235. Ann-Sofi Kattilakoski - Vasa konstgrafiker

På tråden II, 2019Jag vid tryckpressenHetki, 2021Mahdollisuuksia, 2021På tråden I, 2019

Gatuadress

Skolhusgatan 53/Koulukatu 53
65100 Vasa/Vaasa/

Telefon

050-3307533

Konstart

Grafik

Information om konstnären/gruppen

Jag jobbar med konstgrafik i Vasa konstgrafikers verkstad. Konstformen erbjuder ett flertal tekniker och uttryckssätt som ger ig frihet att både vara spontan och expressiv eller långsam och noggrann. Mitt skapande går i perioder och varvas med vanlig vardag. Det behöver finnas tid för idéer att gro, stunder för experimenterande samt intensiva pass för tryckprocessen. Jag har under de senaste åren bekantat mig mera med fotogravyrtekniken och hur den kan användas i mina idéer. Och så ska vi inte glömma att jag gillar färger. Vem skulle vilja vara utan dem?

Program under Konstrundan

I Vasa konstgrafikers verkstad får man bekanta sig med de tekniker jag och andra konstgrafiker jobbar med. Man får se hurudan utrustning vi använder samt ta del av utställda verk. Vi ordnar några teknikdemonstrationer under veckoslutet så man ser hur avdrag trycks. Välkommen på en kopp kaffe och ett samtal om bilder!

annsofikattilakoski@weebly.com, Instagram: annsofikattilakoski

Köranvisningar

Ifall du kommer med bil kan du parkera längs med Skolhusgatan eller svänga in på innergården via Tegelbruksgatan. Ingång via kortändan mot Skolhusgatan. Välkommen!