163. Pirjo Vartiainen

Pirjo Vartiainen, Nothing is Permanent, öljy kankaalle, 50x50cm, 2023Pirjo Vartiainen, omakuvaPirjo Vartiainen, Hope, öljy kankaalle 81x65 cm, 2019Pirjo Vartiainen,  All over the World, öljy kankaalle, 38x46 cm, 2019Pirjo Vartiainen, What is happening, öljy kankaalle, 65x54 cm, 2019

Gatuadress

Suvantokatu 7-9 C 2 (2. krs)
33100 Tampere

Telefon

050 345 3210

Konstart

Måleri, Visuell Konst

Information om konstnären/gruppen

Mitt konstnärskap har starkt påverkats av att jag tillbringade min barndom på landsbygden. Alltså har saker som har med naturen varit viktiga för mig i mina målningar fram till de senaste åren. På senare tid har jag dock gått mer och mer in i abstrakt konst och naturliga element har utelämnats ur mitt uttryck för tillfället. Färger inspirerar mitt arbete. Oljemålning på duk och plexiglas är de tekniker jag använder.

Mina oljemålningar, målade på duk för Konstrundan-evenemanget, berättar å ena sidan om min egen konstnärliga förändring när jag gick från scenkonst till en mer abstrakt tolkning. Å andra sidan berättar mina målningar om den moderna tidens mer omfattande förändring. Men det finns hopp och drömmar i denna föränderliga värld, som i synnerhet färgerna i mina målningar förkroppsligar på sitt sätt.

Under Konstrundan-eventet presenterar jag mina målningar och de målartekniker jag använder.

Program under Konstrundan

Jag presenterar mina målningar för besökare och berättar om de tekniker jag använder.