156. Sirpa Ojala - Galleria Kerimanni

Sirpa Ojala, Susijengi keramiikkaa 2022, 26x35x14. Pentti OjalaSirpa Ojala maalaa työhuoneella.Pentti OjalaSirpa Ojala, Maisema365/osa sarjasta2022, rug hooking, 20x20.Pentti OjalaSirpa Ojala, Maaliskuussa järvenjäällä, akryyli 2022, 90x140. Pentti OjalaSirpa Ojala, My Willow tree IV, akryyli 2022, 90x140. Pentti Ojala

Gatuadress

kerimannintie 44
29630 Galleria Kerimanni

Telefon

0403539430

Konstart

Grafik, Keramik, Konsthantverk, Måleri, Skulptur, Teckning, Textil

Information om konstnären/gruppen

Jag är Sirpa Ojala, en bildkonstnär från Satakunta. Att göra konst har varit mitt huvudsyssla sedan 80-talet. Jag gick på Björneborgs konstskola 1979-1982 och är medlem i Björneborgs konstnärsklubb och medlem i konstnärsklubben Nyte ry. Jag deltar aktivt i gemensamma utställningar och försöker hålla separatutställningar vartannat år. Vårt hem, som heter Galleria Kerimann, har öppet den första lördagen i månaden hela året. Dessutom är sommar- och julutställningarna öppna längre. Min konst visar en kärlek till naturen, särskilt skogen och träden, och det närliggande Isojärvi påverkar mina verk. Tidigare har jag gjort metallgrafik och i tjugo år målade jag nästan uteslutande gouachemålningar. Jag målar främst akrylmålningar, men keramik har varit starkt involverat sedan min ungdom. Dessa verk visar SusiNainen i olika situationer i hennes liv. Utöver tavlor och keramik är huvudprojektet för tillfället "Maisema365" 20x20cm textilverk gjorda med mattkrokningstekniken. Syftet är att göra 365 bitar av olika delar av landskapet vid olika tider på året/dygnet. Verken är gjorda på jutetyg ​​med en speciell mattkrok med hjälp av trikå. Man kan använda t ex gamla t-shirts som skärs till inslag, den här metoden tar ekologisk användning av materialet Att göra mattkrokningsarbeten lades till mönstren 2010. Självklart gör jag även alla små fina saker till salu, t.ex. unika kort med gouache- och rävmålningar från plywood. Dessutom har jag med hjälp av digital teknik kommersialiserat mina verk till kuddfodral, kökshanddukar, emaljmuggar, pussel och tyg som jag kan sälja till kunder i den mängd de vill. Utöver brädorna finns även dessa produkter till rea. Jag gör även specialarbete. Mina verk är till salu via konstbutiken Taiko online.

Program under Konstrundan

Galleria Kerimanns arbetsrum är öppet för besökare att komma, dessutom finns det arbeten på väggarna i alla rum på de två våningarna i vårt hem, så nästan hela huset är öppet då. Gårdsstugan har en loppis med konst och böcker.
Besökare uppmuntras att delta i Konstrundans lotteri och vi anordnar ett eget lotteri bland besökarna.
Jag presenterar verken själv, framför allt för nya besökare och svarar på frågor och pratar med dem om konst.


Köranvisningar

Från Björneborg, ta väg 23 till Pomarkku, men sväng inte in till Pomarkku centrum, utan fortsätt tills du kommer till en korsning som guidar dig mot Siikai, därifrån kör du på Kivijärventie i ca 9 km tills du kommer till en punkt där vägskyltarna till vänster säger Galleria Kerimanni, på samma skylt står det även Kerimannintie och uimaranta. Denna Kerimannintie fortsätter i 440m och du är vid det röda trähuset, som är Galleria Kerimanni.