda att jag ska producera nya konstverk och planera nya utställningar.
Läs mera

159. Sara Manninen - Turun Taidegraafikoiden grafiikanpaja

Nunnankatu 4, Turku
Jag heter Sara Manninen, jag är en konstgrafiker baserad i Åbo. I 2019 utexaminerade jag från Åbo Konstacademi och i 2022 från Konst universitetet i Helsingfors. Jag jobbar i Åbo Konstgrafikers gemensam verkstad i Konstens hus. Jag har varit en medlem i Ådo Konstgrafikers från 2019 och till fället jobbar jag som verkstadsmästare.
Läs mera

159. Tiina Vainio - Taiteen talo

Nunnankatu 4, Turku
Jag är utbildad bildkonstnär och grafiker och har utökat min expertis att inkludera såväl scenografi som miljökonst. I mina verk användar jag överraskande material, läckra och mångfacetterade kombinationer och tillvägagångssätt. Materialen berättar sin egen historia. I mitt arbete njutar jag också av handarbetet. Tematiken i mina verk utgår ofta från naturen eller människans närmiljö. Flera av mina verk hör till betydande samlingar (Museet för nutidskonst KIASMA, Staten, Kone Säätiö, Åbo och Tammerfors stad, Åbo konstmuseum). Därtill har jag också skapat ett flertal offentliga verk. Jag är aktiv på föreningsnivå. Jag innehar mångsidg erfarenhet av samarbete med olika aktörer och verkar gärna i experimentella projekt som sammanför olika ämnes- och kunskapsområden.
Läs mera

160. Marjo Yli-Antola

Itäinen rantakatu 64 B, Turku
Jag målar med oljefärger, akryl och pastell. Mina målningar, som är inspirerade av naturliga element, färger, ljus och skuggor, har beskrivits som drömlika tolkningar av känslor, varande och ögonblick i livet. Jag utexaminerades som bildkonstnär från Åbo konstakademi 2001 och har sedan dess deltagit i grupputställningar och haft separatutställningar runt om i Finland. Förutom mitt eget arbete som bildkonstnär undervisar jag och instruerar bildkonst och målning i olika kurser, inklusive sommarmålningskurser på Ruissalo, Ruissalon maalauskurssit.
Läs mera

161. Raimo Mattson

Malmgatan 12a A5, ÅBO
Jag är hemma från Eckerö på Åland men bor och arbetar sedan 80-talet som bildkonstnär och lärare i Åbo. Mitt ursprung som fiskarson och att jag vuxit upp på landsbygden har med säkerhet färgat mitt konstnärliga uttryck, inte endast gällande teman, utan kanske snarare när det handlar om stämningar och att spegla min syn på livet i stort. I mina målningar strävar jag till att förmedla något som jag själv kallar "en längtan utan saknad". Ett slags realistisk, allmänmänskligt och pragmatiskt sätt ta sig an existentiella utmaningar. Jag vill att mina målningar i första hand ska förmedla ett poetiskt lugn, en inre balans, harmoni.
Läs mera

162. Life on a Leaf

Beckholmsvägen 4, Åbo
Jarkko Räsänen är en finländsk mediekonstnär känd för sin glitch-artade foto- och videokonst, som han oftast skapar genom programmering. Räsänen arbetar nuförtiden även med ljudkonst. Har arbeten ingår i konstsamlingarna vid bl.a. Kiasma, Statens konstverkskommission, Tavastehus konstmuseum, HUSLAB och Francisco Carolinum.
Läs mera

163. Jill Christiansen - Stentorp fårfarm

Skråbbovägen 222, Kirjala
Det Finska lantrasfåret är inspirationskällan för min verksamhet 37år. I samarbete med lokala stickerskor skapar jag ylletröjor, ponchos, mössor shalar av de egna fåens ull. Mönstren visar min kärlek till vår skärgård, mytologiska berättelser från Kalevala och Vikingatida.Lammskinnen blir västar, mössor, remsor av restbitarna vävs till sittunderlag,ryor.Min brand strävar till att skapa långvariga produkter åt modärna konsumenter och lyfta fram traditionella värden., hållbart och etiskt.. Har under åren hållit föredraget ” Finnsheep as a source of creativity ” i Finland och utomlands. År 2018 blev jag utnämnd till Hedersmedlem för Finska Fåravelsförbundet r.f. År 2019 erhöll min Vikingtröja I Pris i kategorin Handstickat av 100 % ull under New York Sheep and Wool Festival.
Läs mera

164. Arja Maarit Puhakka

Skråbbontie 166, Kirjala
Jag är bildkonstnär och skulptör och bor i Pargas. Examen i konst tog jag från Kankaanpää konstskolan år 1998 och har sedan dess arbetat som professionell konstnär. Jag har kompletterat min utbildning bl.a. i Tallinn och Prags konstakademier. År 2014 fick jag FM i konsthistoria vid Åbo universitet. Jag gör traditionella skulpturer främst i brons och miljökonstverk, men under den senaste tiden har olika måleritekniker och speciellt teckning ingått i min repertoar. Jag har arrangerat flera utställningar i privat regi och varit med i utställningarna med andra konstnärer både i Finland och utomlands. Mina verk finns i flera samlingar i städer Kankaanpää, Loimaa, Pargas, Pälkäne och Tammerfors. Offentliga verk finns även i Estland, Danmark, Peru och Tyskland.
Läs mera

165. Cornelius Colliander

Skolmästargatan 4 E, PARGAS
Jag arbetar som Keramiker främst med drejad brukskeramik i stengods. Mina krukor bränner jag i vedeldade ugnar. Jag är också keramiklärare i Pargas Medborgarinstitut och drar ett tvärvetenskapligt projekt tillsammans med Åbo Akademis Institution för Oorganisk kemi kring keramik och vedeldning. Jag forskar som bäst i användandet av lokala material som ingredienser för högbrända keramik-glasyrer. Är aktiv medlem i bl.a. Åbolands Keramikers Gille vars syfte är att främja kännedomen kring keramik och vedledning samt att stöda sina medlemmars professionella verksamhet och kunnande.
Läs mera

166. Johanna Fredenberg - Studio Njut

Hyvilempvägen 113, Pargas
Att arbeta med händerna är det bästa jag vet och att kunna göra vackra saker i olika material gör mig lycklig. Mest jobbar jag med lera - både bruksföremål och skulptur - och så stickar jag i ylle. När det gäller bruksföremålen så gör jag användbara och praktiska saker som också är estetiskt tilltalande, gärna sånt som inte hittas i vilken butik som helst. När jag skulpterar så blir det mest kvinnor - kvinnor som söker balans och mening i tillvaron, precis som jag.
Läs mera

167. Jeanette Söderblom - Designstudio Mint

Mustfinnvägen 636, Pargas
Jeanette heter jag som är företagaren bakom Designstudio Mint. Jag är en utbildad formgivare från Yrkeshögskolan Sydväst, och i mitt arbete planerar och tillverkar jag olika produkter i trä med hjälp av laserteknik. Pussel, nyckelringar och bokmärken är några av mina mest populära produkter. För mig är ekologisk hållbarhet väldigt viktigt och det är också roten i min företagsidé - jag tillverkar produkter endast på efterfrågan. Tack vare detta går inget material till spillo och naturens resurser utnyttjas inte i onödan. Förutom produkterna som kan beställas i min webshop, tillverkar jag också bland annat skyltar och tavlor av trä på beställning. Ett av mina mål under 2024 är att göra skärgårdens snyggaste skyltar!
Läs mera

168. AARK - Archipelago Art Residency in Korpo

Saaristotie 5891, Korppoo
Bildkonstnär Renja Leino, AARK är residensens grundare och verksamhetsledare. I konstrundan deltar konstnärer som är vid tillfället närvarande i residensen. Jag är bildkonstnär, arbetar med flera media, måleri, installation, video, fotografi. Verk i samlingarna bl. a Finlands Fotografiska museum, Åbo, Oulu och Helsingfors stads samlingar, Emma. Statens konstsamling.
Läs mera

169. Rannveig Steinthórsdóttir - Villa Rannveig

Punttistentie 62, Taivassalo
Jag är en isländsk konstnär och jobbar ganska mycket med återvunnet material. Jag har en stor intresse för lilla objekter, till exempel dockhusvärlden och saker som andra har kastat bort.
Läs mera

170. Merja Ala-Olla - Ateljee galleria Artmerkut

Ihoden Kylätie 70, IHODE
Jag är bildkonstnär, grafisk formgivare och konstlärare. Jag målar i olja och akryl, gör djuptryck och relieftryck och stengodskeramik. Mina favoritmotiv är solnedgångar och soluppgångar, månen, blommor, träd och djur. I naturen är det lätt för människor att stanna upp och uppleva evigheten och att stilla sig för en stund mitt i vardagens stress och jäkt. Jag får idéer till mitt arbete från resor, utflykter till skogen och havet. Min ateljé och utställningslokal ligger i Ihode i en över 100 år gammal stenlada.
Läs mera

171. Ege T Hantverk

Munkviksvägen 17, Brändö, Torsholma
Naturen och skärgården inspirerar till det enkla och fina. Min passion är att få jobba med händerna och lyckas med processen från idé till produkt. Det är fascinerande att se produkten växa fram i väven, på tryckbordet eller vid garvning av fiskskinn. Hållbara och slitstarka produkter i naturmaterial gläder kunden och mig. Min grej är att tillverka produkter som kan användas varje dag.
Läs mera

172. Saijas Läderhantverk

Eckerövägen 730, Eckerö
Jag är utbildad bilsadelmakare och har jobbat med yrket sedan 2011 då jag tog mitt gesällbrev. Har även jobbat på Tärnsjö Sadelmakeri med deras framställning av väskor och med väskprototyper. Idag bor jag på Åland där jag driver min verksamhet och jag jobbar väldigt brett, både med fordonsinredningar, möbler, inredning, väskor, traditionellt läderhantverk samt håller kurser inom läderhantverk.
Läs mera

173. Studio Marie Laaksonen

Lugnetvägen 10, Pålsböle
Jag började min karriär som grafisk formgivare i München, tyskland. Efter att ha arbetat på olika byråer och förlag i München, beslöt jag mig för att flytta tillbaka till Åland och började experimentera med olika konstmedier, främst med de klassiska metoderna så som kol, grafitpennor eller akvarell. För närvarande är mina favoritmedier akrylfärg, färgpennor och akvarell. Men även de digitala teknikerna har jag ett stort intresse av. Jag lägger stor vikt vid forskandet och noggrann förberedelse innan jag drar det första penselstrecket på duken. Min främsta genre är den hyperrealistiska formen.
Läs mera

174. Katja Syrjä - Ålands pappersbruk

Åttbölevägen 466, Pålsböle
Bildkonstnären Katja Syrjä. Johansson bor och arbetar på Åland. Hon tog examen vid Åbo Ritskolan 1997 och vid Bildkonstakademin 2003. Hennes främsta arbetsredskap är stenlitografi, naturliga färgpigment och handgjort papper, men hon använder sig även måleri, sömnad, foto och video. Hon använder sig av färgämnen som hon själv tillverkar av mineraler, växter, svampar och annat naturmaterial. Samarbetet med forskarna på de biologiska fältstationerna på Åland betyder mycket för henne och hennes unika sätt att skapa konst. Hon arbetar på ett forskningsrelaterat, långsiktigt sätt och engagerar sig i natur- skyddet och bevarandet av naturens biodiversitet.
Läs mera

175. Kulla Konst Studio

Sundsvägen 490, Sund
Jag är en lettisk konstnär som har bott på Åland i 8 år. Jag kommer från en familj av konstnärer och konst är mitt liv. Jag ser det som mitt uppdrag att öka det vackra och harmoniska i världen. I mina verk använder jag en originell målningsteknik, med texturer och ett harmoniskt färgspektrum. Jag målar landskap, stilleben och figurativa kompositioner av andligt innehåll. Jag har bott vid havet större delen av mitt liv och havet spelar en stor roll i min konst.
Läs mera

176. Mia Englund - Studio

Slottsvägen 134, Kastelholm
Jag drejar, kavlar och bygger i lera. Jag jobbar småskaligt och ofta med fokus på funktion och enkelhet. För mej känns det viktigt att jobba så miljövänligt som möjligt och det som är fantastiskt med leran är att det är en ren naturprodukt och jag gör oftast mina egna glasyrer för att veta vad de innehåller.
Läs mera

177. Bo Torgé - Art Torgé

Jomalagårdsväg 41, Jomala
Bo Torgé, konstnär som arbetar med olika tekniker och motiv. Figurativt och abstrakt. Varierar med starka och mildare färger.
Läs mera

178. Finos ateljé

Önningebyvägen 457, Mariehamn (postort Mariehamn men ligger i Jomala)
Jag arbetar främst i akvarell och akryl. I viss mån även med att formge blyglas. Natur och resor är mina viktigaste inspirationskällor. Jag avbildar inte utan försöker skapa spännande bilder med utgångspunkt i verkligheten.
Läs mera

179. Fredrik Eriksson

Klövergränd 2, Mariehamn
Jag är konstnär och konsthantverkare och arbetar för närvarande främst med att skulptera och karva svärdliknande föremål i färskt trä. För mig är formspråket hos närstridsvapen mycket fascinerande - inte minst den ofattbara bredden och variationen i utseende sett över samtliga kulturer och historiska epoker - och jag är intresserad av att utforska hur mycket man kan ändra på formen hos ett visst föremål innan det övergår till att tolkas som något annat.
Läs mera

179. Monique Lundberg - Kulturfabriken

Fabriksgatan 4, Mariehamn
Min konst tangerar teman med allt i livet som intresserar, engagerar och berör mig. Mitt konsthantverk utgår från denna bildvärld i konsten vilka uttrycksformer det än skapas i. Jag trycker på tyg och syr produkter och skapar också skulpturer i keramik och textila material bl.a. Grafiken är det uttryckssätt jag alltid har i min skapandeprocess och jag arbetar gärna i svartvitt och älskar samtidigt färggrafik, så jag tillåter mig experimentera samt blanda olika tryckmetoder. Inom konstgrafiken håller jag för tillfället på med att skapa verk med drömska motiv av mänskor och inre och yttre landskap. Förutom de svartvita grafiska verken har jag mycket färg och guld just nu i min skapandeprocess där jag målar utgående från speciella, underbara stunder, känslor och stämningar.
Läs mera

180. Alejandras Konstcafé

Österleden 110, Sjökvarteret , Mariehamn
Inom konsten ser jag en evig resa av lärande och utforskande av olika tekniker. Det är denna passion för mångfald och ständig utveckling som definierar mig som konstnär. Jag är en mångsidig konstnär som plockar och väljer bland olika discipliner för att bäst kunna gestalta ett koncept, en idé eller en känsla till betraktaren.
Läs mera

180. Eva-Lottas Ateljé

Sjökvarteret, Mariehamn
Jag har tecknat och målat sedan jag var två år gammal. Att skapa i olika former och material har alltid gett mig stor glädje. Uppväxt i en familj där konsten alltid var närvarande blev jag inspirerad av naturen, illustrationer i böcker och drömmar. Det som har funnits med som en röd tråd under alla år är berättandet. Att skapa bilder som berättar och att ge karaktärer liv är för mig som yrkesillustratör min största passion.
Läs mera

180. Jonas Wilén

Sjökvarteret, Mariehamn
Sedan början av 90-talet har jag varit verksam som bildkonstnär på heltid och har genom åren deltagit i ett stort antal utställningar. Jag arbetar i många olika tekniker och rör mig från mitt fria oljemåleri till olika illustrationsuppdrag av skiftande karaktär. I min ateljé visar jag oljemåleri, akvareller, teckningar och skulpturer.
Läs mera

181. Elisa Matikainen - Kulturfabriken

Fabriksgatan 4, Mariehamn
Jag har bott på Kökar, Ålands yttersta skärgård, sedan 2017. Naturen är för mig en aldrig sinande skattkammare, källa till liv, underverk och symboler. I mina verk de olika elementen av naturen och omgivningen sparas till någon slags sinneslandskap, där tankar, känslor, upplevelser - allt det som händer i mitt universum - vandrar tillsammans och försöker hitta ordning, förståelse och harmoni.
Läs mera

181. Hanna Wiik-Rosenqvist - HW TEXTIL

Fabriksgatan 4, Mariehamn
Jag är textilhantverkare och -formgivare och handtuftar och väver under företagsnamnet HW TEXTIL. Hållbarhet och miljövänliga material är viktigt, särskilt inom vävningen. Jag använder antingen återbrukat garn eller naturmaterial som är närproducerade på ett hållbart sätt. Originalitet är viktigt i de vävda produkterna som oftast är halsdukar, sjalar och olika band men även tyger till kläder. Jag handtuftar mattor, större väggtextilier, pallar och bänkar. Ofta på beställning och gärna i varierande mönster och färger. Handtuftade textilier har en tjock lugg av ull, vilket gör dem till utmärkta ljudabsorbenter perfekt för utsmyckning i offentliga utrymmen. Jag har bland annat gjort handtuftade väggtextiler till Övernäs skola och biblioteket i Strandnäs skola.
Läs mera

181. Peter Lindberg - Kulturfabriken

Fabriksgatan 4, Mariehamn
Jag har arbetat med trä i 26 år. Har specialiserat mig på handgjorda smycken. Allt arbete från träbit till färdig produkt, görs av mig. För hand. Med minsta möjliga belastning på miljön. Använder mig främst av åländska träslag så som al, björk, en, lönn och fruktträd. Genom att blanda flera träslag skapas kontraster och färgskiftningar. ”Allra roligaste är det när någon hämtar en egen träbit som jag skapar ett smycke från”
Läs mera

181. Ralph Branders - Kulturfabriken

Fabriksgatan 4, Mariehamn
Jag är bildkonstnär som arbetar med främst olja och akryl på duk, både föreställande och abstrakt. Stilen är ofta expressionistisk och jag målar även porträtt.
Läs mera

181. Ritva Saloranta - KulturFabriken

Fabriksgatan 4, Mariehamn
Jag arbetar med olika glas tekniken som kopparfolie, fusing, mosaik, glasmålning och sanblästring i min verkstad på KulturFabriken, Mariehamn. Jag håller även glas kurser och deltar aktivt i utställningar både på Åland och i fastlandet.
Läs mera

181. Ulla Lindberg - Kulturfabriken

Fabriksgatan 4, Mariehamn
Jag är mycket nyfiken och ivrig på att utveckla mina grafiska tekniker. Njuter av stunderna i Konstverkstaden och är inte rädd för att testa och åter testa. Jobbar med många olika tekniker. Min inspiration hittar jag var jag än är, det gäller bara att hålla ögonen öppna. Kom och hälsa på mig! I år har jag många nyheter att visa er. Ni kan bl.a. beställa min konstkalender för 2025. Visar 5 tekniker i grafik, akryl och mixed media. Vi ses!
Läs mera

182. Anna Nilsson Textilkonst

Norragatan 39, lgh 1-2, Mariehamn
Jag är textilkonstnär/konsthantverkare och arbetar med textila bilder, där fritt broderi får stort utrymme på olika textila underlag. Jag är en nyansnörd som älskar att kombinera olika nyanser i tyger, ull, trådar och pärlor. Arbetar ofta på nåltovade underlag på linnetyg. Mina teman är oftast halvabstrakta hav/vatten, natur och blommor, men även helabstrakta framförallt utställningsverk förekommer. Har verkstad på SALT konsthantverk där man oftast hittar mig och mina produkter, är en av sex delägare, och vi alla är konsthantverkare som driver huset tillsammans.
Läs mera

183. Studio Kaj Lindström

Västra Esplanadgatan 7, MARIEHAMN
Jag målar huvudsakligen i olja på duk. I mitt måleri söker jag en djupare förståelse i hur vi uppfattar den sedda verkligheten av världen som omger oss.
Läs mera

184. Ateljé Feathers of Utsuwa

Ålandsvägen 73 A, Mariehamn
Jag ser varmt fram emot att få besök av dig i min ateljé! Jag tror på att vara modig även om det är skrämmande. Att våga lyssna på vindarna som vänder och våga byta bana i vårt liv när det är dags. Efter mer än 20 år i träningsbranchen (bl.a. som grundare och ansvarig av en stor träningsanläggning) och som yogalärare så beslöt för ett år sedan att ta steget och börja uppfylla en dröm. Drömmen om att få skapa vackert. Keramiken, leran är mitt verktyg eller frågan är om jag kanske är dens verktyg...!? I mitt skapande rör jag mig i gränslandet mellan brukskeramik och ren konst. Jag tillverkar i liten skala. Inget alster är ett annat exakt likt utan mitt mål är att skapa unika föremål som vart och ett innehåller sin egen känsla. En känsla som gör dig glad när du håller det i dina händer.
Läs mera

185. Majs keramik

Skillnadsgatan 33, Mariehamn
Jag är keramiker gör bruksföremål, raku , skulptur samt konstföremål. Mina material är , lera, betong, och metall.
Läs mera

186. The Little BBQ´s Junk Art

Krokviksgränd 2, Mariehamn
Skulptör Jag gör skulpturer av till mestadels metallskrot. Jag gör mest djur och insekter, men även lite bruksföremål.
Läs mera

187. STUDIO T Barck Tiina

Segelmakargatan 9 B4, Mariehamn
Jag är en målande visuell konstnär. Måleriet är ofta att undersöka färger, former, ytor - harmoniska helheter. Arbetar också med grafik i olika tekniker . Naturen är min främsta inspiratör: växter, blommor, berg, havet ,stenar, träd, vilda djur, fåglar osv. Det vackra finns i allt.
Läs mera

188. Minna Rundberg Design

Möstigen 15, Gottby, Jomala
Minna Rundberg, designer och konstnär. Ateljé & Designshop i Kungsö, Åland. I min kollektion ”By Minna” hittar du design av brickor, brickbord, glas, textil och Jacquardvävda mattor. På årets Konstrunda 2024 visas utställning av unika exemplar handkolorerade bildcollage på textilväv.
Läs mera

189. Klas Gustafsson

Söderhällsvägen 125, Lemböte, Lemland
Jag har hela livet tyckt om att arbeta med mina händer, skapa i olika material. Tidigt ritade jag i blyerts och tusch. Jag började måla i olja på 80-talet, sen har jag haft ett långt uppehåll i målandet, och startade igen 2016 när jag gick i pension. Är nu tillbaks bakom staffliet och målar mestadels i akryl och olja. Jag testar olika material, metoder och infallsvinklar. Jag vill att mina verk skall var litet annorlunda. Skapar även skulpturer av trälister. Mina målningar kan vara abstrakta, där åskådaren fritt kan tolka innebörden, eller de rent konkreta eller naturalistiska.
Läs mera

190. Håkan Lindberg

Lastklubbsvägen 23 , Mariehamn
Jag har under cirka 30 års tid byggt fartygsmodeller av olika slag. Ekor, allmogebåtar, galeaser, jakter, segelbåtar, segelfartyg, ångfartyg, motorfartyg och färjor. Dessutom modeller av fyrar, fyrplatser och olika halvmodeller. Jag är representerad på Ålands Sjöfartsmuseum, Bomarsunds besökcentrum, Museet på Rödhamn, Sjöfartsmuseet i Tallinn, privata samlingar i Berlin, New York, Boston, Stockholm, Helsingfors och förstås på Åland.
Läs mera

191. Christoffer Relander - Studio Relander

Dalkarbyvägen 6, Mariehamn
Christoffer Relander är en finlandssvensk fotokonstnär bosatt på Åland med studio i Mariehamn. Han fokuserar på surrealistisk fotokonst där människor, barndom och natur är centrala teman. Relanders fotokonst har visats i flera privatutställningar runtom i världen.
Läs mera

192. Tarmo Thorström

Kauppakatu 24, Rauma
Jag är en bildkonstnär från Rauma, vars arbete kombinerar Rauma hantverkstradition av knyppling med samtida konst. Oftast arbetar jag med tråd, snöre eller rep, men jag arbetar också med ljus, färg, trä och många andra material. Jag är hantverksmästare och klasslärare med hantverk som specialitet. Jag försörjer mig dock som universitetslärare.
Läs mera

193. Maija Esko

Lapintie 625 A, Eurajoki
Jag är textilkonstnär och lärare i bildkonst. Min ateljé ligger i skogen vid stranden av den lilla sjön Lutanjärvi i Euraåminne. Jag arbetar i relation till min omgivning; natur, människor och andra djur. Mina verk är målade dukar, flätade berättelser, virkade möten, ögonblick som bilder, skuggor som ljus och glömska som stilleben. "Det är som att höra rösten från den frusna sjön vintertid, känna vinden i hörnen på det gamla huset, lyssna på elden i kaminen och vara medveten om ljudet av mörkret i skogen.
Läs mera

194. Tarja Kyllijoki - Galleria Kaxysi

Maasillantie 29, Kautta
Jag är grafiker, jag gör också målningar och keramik. Jag undervisar också i konst och hantverk i skolor. På sommaren är mitt galleri Kaxysi öppet.
Läs mera

195. Anneli Hilli

Pyhän Henrikintie 681 A, Köyliö
Jag är Anneli Hilli, bildkonstnär, grafiker, målare. Jag jobbar vintrar i Esbo och somrar i Köyliö som numera tillhör Säkylä. I Köyliö är mitt arbetsrum en före detta skola som heter "Tyytty", byggd 1926 vid Tuohiniemi folkskola. Jag arbetar med många olika tekniker, t.ex. i målningar använder jag akryl, olja, tempera, bivax, färgpigment. Grafiken använder t.ex. monotypi, etsning, boktryck, träsnittsteknik. Mina verk har alltid ett narrativ, även om verket är abstrakt. Färger skapar känslor och berättelser. Det viktigaste i min produktion är den färgglada färgpaletten i kombination med formens rytmiska narrativ. Mitt bildspråk är halvabstrakt. Det mest typiska för mig är att komma till kanten av något nytt, i färger, former, iakttagelser.
Läs mera

196. Anu Ojala-Marano - Ompelu- ja hattustudio

Pitkäjärventie 7, Leineperi
Jag är teater kostym sömmerska studerat i Italien och modist i Finland. Jag älskar speciellt att göra fascinator och huvudbonad av olika materialer.
Läs mera

197. Auli Ketola - Punainen Tupa

Itäpitkäkatu 6, Pori
Jag är utbildad kläddesigner och trädgårdsodlare. Jag hade en 22v. Atelje Auli-Kristiina, ett hantverksföretag. Jag slutade med verksamheten 2019 och började "lossa" mig själv i leran. Nu studerar jag på Pori Art School för tredje året och jag har börjat måla och rita utöver keramik. Just nu har jag en så kallad "utforskande period", där jag experimenterar med olika sätt och tekniker för visuellt uttryck.
Läs mera

198. Tiina Ranta - Savisiipi

Karjasillantie 63, Pori
Jag har en 25-årig karriär inom keramik. Även undervisningsuppgifter har varit med från början. Många djurfigurer har formats av mina händer, ett av mina favoritdjur har länge varit en kanin. Lyssnande öron, massor av lyssnande på människors berättelser. Numera använder jag också lera med olika material. Små berättelser om lera, det har funnits med mig sedan början och humorn kommer fram i mitt arbete.
Läs mera

199. Kari Kuisma - Portait Studio

Antinkatu 33 A, sisäpiha, PORI
Jag är en glas konstnär. Jag arbetar bara med glas skulptur och glas panels.
Läs mera

199. Raija Kuisma - Portait Studio

Antinkatu 33 A, sisäpiha, Pori
Jag arbetar med många materialer, men mest med digitaliska fotograf.
Läs mera

199. Tea Söderlund - Portait Studio

Antinkatu 33 A, Pori
Tea Söderlund har arbetat aktivt som både konstnär och allsidig kulturarbetare. Hennes mångsidiga konstnärliga insatser, inklusive målningar, mediekonst och installationer, har handlat om ämnen som identitet, roller och normer. Hennes verk tar vanligtvis form under långa tidsperioder och bildar konceptuella ensembler som är sammansatta av återvunnet material. Tea Söderlund är en grundande medlem i {TES} mediekonstgrupp, som har arbetat sedan 2018. Gruppens verk har ställts ut i många utställningar och evenemang, till exempel på Rauma Art Museum och Mänttä Art Festival. Gruppens interaktiva verk och digitala projektioner syftar till att hitta och skapa nya anslutningar och relationer mellan de digitala och fysiska verkligheterna.
Läs mera

200. John Rogers - Noormarkun Savipaja

Vanha vaasantie3c, Noormarkku
Arbetar med keramik sedan 1973. Studerade vid Derby College of Art. Professionellt arbete från 1976-1984. Flyttade till Finland 1989 och fortsatte att arbeta med lera i en semiprofessionell miljö.
Läs mera

201. Sirpa Ojala - Galleria Kerimanni

kerimannintie 44, Pomarkku
Jag är bildkonstnär Sirpa Ojala. Jag bor och arbetar i Pomarkku vårt hem som heter Galleria Kerimanni sedan 2005.
Läs mera

202. Pinja Sietiö - Studio PSPS

Kuusikonkatu 2, Kankaanpää
Nyutexaminerad skulptör från Satakunta University of Applied Sciences våren 2023. För mig är konst ett sätt att hantera och uttrycka mina tankar och ta ställning till aktuella problem. Natur-tema verk är något jag alltid har gjort eftersom jag får det mesta av min inspiration från naturen och dess harmoni. Jag är särskilt intresserad av interaktioner mellan människa och natur, och ofta använder jag symbolik i mina verk. Särskilt naturliga material som trä, gips och lera inspirerar mig. Ofta gör jag mitt arbete med blandad teknik istället för ett material.
Läs mera

203. Tommi Ketonen - Galleria Tommi Ketonen

Pruukinraitti 15, Urjala
Jag är Tommi Ketonen, glaskonstnär från Helsingfors. Jag är specialiserad på unika massiva glasskulpturer gjorda med graaltekniken. Jag planerar och gör skulpturernas alla arbetsfaser själv. De färgglada skulpturerna, som ofta innehåller kvinnliga ansikten, är organiska till formen och känns igen på sin distinkta stil. I massiva föremål och organiska former är glasets optik, glasets och ljusets levande unika, vilket ger bilderna inuti föremålen liv beroende på ljussättning och betraktningsvinkel. En urmakares yrkesskicklighet och en guldsmeds skicklighet visas som en viss kompromisslöshet och precision i att göra glaskonst. En tatuerares bakgrund ger ett öppet sinne för användningen av färger och hanteringen av smält glasmassa, såväl som motivens visualitet.
Läs mera

204. Johanna Melkas-Herzog

Sammaljoentie 694, Sastamala
Efter att ha arbetat i Schweiz inom konsthistoria och bildkonst fortsätter jag nu mitt kreativa arbete i min hemregion i Sastamala inom området grafik och papperstillverkning. Min arbetsplats är också öppen för dem som lär sig dessa tekniker. Jag tillverkar papper av återvunnet material, kombinerar dem med cellulosa eller växter, och arken som skapats med en enkel teknik fortsätter ofta att leva som bas för min grafik eller teckningar eller i collage. Inom grafik använder jag djuptrycksmetoder och kombinerar olika tekniker. Etsning eller gravering av en metall- eller plastplatta ger bara en liten uppfattning om hur beviset som överförs till papperet ser ut när det skrivs ut. Ofta återfinns motiven för mina unika tryck i vardagliga detaljer och naturen.
Läs mera

205. Taina Nurmi

Tupurlantie 7 b, Sastamala
Jag tog examen som hantverkare 2010 och sedan dess har jag undervisat i olika hantverkskurser, t.ex. keramik och keramikkurser. I Mouhijärvi, Tupurlantie, har jag en keramikverkstad med kapacitet för mer än 20 elever. I samma lokaler finns också en stor keramikbutik. Jag tillverkar både dekorativ keramik och brukskeramik. En ny ILO-keramikverkstad är under uppbyggnad. I verkstaden anordnar jag kurser för Sastamalan opisto, mina egna t.ex. Dreijaus- och jigkurser samt kurser på begäran.
Läs mera

206. Jonna Viljanen

Raatikonkatu 2, Nokia
Jag insåg att att vara Peter Pan inte är ett riktigt yrke, så jag bestämde mig för att bli bildkonstnär istället. Jag gör konst, grafisk design och illustration men jag gör främst oljemålningar. Jag har haft förmånen att ha 35 utställningar, sedan 2018, och mer eller mindre hälften av dem varit kurerade samutställningar.
Läs mera

207. Laura Koppanen Keramiikkastudio

Tanhuankatu 2, Nokia
Laura Koppanen är en formgivare från Tammerfors, som främst arbetar med keramik och keramisk konst. Hon har designat och tillverkat handgjorda serviser för flera restauranger i Tammerfors. Koppanen skapar även unika keramikskulpturer och kärl. I keramiken fascineras hon av kontraster: å ena sidan materialets mjukhet och jordnära karaktär, och å andra sidan utmaningarna och den absoluta precisionen som ständigt möter en inom keramikens arbete. Koppanen håller även keramikkurser i sin studio på Nanso House.
Läs mera

207. Sanna Saarreharju - Nansotalo

Tanhuankatu 2, Nokia
Jag är en bildkonstnär från Tusby som sedan 2012 bor och arbetar i Birkaland. Jag arbetar främst med skulptur, men fokuserar för närvarande på keramik. Teman i mina verk kretsar kring kryptiska varelser och naturens små skönheter och hemskheter.
Läs mera

207. Sanni Saari - Nansotalo

Tanhuankatu 2, Nokia
Jag är en bildkonstnär (f. 1990 Rauma) som arbetar med fotografi, video, ljus, installation, text och ljud. Jag har en magisterexamen i konst (Aalto-universitetet, 2022) och en examen i bildkonst (TAMK, 2017). Mina senaste projekt har utforskat dammets materialitet genom fotografi och skrivande, platsspecificitet i medieinstallationer och reflektion av digitala videobilder.
Läs mera

208. Ohto Sabel

Lasikaari 10, Pirkkala
Min konst hämtar inspiration från klassiska och samtida konstteman. I mina verk kombinerar och bygger jag ett narrativ från historiska handlingar och klassiska berättelser, lindar in dem i nutidens många lager. För mig är konst en resa till kontemplativ uttrycksfullhet genom figurella och abstrakta målningar. I min konst strävar det figurativa språket av målargester efter att skapa bestående kopplingar och insiktsfulla semiotiska betydelser som framkallar reflektioner och upplevelser hos konstens betraktare.
Läs mera

209. Luciana Mariano

Kreetankuja 8 C 16, Pirkkala
Jag föddes i São Paulo, Brasilien och växte upp i en familj av naiver för tredje generationen. Jag ritade och målade intensivt från en mycket tidig barndom, men jag tänkte aldrig på det som en professionell möjlighet, faktiskt ingen i min familj uppmuntrade mig i den riktningen. Fram tills jag var 38 år gammal drog jag mig för naivismen som målarkonst och förstörde genast allt jag producerade. Efter en mycket framgångsrik första utställning 2008 bestämde jag mig för att ge mig ut i karriären som en målare och sedan dess har mitt arbete ställts ut i många länder och vid viktiga evenemang. Jag blev finsk medborgare 2023 och börjar nu min karriär igen i Finland, och jag ser fram emot möjligheten att lämna min konst som ett arv till detta land som jag älskar och kan kalla hem.
Läs mera

210. Pia Feinik

Pirkankatu 1, tampere
Jag är en mångsidig och intensiv bildkonstnär. Jag bor och arbetar i det vackra Pyyniki-distriktet i Tammerfors. I mitt arbete är jag en mångfacetterad, skiktad och enkel men nyanserad mästare på komposition.
Läs mera

211. Toni-Petri Ruotsalainen

Hallituskatu 27, Tampere
Jag är målare och grafiker från Tammerfors. Jag studerade först i Italien vid United World College of the Adriatic, och sedan vid Lewis & Clark College i USA. Min primära teknik är oljemålning, där jag nyligen har fokuserat på pointillistiska djur- och naturmotiv. De pointillistiska verken är handmålade utan stenciler, med endast en 5 mm golvpensel. Det kan finnas tiotusentals enskilda prickar i en målning.
Läs mera

212. Anni Huttu - Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamo

Opettajantie 4 B 4, SÄYNÄTSALO
Jag är grafiker och arbetar på Ratamo grafik verkstad främst med torrnål och träsnitt. Mina verk är poetiska utbrott genom vilka jag frigör mig och vandrar in i ett rymligt utrymme. Mina bilder är berättande och föreställande. De innehåller ofta människor eller djur i sina egna komiska och tragiska världar. Jag är också involverad i flera samarbetsprojekt, till exempel Project Babel. Jag studerar bildkonst och konsthistoria vid Lapplands och Jyväskylä universitet.
Läs mera

213. Anitta Asunta-Plane

Lietniemen tie 315, Muurame
Min rakukeramiska stil har påverkats av mina 22 år i den finska kulturen och senare av mina 35 år i Frankrike. År 2018 återvände jag till Finland, men Frankrike kommer alltid att vara mitt andra hem: min konst och mitt liv är en färgstark blandning av skandinaviska och latinska stilar. Hårdheten i stenleran, det svartvita i blåsbränningen, det färgglada, geometriska, mönstrade, reliefen, lövverket eller den glansiga glansen. Detaljer, broderier, tygliknande effekter, ibland slät terra-sigillata, kryddad med den järnsulfatröda leran från sjön Muuratjärvi. Nordens klara enkelhet i kombination med latinets pompösitet. Detta är vad mina konstverk i blåkeramik är gjorda av. Alltid ett unikt verk, för väggar, piedestaler, funktionell konst, blickfång och inredning.
Läs mera

214. Panu Koskimies - Savitaivas

Tikkutehtaantie 2, Jyväskylä
Panu Koskimies : skulptör och keramiker som arbetar under sitt eget namn Pa-Ko Art och partner i ett nytt företag Savitaivas Oy. Företaget anordnar kurser i keramik, låter enskilda konstentusiaster hyra arbetsutrymme och säljer sina egna produkter, kärl, lampor ... och vad framtiden har att erbjuda. Mikko Varvemaa: elektriker och keramiker med ett särskilt intresse för svarvning och ugnsbränning. Delägare i Savitaivas Ltd, ett företag som anordnar kurser i keramik, låter enskilda konstentusiaster hyra arbetsutrymme och säljer sina egna produkter, kärl, lampor ... och vad framtiden har att erbjuda.
Läs mera

215. Juulia Kääriä

Hovilantie 4, Jyväskylä
Som en multidisciplinär visuell konstnär och kompositör, med en utbildningsbakgrund inom animationskonst, kombinerar jag ofta traditionella bildkonsttekniker med immersiv, interaktiv teknologi. Jag hämtar inspiration från naturen, ljuset, känslor, färger, rörelse och samspel — inspirerad av moderskap och mina karelska rötter. En mild, lyftande kraft utgör grunden för min konst. Jag skapar mina egna bläck och färger från naturliga material. I min ateljé finner jag fred och frihet att utveckla mina färdigheter, fördjupa min relation till konsten och experimentera med nya idéer, samtidigt som jag har möjlighet att vara en del av ett kreativt kollektiv. Gemenskap är viktigt för mig, och mitt mål är att använda min expertis för ändamål som tjänar människor utöver den individuella nivån.
Läs mera

216. Sari Mansala

Lehtokatu 10, Jyväskylä
Hej, Jag är en målare från Mellersta Finland. Jag gillar att vara utomhus, som så många människor som bor i dessa regioner. Så landskap och detaljer från dem hamnar ständigt i mina verk, och särskilt de känslor de väcker. Jag kallar min stil abstrakt landskap eftersom den innehåller både representativa och icke-representativa komponenter. Jag är också väldigt förtjust i att tillföra en synlig tredimensionalitet till mina målningar, detta är ett inslag som syns bäst på plats. Ateljén ligger hemma hos mig, på den gamla verandan i ett trähus som fyller 80 år i år.
Läs mera

217. Kirsi Neuvonen - Pajagalleria

Puutarhakatu 10 B, Jyväskylä
Jag är tryckare från Jyväskylä och har haft en ateljé/Pajagalleria öppen för allmänheten sedan 2007. I år fyller Pajagallerian 17 år och det firar jag i samband med Konstrundan. Verkstadsgalleriet är öppet på fredagar 12.00-17.00. Jag tog examen från Lahtis konstskola 1984 och har arbetat som bildkonstnär på heltid sedan dess. Tekniken jag använde var främst metallgrafik, men sedan 2016 har jag gjort unika monotyper. Jag håller utställningar över hela Finland och i år finns de i Helsingfors, Sastamala, S:t Michel och Åbo. Jag är särskilt känd som en utvecklare av färgad metallgrafik och kostym-tema. Kostymer tillhör min barndom eftersom min mamma var sömmerska. Jag gjorde min första kostym 1987 och jag fick ett statligt pris för dem.
Läs mera

218. Anu Rinkinen

Kilpisenkatu 9, Jyväskylä
Ja heter Anu Rinkinen och jag är tekstilkonstnär. Jag ritar och målar färgrik blommor och djur för linne och bomul. Jag calla min arbete vardagskonst.
Läs mera

219. Päivi Hintsanen

Keskustie 21 LH 2 (katutaso), Jyväskylä
Jag är en visuell konstnär. Jag gör konst, för jag behöver att göra. Idéer för bilder och berättelser bara kommer til mig, och jag skapar dessa i flera former: som bilder, text, and installationer. Ur teknisk synvinkel är det viktigaste att vara på en kontinuerlig upptäcktsresa: jag arbetar ständigt med experimentella tekniker. Innehållsmässigt är det tematiska förhållningssättet till min konst viktigt. Att studera teman och skrivprocessen går hand i hand med att göra visuella konstverk.
Läs mera

220. Milla Kyllönen – Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamo

Veturitallinkatu 6, Jyväskylä
Jag bekantade mig med konstgrafiken för första gången för över 20 år sedan genom en kurs i konstgrafik som ingick i mina studier i produktdesign. Det kändes direkt som min egen teknik, dess hantverk och kvalitet fascinerade mig! Jag fortsatte att studera grafisk konst på en folkhögskola var jag än bodde i Finland. Nu har jag arbetat självständigt på Ratamo i några år. Jag ägnar mig främst åt etsning, akvatint och fotogravyr. Jag tycker också om fotografering och när jag kom in i fotogravyrens värld började jag också inkludera fotografier i mina verk. I mina verk fångar jag små vardagliga ögonblick, de är som sammandrag av helheten. Jag inspireras av årstider, skuggor och ljus, samt linjer, oavsett om de är i arkitektur, natur eller till och med kraftledningar. Jag gör även cyanotypi.
Läs mera

220. Naoji Ishiyama - Grafiikka ja valokuvakeskus Ratamo

Veturitallinkatu 6, Jyväskylä
Jag är en japansk grafiker. Jag tog en MFA 1991 från Aichi Prefectural University of Fine Art i Japan och började min karriär som professionell grafiker. Jag har bott och arbetat i Jyväskylä sedan 2003. Min arbetsplats är i min egen ateljé och även i Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamos grafikateljé. Under de senaste åren har jag utvecklat torrnålsmetoden för att utöka uttrycksmöjligheterna i mina verk.
Läs mera

220. Tuula Haverinen - Grafiikka-ja valokuvakeskus Ratamo

Veturitallinkatu 6, Jyväskylä
Jag jobbar på en grafikverkstad och på ett kreativt fotocenter. Jag är särskilt intresserad av exponeringstekniker, t ex polymergravering, cyanotyp, pinhole, solgrafik, silvergelatin. Jag gör själv det digitala negativet som behövs i de flesta tekniker. Så att lära mig bildbehandling och digitaltryck har också blivit nödvändigt. Jag provar även mer traditionell grafik metoder då och då t.ex. från ett akvarellträsnitt.
Läs mera

221. Asta Huutonen

Kivääritehtaankatu 6, Jyväskylä
Jag är en finsk-amerikansk konstnär och har sedan 2020 arbetat i Jyväskylä. Just nu arbetar jag med Tourula Artists Association. Jag doktorerade år 2014 i konst, där jag skrev och publicerade avhandlingen “Art and the Unconscious. A Semiotic Case Study of the Painting Process.” Jag litar på min intuition och använder den för att ta bort alla mentala hinder och helt fokusera på konstproccessen. Min konstprocess kan liknas vid en improviserande jazzmusiker. Meditation är också en del av mitt måleri. Tomhet och tystnad ger utrymme till kreativitet och fantasi. Även naturen är viktig för mig. Jag vill smälta samman med den och internalisera dess väsen. Jag har deltagit i konstutställningar både i Finland och utomlands. Mina verk finns i flera privata samlingar.
Läs mera

222. Kristine Nordling

Kivääritehtaankatu 6 A II krs, Jyväskylä
Mina verk är individuella brons- och gipsskulpturer och skulpturserier som föreställer människor i olika storlekar. En del av verken är kvar som lätta gipsavgjutningar, en del är patinerade och pigmenterade. Gips är inspirerat av spåret av skissighet, som jag utvecklar vidare i mitt arbete. Mina skulpturserier är transformativa och söker alltid sin form inspirerad av tänkande och arbete. Mitt arbete är inspirerat av forskning där en person står i centrum för min tolkning. Personen jag fotograferar är sammanflätad med samtiden och det konsthistoriska bildspråket och deras skärningspunkter. Influenserna från konstbilder blandas och kommer fram som jungfrur och ungdomar, och även som en kvinnofigur baserad på kvinnliga motiv.
Läs mera

222. Maarit Siltamäki

Kivääritehtaankatu 6 A, Jyväskylä
Jag vandrar i skogarnas trädgårdar. På ljusspår känner jag att jag hör hemma på leden. Tillhör naturen, vinden, dofterna. Naturen luktar svunna tider på huden. Tid spelar ingen roll, stunder gör. Allt vibrerar i vinden. Mötte ögonblick, platser, landskap, djur, människor lämnar spår på oss. Målningar skapas av spår. Berättelser föds. Jag griper små ögonblick i mina målningar. Jag graverar in minnen och känslor på tyger med akrylfärger. I mina målningar är färg en känsla, ett sinnestillstånd. Jag arbetar i Jyväskylä på Gevärsfabriken som en del av bildkonstnärsgemenskapen i Tourula. Naturen och känslorna är mina största inspirationskällor. Bilden på mig i min studio är tagen av Maija Keskinen. Maarit Siltamäki
Läs mera

222. Nina Huisman

Kivääritehtaankatu 6 A, Jyväskylä
Hallå! Jag är Nina Huisman, bildkonstnär, illustratör, grafisk formgivare och fotograf från Jyväskylä. Jag arbetar på ett mångsidigt sätt med olika jobb och uppdrag, med många olika verktyg och stilar. Jag är en observatör. I mitt arbete öppnar sig små saker för att hantera större fenomen, världar plattas till ytor och glider in i varandra. Ofta handlar mina verk om känslan av att vara utanför, tillhörighet, annanhet, rätten att vara. Ytor, reflektioner och lager skapar känslan av att det du ser inte nödvändigtvis är det du tittar på. Olika nivåer frågar olika saker.
Läs mera

223. Studio Susanna Maria Kivistö

Järvilinnantie 213, LAUKAA
För mig är konst en andlig process i vilken jag beskriver min själs historia och dess transformationer. Hur jag känner att det finns många tider, platser och nivåer inom mig. Det personliga är samtidigt det universella. Människans medvetenhet och dess utveckling intresserar mig. Hur olika händelser skapar våra tankemodeller och vårt synsätt och hur vi skapar oss ett skyddande skal som täcker vår verkliga väsen tills vi inser att man kan befria sig från skalet. Vi vågar se och visa vårt verkliga ljus och styrka. Materialen i mina målningar är tempera, akryl, oljefärg och akvarell.
Läs mera

224. Anne Saarinen - Laukaan taideateljeet

Kantolantie 442, Laukaa
Jag är en målare från Jyväskylä. Min ateljé ligger i Laukaa konststudior i Kuhankoski. I mitt uttryck är jag en maximalistisk kolorist. Mina målningar är fulla av färg och energi. Jag inspireras särskilt av trädgårdens ljus, kontraster och struktur, samt nyttoväxternas former och färger. Trädgårdsskötsel är viktigt för mig, och det är därför nyttoväxter, som är undervärderade i måleri, ofta är framträdande i mina verk. Jag ser skönhet i nyttoväxternas blygsamhet och strävar efter att få fram det uttrycksfullt. Mitt sätt att måla är fysiskt och intuitivt. Jag målar mina verk med akrylfärger, vilket bäst stödjer min starka linjeanvändning. Jag är konstpedagog FM till utbildning. Jag arbetar som bildkonstlärare och kreativ designer på ett marknadskontor.
Läs mera

224. Mikko Auerniitty - Laukaan Taideateljeet

Kantolantie 442, Laukaa
Mitt arbete handlar om att göra det osynliga synligt och kommentera samhällets strukturer. Under det senaste året har jag experimenterat med att triangulera ett fotografi och bryta dess yta. Fotografi är ett sätt att leva för mig. Jag hade min debututställning på Galleri Hippolyte 1997 medan jag studerade på TAIK. Sedan dess har jag deltagit i ett stort antal grupputställningar både hemma och utomlands och haft flera separatutställningar. Jag har skrivit många fotografiska publikationer, av vilka de viktigaste är Footbaal Landscabes 2011 Stiftelsen Finlands Idrottsmuseum och Villa Lante Al Gianicolo Institutum Romanum Finlandiae 2018.
Läs mera

224. Mirva Perälä - Downsour Art

Kantolantie 442, Laukaa
Jag är hantverkare från Laukaa och en av mina arbetsplatser finns hemma, den andra i konstnärsgemenskapen i Laukaa konstateljé (Laukaan taideateljeet). Jag genomför olika arbeten med blandade tekniker, både på beställning och utifrån eget behov av genomförande. Hemma fokuserar jag på att arbeta med trä och metall och i ateljén genomför jag fler projekt som rör sömnad och målning. Min passion är speciellt den cirkulära ekonomin, att skapa det gamla till nytt och ge tidsförlängning till olika förbrukningsvaror i olika former. Jag samarbetar även med teatrar gällande iscensättning, rekvisita, kostymer och maskering. Jag älskar att modda och personalisera tillbehör och konsumentvaror för att göra dem mer lämpade för användaren, problemlösning och visualisering är mina styrkor.
Läs mera

225. Kristiina Lempiäinen-Trzaska - Laukaan taideateljeet

Tyttökodinkuja 3-4, Laukaa
Jag är bildkonstnär. Just nu fokuserar jag på att måla och rita. Genom åren har arbetet framhävts på olika sätt: teckningar, målningar, träsnitt, rumsliga verk, performance, mosaik och iscensättningar. Jag har haft flera separatutställningar och deltagit i ett flertal grupp- och samutställningar i Finland och utomlands. Dessutom har jag arbetat som scenograf för föreställningar av körer och teater- och dansgrupper. Jag arbetar inom konstområdet i förtroendeuppdrag samt jury- och läraruppdrag inom mitt område. Jag är medlem i MUU ry, Jyväskylä Konstnärsförening, Kotka Konstnärsförening och Kuvasto.
Läs mera

225. Minja Revonkorpi - Laukaan Taideateljeet

Tyttökodinkuja 3, Laukaa
Konsten har funnits med mig sedan jag var barn. Jag växte till en artist när jag växte upp. Varje gång jag börjar på ett nytt jobb startar jag också en ny värld. Det är en så fascinerande idé att den bär igenom en mängd olika livssituationer och skapar mening för att göra saker. Djur, växter och barn förekommer ofta i mina verk. Färgsäsongerna varierar, men som regel är min färgpalett fräsch och rik. Grunden i mitt konstnärliga arbete är att observera den vardagliga miljön. I mina verk blir små upplevelser och bilder av ett flyktigt ögonblick en del av något större och får därmed djupare betydelser när de möter betraktaren. Det är viktigt för mig att arbeta inom konstområdet fritt, mångsidigt och leta efter något nytt.
Läs mera

225. Päivi Meriläinen - Laukaan taideateljeet

Tyttökodinkuja 3, Laukaa
Jag är en bildkonstnär från mellersta Finland och jag har arbetat som konstnär i fyrtio år. Min huvudsakliga teknik är oljemålning på duk. Jag gör också tuschteckningar och jag har en performancefigur - Paavi Päivi 1. Jag är medlem i den finska målarföreningen.
Läs mera

226. Katja Rauhamäki - Laukaan taideateljeet

Tyttökodinkuja 3, Laukaa
Jag gör produkter och konst av gammalt fönsterglas, som smycken, fat och lampor.
Läs mera

227. Sirpa Hasa - Hasa design

Pyhälahdentie 485, Konnevesi
Jag är batikkonstnär, jag jobbar med färger och färgning. Jag gör väggtextilier, kläder och dekorationstyger. Batik hittade mig och vi har varit tillsammans i mer än 30 år. Min arbetsplats är också en kursplats, där jag håller färgglada kurser på sommaren. Mina andra passioner är pisanka-påskägg och ekotryckta tyger.
Läs mera

228. Veera Tamminen

Lauttotie 3, SOINI
Jag är en ung finländsk bildkonstnär som skildrar samtidsfenomen i sin konst utifrån ovanliga perspektiv för samtidskonsten med traditionella metoder. Ämnen för min konst omfattar t.ex. landsbygd, människor och liv. Jag brukar måla realistiska eller skissliknande bilder med akvareller, tusch och olja. Min konst kommer samman genom realistiskt utförande.
Läs mera

229. Niina Koivusalo - Mummadesign Shop& Atelje

Karhunmäentie 948, Lapua
Mitt namn är Niina Koivusalo och jag startade mitt företag Mummadesign år 2008. Samma år utexaminerades jag från Kuopio Designakademi som textildesigner. Jag designar och tillverkar handtryckta linnetextilier för hem och kläder, samt olika beställningsverk och unika verk. Min ateljé ligger på gården till vårt hem. Jag inspireras av Södra Österbotten och livet förr i tiden, från vilket jag väljer motiv till mina tryck och mönster på duk. Förutom textilier målar jag även tavlor med akrylfärger. På sommaren finns också sommarcaféet Mumma på vår gård, vars fjärde sommar snart börjar.
Läs mera

230. Marita Henriksson -Maurion kartano

Könnintie 15, Ilmajoki
Jag studerade konst vid fria konstskolan i Hfors, Pirkkala konst skola, och olika kurser i skulptur. Praktiserade som psykiater & konstpsykoterapeut till 2003, därefter enbart som konstnär. har deltagit i grupputställningar på regional och riksnivå. Haft privata utställningar. Min hemateljé är öppen enligt överenskommelse. I mina verk råder ofta sömnens logik. Livet och Döden. Animus, Anima. Med tid du kan hitta många meningar, dolda figurer bakom den förtjusande översikten medan de humoristiska aspekt dyker upp lättare. Mina skulpturer är huvudsakligen av keramik, några är av brons, trä eller metall. Jag skapar bilder med olika tekniker: oljefärg, blandade tekniker, målning på silk... Från mina foton gör jag fiktiva bilder. Jag formar bilder också med tovning.
Läs mera

231. Kajsa Lassander - Kajsas Konst

Stationsvägen 95 B , Närpes st
Under Konstrundan välkomnar jag besökare till min keramikverkstad. Jag har arbetat med konsthantverk och skapat keramik i ca 30 år. Ibland använder jag keramik också i mina målningar. Jag arbetar med ringling, tumning o kavling. Jag gjuter bruksföremål o uttrycker mig genom glasyrernas färger. Min keramikverkstad finns i anslutning till min gård. Här håller jag kurser för barn o vuxna, även kurser för Vuxeninstitutet. Jag har försäljning o ofta grupper på besök.
Läs mera

232. Karin Lipkin-Forsén

Nybrovägen 3, Närpes
Välkommen till min ateljé i den vackra miljön vid gamla stenbron i centrum av Närpes. I ateljén där jag verkat i sjutton år tar jag emot besökare året om. Mina alster är etsningar, akvareller och oljemålningar samt skisser. Jag försöker tolka och förenkla mina intryck från olika miljöer och företeelser nära och fjärran. I grafiken använder jag miljövänliga ämnen och försöker genom dem få intressanta effekter. Jag har deltagit i Konstrundan alla år och den ger mig lika mycket varje år och både nya och gamla besökare har hittat till min ateljé.
Läs mera

233. Maria Gull - Mias Konstsalong

Österfjärdsvägen 82, Nämpnäs
Jag är en konstnär som älskar färg och gärna delar kunskap genom att hålla kurser/workshops för stora och små. Mitt måleri så är i huvudsak akryl eller olja, och jag målar alla dagar. Min huvudsakliga önskan i min konst är att förmedla tankar, känslor och att ge vidare ett funderande till betraktaren. Måleri skall vara en skön känsla. ett sätt att andas och konsten skall ge ro för själen. Min nyfikenhet för olika material gör att jag inte stillas i min iver att söka vidare. Och som målande av konst i det offentliga hittar jag ibland det lilla extra som kan var den kulör eller form som leder till fulländning. Sammankoppling av människan till bilden är ett för mig rofyllt sätt att skapa. Min färgskala är stark och dessa målas i dynamiska bilder samt betydande roliga titlar.
Läs mera

234. Vivan Österberg - Galleri Fyrin

Blaxnäsvägen 522, Blaxnäs Töjby
Kvinna 70+ Har målat och ritat hela mitt liv. 2020 fick jag min egna galleria (Galleri Fyrin vid sommarstugan i Blaxnäs) Öppet främst sommartid ... april-september
Läs mera

235. Anders Lindman - Oskars klockgjuteri-kellovalimo

Långängstået 5A, Sundom
För 25 år sedan inledde vi vår verksamhet med bronsgjutning. Vår målsättning är att hålla vid liv ett traditionellt hantverk. Genom att gjuta i sand får våra produkter en speciell ytstruktur. Via en patineringsprocess blir ytan mörk och får ytterligare nyanser vid putsningen. Från att främst gjuta stugklockor och namnskyltar har produktionen gått över till större minnesplattor, kyrkklockor, olika mortelmodeller och gravstenssymboler m.m.
Läs mera

236. Maire Ruotsalainen

Rantalinna, Rantakatu, Vaasa
Jag är Maire Ruotsalainen, en akvarellkonstnär från Vasa, jag avslutade min konstutbildning vid Konstuniversitetet i den öppna högskolan 1989 till 1991 och deltog i ett flertal inhemska och internationella konstkurser i Sverige, Danmark och Frankrike. Jag har arbetat som akvarellkonstnär i cirka 40 år, och började med min första utställning 1981. De senaste 25 åren eller så har jag arbetat som professionell konstnär. Min akvarellteknik bygger på tekniken "vått-i-vått". Vandring i naturen, vandring är för mig forskningsresor till naturen. Jag gör observationer och antecknar olika småsaker i minnet och på papper. Genom mina verk lär sig betraktaren att upptäcka naturens små mirakel och se dem som stor skönhet.
Läs mera

237. Natalia Haimi - Atelje 'Art-NATA

Kauppapuistikko16, Vaasa
Jag kommer från Turkmenistan. Jag har bott i Finland sedan 1992. Jag gick på en konstskola för ungdomar i mitt land. Vasa Yrkeshögskola 1993-95, designerklädestillverkare, entreprenör 1996 Genomförd Helsinki Taik AY2002-2005. Vasa Alma Basic Education Art School 2018-22, keramikstudier i Japan, Kina, 2008, 2010 Serigrafistudieresa Östersund 2019. Har deltagit i många grupp- och separatutställningar sedan 2005
Läs mera

238. Inka Hannula - Makers' Gallery

Kirkkopuistikko 18, Vaasa
Jag är en konstnär från Tammerfors som arbetar med måleri och multidisciplinära projekt. Jag målar både mina egna och gemensamma målningar tillsammans med bildkonstnären Teemu Raudaskoski. Vi utför gemensamma målningar samtidigt på samma duk och fortsätter varandras målningsresultat. Vi planerar inte verken i förväg, utan låter improvisation och samarbete driva processen framåt. Skapandet av verken påverkas av musiken som spelas i bakgrunden, dialogen mellan de två konstnärerna och tillfälligheter. Slutresultatet av målningsprocessen är alltid en överraskning, och efteråt vet vi inte längre alltid vilket märke de båda har gjort. Under Konstrundan visar Makers' Gallery våra färgstarka abstrakta samlingsmålningar.
Läs mera

238. Teemu Raudaskoski - Makers' Gallery

Kirkkopuistikko 18, Vaasa
Jag är en multidisciplinär bildkonstnär från Tammerfors. Vid sidan av mina egna projekt gör jag gemensamma målningar tillsammans med bildkonstnären Inka Hannula. Vi utför gemensamma målningar samtidigt på samma duk och fortsätter varandras målningsresultat. Vi planerar inte verken i förväg, utan låter improvisation och samarbete driva processen framåt. Skapandet av verken påverkas av musiken som spelas i bakgrunden, dialogen mellan de två konstnärerna och tillfälligheter. Slutresultatet av målningsprocessen är alltid en överraskning, Och efteråt känner vi inte alltid igen vilket avtryck vi båda har gjort. Under Konstrundan visar Makers' Gallery våra färgstarka abstrakta samlingsmålningar.
Läs mera

239. Ann-Sofi Kattilakoski - Vasa konstgrafikers verkstad

Skolhusgatan 53/Koulukatu 53, Vasa/Vaasa
Konstgrafik har jag jobbat med i över tio år. Variationen av tekniker och uttrycksmöjligheter ger en bredd som håller ivern uppe. Mina verk skildrar både vardagliga ögonblick och drömmar. Jag jobbar oftast kring ett tema och i början ser jag motiven i mindre fragment. Delarnas resa till en fungerande helhet är varje gång lika intressant eftersom den innehåller överraskningar och insikter som leder processens vidare i nya riktningar. När jag till slut ser det färdiga avdraget, lutar jag mig tillbaka och lyssnar när verket berättar. Välkommen att bekanta dig med mina verk!
Läs mera

239. Maire Kesseli - Vaasan Taidegraafikot Stalli

Koulukatu 53 Stalli ,Kasarmialue, Vaasa
Genom att vandra i naturen och fotografera hittar jag motiv. Foton jag använder i fotogravyr. Jag fortsätter ofta arbetet genom att lägga till färg och trycka om verket. På sätt och vis tar verket med sig och provocerar fram nya idéer, vilket förändrar den tidigare visionen om verkets genomförande. Nyanser av gult och grönt finns i mina verk. Monotypi är en kombination av olika tekniker och färger. Jag gör även linoleumgravyr och torrnålsteckning. Grafiken är intressant och på workshopen bekantar vi oss med nya metoder tillsammans med andra grafiska formgivare.
Läs mera

239. Sara Koskinen - Vasa Konstgrafiker

Skolhusgatan 53, Vasa
Sedan 2016 har jag hållit på med konstgrafik, främst med djuptryck inom metallgrafiken. I kopparplåtar etsar jag in mina bilder som ofta är färgrika med många detaljer. Jag inspireras av den vilda naturen och sagor i alla dess former. Detta kan man se i mina fantasifulla verk. Mina etsningar är väldigt tidskrävande och är därför ganska små. Det är spännande att utforska hur mycket en liten bild kan berätta. Under senare år har jag också börjat jobba med gouache som är en täckande vattenfärg. Det bryter bra av mot konstgrafiken när man istället får måla med pensel och utforska ett annat konstmedium.
Läs mera

240. Tuija Arina-Sundelin - Stalli Vasa Konstgrafikers

Tiilitehtaankatu 5 c/o Stalli, Vaasa
Jag är konstmagister, konstnär och bildkonstlärare. jag har studerat i Fria Målarskola i H:fors och i Konstindustriella Högskolan (Aalto-univesrsitet) I mina arbeten strävar jag efter att framhäva färger samt fånga den rätta känslan eller stämningen. Jag gör konst utifrån mina observationer, stämningar och erfarenheter. Jag är intresserad både av stämningen mellan dröm och verklighet samt naturupplevelser i det verkliga livet. Jag hittar mina motiv i naturen och i stadsbilden. Inom konstgrafiken är jag intresserad av dess oändligt många olika tekniker, vilket gör att jag alltid kan hitta ett nytt perspektiv. Ibland vill jag göra lätta och figurativa bilder och ibland är mitt uttryck väldigt abstrakt. De senaste åren har jag främst skapat monotypier som avliknar traditionella målningar.
Läs mera

241. Paula Blåfield

Trollstensvägen 8/Hiidenkiventie 8, Vasa
Jag har arbetat som keramikkonstnär och skulptör sedan 1985, och är utbildad konstmagister från Konstindustriella Högskolan 1985. Mitt konstnärliga skapande består huvudsakligen av skulpturer. Jag arbetar också som timlärare i keramik i Medborgarinstitutet Alma i Vasa. Jag skapar verk till egna utställningar och samutställningar i Finland och utomlands. Jag har varit aktiv i Vasa Konstnärsgilles styrelse sedan 2011.
Läs mera

242. Kika Wikman - Bock's corner brewery, SHOP

Gerbyvägen 16, Vasa
Bildkonstnär från Vasa, arbetar med träsnitt och akrylmålningar
Läs mera

243. Ann Bäck

Västerskogsvägen 32 A, Vasa
Hej, jag heter Ann och du är så hjärtligt välkommen att hälsa på under Konstrundan. Har alltid ritat, målat och skapat så länge jag kan minnas. Sen många år tillbaka är det mitt arbete på heltid och i dagsläget gör jag främst mönster för olika produkter, både för min egen produktion och till andra kunder. Keramiken är min hobby som mer och mer tar sin plats.
Läs mera

244. Susanne Broända - ART - KONST - TAIDE

Långkärrvägen 5, Iskmo
Jag är en konstnär från Iskmo som främst målar i akryl och bläck på grafikpapper men även skapar skulpturer av trä, rep och metall. Mitt absoluta favoritmotiv, oberoende uttrycksform, är fåglar. De här fåglarna är avskalade till sitt formspråk och jag placerar dem oftast i en form av abstrakta världar och existenser. Min konst är en blandning mellan vakenhet och drömmar eftersom jag med den vill bygga en bro mellan det ogripbara och det vardagliga. Bakgrunden till mina skapelser är en alternativ andlig syn på livet och mina stora inspirationskällor är framför allt den inre personliga utvecklingen och det gåtfulla. Kontakten till djuren och livets energi har alltid varit stark hos mig och det är den sensitiviteten för energier som jag använder som ett av mina verktyg när jag skapar.
Läs mera

245. Peter Borotinskij - VILLA HAVSBORG

VILLA HAVSBORG Kolaskärsvägen 104, Replot
Utöver det traditionella österbottniska landskapsmåleriet i olja har jag även börjat arbeta med ett mer semi-abstrakt uttryck i akvarell. Jag bearbetar underlaget med olika verktyg och jobbar parallellt med två olika tekniker, både oljemålningar och akvareller.
Läs mera

246. Sonja Ekstrand - Sussis pottor & pytor

Åvistvägen 637, Överpurmo
Jag är en mormor som älskar att skapa med händerna. En kär hobby blev en del av mitt företag. Vedbränning intresserar mej mycket. Även att testa saker och blanda egna glasyrer.
Läs mera

247. Carina Ahlskog - RIAN - Art Studio

Vexalavägen 683, Munsala
Carina Ahlskog, bild- och performancekonstnär. Ahlskog har bakgrund inom den moderna dansen samt inom fysioterapi, vilket innebär att hon i sitt skapande fascineras av en kropp i rörelse. Genom att använda bildkonstkontexten som mötesplats för koreografi och dans utforskar hon sin omgivning, ett sökande efter nya rörelser i nya sammanhang där mötet och närvaron är det centrala och spänningen ligger i den interaktion som uppstår. Hon söker en dialog med sin omgivning. Något hon kallar för ”Embodied Spaces” (förkroppsligade utrymmen). Hennes huvudsakliga konstuttryck är performativ konst, video och skulptur.
Läs mera

248. Ann-Sofie Eriksson

Vasavägen 44, Bennäs
Född 1978 i Nykarleby. Ann-Sofie Eriksson har arbetat med konst sedan 2003 då hon fick bildkonstexamen vid Yrkeshögskolan i Nykarleby. I Österbotten finns hennes konst på olika offentliga ställen i form av skulpturer, tavlor och muralmålningar. Förutom egna utställningar i Finland har hon deltagit i gemensamma utställningar i Europa. Ann-Sofie Eriksson har sålt över 200 konstverk på näthandeln för finsk konst Taiko.
Läs mera

249. Camilla Gunnar - Bland typer & tryck rf

Tingshusgatan 4, Jakobstad
Camilla Gunnar jobbar med boktryck och olika grafiska tekniker, ofta i bokform, Artist Books.
Läs mera

250. YH Novia i Jakobstad - Campus Allegro

Köpmansgatan 10, Jakobstad
I Campus Allegro i Jakobstad hittar du alla Yrkeshögskolan Novias kulturutbildningar under ett och samma tak! Här utbildas framtidens bildkonstnärer, grafiker, fotografer, inredningsarkitekter, scenkonstpedagoger och musiker. Vid campusets White Box kan du ta del av en utställning och Novias bildkonststuderande ställer också ut i aulan. En del studerande kommer dessutom att öppna sina ateljéer på tredje våningen, det ordnas pop-up besökspunkter med till exempel konstförsäljning och fotostudio. I ett klassrum på tredje våningen visas uppgiften för Konstens fredag i form av en konstfilm. Delta gärna gratis i vårt lotteri där du kan vinna konst! Välkommen till en stor värld i en liten stad! Mer information on Yrkeshögskolan Novias utbildningar hittar du på: www.novia.fi
Läs mera

251. Gunvor Marianne Sarelin-Sjöblom - Naan N Curry

Styrmansgatan 4, Jakobstad
Min konstutövning startade hösten 2006; ett länge dolt intresse för kreativitet fick utlopp. Efter många kurser och Nordiska Konstskolan är jag bekant med fler tekniker än jag hinner tillämpa. Jag har utövat flera olika: grafik, akvarell, akryl, pastell, blandteknik, bläck, flytande färg, kol, blyerts, installationer och collage. Mest gillar jag porträtt (akryl, akvarell), abstrakt konst (akryl) och kroki (blyerts, kol). Tre böcker har jag gett ut 2010, 2013 och 2021. Det har årligen varit egna utställningar; den första på begäran i maj 2007 ! Mina senaste verk finns lokalt att beskåda i 'Brankkis' 2. våning i Teatersalongen (inköpta 2023 av Staden Jakobstad). Jag har också deltagit i olika gemensamma utställningar, bl.a. i S K j L i både Lahtis och Alajärvi - förutom Konstrundan.
Läs mera

252. Anna Ulrika Fagernäs - Anna Galtsdotter Design

Järnvägsgatan 20, Jakobstad
Jag arbetar oftast med forntida teknik från stenåldern upp till medeltid. Design och råämnen: Sten, keramik, horn/ ben men också silver. Tillverkar kopior av kokkärl i keramik, trummor, kopior av hällristningar men också egna alster - rena utställningsföremål eller prydnadssaker. Glaserat/oglaserat keramik. Pilspetsar i sten men också silver. Runor i keramik Binderunor i keramik, kristaller, skinn och fjädrar. Medeltida loppakrus - keramiska små kärl med medicinal växter att hänga kring halsen. Skydd mot otyg. Ringar och halsband i silver. Allt jag gör har en djupare mening, oftast från vår egen fornhistoria eller lånat från andra urkulturer världen över. En fjäder är aldrig bara en fjäder - Den kommer med ett budskap från Budbärarna som flyger mellan världarna.
Läs mera

253. Pia Kääpä - Tomtebo Lepplax

Söderholmsvägen 267, Pedersöre Lepplax
Jag bor i Tyskland och tillbringar somrarna i Finland i Lepplax och Jakobstad. Under vintrarna målar jag i min atelje i Tyskland och somrarna är mitt arbetsrum i Lepplax. Jag målar tavlor i olja på duk, men också akvarell och akryl använder jag ibland. Mina tavlor är i olika storlekar från 20x20 cm till 120x160 cm. motiven är ofta inspiration från livet, naturen, händelser och upplevelser. Jag gör färgstarka och föreställande konst, men även abstrakta verk finns.
Läs mera

254. Heidi Stenberg

Snårevägen 451, Kronoby
Jag är nyutexaminerad bildkonstnär hem från Jakobstad och tar under Konstrundan emot besökare i min nya hemateljè ut på landet i Kivjärv, Kronoby! Här utforskar jag nyfiket hur min feminina energi tar ett visuellt uttryck med olika teknik och medium, så som målningar , tryck och skulptur.
Läs mera

255. Sofie Björkgren-Näse - Fia Lotta Jansson Design studio

Flygfältsvägen 320, Kronoby
Jag är bokstavsillustratör (lettering artist) och jag jobbar med att rita bokstäver och ord i olika former och på olika material. Jag jobbar främst med penna och pensel och jag älskar att experimentera och skapa nya bokstavsformer och ordillustrationer.
Läs mera

256. Lina Ede - It’s Elle

Storhagagränd 1, TERJÄRV
Jag är en freelance fotograf som driver mitt kreativa företag som motvikt till mina andra åtaganden inom näringslivet. Jag har fotat i över 30 år och grundade mitt företag 2023 efter att jag ett flertal gånger blivit tillfrågad om jag kunde ställa upp som fotograf. Kameran hänger nästan alltid med och de gånger den inte är med får mobilkameran duga. Mitt arbete sträcker sig över olika genrer, från porträtt till landskap, från dokumentär till konstfotografi. För mig är fotografi inte bara företagande, det är en del av själen och ett sätt att uttrycka mig själv och min syn på världen. Idén att delta i Konstrundan föddes under fjolårets Konstrunda då en del av mina lastbilsfoton ställdes ut vid SA Airbrush Saloon. Under Konstrundan 2024 hyr jag därför in mig i ett hörn hos Simon.
Läs mera

257. Simon Ahlsved - S.A. Airbrush Saloon

Storhagagränd 1, Terjärv
Jag målar i huvudsak lastbilar, motiv och grafik i blandade tekniker, mest airbrush. Jag målar också tavlor bland annat i olja.
Läs mera

258. Sixten Ahlsved

Lassasvägen 6, Terjärv
Jag är en konstnär som arbetar med återvinningsmaterial. Främst i trä, men även i olja akryl. Arbetar även med trädgårdskonst i trädgården vid min atelje.
Läs mera

259. Jan Björk - Birtz Art Gallery

Juukkovägen 180, Karleby
Jag är en fotograf med djupa rötter i Österbotten, också rent fotografiskt. Jag vill lyfta fram det österbottniska landskapet, dess djur- och växtliv i mina bilder. Jag är född och uppvuxen i byn Såka, Karleby, där jag fortfarande bor. Jag har gett ut 8 fotoböcker, samt haft 63 fotoutställningar runt om i landet mellan 2011-2023. Jag har haft artiklar publicerade i de största naturfototidningarna runt om i Norden. Har även haft föreläsningar i Danmark, Sverige och Finland Leder kurser i naturfoto.
Läs mera

260. Kristiina Turtiainen - Hagströmin kulma/Haggis

Pitkänsillankatu 1-3, Kokkola
Jag är sedan 2023 en nyinflyttad Karlebybo, bildkonstnär (magister) samt lärare inom bildkonst (MA). Inom konsten är det viktigt för mig att i bilden framkommer ett kreativt lekande och ett mångsidigt tankearbete. Mitt målande framkallar i mig en intuitiv dialog mellan den framträdande bilden och sin skapare. Jag upplever att varje verk är som ett mysterium i sig själv med vilket jag med färger, linjer och former själv kan lösa. Oftast målar jag natursköna, karaktärsbaserade och abstrakta verk som återspeglar både inre och yttre händelser och känslor.
Läs mera

261. Owe Åsvik - V.Åsviks Gummiverkstads Museum

Sjukhusgatan 17 Sairaalakatu 17, Karleby Kokkola
Jag har studerat vid Nordiska Konstskolan i Karleby 1985-88 samt Accademia Di Belle Arti Di Urbino, Italien 1988-89. Motiv till mina arbeten finner jag oftast i min näromgivning. Arbeten gör jag i olja på duk eller utsågad faner ofta i serier på 2-3 stycken.
Läs mera

262. Merja Pohjonen - Batteribacka

Gamla Uleåvägen 141 / Vanha Ouluntie 141, Karleby / Kokkola
Jag är keramiker Merja Pohjonen. Keramikutbildningen har jag fått i Konstindustriella Högskolan i Helsingfors år 1980. Jag bor i det här huset och jobbar också som frilans här i min egen atelje . Det finns en verkstad på bottenvåningen och utställningsrummen på övervåningen. Jag gör keramik, konst och bruksföremål av olika lerkvaliteter och med många handbyggande tekniker och med drejskivan. jag eldar mina verk i en el-, ved-, gasugn och med en mil. Jag har varit bildkonstlärare på en bildkonstskola för barn och undervisat i keramikkurser för vuxna på Karlebynejdens institut. Jag undervisar fortfarande även om jag redan är pensionerad från undervisningen.
Läs mera

263. Keijo Nevaranta - Maijan Taidekoti

Prikaatintie 135 E 24, Kajaani
Jag har medverkat i drygt 100 konstutställningar sedan 1990-talet. Av dessa har 32 varit mina egna separatutställningar och 18 har varit utställningar av Yhteys gruppen, som jag grundade 1997. Resten är huvudsakligen utställningar av lokala och regionala konstföreningar samt internationella utställningar på hemmaplan. 1998 färdigställdes mitt miljökonstverk ”Stone Age”, ett monument över mänsklighetens historia, i Kemi med 35 granitplattor som sammanlagt väger 137 000 kg. År 2022 valdes det ut av den internationella Clonehenge-webbplatsen som ett av de 100 mest betydelsefulla permanenta andliga Stonehenge-monumenten på jorden.
Läs mera

263. Maija Keränen - Maijan Taidekoti

Prikaatintie 135 E 24 , Kajaani
Från Nyslotts konstskola kom jag in på Konstindustriella högskolan i Helsingfors (numera Aalto-universitetet). Där studerade jag 1971-1977 och tog examen som grafiker. Jag har gjort min karriär som lärare i bildkonst och är nu pensionerad från det. Mitt livsverk har dock varit att skapa konst. Sedan 1980 har jag aktivt hållit utställningar med mina verk. Min utställningsverksamhet och mitt konstskapande kommer att fortsätta i framtiden och hela tiden förnya sig.
Läs mera

264. Maija Vanhatapio - Galleria

Alakatu 10, Kajaani
Jag är grafisk formgivare, utexaminerad från Ateneum, avslutade mina målarstudier i öppna studier vid Lapplands universitet, medlem i Uleåborgs konstnärsförening, förra året 10 utställningar i solo- och grupputställningar över hela Finland, antagen i internationella konstpublikationer och online-gallerier.
Läs mera

265. Liisa Harju - K2 Taiteilijatalo

Hiukanpiha 25, OULU
Jag är bildkonstnär från Uleåborg. Mina tekniker är tvådimensionella målningar med olika tekniker, numera mest oljemålningar. Naturen och livsmiljön ger massor av ämnen att tänka på och uppleva genom att bjuda in till målning. Dessutom påverkar konsthistorien och samhällsfenomen uttrycket. Jag upplever bildmässiga uttryck som ett starkt personligt medel och ett behov av att få mina tankar att synas. Dörrarna till min ateljé är öppna för Konstrundans besökare i Hiukkavaara kasernområde i K2 Taiteilijatalo, rumsnummer 231. Jag är medlem i Målarförbundet, Lapplands Konstnärsförbund, Uleåborg Taiteilijaseura ry-63 och K2 Taiteilijatalo ry.
Läs mera

265. Ritva Niemelä - K2 Taiteilijatalo

Hiukanpiha 25, Hiukkavaara
Jag är Ritva Niemelä, bildkonstnär från Uleåborg. Min inspiration till konstnärligt arbete hämtar jag från naturen. Jag tränar på att fotografera och använder de bilder jag tar som utgångspunkt för mitt arbete. När jag fotograferar studerar jag skuggor och former och deras mångfald. I mitt arbete kan jag upprepa samma form och på så sätt leta efter en ny helhet för den formen. Färger är starkt närvarande i mina verk, de fascinerar och har alltid gett energi till mitt arbete.
Läs mera

266. Kirsi-Maria Perkkiö - Queen Art

Asemakatu 12, Oulu
Jag målar Queen-konst i min atelje, I den gamla stengårdsbyggnaden på Vikkulankumas innergård, unika oljemålningar. Jag fascineras av historia, tidsskikt och gamla målningar samt musik och dess tidigare kompositörer. När jag blir inspirerad väver jag mina egna kompositioner av dem i mitt sinnes terräng, som jag målar upp som flerskiktiga och vindlande berättelser på duk. Jag deltog i Konstrundan för första gången förra hösten och Uleåborgsborna var glada och tacksamma över att få lära känna miljön Vikkulankulma mitt i Uleåborg och därmed min konst.
Läs mera

267. Hanna Holopainen - Art station 25

Asemakatu 25, Oulu
Jag är en bildkonstnär från Uleåborg, född 1976. Jag är känd som actionmålare, men har de senaste åren fokuserat på flexibiliteten i akvarellmålning och även bekantat mig med olika kombinationstekniker. Jag letar efter olika lösningar för att uttrycka ämnen och teman så att det abstrakta uttrycket fortfarande finns kvar i sitt eget sammanhang.
Läs mera

268. Kaisu Heikkilä - Kuvataidetila Kakru

Mäkelininkatu 41 LH , Oulu
Jag arbetar mest utifrån observation. Jag använder teckning, målning och som tekniker. Min senaste passion är temperamålning. Mina favoritämnen är växer, både levande och torkade.
Läs mera

268. Tiina Seppälä - Kuvataidetila Kakru

Mäkelininkatu 41 LH, OULU
Jag är en skulptör som utexaminerades från Kankaanpää konstskola år 2007 och för närvarande bor i Uleåborg. I mina verk behandlar jag ofta sårbarhet, tid och förändring. Utgångspunkten är alltid antingen en tredimensionell form eller ett material, vars funktion skapar en association till det slutliga motivet. Verkets budskap kan vara allvarligt och ibland till och med brutalt, men det är ofta också kryddat med en gnutta humor. I min ateljé i Kakru Art Space kan du bekanta dig med bakgrunden och teknikerna bakom mina verk.
Läs mera

269. Heidi Toivainen - Komun talo

Valtatie 53, Oulu
Jag är en konstnär från Uleåborg och jag målar oljemålningar. Jag tar mitt arbete på allvar men rynkar inte pannan. För mig är målning ett spel där den gemensamma rytmen som bildas av former och färger spelar en väsentlig roll. Att måla innebär ett mysterium, en ordlös värld som motiverar dig att fortsätta arbeta om och om igen. Att måla handlar om undran och ständig osäkerhet. Jag tror att för mycket säkerhet som ett konstant tillstånd inte är bra för en konstnär.
Läs mera

270. Helena Kaikkonen - Vanha Villatehdas

Pikisaarentie 17, Oulu
Jag är textil- och bildkonstnär. Jag har arbetat som konstnär i över 30 år. Jag har haft flera separatutställningar och deltagit i grupp- och samutställningar. I mina verk kombinerar jag ofta olika material med textila material. Jag gör även installationer, miljökonst och videoverk
Läs mera

270. Päivi Pussila - Vanha Villatehdas

Pikisaarentie 17, Oulu
Jag har målat natur, landskap i olika former i flera år, faktiskt alltid på något sätt. Utgångspunkten eller baktanken i mina verk är alltid densamma. Jag letar efter saker, detaljer, kompositioner, färger, former, rytmer eller kontraster. Gester som talar till mig säger mig något om att vara i världen.
Läs mera

271. Jari Huhta - Vanha Villatehdas

Pikisaarentie 15, Oulu
Jag har alltid älskat att måla. Att måla är en mänskligt djupt tillfredsställande aktivitet och det finns knappast något annat jag hellre skulle göra. Min ateljé ligger på Beckholmen i Uleåborg. Välkomna både nya och gamla bekanta.
Läs mera

271. Sanna Manninen - Kulttuuribingo

Pikisaarentie 15, Oulu
Sanna Manninen är bildkonstnär och artesan. Hon arbetar på Beckholmen i Uleåborg. Manninen tog examen som bildkonstnär från Tammerfors yrkeshögskola 2015. Hon är medlem i Uleåborgs konstnärsförening och provmedlem i Konstnärsförbundet. På senare tid har hennes arbete fått stöd av Finlands kulturfond, Uleåborg Valistustalorahasto och Minela-stiftelsen. Henns verk finns i flera privata samlingar.
Läs mera

272. Aino Mikkonen - Kulttuurikiihdyttämö TILA

Pikisaarentie 15, Oulu
Jag är bildkonstnär från Uleåborg. Mina målningar utstrålar styrka, känslighet och färger. Jag målar mest abstrakta stämningar såväl som porträtt. Jag arbetar aktivt i min ateljé i Pikisaari och deltar i flera utställningar varje år.
Läs mera

272. Emilia Koskelo - Kulttuurikiihdyttämö TILA

Pikisaarentie 15 B 1, Oulu
Jag är bildkonstnär och fotograf från Uleåborg. Min största passion är abstrakta målningar där jag använder stark struktur. Samt porträttmålningar. Min stil bygger på ett ganska minimalistiskt och naturligt formspråk. Skandinavisk design och natur inspirerar mig i min konst.
Läs mera

272. Pia Leppänen - Kulttuurikiihdyttämö TILA

Pikisaarentie 15B, Oulu
Jag målar akvareller; strandlandskap, himmel, blommor, det som kommer inifrån mig. Jag gör även community art och installationer, t.ex. genom att forma papper. Papper och akvareller har fascinerat mig i mer än 10 år. Jag är också lärare i konst, hantverk och fotografi.
Läs mera

272. Pirjo Lempeä - Kulttuurikiihdyttämö TILA

Pikisaarentie 15 B, Oulu
Mitt uttryck präglas av det lillas och det vanligas särart. Grundteman i mitt arbete är ljus, botanik och träd, jag älskar grenar och vild stadsnatur. Jag bor och arbetar vid havet och vattnet är ett viktigt inslag och tema i min konst. För mig börjar bildkonst där orden slutar. Jag samlar stunder av tystnad och förvandlar dem till bilder. Mina verktyg är digitalt foto och video, cyanotyptryck och off-camera fotografering. För att avsluta cyanotypbilderna tryckta på tunt papper använder jag encaustic, vilket gör mina verk genomskinliga och glödande i ljuset. Storleken och formatet på mina verk varierar från smycken till miljökonst.
Läs mera

272. Riikka Kontio – Kulttuurikiihdyttämö TILA

Pikisaarentie 15 B , Oulu
Jag är en målare från Uleåborg. Jag målar med akryl och akrylbläck samt oljefärger. Förutom penslar använder jag också duk och svampar. Ofta gör jag målningen genom att tvätta, ta bort färgen från det nedre lagret, ljuset. I mina nästan abstrakta målningar kan du ofta hitta ett figurativt element. Jag arbetar också med insamlat och använt material och gör assemblage av det. Min syn på mänskligheten är holistisk, och detta påverkar också mitt konstnärliga arbete. Jag inspireras av teman som är relaterade till det mänskliga sinnet och de betydelser det producerar. Jag fascineras av känslor som fruktansvärd skam och skyddande ilska. Människans bräcklighet inbjuder mig till arbete.
Läs mera

272. Sirja-Erika Virpikari - Kulttuurikiihdyttämö TILA

Pikisaarentie 15, Oulu
Färgerna i mina verk är starka och påverkar således själen och sinnet. Den kopplingen jag upplever med naturen är tydlig. Det förekommer ofta djurfigurer i mina verk . De fungerar som symboliska tecken för mig. Jag funderar jag det konstiga i livet och döden och försöker beskriva ögonblickens förgänglighet . Dolda betydelser intresserar mig Jag arbetar främst med målningar (akryl, mixed media), men också skulpturer (trä, metall och lera) och miljökonst är nära mitt hjärta
Läs mera

273. Suvi Mannonen

Huvipolku 3, Haukipudas
Jag är en bildkonstnär och ett stort fan av Italien. "Stövellandet" är fortfarande ett mysterium for mig, men en enorm inspirationskälla. Som konstnär värdesätter jag skönhet och godhet och jag hoppas att detta också förmedlas genom verken. Jag blir entusiastisk över nya material, men som regel använder jag olja, akryl och pastellmålning. Jag lägger ofta till träkol, bladsilver, decoupage och olika craquelure-metoder till mina verk. Gamla bokomslag och dokumet är favoritmaterial, men jag gillar också betongens strävhet, som jag ofta använder i fotoöverförningstekniker.
Läs mera

275. Eero Österberg - Taiteilijakoti Vuohenkalma

Kirkkotie 57, Ranua
Jag föddes i Pello i Västra Lappland 1959. Jag bor och arbetar i Ranua, som är den sydligaste kommunen i finska Lappland. Jag tog examen som bildkonstnär från Lahtis konstinstitut och som bildkonstlärare från Lapplands universitet. Ämnen i mina målningar är mest baserade på visuell perception. Ämnet söker en lämplig uttrycksform, organisk, stiliserad eller abstrakt. Färg spelar alltid en viktig roll.
Läs mera

276. Hanna Posio - Ateljee Lumimetsä

Valtatieviisi 745, Maaninkavaara
Jag är Hanna Posio, bildkonstnär och illustratör. Jag tog examen som bildkonstnär 2001. Jag grundade mitt företag Ateljee Lumimetsä 2013. Mina tekniker är akvarellmålning, akrylmålning och grafisk konst. Mitt företags huvudprodukter är konsttryck och kort, inrednings- och textilprodukter från min egen konst, samt smycken. Jag har specialiserat mig särskilt på djurkonst. Den nordiska naturen med sina olika årstider är också en inspirationskälla. Min produktion omfattar även beställd konst på begäran av kunder.
Läs mera

277. Savu E. Korteniemi

Vanhavaarantie 2 A 7, Rovaniemi
Jag tog 2013 en magisterexamen i bildkonst från Bildkonstakademins skulpturavdelning. Efter mina studier flyttade jag tillbaka till min hemstad, Rovaniemi. Jag har särskilt fokuserat på olika tekniker för skulptur och teckning, men jag närmar mig konst och verklighet även genom att skriva. Jag jobbar mest ensam, men ibland är det skönt att kunna vidga mina perspektiv genom att jobba tillsammans med andra konstnärer. Under 2021 och 2023 har jag även arbetat i kuratorgruppen för utställningsserien Young Arctic Artists producerad av Lapplands konstnärsförening.
Läs mera

278. Pirita Pernu-Lehtinen - Pirita Design

Kasarmintie 1, SODANKYLÄ
Jag är Pirita Pernu-Lehtinen, Pirita Designs grundare och ägare från Sodankylä. Jag är utbildad artesan och startade företaget 1998. Jag designar och tillverkar stickade kläder av linne och baby alpaca garn. Jag började med linne lite av misstag när jag studerade. Under stickningen blev dess egenskaper mer intressanta än i andra material. Linne är utmanande i stickning och kräver långsiktig utveckling för att göra produkten önskvärd. Men slutresultatet är givande - formen kommer väl fram i linnet. Butiken och produktionsanläggningen finns i Sodankylä. Vi gör allt från design till plaggsömnad och efterbehandling här. Plaggen stickas med en automatisk stickmaskin, sys för hand och vid behov justeras storlek och färg efter önskemål.
Läs mera

278. Viivi Takala - Studio Katalaviivi

Itäpuolentie 41, Torvinen
Jag heter Viivi Takala. Min ateljé är i Sodankylä på gården till mitt hem, jag byggde det i slutet av gårdsbyggnaden för att ersätta den gamla bastun. Jag är intresserad av mycket, så här jag gör saker där jag med glädje kan kombinera mina kunskaper. Jag gör miniryor med fågeltema; garnet är ull, näbben och benen svetsar jag av gamla järnspikar. Jag gör pappersdekorationer med naturtema av återvunnet material, där finska skogsbär finns representerade. Mina akvareller är mosaikliknande, färgglada och ämnena handlar om vardag och natur. Jag trycker kort, affischer och klistermärken från mina tavlor. Mina produkter har beviljats nyckelflaggan och dem hittar du i webbutiken katalaviivi.fi
Läs mera

279. Ami Avellán - Ami Avellán Jewellery

Paannetie 4 A 1, Enare
Ami Avellán Jewellery, silversmycken från Enare. Skapade med kärlek och 30 års erfarenhet. Inspirationskällan till Ami Avelláns smycken är den gamla, traditionella filigrantekniken. Detaljerna glittrar som frost en solig vinterdag. Avellán gör sina smycken av återvunnet 925 sterling silver i sin verkstad i Enare. Ami Avellán Jewellery grundades 2013 i Enare, med respekt för tradition, kvalitet och personligt uttryck.
Läs mera

280. Pasi Jaakonaho - Jaakonaho Arts & Design

V E Törmäsentie 7, Inari
Jag heter Pasi Jaakonaho. Jag är född i Haapajärvi, norra Österbotten, och idag bor och arbetar jag uppe i norra Finland, i Enare. Jag är knivsmedsmästare och formgivare (högre YH) till min utbildning. Mitt mål är att designa och tillverka högkvalitativa och hållbara produkter. För min del vill jag främja hållbar utveckling och jag försöker använda främst inhemska naturmaterial och återvunnet material i mitt arbete.
Läs mera

280. Virpi Jääskö - Taveämmi

V.E. Törmäsen tie 7, Inari
Jag är Taveämmi, konsthantverkare och skomakarmästare från Enare. Jag uppskattar och respekterar vår rena natur, traditionella renskötsel och de slöjdmaterial de erbjuder. Jag gör moderna näbbskor och andra produkter av läder, renpäls och filt - främst på beställning. Jag har nyligen öppnat Arctic Craft School, genom vilken jag också guidar andra människor till nya och gamla tekniker och slöjdkunskap.
Läs mera

281. Mikael Arvola - Galleria Kaos

Ylätenontie 179, Karigasniemi
Jag är en 42-årig samisk konstnär. Jag har arbetat inom många områden, som fiskare, kock, renskötare och nu som konstnär. Jag har studerat konst några år i södra Norge i Kragerö. Jag målar, skulpterar, skriver, fotograferar och gör musik. Så, som är typiskt här i norr, görs många saker och livet är inte skilt från konst, men det är ofta heltäckande. Jag vill poängtera att även vi i norr kan välja ett kreativt område precis som vilket jobb som helst. Vi behöver konstnärer och kreativa människor för att lösa de kollektiva utmaningarna vi står inför.
Läs mera

282. Laura Knuuti - Keloa

Jäämerentie 6, Sodankylä
Hej, jag heter Laura. Jag gör glasögon av finska naturmaterial. Framsidan av bågarna är gjorda av näver och skalmarna av renhorn. Detaljerna och dekorationerna i skalmarna är äkta vilda blommor plockade från den omgivande naturen. Varje par av glasögon är unika, eftersom mitt arbete styrs av de begränsningar som materialen sätter. Alla arbetsmoment utförs i verkstaden i Sodankylä. Ett utställningsutrymme finns bredvid min verkstad och från fönstret ser man direkt in i verkstaden. Jag är optiker till yrket och vid behov kan jag sälja receptbelagda linser också. Jag behandlar mina bågar som funktionell konst, eftersom glasögon oftast är ett måste-tillbehör som kan användas för att framhäva personlighet och värderingar. Jag söker inspiration från de former som naturen har format, som stenar.
Läs mera