77. Pamela Puntti

Green fieldsPamela PunttiJungleselfieSecret lifeThe green sofa

Gatuadress

Flygvägen 23
02480 Kyrkslätt

Telefon

0443318932

Konstart

Måleri

Information om konstnären/gruppen

Jag är en bildkonstnär som bor och arbetar i Porkala i Kyrkslätt. Mitt konstnärliga arbete är akryl- och oljemålning.
Jag målar färgstarka och romantiska målningar av människor och djur i olika miljöer. Jag inspireras av många olika saker exempelvis av naturen, av förhållanden mellan människor och av inredning. Jag gillar att överrösa mina målningsbotten med olika mönster, saker, växter och färger. Det är ett sätt för mig att beskriva inre liv, känslor, stämning och förhållanden på. Ett mål är att verket skall berätta en historia och att tittaren själv kan fundera på vad det är som händer. Endel delar i en målning kan ha djupare mening medan andra är till mera för helhetens skull.
Jag målar även romantiska landskap. De är målade lager på lager och de kan förändras flera gånger under målningsprocessen. Jag har ofta en ide som jag utgår ifrån, det är ofta något litet som jag ser i miljön runtomkring mig och sedan utökas färglagrena och landskapet formas efter hand.

Program under Konstrundan

Jag kommer att ha utställning i min atelje och ställer ut såväl äldre som nya målningar. Jag kommer att förklara hurudan min arbetsprocess är samt visa hur mitt målande har utvecklats genom åren. Jag kommer att i förväg ta bilder av min arbetsprocess i olika skeden och visa hur målandet framskrider och hur färgerna förändras.