231. Pirita Pernu-Lehtinen - Pirita Design

Pirita Design Pellavaneulehuivi RosannaPirita Pernu-LehtinenPirita Design Pellavaneulemekko SindiPirita Design alpakkaneulepipo Riimi, Uni-huivi ja Laavu-puseroPirita Design alpakkaneulevillatakki Kivi

Gatuadress

Kasarmintie 1
99600 Sodankylä

Telefon

+358 40 543 5268

Konstart

Textil

Tillgänglig för rörelsehindrade

Information om konstnären/gruppen

Jag är Pirita Pernu-Lehtinen, Pirita Designs grundare och ägare av Sodankylä. Jag är utbildad artesan och startade företaget 1998.

Jag designar och tillverkar stickade kläder av linne och baby alpaca garn. Jag började med linne lite av misstag när jag studerade. Under stickningen blev dess egenskaper mer intressanta än i andra material. Linne är en utmanande i stickning och kräver långsiktig utveckling för att göra produkten önskvärd. Men slutresultatet är givande - formen kommer väl fram i linnet.

Lapplands natur och det norra landskapet fungerar som inspiration i de kläder och accessoarer jag designade. Jag uppskattar äkthet, det lokala och ekologiska; jag gör kläder av fantastiska naturmaterial för användare som uppskattar liknande saker.

Jag strävar efter att designa klassiska, långvariga stickade kläder som är mångsidiga tillsammans med smycken och accessoarer. De material jag använder är också långvariga och hållbara. Ekologi och ansvar är nya trender som jag kan svara på på detta sätt. Fler och fler människor funderar på sina inköp på lång sikt.

Butiken och produktionsanläggningen finns i Sodankylä. Vi gör allt från design till plaggsömnad och efterbehandling här. Plaggen stickas med en automatisk stickmaskin, sys för hand och vid behov justeras storlek och färg efter önskemål.

Förutom butiken och onlinebutiken säljs mina produkter genom många återförsäljare över hela Finland. Stickade plagg är också tillgängliga från återförsäljare i Tyskland, Schweiz och Japan.

Program under Konstrundan

Företagets alla utrymmen är öppna under Konstrundan veckoslutet och vi berättar om produkternas planering och tillverkning.