38. Axxell Överby

Axxell ÖverbyExamensarbete 2018 Blå dröm av  Sholpan AliyevaFinn lyckan i leraEldboll

Gatuadress

Inspektorsgränd 3
02940 Esbo

Konstart

Konstindustri och formgivning

Information om konstnären/gruppen

Axxell erbjuder utbildning på svenska inom konstindustri i följande branscher: guldsmide, inredning, keramik, mode och smide. Från och med hösten 2019 kommer alla utbildningar, förutom smide, att finnas i Axxells utrymmen i Överby i Esbo, invid Margretebergsparken.

I och med samarbetet med konstrundan 2019 vill vi visa mångfalden inom yrkesutbildning som Axxell erbjuder inom konstindustri.

Hos oss kan du studera en examen som flerformsstudier, med närstudier 1-2 dagar per vecka och ca 1 veckoslut per månad beroende på bransch. I utbildningen ingår även utbildning på arbetsplats, dvs. praktik.

Kännetecknande för artesanerna är att de är estetiska, visuella och har kulturkompetens. Handens färdighet och ett företagsamt grepp är viktiga färdigheter. En artesan kan planera sitt arbete och mångsidigt skaffa information om sin egen bransch. Artesanen behärskar materialen, arbetsredskapen och tillverkningsmetoderna inom branschen. Förutom teknisk yrkesskicklighet behövs förmåga att kontinuerligt lära sig nytt, uppfatta helheter, dra nytta av de möjligheter digitaliseringen erbjuder inom branschen och att arbeta tillsammans med andra.

Hos oss får du en utbildning som omfattar hela den kreativa processen från idéer och produktutveckling till själva tillverkningen av produkten.

Program under Konstrundan

På Överby kommer vi under konstrundan att ha öppet hus så att ni kan bekanta er med den utbildning vi erbjuder, våra verkstäder och utställningar och dessutom får ni träffa studerande och oss som undervisar.


 

ARRANGÖR/JÄRJESTÄJÄ

Åbolands hantverk rf / Martina Lindberg
konstrundan.aboland(a)gmail.com
044 9770 773

HELSINGFORS/HELSINKI

Cecilia Hackzell-Ibrahim
konstrundan.helsingfors(a)gmail.com
040 1460866

VÄSTRA NYLAND/LÄNSI-UUSIMAA

Jani A. Purhonen
044 277 9613
konstrundan.vastranyland(a)gmail.com

ÖSTRA NYLAND/ITÄ-UUSIMAA

Borgå Konstskola / Leena Stolzmann
konstrundan.ostranyland(a)gmail.com
0400 880 526

ÅLAND/AHVENANMAA

Edward Johansson
konstrundan.aland(a)gmail.com
0457 343 9797

ÖSTERBOTTEN/POHJANMAA

Christa Friberg
konstrundan.osterbotten(a)gmail.com
050 555 7507

Beställ nyhetsbrev | Tilaa uutiskirjettä