22. Maija Laajalahti - Työhuone Naakka

Kissa mustalla pohjallaVeneretkiEnsilumi

Gatuadress

Satamakatu 4
48100 Kotka

Telefon

0504059484

Konstart

Måleri, Teckning

Information om konstnären/gruppen

Det är viktigt för mig att skapa glädje genom min konst. Min konst är inte allvarlig och man kan skratta åt den. Som konstnär känner jag att det är min uppgift att skapa glädje i människors vardag. Det finns aldrig för mycket av det. Jag hittar mina motiv i vardagliga återvunna föremål, djur, natur och populärkultur. Jag är särskilt förälskad i katter som motiv.

Min stil är mycket varierande. Mina olika kollektioner ser olika ut och det är okej. De återspeglar inspirationen och stämningen just för stunden i min studio. Jag gillar att ta in mer och mer återvinning i mitt arbete varje år, och för tillfället är min stora inspiration serpentiner och ballonger.

Konstrundan-evenemanget är en möjlighet för mig att visa upp vad jag kan göra min konst av och vilken typ av verk som växer fram. Jag tycker att det är roligt att en gång om året öppna dörren för nyfikna människor för att se vad som ingår i en bildkonstnärs liv och arbete.

Program under Konstrundan

Visar de material och verktyg som jag använder. Skisser, målningar och pågående arbeten samt små verk och vykort till salu.