116. Arja Pykäri

Arja Pykäri, yksityiskohta teoksesta,  Keltainen ruukku 2023,  kuva Arja PykäriTilanne työhuoneeltani 2023, työn alla on öljyvärimaalaus, kuva Arja PykäriArja Pykäri, Taidenäyttelystä, Hetkiin kätketyt, Kiskon Kivimakasiini Salo, 2022. Vasemmalta, Vaeltajat, öljy, 80x60, 2022, Saimme rakkautta mukaamme, 110x90, 2022,  Vihreän tuolin muistot,  öljy, 94x80, 2022, kuva Arja PykäriArja Pykäri, Kaverukset,  akvarelli , 32x27, 2022, kuva Arja PykäriArja Pykäri, Kirkas pimeä, öljy kankaalle, 50x40, 2023, kuva Arja Pykäri

Gatuadress

Pihkarinne 9
24280 Salo

Telefon

0505218901

Konstart

Måleri, Teckning, Visuell Konst

Information om konstnären/gruppen

Jag är bildkonstnär från Salo. Jag gör främst olje- och akvarellmålningar på olika grunder. Jag håller flera utställningar varje år, gör beställningsarbeten, min konst visas och säljs på olika ställen och jag undervisar i bildkonst. Mina verk är berättelselika och symboliska, ett färg- och ljusspel. Min inspiration är den omgivande naturen och livet. Mina oljemålningar är en växling mellan representativ och abstrakt stil. Jag målar mest djurmotiv i akvarell. Mina målningar är baserade på vad jag ser och upplever, samt den fantasivärld som skapats av mitt undermedvetna.

Program under Konstrundan

Jag kommer att berätta om ursprunget till ämnena i mina verk. Jag presenterar oljemålningarnas arbetsprocess och hur mitt målarämne kommer till liv och blir en bild. Jag har dikter till några av oljemålningarna som visas. Jag kan också presentera olika berättelser om igelkottsserien av akvarellverk. Jag gör provverk med igelkottstema med akvarell och tusch. Jag har en outlet försäljningsutställning, som består av mina verk samlade under min konstresa. I samband med min utställning har jag även kort och akvarellverk till försäljning. Jag ordnar ett litet erbjudande för besökarna.


https://www.turuntaidelainaamo.fi/public/go.php https://www.salontaiteilijaseura.fi/