87. Annick Ligtermoet - Studio Keisteri Valomieli

Small plates with ash glazesAnnick at the studioWood fired vases with graniteAsh glazed sculptural vaseLocal clay, granite and other materials

Gatuadress

Hyttipojankuja 2
02780 Espoo

Telefon

0445955599

Konstart

Keramik, Skulptur

Information om konstnären/gruppen

Hej, jag heter Annick. Jag är en holländsk konstnär, som bott och arbetat i Finland sedan 12 år tillbaka. Just nu arbetar jag mest med keramik: kärl och vaser som i sitt formspråk ligger på en linje mellan funktionell och skulptur. Den finländska naturen inspirerar mig, och jag tycker om att experimentera med lokala material så som björk och sten. Björkens aska kan omvandlas till glasyr, och jag sten och granit använder jag för att skapa textur i mina verk.

Program under Konstrundan

Under veckoslutet kommer jag att presentera min arbetsprocess och de material som jag använder då jag arbetar med keramik. Jag kommer till exempel att visa, hur granit förändras under eldningsprocessen, alla experiment som jag har gjort med materialet, och hur den slutliga produkten kan komma att se ut. Jag kommer också att visa nya verk.


Köranvisningar

Sväng till höger på parkeringsplatsen, och sedan till vänster runt byggnaden. Ingången till vår studio ligger mot järnvägsspåren.