182. Janette Holmström - Taiteiden talo

Sarjasta Ennen liikenneympyrää, poimi mukaasi kivi. Janette Holmström/ henkilökuvaSarjasta Katkos (Puut)Teoskokonaisuudesta Kaksi hehtaaria (polkuja, kastematoja, varpuja, varoitusnauhoja, auringonkukan siemeniä, papanoita, neulasia, alkeisrihmastoa, räjähteitä)Teoskokonaisuus Ennen liikenneympyrää, poimi mukaasi kivi.

Gatuadress

Telkänkatu 2
55400 Imatra

Telefon

0504017127

Konstart

Fotografi, Installation, Ljudkonst, Miljökonst, Skulptur, Video- och mediakonst, Visuell Konst

Information om konstnären/gruppen

Jag arbetar främst med fotografi, text, installationer och ljus. Mina arbetsmetoder har en performativ ton och en lekfullhet. Många av mina dagar består av att vandra runt i staden. Jag samlar på händelser som kommer emot och små skatter som kräver subtilitet och tid för att fångas. Jag använder de material som jag hittar på mina utflykter som byggklossar som kan sättas ihop igen.

Mina verk har ställts ut i flera separat- och grupputställningar i Finland och utomlands, bland annat på Galleria Hippolyte och Mänttä Art Week 2018. Jag utexaminerades som bildkonstnär från Imatra Art School 2008 och håller för närvarande på att avsluta mitt examensarbete i Aalto-universitetets masterprogram i fotografi. Förutom utställningar har jag arbetat med offentlig konst, som kurator och varit engagerad i olika kulturföreningar (t.ex. Kontufolk och South Karelia Artists' Association) för att främja synlighet och gemenskap.


Köranvisningar

Taiteiden talo (f.d. Tainionkoski skola), C-trappan, 3:e våningen. Det finns ingen hiss i byggnaden.