102. Clint Sleeper - Hub Feenix

Teaching Capitalism to NatureTeaching Capitalism to NatureJavascripts Nests

Gatuadress

Högbensvägen 30
10350 Hogben

Konstart

Miljökonst, Video- och mediakonst, Visuell Konst

Information om konstnären/gruppen

Jag är en mediekonstnär, artist och skapare, vars verk humoristiskt funderar över ett slut på kapitalismen och på allvar överväger alternativa möjligheter för att plocka upp bitarna och gå vidare. Detta är en process av att pendla mellan gammal och ny teknik, mellan konsthistoria och konst som är osannolik, mellan historiska politiska positioner och otaliga, till och med omöjliga, politiska gränser. Mina installationer, böcker och videor har visats på festivaler och gallerier internationellt. Jag är också medregissör för Unrequited Leisure, ett mediagalleri i Nashville, Tennessee. Jag är baserad i USA och reser ofta för konstnärsresidens och utställningar.

Program under Konstrundan

Som artist in residence på Hub Feenix kommer jag att arbeta med en serie experimentella ljud- och visuella konstverk med hjälp av artificiell intelligens. Preliminärt med titeln: "Datorn för att hantera klimatkriser" försöker detta arbete samtidigt lära sig om språket vi använder för att beskriva klimatförändringar, och det försöker lära sig de olika format som används för att skapa skämt. I slutändan kommer man fram till en märklig apparat som använder humor för att klara av en kris där arbetet är inblandat.
Jag planerar att ställa ut det pågående arbetet med några korta demos för att förstå hur Machine Learning-algoritmerna tränas och fortsätter att förändras.

www.clintsleeper.com, Instagram: clintsleeper