51. Tuula Toukkari - Taiteilijayhdistys Tapaus ry

Tuula Toukkari, Syksy kultaa, akryyli, 40x40cm,2022, kuvaaja: Tuula ToukkariTuula Toukkari, Kuvaaja: Carita NissinenTuula Toukkari, Oodi kesälle, akryyli, 40x40cm, 2022, kuvaaja: Tuula ToukkariTuula Toukkari, Markiisi Von Long Crus Lepus, akryyli, 73x56cm, 2022, kuvaaja: Tuula ToukkariTuula Toukkari, Moonlight Shadow, akryyli, 73x60cm, 2022, kuvaaja: Tuula Toukkari

Gatuadress

Viertolantie 2-4
00730 Tapanila

Konstart

Grafik, Måleri

Information om konstnären/gruppen

Jag är Tuula Toukkari - bildkonstnär och född 1966 i Tuusula. Som barn var det bästa med skolan skönkonstklasser, där du visste vad du gjorde och du kunde förverkliga dig själv. I slutet av 1970-talet fick jag studera ny konstteknik och -seder vid Esbo konsthögskola. När jag gick till jobbet lämnades bildkonst i bakgrunden tills den blåste in i en ny flamma när jag studerade vid Pekka Halonens Akademi i Tuusula. Efter dessa år har jag gått med i många kurser i målning och bildkonst, av vilka jag har tagit inspiration för mitt eget arbete.

På Pekka Halonen Akademin gjorde jag mitt sista arbete med konstgrafik med gamla etsnings- och aquatint för kopparplåt. De senaste åren har jag målat akryl- och oljefärger. Jag är inspirerad av Samuli Heinonens arbete, där jag upplever något större än livet. När jag gick med på hans målningskurser fick jag inspiration att måla djur och natur lite surrealistisk stil.

Jag målar för närvarande i min ateljé på konstnärsföreningen Tapaus i Mosabacka, Helsingfors. Vår förening är aktiv i att organisera utställningar och öppna dörrevenemang.

Program under Konstrundan

Flera konstnärer från konstförening Tapaus deltar iår i Konstrundan. De utvalda till evenemanget anordnar en utställning i vår ateljé och dessutom håller vi öppna dörrar där vi pratar om vårt eget arbete. Verk och relaterade produkter från konstverken finns också till försäljning.


Köranvisningar

Uppför trappan från Tapanila tågstation. Sväng höger och korsa gatan till Viertola vägen. Tapaus ry ligger i en gammal fabriksbyggnad i rött tegel precis i början av vägen. Konstförening Tapaus stora namnskylt finns väggen och hjälper dig hitta fram.