7. Alexandra Lindqvist - Sappion luomutila

Alexandra Lindqvist
På stigen
Snöre av återanvänt bomull och polyester, silver
Tuftat och handsytt med handgjort silverlås
2021Alexandra Lindqvist
Namnlösa
Viskos/polysester, lin, silver
Virkat för hand
2022Alexandra Lindqvist
Trädgårdens förtrollning
Snöre av återanvänt bomull och polyester, återanvänt tyg
Tuftat och handsytt
2021Alexandra Lindqvist
Skogens eko
Snöre av återanvänt bomull och polyester, trä, hampa, lin, silver, återanvänt tyg
Tuftat
2023Alexandra Lindqvist
Sommarbris
Snöre av återanvänt bomull och polyester, lin
Tuftat
2023

Gatuadress

Pikkusappiontie 21
51900 Juva

Telefon

0414695157

Konstart

Konsthantverk, Textil, Ädelmetall och smyckeskonst

Information om konstnären/gruppen

Jag är smyckeskonstnär och sedan 2016 bosatt i Juva. Redan som barn var jag oerhört intresserad av att tillverka smycken och år 2009, i.o.m. min artesanexamen inom smyckesten och ädelmetall, blev hobbyn ett yrke. Till en början fokuserade jag på traditionella guldsmedstekniker i mina smycken, men ganska snabbt längtade jag efter mera frihet och nya tekniker. Under mina artenomstudier inom handledningsverksamhet lärde jag mig ett dussintal olika hantverkstekniker och fick verktyg för ett friare uttryck. Viktiga element i mina smycken är stark tredimensionalitet och rikligt användande av färger. De senaste åren har jag fördjupat mig i tuftning, där man med hjälp av en speciell tuftningsnål eller tuftpistol och tråd skapar en ryaliknande yta. Med hjälp av denna teknik skapar jag tredimensionella, skulpturala textila verk.

Program under Konstrundan

Under konstrundan ordnar jag en smyckesutställning i min verkstad och besökarna kan följa med mitt arbete eller också prova på att tufta själva! Det är även möjligt att köpa smycken.


Köranvisningar

Sväng av från riksväg 14 till Sappiontie. Kör ca 3,5 km och sväng till vänster in på Pikkusappiontie. Håll till höger, kör uppför backen förbi den röda ladugården tills du ser ett vitt hus uppe på kullen. Du är framme! Min verkstad ligger i högra ändan av huset.