122. Minja & Mobile Workshop

Peace of mind #1Minja & Mobile workshopPeace of mind #2Peace of mind #2Peace of mind #1

Gatuadress

Lemuntie 4-6
00510 Helsinki

Telefon

+358407235758

Konstart

Konsthantverk, Skulptur, Trä

Information om konstnären/gruppen

Minja & Mobile workshop

Jag är Minja Kolehmainen, snickare, formgivare och konstnär. Jag bor och arbetar i en rörlig verkstad, i en liten söt husbil. Mest täljer jag skulpturer i trä. Du är varmt välkommen i mitt kreativa arbetsutrymme och hem.

Jag söker inspirerande platser och konstnärer runtom i Europa, ofta hittar jag mig själv vid hav, stränder och klippor sökandes former och texturer. Dessa platser ger mitt sinne frid och skapar ordning. Tiden står still. Dessa stunder är värdefulla, lugna, milda och meditativa. Jag skapar dessa känslor och ögonblick på trädets yta och genom detta för jag dem vidare till andra.

Mina verk får beröras och det är också viktigt att göra det. Jag vill att mina verk kan upplevas med många sinnen. Ljuset och skuggan har en stor betydelse för skulpturerna. En lite förändring i ljusets riktning förändrar hela skulpturens karaktär.

Program under Konstrundan

Under evenemanget öppnar jag dörren till min mobila verkstad, mitt hem, mitt liv och mitt själslandskap. Jag ordnar en pop-up utställning och en lugn miljö. Mina verk finns till salu under evenemanget. Välkommen.

www.minjakolehmainen.com, Facebook: Minja & mobile workshop, Instagram: @minjakolehmainen

Köranvisningar

Minja & Mobile workshop är parkerad nära Vallgårds konstnärshus. Följ skyltarna från adressen Lemuntie 4. Om du inte hittar mig, ring +358407235758