71. Sullydogstar Studio

Electric Body, oil on canvas, 2023Haisuli, oil on canvas, 2023Little Blue Heart, oil on canvas, 2023One Fish, Two Fish, oil on canvas, 2023

Gatuadress

Albertinkatu 22-24 D 52
00120 Helsinki

Telefon

+258453121696

Konstart

Måleri

Information om konstnären/gruppen

Olga Sophie Kauppinen (f.1988) från Helsingfors, Finland.

Jag skapar oljemålningar från undermedvetna bilder, med ursprung från en dedikerad ritpraktik. Min metod inkluderar att arbeta intuitivt direkt från fantasin till duk, eller genom skisser, som sedan översätts till oljemålningar. Mina intressen ligger i måleriets shamanistiska kvalitet: att förstå kopplingen mellan visuellt uttryck och hur det interagerar med våra energifält genom en alkemisk händelse. Syftet med arbetet är att förena paradoxer; mellan målning och 3-dimensionella föremål, teckning och målning, expansion och sammandragning av form och linje.
Mitt konstverk kan delas in i två kroppar - en som består av reliefmålningar, som lutar mot det skulpturala, samt tvådimensionella verk, som syftar till att utforska ytterligare dimension på ett mer esoteriskt och konceptuellt sätt.

Jag har nyligen flyttat tillbaka till min hemstad Helsingfors efter en trettonårig vistelse i New York, där jag arbetade som lärling under artister som Ron Gorchov, Chris Martin, Bill Jensen och Dorothea Rockburne.

Jag har visat mitt arbete internationellt, på platser som Barcelona, ​​​​Helsingfors, Los Angeles och New York.

Program under Konstrundan

Jag presenterar mitt arbete och min ateljé för Konstrundans besökare. Jag kommer att berätta om min unika målarteknik, min bakgrund och även visa flera av mina teckningar.

-, Webshop: https://www.taiko.art/olga-sophie-kauppinen, Instagram: sullydogstar

Köranvisningar

Kom genom porten, kod 2046, och in via trappa D. Tryck på summer nr 52.