6. Kaisa Jussilan ateljee

Babylonin lohikäärme, kivilitografia 2022   29 x 23 cmKaisa Jussila ja installaatioteos Eine Kleine Stadt Taidekeskus Ahjossa Joensuussa.Shakkihevonen, rakupoltettu keramiikka 2021  15 x 16 x 6 cmMeren äärellä, viivasyövytys, akvatinta ja kuivaneula 2022   15 x 15 cmOksien talo, tussi ja lehtikulta, 2020  12 x 5,5 x 5,5 cm

Gatuadress

Kannaksentie 587a
82360 Onkamo

Telefon

0407710729

Konstart

Formgivning, Grafik, Installation, Keramik, Konsthantverk, Skulptur, Teckning, Visuell Konst

Tillgänglig för rörelsehindrade

Information om konstnären/gruppen

Jag är konstgrafiker och bildkonstnär. Jag utexaminerades från Bildkonstakademin år 2006, och bor i Tohmajärvi, Östra Finland. Min hem är en gammal landsgård, och min verkstad är på ladugården. När jag var barn, mitt önske var att bli konstnär och få göra bilder. Jag tecknade alltid och överallt. Teckning är ännu en startpunkt av mitt arbete. Jag söker linje från formen och formen av linjen. Jag jobbar allmänt med olika konstgrafik tekniker: etsning, akvatint, torrnål, stenlitografi och serigrafi. Den annan viktiga delområden är tredimensionella konstverken: jag gör också keramik- och papperskulpturer. De är kombination av grafik, skulptur och målning.
I mitt konst jag blandar fantasi, mystik och sagor. Mosatser är naturen och vardagen av mitt liv. Jag hanterar också djupgående temor och vill författa inspirerande konst, som vaknar att tänka, känna och besjäla.

Program under Konstrundan

Konstutställning, nya och äldre konstverk och också provtrycken . Du kan också njuta Mustan Kissan Cafe`s delikatesser.