92. Tarja Rantala - Tarinakoru

Tarja ja Hannu, Tarinakorun kultasepät. Yö ja päivä. Pöllö, viisauden ja intuition symboli, ametisti silmillä.Tähtipölytimantti sormus kierrätyskullasta.

Gatuadress

Taipaleentie 244
01900 Nurmijärvi

Telefon

0456136811

Konstart

Formgivning, Ädelmetall och smyckeskonst

Tillgänglig för rörelsehindrade

Information om konstnären/gruppen

Jag jobbar som guldsmed i Tarinakoru med min man, guldsmed Hannu Rantala. Jag designar smycken tillsammans med kunder, utifrån deras drömmar och önskemål, samt min egen design, vars ämnen kommer från bilder, minnen, levt och upplevt runt omkring. Historierna bakom smyckena är stora som små. Ord dyker upp i mitt sinne när jag gör smycken eller beskriver dem. Ibland finns det först en berättelse som föder ett smycke. För mig är guldsmide manuellt arbete med traditionella metoder och att skissa med penna. En del av den kreativa energin överförs till mottagaren av smycket, som får sina nya nyanser.
På Yogavint guidar jag under sommarsäsongen Ljudreseavslappningen med olika helande instrument. Gongs, skålar, trummor, bland annat, vibrerar med sin egen frekvens och får kroppen i ett tillstånd av djup avslappning.

Program under Konstrundan

Här kan du se en riktig guldsmedsverkstad med verktyg. Du kan lära känna verktygen och arbetssätten i den gamla ladugården på Taidonmaa gård. Butiken är ansluten till verkstaden och där kan du hitta smycken från vår egen kollektion samt unika enskilda föremål till försäljning.
Det finns ett stort utrymme på ladugårdens vind, som fungerar som yogalokal på sommaren. På evenemangsdagar finns det möjlighet att koppla av och njuta av våffelcaféets utbud. Det finns också en växlande konstutställning på vindens väggar.