82. Silja Salokas - Studio Melko

Silja Salokas, Ystävät/Väninnor/Frends, sekatekniikka, 60x50 cm, 2023Silja Salokas, Työhuoneella 2022, itse kuvattuSilja Salokas, Me kaksi/Vi två/We two,  sekatekniikka,  60x60 cm, 2023Silja Salokas, Löydot/Findings/Discoveries, akryylimaalaus kankaalle, 60x50 cm, 2022Silja Salokas, Raja/Gräns/Border, akryylimaalaus kankaalle, 80x65 cm, 2022

Gatuadress

Melkonkatu 28 D 4.krs
00210 Helsinki

Telefon

0505260289

Konstart

Måleri

Tillgänglig för rörelsehindrade

Information om konstnären/gruppen

I höstas fick ja veta att cancer hade drabbats mig. Det ändrade min målning totalt. Landskap och växter har varit som realistiskä utgångspunkter. Horisontala och vertikala linjer samt ljus och skugga är elementer, even om slutresultat är abstrakt. Nu har jag helt och hollet tappat den realistiska urgångspunkten. Det förblev endast färg och yta, som jag formar skrapande, dräneranse, droppande och lagande färger. Samtidigt dykades upp ansikten som starka element. Vad berättär de om, ser jag inåt på mig själv eller söker jag den person jag tidigare har varit? Eller tittar jag på människor runtom mig?

Program under Konstrundan

Vi anordnar en utställning i gemensamma utrymmen. Jag kommer att vara där för att presentera mina arbeten på lördag och söndag.

Facebook: siljasalokas, Instagram: #siljainkeri9

Köranvisningar

D-trappans dörr ligger vid Picnic-restaurangens dörr på Melkonkatu sidan.