100. Krista Kortelainen - Kabelfabriken / Kaapelitehdas

Falls, 80 x 80 cm, akryyli kankaalle, 2022Angel falls, 120 x 150 cm, akryyli kankaalle, 2022Crystal falls, 80 x 80 cm, akryyli kankaalle, 2022Falls 1. (mini) 19 x 21,5 cm akryyli mdf-levylle, 2022Falls 2. (mini), akryyli mdf-levylle, 2022

Gatuadress

Tallberginkatu 1 D tai Tammasaarenkatu 3 E
00180 Helsinki

Telefon

0408434885

Konstart

Visuell Konst

Tillgänglig för rörelsehindrade

Information om konstnären/gruppen

Jag målar vatten, vattenfall, kärr- och dammlandskap samt gör observationsutflykter som en del av mitt konstnärliga arbete. När jag målar åker jag på ett äventyr. Min arbetsprocess innehåller alltid önskningar och förväntningar om en lyckad resa. Jag följer hur mina målningar tar form och hur färgerna jag blandar skapar egna landskap i målningen. När jag målar med akryl och akvarell vill jag studera färgens väsen, hur den uppför sig med andra färger och pigment, dess ljushet, genomskinlighet och opacitet. Jag vill se in i färgen och hur färgen skapar plats. Utgångspunkten för mina målningar finns i min närmiljö. Mina teman är ofta vatten, landskap, dekorativa fontäner eller alldagliga lyktstolpar. I mitt sinne öppnas ett färgfönster. Där kanjag skapa nya nyanser för en ny målning.
Jag har länge jobbat med en mörk färgskala för nattlandskap och jag har inte ännu tröttnat på nattens tusen nyanser av mörker.

Program under Konstrundan

Tillsammans med Riitta Mutikainen visar vi våra målningar och vårt konstnärliga skapande. Vi hänger en utställning i arbetsrummet och i korridoren.


Köranvisningar

3:e våningen och ingången vid E-trappan från Märaholmsgatan eller från Kabelns innergård genom D-trappan till 3:e våningen.