183. Maria Gull - Mias Konstsalong

Sjöslaget. Akryl 2023. Utstängd och bortglömd. Utanför men vill hem. Livet som det är.Mia Gull, Sol Vind Vatten 2023 AkrylPå topp, Akryl en liten dröm där vi tror att vi ser rätt, men sammanhanget blir ofta fel. 2021Svall , Mia Gull Akryl, jag bor vid havet och kan njuta i av ljudet då vågorna når stranden 2021Akvarellmannen vill iväg från penseln och skyndar allt vad han förmår-han vill vara fri. 2021

Gatuadress

Österfjärdsvägen 82
64510 Nämpnäs

Telefon

0408797586

Konstart

Måleri

Tillgänglig för rörelsehindrade

Information om konstnären/gruppen

Jag kommer att under Konstrundan 2023 att hålla öppet i min konstsalong, som jag kallar mitt året runt öppna galleri. Utrymmet är en gammal ladugård där höns kor och häst stått för många år sedan.
Min konstsalong är fylld av målade tavlor med Akryl, olja och akvareller, flera hundra verk så tävlar om att få visa upp sig.
Mina favorit motiv är smått surrealistiska och svävar lite i gränsen till humor eller ironi. Ett och annat konsthantverk och dikter kan även hittas i salongen. Verkens titlar är underfundiga och skämtsamma. Andra kan vara av djur, natur och människor. För mig är måleriet en källa till glädje, njutning och ett outtömligt landskap av färg och form har sin egna plats. I konstsalongen har jag även verk från tidig barndom då jag som 11 åring gick på kurs via medborgarinstitut, vidare kan man se en parafras av Monet som jag målade under det år som jag gick på heltidsstudier i Konstskolan i Stockholm. Jag gillar inte att kasta dåliga tavlor, utan alla faser anser jag skall visas i sin helhet. Någon dag kan en dålig tavla ses som bra, så att förstöra är inte min melodi.
Under konstrundan kommer jag att sitta och måla i konstsalongen, jag kommer även att bjuda besökare att ta tag i en duk, färg och att prova på, jag tror att alla kan måla, och att vi sitter på en stor mur av dåliga bilder på var konsten är, och hur konsten skall se ut. Devisen att konsten är upp till betraktaren är nog den slutkläm som jag oftast vill använda på de otaliga konstkurser som jag hållit , både för barn och vuxna.
Färg och humor välkomnar in alla på: Mias Konstsalong

Program under Konstrundan

Jag har öppen målarateljé för alla besökare-måla vid staffli en tavla med akrylfärg. Kaffe serveras och alla skall trivas i min tavel fyllda konstsalong.