142. Anna Nilsson - "Anna på Söderlid"

Anna Nilsson, BjörkarAnna Nilsson, HavskuddarAnna Nilsson, DreamstoriesAnna Nilsson, Sommarlandskap

Gatuadress

Norragatan 39, lgh 1-2
22100 Mariehamn, Åland

Telefon

+46704328963

Konstart

Formgivning, Konsthantverk, Textil

Information om konstnären/gruppen

Jag är konsthantverkare/textilkonstnär och har alltid haft skapandet i mig och efter att ha arbetat med flera textila tekniker gick jag en tvåårig utbildning i bildväv vid Handarbetets Vänners skola i Stockholm kring millennieskiftet. Några år senare hittade jag ett helt eget uttryckssätt – broderade bilder på tunt nåltovat botten på linnetyg. Förutom fria stygn pryds bilderna ofta av pärlor. Alla bilder görs unika, ingen serieproduktion. Möjlighet att hela tiden komma på nya bilder och kombinationer utmanar mig, tröttnar aldrig på att utveckla skapandet. Jag skapar abstrakta bilder med utgångspunkt i verkligheten – hav, blommor och fåglar hör till favoritmotiv. En del bilder blir väggkonst, andra blir till exempel kuddar. Tycker om att arbeta för utställningar för det ger möjlighet att göra större och kanske friare verk, de mindre bilderna säljs som kuddar, tavlor och t ex. väskor via vår butik på SALT konsthantverk.
”Jag är en nyansnörd. Jag älskar att först få välja en nyans på linnetyget, sedan nyanserna på ullen och sist på broderitrådarna till stygnen och på pärlorna. Det är väldigt lustbetonat.”
Jag är delägare i SALT konsthantverk från 2022 och har även min verkstad/ateljé där.

Program under Konstrundan

Jag kommer att visa praktiskt hur processens olika steg i skapandet av bilden går till, hur de olika momenten tovning, broderi och pärlor förändrar bilden och gör den mer levande. Kommer också att visa både äldre och nyare verk samt en del av mitt materialförråd. Kuddar kommer att finnas till försäljning, även andra bilder.
Förra gången 2020 när jag deltog hemma fick jag beröm för att man fick inredningsidéer av lite ovanligare slaget på köpet när man fick komma hem till konstnären som omväxling till alla ateljéer och nu har lägenheten blivit dubbelt så stor, så efter två års konstrunda på ateljén på SALT blir det nu hemma i bostaden.

salt.ax , Instagram: @annapasoderlid

Köranvisningar

Hörnet Norragatan Havsgatan, snett över korsningen från boule-banan nedanför svenska konsulatet.