49. Tero Annanolli - Art Annanolli

Poltettu maa, 2022, akryyli, lehtikulta kankaalle 135x130cmTero AnnanolliCharitas, 2022, akryyli, tussi kankaalle, 140x130cmOulu, 2021, akryyli, öljy, lehtikulta, verhokankaalle, 140cmKylmän kukkia, 2022, akryyli, tussi kankaalle, 158x138cm

Gatuadress

EN OSALLISTU TAPAHTUMAAN TYÖHUONEEN MUUTON VUOKSI!
0000 EN OSALLISTU TAPAHTUMAAN TYÖHUONEEN MUUTON VUOKSI!

Telefon

0443021246

Konstart

Måleri, Teckning, Visuell Konst, Övrigt

Information om konstnären/gruppen

Konstnären och konstpedagogen Tero Annanolls verk är en förbryllande fin kombination av nutid och det gågna

Han har varit en pionjär i Finland inom materialåtervinning och ekologiska materialval. Vi är ofta vana vid att se ekologisk konst som en obehandlad yta och inte så mycket som konceptuell konst som söker efter estetik. Annanolli lyckas nästan alltid överraska sina tittare. Han kanske använder till exempel gamla tyger och kläder som sitt material, som är modernt idag. Ändå föredras verkens estetiska formspråk inte av samtidskonsten, men verkens estetiska förtrollning härrör från det förflutna.
Som konstnär kan Annanolli konsthistoria mycket väl. Han kommer dock aldrig att fastna i historien. Han ger oss gammaldags ekon av skönhet, men alltid på ett nytt sätt och med blick mot framtiden. Det fina med hans verk är inte upprepningen av de gamla som har setts många gånger, för han kombinerar djärvt. Hans verk kan kombinera bysantinsk guldprakt, japansk känslig teckning och Caravaggio-liknande teatral användning av ljus.
Annanolli slutar aldrig göra något bara för att förvåna och överraska. Hans verk visar alltid ett tydligt mål. Det målet är skönhet, en estetisk upplevelse. Hans verk är trogna konstens historia och tradition och vägrar att vara ögonblickligt tilltalande trick. Verken är genomtänkta och noggrant förberedda och framför allt noga genomtänkta.
Tero Annanolli är en konstnär värd att lära känna om du inte känner honom ännu och hålla ett öga på om du redan känner honom.

Liisa Väisänen
FT, Konstforskare

Program under Konstrundan

EN OSALLISTU TAPAHTUMAAN TYÖHUONEEN MUUTON VUOKSI!

www.annanolli.com, Webshop: www.annanolli.com, Facebook: art annanolli, Instagram: tero annanolli

Köranvisningar

EN OSALLISTU TAPAHTUMAAN TYÖHUONEEN MUUTON VUOKSI!