224. Leena Kyyrö - Kulttuurikiihdyttämö TILA

Leena Kyyrö, Angie, öljy kankaalle, 46x42, 2022, Leena KyyröLeena Kyyrö, työhuoneella, 2023, Leena KyyröLeena Kyyrö, Aikahyppy, Öljy kankaalle, 95x70, 2021, Leena KyyröLeena Kyyrö, Merry-go-round, öljy kankaalle, 67x60, 2020, Leena KyyröLeena Kyyrö, Florence, öljy kankaalle, 41x25, 2022, Leena Kyyrö

Gatuadress

Pikisaarentie 15
90100 Oulu

Konstart

Måleri

Information om konstnären/gruppen

Jag gör målningar och skulpturer. När jag målar styrs jag av färg och jag börjar ofta utan ett färdigt ämne. Genom arrangemanget av färger etableras formen, men förblir abstrakt nog att du inte tvingas stanna kvar i bara en idé. Jag tänker på mina målningar som utsikter över den väg som färgen leder. Det mänskliga ämnet är oändligt intressant för mig och jag återkommer alltid till det. Jag målar och skulpterar figurer som inte har en verklig modell utan simmar istället från det undermedvetna genom handen ut på duk och lera.

Program under Konstrundan

Under Konstrunda-eventet kommer jag att presentera målningar och keramiska skulpturer i vår ateljé. Samtidigt har jag en separatutställning på Kulturacceleratorn TILAs TASO-galleri som ligger i trappan som leder till vårt ateljé .


Köranvisningar

3. våningen, rum 310