1. Ateljee Kaisa Lamminpää-Raekallio - Kuopion Konepaja

Kaisa Lamminpää-Raekallio ateljeella 2023Maailmojen välisiä verhoja ja siltoja, Akryyli kankaalle, 100X150, 2022, Kaisa Lamminpää-RaekallioNew winds blowing, Akryyli kankaalle, 100X150, 2020, Kaisa Lamminpää-RaekallioRakkauden majassa, 100X150, 2021, Kaisa Lamminpää-Raekallio

Gatuadress

Pohjolankatu 1
70500 Kuopio

Telefon

050-3382324

Konstart

Installation, Måleri, Perfomance, Samfundskonst

Information om konstnären/gruppen

Jag heter Kaisa Lamminpää-Raekallio, är en 44-årig frilansande konstnär och mamma till två små pojkar. Jag arbetar inom ett multidisciplinärt område under mitt företagsnamn Valontanssi. Jag bor och arbetar i Kuopio i Norra Savolax. Min ateljé är belägen i VR:s gamla lokstall, i konstnärskollektivet Konepaja.
Jag arbetar för närvarande med min älskade, fascinerande och oändligt inspirerande visuella konst genom att måla.
Min målningsprocess är mycket intuitiv. Jag inspireras av känslor, stämningar, natur, drömmar, färger och musik. Ibland försöker jag bestämma något om resultatet i förväg, men vanligtvis tar min målningsprocess mig alltid med överraskning och slutresultatet är överraskande även för mig. Måleriets flöde är något där jag känner att jag kan öppna ridåerna mellan världar.
Jag började min konstnärliga bana genom bildkonst vid Savonlinna konstgymnasiums bildkonstavdelning och Ikaalinens hantverksskola, men dansen fick tag om mig och jag utexaminerades från Kuopion musiikki- ja tanssiakatemia.
När mitt andra barn Toivo föddes återvände min passion för måleri med förnyad kraft. Uttryck genom rörelse och dans frigjorde mitt måleri på ett helt nytt sätt och jag är fortfarande på den upptäcktsresan!
Förutom att måla arbetar jag också på en installation med flera konstarter som heter Tanssiva Maalari tillsammans med min partner, min make, musikern Antti Raekallio.

Program under Konstrundan

Under Konstrundan är min ateljé och hela konstnärskollektivets arbetsrum öppna för allmänheten.
Mina målningar, både färdiga och ofärdiga, finns utställda i min ateljé.
Jag kommer också att presentera mitt verk "En berättelse om min väg till konstskapande, bakgrund och arbetsmetoder".
(Tidpunkten för presentationen kommer att bekräftas närmare evenemanget).
Du kan också besöka Konepaja Pop-up Gallery och ta del av i verket Tanssiva Maalari - en multidiciplinär installation, en dialog mellan konstnärsparet Kaisa Lamminpää-Raekallio och Antti Raekallio om processerna i konstskapandet. Installationen innehåller rörelse, ljud, video, live målning och musik. (Föreställningstiderna kommer att meddelas närmare evenemanget).


Köranvisningar

Kuopio Konepajas konstnärskollektiv finns i Männistö, i VR:s gamla lokstall. Till min ateljé kommer man till från Pohjolankatu och Kullervonkatu, som ligger längst upp på området, där också ingången till min ateljé ligger. Trätrappor till 2:a våningen.