126. Sanna Peuri

Sanna Peuri/Illuusio, 2021, akryyliSanna Peuri/Koroisten näyttelyä pystyttämässä, 2016Sanna Peurinimetön, 2021, akryylinimetön, 2021, akryyli

Gatuadress

Linnankatu 1
20100 Turku

Telefon

0407300631

Konstart

Måleri

Information om konstnären/gruppen

Mina målningar är byggda i lager som en summa av olika visuella element, koder, strukturer. När jag målar letar jag efter harmoni, men ibland blir jag upphetsad över en uttrycksfull beröring och söker därmed balans eller framhäver en motsägelse. Mina verk kan ses som en dialog mellan olika motstående krafter eller som en berättelse om koder.

Utgångspunkten för mina verk är naturen som en plats som erbjuder ständigt föränderliga estetiska intryck.
Observationen har förvandlats till en färgkomposition. Knappheten på färger är genomtänkt och även ett effektivt sätt att beskriva en sorts efterbild, en minnesbild av det som sågs och upplevdes.

Det abstrakta formspråket och linjerna antyder på sina ställen i riktning mot figurativitet. I det här fallet fungerar målningen som en scen för en undermedveten händelse. Verket kan därmed också tolkas som ett mellanting mellan det omedvetna och medvetandet, en slags resa i naturen och sinnet mot oändlighet och evighet.

Program under Konstrundan

Utställning av mina målningar.

taidemaalariliitto, Instagram: Sanna Peuri

Köranvisningar

Linnankatu 1 B, tryck på summern Åbo Kuvataidekeskus, 1:a våningen