171. Anni Huttu - Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamo

Anni_Huttu_Eläinten_pako_puupiirros_2022Anni_Huttu_henkilökuvaAnni_Huttu_profiilikuvaAnni_Huttu_Kohtaaminen_metsässä_kuivaneula_2020Anni_Huttu_Mitä_kauneus_merkitsee_kaloille_kuivaneula_2020

Gatuadress

Veturitallinkatu 6
40100 Jyväskylä

Telefon

0503534264

Konstart

Grafik

Tillgänglig för rörelsehindrade

Information om konstnären/gruppen

Jag är konstgrafiker från Jyväskylä. Jag arbetar främst med torrnålsteknik, men även träsnitt har börjat få fäste i mitt arbete. Min konst har karakteriserats som kafkaisk; Jag är intresserad av att beskriva det mänskliga sinnets överraskande, märkliga och underbara världar. Jag har studerat bildkonst på Liminga konstskola, Lapplands universitet och flera kurser i olika delar av Finland. De senaste fem åren har jag jobbat på Ratamos grafikverkstad. Jag har haft flera utställningar i olika delar av Mellersta Finland. För tillfället är jag engagerad i Ratamos grafikers Babel-projekt, samtidigt som jag studerar mer bildkonst och jobbar med min nästa separatutställning och en permanent gemensam försäljningsutställning.

Program under Konstrundan

Jag kommer att presentera mina pågående verk, torrnålsteknik och färdiga verk som jag gjort i verkstaden. Besökare kan prova tekniken på en gemensam kopparplatta, från vilken vi under Konstrundan kommer att arbeta till ett kollektivt konstverk.