102. Claire Hurley - Hub Feenix - Artist in Residence Studio

Lost Girl- sustainably foraged woven plant materials, paperat work with flowersflower cape and laser cut crownNest - sustainably foraged plant materialsquilt coat and flower crown

Gatuadress

Högbenintie 30,
10350 meltola

Konstart

Formgivning, Miljökonst, Skulptur, Textil, Visuell Konst, Ädelmetall och smyckeskonst, Övrigt

Information om konstnären/gruppen

Jag är en konstnär och designer, från Irland, som skapar konceptuell Wearable Art, med mestadels återvunnet och hållbart material. Jag är residenskonstnär på Hub Feenix i 2 månader, som kulminerar på helgen på Konstrunden.
Mitt arbete uppmärksammar vårt förhållande till naturen och vår påverkan på den. Att skapa arbete med människokroppen som bärare, som ett sätt att utforska och uttrycka min känsla av plats och sammanhang i omvärlden är hjärtat i mitt arbete.

Program under Konstrundan

Det här är ett perfekt tillfälle att dela med mig av det arbete jag skapar under mitt två månader långa intensiva residensvistelse. Jag kommer att presentera en interaktiv utställning med konstverk som kan bäras och även dela med mig av min process genom att ha mina skissböcker, testbitar och prover, verktyg och material tillgängliga för interaktiv visning och diskussion, och några speciella bitar kommer att finnas till försäljning.
Jag kommer att demonstrera vissa färdigheter som jag använder i mitt arbete, såsom växtvävning och textilmanipulation och har extra material tillgängligt för deltagarna. Jag kommer att vara tillgänglig för chattar, demonstrationer och diskussioner om alla intresseområden.