63. AAM Studio

Covenant.Muhammad KhanPassionRed MoonSanna Marin

Gatuadress

Tupavuori 1E, 79
00570 Helsinki

Telefon

0456124411

Konstart

Måleri, Teckning, Visuell Konst

Tillgänglig för rörelsehindrade

Information om konstnären/gruppen

Muhammad Khan föddes i Pakistan. För närvarande bor och arbetar han i Helsingfors, Finland. Han tog examen från National College of Arts, Lahore, Pakistan, 2005. Khan har arbetat inom bildkonst under de senaste 17 åren. Hans verk ställs ut brett i solo- och grupputställningar internationellt och nationellt.

Khan arbetar i en mängd olika genrer och tekniker, han skulle älska vattenfärgstvätttekniken. Han upptäcker gradvis möjligheterna att konstruera bilderna genom att lägga till tunna lager av färg och återge dem med prickar, som collage med små penslar. Jag antar att på så sätt blir de formella aspekterna av arbetet viktiga för honom. som presenterar realistiskt skildrade ämnen i det surrealistiska mot bakgrunder av kraftfulla färger. Han arbetar i alla klassiska traditionella och samtida medier.

Hans ändlösa strävan efter att upptäcka och kämpa mot oddsen tar aldrig slut, och man skulle lätt upptäcka den kampen i hans arbete. Han försöker alltid skildra hela tävlingen av människans triumfframsteg, dåtid, nutid och framtid med generositet i sitt arbete. Hans verk definierar hans existens. Han har alltid haft en passion för att utveckla eller föra fram det som vårt "samtida" samhälle verkar ha förlorat.