150. Marie Laaksonen - Studio Art

Den gröna påfågelns stolthetKonstnären Marie Laaksonen i sin studioPelican-2,  pastellfärg på papperDen uppmärksamma, färgpenna på papperOn a rainy day in Prague, akvarell

Gatuadress

Lugnevägen 10
22310 Pålsböle

Konstart

Måleri, Teckning, Övrigt

Information om konstnären/gruppen

Jag började min karriär som grafisk formgivare i München, Tyskland. Efter att ha arbetat på olika agenturer och förlag i München flyttade jag tillbaka till Åland, Finland och började experimentera med olika konsttekniker. Mestadels använder jag mig av de klassiska konstmedierna så som kol, pastell, akvarell och blyerts men likaväl digitala tekniker. Just nu arbetar jag mycket med akrylfärg och med färgpennor.
Mina konstverk består huvudsakligen av akryl, färgpenna, pastell, kol och akvarell. Jag målar i realistisk/hyperrealistisk stil i både stora och små format. Mina motiv visar framförallt avbildningar av olika djur, framhävt av en mörk eller vit bakgrund. Konstverken i stora format är alla i akryl. Dessa målas på större ”kartongskivor” jag själv skär till och lägger i ramar - de är alltså samtidigt även eget hantverk.
Hittills har jag hunnit med två utställningar på Åland.

Program under Konstrundan

Jag ställer ut mina konstverk hemma i min sommarverkstad. Man kommer att kunna köpa konstverk av mig på plats och ta del av live-målning. Om vädret tillåter det kommer jag dessutom att presentera en del konstverk i min trädgård.

marielaaksonen.com, Instagram: @lukido_official