65. Lena Malm – Työhuone Inari

Arbetsrummet InariLena Malm på pop-up utställning  på Gumbostrand Konst & FormLena Malm, Beirut Corniche, fotografi, 2018Lena Malm,  Beirut beach, fotografi, 2017Lena Malm, Fos (Frankrike), fotografi, 2017

Gatuadress

Enarevägen 11-13
00550 Helsingfors

Telefon

0445552663

Konstart

Formgivning, Fotografi

Tillgänglig för rörelsehindrade

Information om konstnären/gruppen

Jag är finlandssvensk, med engelska som tredje språk. Yrkesfotograf blev jag efter att ha gått ett år på fotoskolan ICP i New York, och grafiker efter att ha återvänt hem och börjat jobba på den lilla vänstertidningen Ny Tid.
På senare tid har jag fotat för två stora akademiska projekt. Det första, EastBordNet, avslutades 2013. Resultatet av det projektet, som gick ut på att forska i Europas östgränser, blev boken Borderwork. I den vevan grundade jag mitt lilla förlag Jasilti. Åren 2016–2021 var jag med i projektet Crosslocations och fotar platser runt omkring Medelhavet. Det blev en utställning på Stoa och boken Crosslocations: looking for somewhere in particular across the Mediterraean.

Program under Konstrundan

Jag visar mina bilder från projektet kring Medelhavet, utprintade på tunt japanskt kozo-papper, och berättar hur bilderna blev en bok.


Köranvisningar

Nära Backasgatan, ingång från Keitelevägen.