164. Johanna Pihlajamaa - Taidetyöhuone

Tuvan harmaudesta - sarjastaKuvataiteilija Johanna PihlajamaaTuvan harmaudesta -sarjastaHeijastuksia - sarjasta

Gatuadress

Sammonkatu 10 - Kaalamonaukio
33540 Tampere

Telefon

0504685123

Konstart

Grafik

Information om konstnären/gruppen

Jag är bildkonstnär. Jag gör mina verk med grafisk teknik, vanligtvis med träsnitt och metallgrafik. Mina verk är abstrakta bilder av naturen och miljön modifierade av människan. Jag kan variera ett motiv under lång tid genom att ändra färgkompositionen och stämningen i bilden.

Jag har arbetat som bildkonstnär i över 25 år. Jag har hållit utställningar nästan varje år runt om i Finland och deltagit i gemensamma utställningar i Finland och utomlands. Nästa oktober är min separatutställning i Kulttuurkeskus Laiku ateljé i Tammerfors, och efter det kommer mina verk att ställas ut på Finska träsnideriföreningens 10-årsutställning på Tavastehus konstmuseum. Den festliga utställningen öppnar den 24 november och pågår till den 19 maj.

Mitt kontor är i Kaleva, Tammerfors. Jag undervisar i trycktekniker och kurser har också hållits i min ateljé.

Program under Konstrundan

I studion kan du följa mitt arbete på kommande utställningar. På förklädet hängs också färdiga verk från studions lager. Kaffeservering för besökare!


Köranvisningar

Konststudion finns på husets stengolv. Tillgång till lokalerna från Kaalamonaukio-sidan, dörren ligger precis intill portvalvet, på gatusidan.