50. Paula Holopainen - Malminiityntie 20 taideyhteisö

Visteria, 2020, öljymaalausHenkilökuva Paula HolopainenMimosan väri, 2020, öljymaalausKamelia, 2020, öljymaalausKudelmia,2022,tempera ja öljy

Gatuadress

Malminiityntie 20 A
01350 Vantaa

Telefon

0407194790

Konstart

Måleri

Tillgänglig för rörelsehindrade

Information om konstnären/gruppen

Om min konst

Jag studerade Vid Helsingfors universitet som filosofie kandidat och vid Fria konstskolan som målare. Jag har undervisat i målning på vuxenhögskolor i huvudstadregionen och tekning i Fria konstskolan. Målning och kolteckning är mitt arbete. Om de tekniker jag använder är en olje-och temperamålning, jag målar på duk. Då osh då blir jag entusiastisk över akvarell och kålmålning. Jag har presenterat mina verk regelbundet i separatutställningar i Finland och utomlands.

När man arbetar är färg utgångspunkten. Oljefärg och äggulo tempera som material är flexibla och pålitliga, håller sina färgnyanser oförändrade. Arbetet styrs av observationer och det fria flödet av inre rörelser. Bilden byggs upp i lager, långsamt. Att tänka tar mer tid än det fysiska genomförandet i sig. Abstrakt målning är det mest fascinerande för mig eftersom man går i det som en sökare. Naturen ger konstnären oändliga möjligheter att tolka form och linije, färg och ljus. En persons inre värld är större än vad som är synligt.

Program under Konstrundan

Jag har en utställning i mitt ateljee och jag berättar om mina tekniker och målningar.

www.paulaholopainen.fi, Facebook: Paula Holopainen Facebook, Instagram: Paula Holopainen Instagram

kuvataiteilijamatrikkeli/paula holopainen