5. Outi Piiroinen

Outi Piiroinen, Nälkäiset, lyijykynä ja akryyli, 95x85cm, 2022Outi PiiroinenOuti Piiroinen, Kun on vapaus valita,lyijykynä ja akryyli, 80x100cm, 2022Outi Piiroinen, Asumus Lintukoto-installaatiosta, puu,pellava, terva, 40x40x120cm, 2023Outi Piiroinen, Vihreitä ja luonnonvihreitä, monimateriaaliveistos, n15cm/kpl, 2018-2021

Gatuadress

Luostarinvaarantie 18
82710 Kovero

Telefon

0505456764

Konstart

Grafik, Installation, Konsthantverk, Måleri, Skulptur, Teckning, Textil, Trä, Visuell Konst

Information om konstnären/gruppen

Jag är bildkonstnär från en liten by i Norra Karelien. Den rika naturen och lugnet som omger mitt hem är en oändlig inspirationskällä för min konst. Jag identifierar mig som tecnare, även om jag arbetar mångsidigt med olika tekniker. För mig är konsten framför allt ett sätt att strukturera mina tankar och ta ställning till tidens fenomen. Mänsklighet, finskhet och naturförhållandet är ofta återkommande ämnen i min konst. I mina verk blandas människor och fåglar, natur och byggd miljö och olika perspektiv. Absurda bildvärldar med små detaljer är utmärkande för min konst.

Program under Konstrundan

Utmaningen i min hemby har varit att hitta lämpliga utrymmen för att göra konst. Lösningen hittat äntligen när jag byggde ett arbetsrum på min egen gård 2021-2023. Under evenemanget har jag en unik möjlighet att presentera min studio, konsten som skapas där och möta besökarna.

Jag vill visa den hela processen som kännetecknar en bildkonstnärs verk. Förutom färdiga verk visar också jag skisser, planer och materialexperiment. Under evenemanget har besökarnaa möjligt att se slutförandet av min separatutställning ”Lintukoto”.

Dessutom får besökarna uppleva miljön på min studio som är en blandning av natur och en bruksträdgård och konst.

Under evenemanget finns konst, hantverk och speciella trädgårdsprodukter till försäljning. Konstkaffet ordnas ute i trädgården om vädret tillåter.