26. Anneli Kokkonen- As Oy Kolkanmäki, takapiha

Anneli Kokkonen, Aurinkoinen Anna-Liisa halkoja hakkaa, kun lisää kesävieraita mökille pakkaa, öljyväri kankaalle, 33x41, 2017, kuvaaja Anneli KokkonenAnneli Kokkonen, Henkilökuva, itselaukaisin Nikon-kamerallaAnneli Kokkonen, Ritva-koivun hurmava tanssi, akryyli kankaalle, 33x24, 2022, kuvaaja Anneli KokkonenAnneli Kokkonen, Sanna Kiero ja Siiri Rantanen humpalla 1956 Cortinassa, akryyli kankaalle, 46x38, 2020, kuvaaja Anneli KokkonenAnneli Kokkonen, Kulta, pesutekniikka guassi ja tussi paperille, 25x21, 2022, kuvaaja Anneli Kokkonen

Gatuadress

Kirkkokatu 13
15110 Lahti

Telefon

045 130 7616

Konstart

Måleri, Teckning, Visuell Konst

Tillgänglig för rörelsehindrade

Information om konstnären/gruppen

Jag var 7 år när jag målade utsikter över Saimen med oljefärger på min pappas lektion. Vid sidan av mitt arbete som tecknare studerade jag, idrottade och målade både i Finland och Norge.
Efter att vi flyttat till Finland föll jag i naivitet när jag såg Martti Innanen och Lea Pihkalas verk med humor, färger och budskap. Mitt liv tog en ny riktning, jag började med att måla upp mina livserfarenheter genom att jämföra norsk och finsk kultur i relation till natur och mänsklighet. Finsk scendans och bastu och simning i rent drickbart vatten är mina favoritsaker. Lahtis lokalhistoria och min volontärverksamhet som attaché vid internationella vintersportevenemang ingår ofta i mina verk. Jag har undervisat i naivistiskt måleri med oljefärger och tvättteknik i flera konstverkstäder. I det senare ändrar gouache och markör form i olika skeden av processen så att slutresultatet kan bli helt oförutsägbart. Passar alla åldrar och till exempel för att illustrera poesiböcker, den fascinerar också med ett snabbare slutresultat.
Jag är fortfarande en utvecklingsinriktad optimist.

Program under Konstrundan

Jag hälsar alla hjärtligt välkomna till min Konstranda! Min bildkonstutställning visas på vår öppna gård, med både mina naiva akryl/oljemålningar och mina verk gjorda med tvätttekniken (gouache och markör). Till salu finns också numrerade samlarkort tryckta i Lahtis från mina tavlor och små inramade tavlor. Vid regn kan de finnas under kapellet.


https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/kokkonen-anneli